Kíváncsi leszek rá, hogy milyen kibúvókat fognak találni a homeopátia szerelmesei, na meg a szerek készítői, forgalmazói. Mert pl a desztillált víz hívőknek eladható a desztilláló készülék, a pi víz hívőknek a pi víz, mint az élet vize, addig azt gondolom eléggé találékonyak lesznek a sarlatánok és csak kitalálnak valamit, hogy tovább mehessen az üzlet.
Ha be lenne tiltva, akkor illegálisan csinálnák és teljesen ellenőrizhetetlen lenne. Ezért inkább engedélyezve van és (elvileg) ellenőrzhető. És a tudósok elmondják, hogy lényegében a placebó hatásról van szó. Szép napot!
Náluk így néz ki a homeopátia. Nem csak a víz rezgéseire, hanem hanghullámokra is ráültetik a gyógyhatást! Az orvos homeopatikus szert injekcióz be. Így sokkal hatékonyabb!
Tudom, hogy Bóna László a leghíresebb magyar homeopata. Ontja magából a könyveket, amik úgy vannak megírva, hogy a laikusokat lenyűgözik, de tankönyvként/kézikönyvként egyik se használható tudtommal. Rengeteg fanatikus (többségében nem orvos) rajongója/tanítványa van (nagyon jó előadó, ezt el kell ismerni), akik szerint ő maga a megtestesült Homeopátia Isten, és bármit tesz vagy mond, az csak jó lehet...
"A homeopátiára mind a gyógyítónak, mind pedig a kliensnek meg kell tudatosságban érni, hiszen az ember ott már a fizikain túl kapcsolatba kerül a szellemi útjával is."
Ez annyira tipikus szöveg amúgy. Ha a homeopata nem remekel, és csak össze-vissza írogatja fel találomra a szereket, mert igazából baromira nem látja át az esetet, akkor mindig elő lehet venni ezeket a dumákat, hogy a "kliens még nem érett meg lélekben a gyógyulásra", majd zsebretenni a konzultációdíját. És persze a homeopatának az egója is sértetlen marad. Számlát/nyugtát persze nagy valószínűsséggel nem kapsz a nem orvos homeopatáktól (mondom ezt több évnyi tapasztalattal a hátam mögött, én sose kaptam tőlük).
"A homeopátiára mind a gyógyítónak, mind pedig a kliensnek meg kell tudatosságban érni, hiszen az ember ott már a fizikain túl kapcsolatba kerül a szellemi útjával is."
vagy esetleg az eolúciónak nincs ideje évmilliókra az alkalmazkodáshoz, más időskálán viszont nem figyelhető meg az evolúció (!) kérdéses hogy hiteles elmélet-e?
Az aktuálpolitikának van külön rovata, így ha netán volna hitelt érdemlő statisztikád a homeopaták politikai beállítottságáról, azt inkább ott tedd közzé. :)
Végül a Műegyetem informatikai épületében tartják a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület tanfolyamát, azt amit az ELTE-ről lazán kidobtak.
Valószínű, hogy a víz emlékezete, és az informatika valahogy összetartozik. Mert, ha nem akkor mit keresnek, miért itt tarthatják a rendezvényüket a homeopaták - egy vezető egyetem épületében.
Miért nem tűnik fel a felelősöknek, hogy a a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület-nek az egyetem tekintélye kell elsősorban nem a terem! Lehet, hogy "van annyi pénz, amiért a művész úr haja korpás"?
Vajon Simonyi Károly (akiről az épületben tanterem van elnevezve) mit szólna ehhez?
1 kő soha az életében egy kisérletet nem csinált mindig ugyanabban a ruhában...
Darwin aki végig ette az egzotikus állatfajokat - GordonRamsei-ként aztán előállt egy nevettséges elmélette: ha egy tulajdonság ki-átalakulásához évmilliók kellenek akkor hogy a picsába hallnak ki 10-20 év alatt a fajok. illiogikátlan felvetés érvelés koncepció.