sziasztok. hát nem nagyon pörög ez a fórum. azért leírom én is a bajomat. patkányok mindig is voltak. de ezeket rendszeresen meg fogtam. kicsit nagyolhatok. ezért a párom mondja hogy valami kotorászik a falban. a tetőt átvizsgáltam a padlást átvizsgáltam. semmi., de napok óta nem alszunk valami kapirgál. Ma a szomszéd felől leszedtem a cserepet. semmi. este raktam ki a csapdákat és látom ,hogy a szomszéd felől a fő épület és a mellék épület összekötésénél direkt rá vittem e szigetelést 8 cm hungarocell. van valami kaparás hát ott van a luk. ez a szobámtól K:B: 8 méter. sehol nem látni kaparékot semmit, lehet hogy megették hungarocellt, ahogy a tyúkok is. ez márt biztos nyest mert erős a kaparása. szerintetek , megeszik a hungarocellt? a nyest be megy a patkány lukba?milyen csalik rakjak ki nekik. jelen leg egy róka csapdát raktam ki a rácsozatra raktam egy ruhát. a csalinak raktam almát, mézes zsemlét, töpörtyűt, csak belemegy előbb utóbb.
Nálunk a telken egy darabig nyestmentes időszak volt. Helyette a komoszt tetején megláttam és a farkáról aznosítottam azt, amitől mégjobban tartottam: vándorpatkány. S ráadásul beköltözött a faház falába - hallottam a kotorászást és láttam a patkányszart a sarokban. Sajnos patkányfogóval nem sikerült kifogni. A napokban meg már nyomát sem észleltem.
Helyette megjelentek az ismerős tappancsnyomok: megint nyest. Ráadásul az átlátszó un. világítócserepek közül - jó nagy Bramac-cserepek - egyet kikapott a mancsával. Visszaraktam nagy nehezen, de ha bent van a tetőtérben, valahogy ki is kell majd jutnia. Ez már legyen az ő baja. :-) Ha a nap kisüt, akkor a tetőtérben - szintén a világító cserepek miatt - aszaló meleg lesz.
Jobb esetben elkapta a vándorpatkányt. De ha nem, akkor legalább elűzte, és ezzel legalább ennyi hasznát láttam.
Hello, érdekelne, hogy pontosan mivel, hogyan tudtad elűzni a nyestet? Nálunk hébe-hóba megjelenik, randalírozik és nem nagyon akar elmenni. Mostanában éppen az álmatlan éjszakáinkat töltjük.... Köszi előre is!
úgy tűnik nálam is van nyest a tetőn... egy diófáról másztak át a pergolára, onnan pedig az ereszcsatornán az egyik sarokba, beslisszoltak a cseréptető alá. úgy tűnik 2 is van, mintha hajnalban 2 állatot is láttam volna az ablakból az ereszcsatornán ülni...
a diófát lefogom vágni, mert ráhajlik a pergolára, amúgy is útban van már, de addíg nem tudom megtenni, amíg ez a két szaros le nem kerül a tetőről... olvasok és úgy tűnik csak az élő nyest csapdával érdemes foglalkozni. ezt a háztetőre tegyem fel vagy le a teraszra, mert éjjel úgyis lejönnek? engem az sem érdekel, ha a tetőn mászik bele és onnan ketrecestül a kőre esik.. bár akkor a ketrec javítást is fizetnem kell, de nem érdekel, csak az, hogy takarodjanak el.. nem lehet aludni éjjel. :(
meg tudnátok mondani, hogy ez milyen állattól származik? kertvárosi részben lakunk, és ezt találtuk a teraszon, gyanakszunk már mindenre, de érdekel a véleményetek.
Sziasztok! V. kerületből költöztem zöldövezetbe, nem ismerem a családi ház rejtelmeit. Régóta hallok számomra hátborzongató hangokat a padlásról, ezért segítséget hívtam. Ma mentem először fel a padlásra egy hozzáértő férfival. A látvány: a beton födémet 1,2m hosszan, 30/40cm szélességben, plafonig-mélységben kikaparta a nyest (ürülékből és kerti lábnyomokból azonosítva). Ha kicsit még tovább dolgozik, a nappaliban beomlik a plafon a férfi szerint. Az üveggyapot, mellyel be van fedve a padlás, gombócokká gyúrta a ház 50%-án. Papírdarabokat és nejlont hurcolt fel és rágott meg: szétdúlt cca 60nm-t. Vérnyomot, szőrt, csontot, tetem-maraványt nem találtunk, sem a rést, ahol közlekedik. A gerendákat nem bántotta. Eléggé ijedt vagyok, segítsetek, kérlek. Azt hiszem, sürgős.
Egy hét tapasztalata hogy nem jelentkezett a nyest . Valószínüleg a kutyusnak köszönhetően kerülik a portát újra. Erre a célra terrier kell ,mint pl. Foxterrier , Jagd terrier , Welhs terrier , Airedale Terrier........Volt nekem is más fajta őrző-védő kutyus ,/és még lesz is remélem/ de a terrierek viselkedése-jelleme azért másabb. Természetesen elengedve tartom és a gazdépületekbe is nyitva hagyom az ajtót ahol lehet , mennyen és tegye a dolgát. Nem mellesleg , imádni való , ügyes , gyors , kedves, éber.....Most van elősször foxterrierem , mindenkinek csak ajánlani tudom.
A ládacsapda nem más, mint a kereskedelemben kapható drótcsapda (mint ami a nyestes fotón is van) másolata, csak deszkából készül.
Nekem olyan infóm volt, hogy a drótcsapdába nem megy bele. Két évig kísérleteztem vele, tényleg nem sikerült elkapni.
Az elkészített ládacsapda viszont a padlásra felrakást követő második éjszaka megfogta. Lehet ez véletlen? Döntse el mindenki.
Igen, a tojás az nyers volt és nem törtem fel, hanem egészben került a csapdába.
Ami a kutyát illeti, nálam egy német juhász és egy magyar vizsla van az udvaron, mégis évek óta volt nyest a padlásomon.
Nagyon fifikásak! A ház utcafront felőli oldalán járt fel a tetőre és fentről röhögte a lent sertepertélő kutyákat.
Minden tiszteletem a foxiké, de csak a puszta jelenléte biztosan kevés. Ha a kutya körbe tudja járni a házat és éjszaka folyamatosan járőrözik, akkor lehet, hogy hatásos, egyébként nem nagyon bíznék a dologban.
Szia! Ládacsapda , milyen az a ládacsapda és a tojás nyers tyúktojás , vagyis nem ütötted fel csak egészben feltetted a tojást ? Érdekelnek a részletek , 3 hónap kutyátlan porta után 2 napja éjszaka ismét megjelent a padláson a vendég . Beszereztem egy foxit tegnap, remélem elűzi már csak a jelenlétével is, de érdekelnének ezek a részletek.
A nyest és görény elriasztására bróbáljátok ki benzinbe áztatott ruhákat tegyetek a résekbe ez általában bejön, éredemes kipróbálni, de a legjobb ha lukakat elzárjátok, hogy ne tudjon be menni, vagy élve fogó csapda.
Sajnos én is felkerültem azok listájára, akiknek a padlására nyest költözött be. Visszaolvasva a topicon nem tiszta számomra, hogy mi az igazán hathatós módszer az elriasztására. Az ultrahangos riasztó bevált valakinek? Érdemes venni ? Van valakinek valami tuti tippje ? Előre is köszönöm!
A gazda először kizárta szegény a nyestet a házból, de Stella távozása után, annyira elszaporodtak az egerek és patkányok a farmon, hogy visszafogadta őt.
Stella szépen rendben tartotta a házat, legalábbis elintézte a felesleges rágcsálókat. Aztán összejött egy helyes nyestfiúval, majd két kis nyestet kezdett nevelgetni, akik amikor felnőttek (6 hónaposan), elhagyták a házat.
3 is van.
itt
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9022205&uq=9
meg itt
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9032661&uq=1
és itt
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9002900&uq=212
Ámbár ezek politikus darazsak
nekem, nekem, nekem. még két-három hét és lesz egy bazinagy lódarazsam. persze nem olyan amire te gondolsz... de gondoltam megosztom veletek, hogy a lóóóódarazsat én IMÁDOM! :O)))))))))))))