1. egy mérnök nem mond olyat, hogy "lehetetlen". :P
2. te a nagy sikereidet a CAD rendszerek, vagy a TCP/IP alapú interneten sugárzott rádió- és tévéadások területén érted el? (egy építészmérnök se szokott belekontárkodni a statikus munkájába, holott tanulta a tárgyat)
3. én hiszek a mesékben? :P egyelőre a felállás az, hogy te mindenképpen azt próbálod indirekt módon bizonyítani, hogy a komenisták hallgattaták el az info rádiót. bizonyítani csak annyival tudod, hogy valakik már lőttek a békés tömegbe...
4. kíváncsian várom, hogy kollégáid milyen válaszokat adnak kérdésedre.
egy szerver sem tud bárhány kérést kiszolgálni, rögzített, persze nagyon nagy, sávszélességen küld/fogad adatokat
ugyanazon a 'kábelen' mindenkiét
ha egyszerre sokan kívánják igénybe venni, túlterhelődik, egyszerűen se feldolgozni nem tudja a kéréseket, se kiküldeni az adatokat
(valószínűleg sokan akartak tegnap felkapcsolódni -majdnem- egyidőben, nekem sem ment a netes hírtv, pedig topiktársak közben nézték, ha jól értettem)
nekem az index is szokott leállogatni, pedig közben más oldalak villámként töltődnek lefele
de ezeket már vagy tízszer leírták ebben a topikban
Csak ez az érved? A személyem támadása, személyeskedés. Nincs olyan, hogy mérnö társadalom. Egy építészmérnöknek mennyi fogalma lehet egy Intenetes átvietel technikáról? Neked fogalmad sincs, hogy én mennyi mindennel foglalkoztam, mekkora sikereket értem el,´vagy hogy milyen komplex feladatokat végeztem el sikerrel.
Érvvelj! De most már kiváncsivá tettél. Utána nézek. Szeretném pontosan tudni. Elég sok ember van aki nekem szivesn és lényegesen szakszerübben el tudja mondani.
Azon azért csodálkozom, hogy Te mennyire hiszel a mesékben, de közben engem pockondiázól. Ennél azért egy kicsit konkrétabb válszt is tudtam volna neked írni.
Nem írtam le elég érthetöen? Nem tudom, hogy mihez vagy szokva, de nekem ez a kérdés furcsa. Nem vagyok politikus! Mit takar az a szó,hogy mérnök?
Ugye nem mindegy, hogy egy frissen végzett Villamos mérnök, vagy egy 30 éve végzett. Nem mindegy, hogy ezene belül gyenge áramú, vagy erösáramú, vagy egyéb, számtalan szakágra bontott mérnök, amelyek pontos megnevezését még az is alig ismeri, aki esetleg a BME-re járt pár éve. Ha egyáltalán még ez a rövidítése.
Miért foglalkozik Mo.-n egy vitába, nézetkülönbségbe belemerült ember a másik személyével annyit? Ez valahogy nem tartozik a témához. Senki nem tudta itt leírni pontosan és érthetöen, hogyan müködik egy ilyen kb. 25-30 adót egyszerü rendelkezésre bocsájtó internetes honlap.
De a személyemet, emberi méltóságomat folyamatosan támadták. Miért? Ez a módi arrafelé? Vagy ezt szívja a mai "emberfia" a VV- és BB- adásokból, olyan Pongó féle figurák csócsálása közben? De tényleg miért?
Arra válaszoljon nekem valaki, hogy mitöl szelektív egy szoftver hiba? Ha már kiderült, hogy valóban nem müködött. Csak és kiárólag az Infó Rádió volt ennek áldozata. Az egyetlen amely közvetített részleteket a TH elötti megemlékezésröl???
Na még egy paranoiás. Ez se semmi. :-)))
From:
To: "POLGÁRI FÓRUM Lista" polgari-forum@yahoogroups.com; "POL
Lista" pol@a...
Sent: Monday, February 24, 2003 5:21 PM
Subject: [polgari-forum] Fw: Visszarendeződés folyamatban.
Visszarendeződés folyamatban.
Tisztelt Szerkesztőség!
Ha lehetőségük van rá, szíveskedjenek szóvátenni, hogy a február 23-
án, 17.00-kor kezdődő adásukat (helyszíni közvetítés a Terror Háza
előtt tartott nagygyűlésről) nem tudták figyelemmel kísérni a Pasaréti
út 86/a,b ház lakói, mert önkényesen "lekeverték"az info csatornát a
társasház képviselője által megbízott (szemfüles) "illetékesek". A
mintegy 25 csatornát tartalmazó menüből, (ebben az időben) pont ezt
iktatták ki, és helyette betették a BP TV-t. Ez a megoldás is szoros
összefüggésben van a hazánkban kialakult sajtó-és
szólásszabadsággal, a kádári "puha" diktatúra fokozatos
visszaállításával.
Tisztelt Szerkesztőség! Ne engedjük, hogy még egy mikró színnek
számító százlakásos közösségben is ilyen szemérmetlen módon
packázzanak az emberek jogaival, mert vérszemet kapnak
az "elvtársak", ha nem tesszük szóvá ezt az "időzített" és
antidemokratikus lépésüket.
Én a magam részéről megtettem és meg fogom tenni a szükséges
lépéseket, de kérem az Önök és a közvélemény segítségét is.
Tisztelettel: prof. dr. Bokor Imre.
Mecsoda véletlen!? Ejnye azok a szoftveresek. Bitonyára csak az Infó Rádióra készült az új szoftvr.
Ezt el is higgyem? Minden más adás problámammentesen fogható volt,csak azt az egyet a szelektíven "gondolkodó" szoftver képtelen volt "átküldeni"? Jóval éjfél után sem müködött? Hétfön újra bekapcs. Most müködik...
A hülyék a másik oldalon vannak!
Köszönet a szorgalmadért. Ha Te elhiszed, akkor az a Te döntésed. De engem kérlek próbálj megérteni, hogy nekem e mese. A mesékben én meg már hiszek.
megjött a válasz. sajnos nem kérdeztem meg, hogy hozzájárul-e a közléséhez, ezért a nevét kivettem az aljáról:
Tisztelt Uram!
A pontos problema leirasa nem all szandekomban, de roviden es egyszeruen annyit leirhatok, hogy egy program frissites tortent penteken, ami termeszetesen aznap meg problema mentes volt, de hetvegen mar hibat okozott az atvitelben.
A figyelo szolgalatunk ezt eszlelte es elkezdtunk dolgozni a javitason.
Na akkor meg egy pelda a szuk savszelesseg/keves eroforras problemara:
A Pra....ker, oz O..i es a B..max nevu barkacsaruhaz is uzemeltet telefonos ugyfelszolgalatot. Minden szep es jo, az ugyfelek telefonalgatnak, erdeklodnek, halad az ugymenet. Am hirtelen A Pra...ker megJELentet egy hirdetest, hogy egy JOBB fajta univerzalis barkacsgep reklamaron kaphato 1 forintert, az akcio reszleteirol erdeklodni az ugyfelszolgalat telefonszaman lehet...
Mit eszlel ebbol Nyul Bela?
Egyertelmuen azt, hogy a gaz komancsok megszalltak a Pra...ker epuletet es letartoztattak az ugyfelszolgalat munkatarsait csak azert, hogy azt a bizonyos JOBB fajta barkacsgepet ne lehessen megvenni. Mert hiaba telefonal Nyul Bela a Pra...ker ugyfelszolgalatara, napok ota FOGLALTAT jelez a telefon. Pedig nem lehet am a halozatban a hiba, hiszen az osszes tobbi ugyfelszolgalat (szerver), pl a B..max mukodik, kicsong es felveszik, csak a franya Pra...ker, az nem megy.
Es a telefonnal (halozat) sem lehet a baj, mert Bela batyank barmikor fel tudja hivni a munkatarsait a "Schniessenbad und Kaltmayr Zsiráfesztergaló Joint Venture Company-nal" es ott bezzeg egybol felveszik.
Két kérdésedre adtam választ. Mindkettö lényege, hogy azt állítod, hogy bizonyítékok nélkül vádaskodok:
1. A ballib oldal felelössége a sortüzperekben. A tárgyalásokat leállították ´94-´98-ban, no meg most is! A legérintettebb személyek, a két min.elnök "tetteinek, tevekenységeinek" dokumtumait eltüntették. Ilyen sorsra jutottak a sortüz aljas végrehajtóinak is a személye, felelössége. Egyszerü végrehajtókat állítottak bíróság elé. Alig 2-3 büntetést mondtak, de sehol a fö felelösök, bünösök.
2. Megírtam, hogy az Infó Rádióval folytatott telefonbeszélgetés csak arra bizonyíték, hogy nincs szerzödés közöttük. Tehát semmit nem tudunk róla, hogy annak mi az oka, hogy tegnap nem lehetett hallgatni a helyszini közvetítéseket. Ezért marad a téma nyításnál használt kérdöjel!
Maradt a gyanú. Semmit nem gyártottam, tényeket közöltem. Ezek pedig ölég egyértelmüek.
De amire itt hivatkozól, az nincs semmilyen összefüggésben az elözö hivatkozásoddal!
Az viszont tény, hogy az MSZP-SZDSZ kormány 2 min.elnökének nem "lelik széles-e hazában" a káder lapjait, a személyi dossziéit. Amikor ök hatalmon vannak/voltak akkor leállítják a sortüzpereket. Elhallgatta Mediás-sy D-209-s az SZT-tiszti múltját. A bizottság jelentését meg a min.elnöki irodában készítették.
Lád még: Székely ŕdám-Kiszely Gábor: a MeDgyessy-Bi20ttsá9" könyvet.
Szégyen egy országra, hogy nézve, hogy mi van a Der Spiegel Jahrbuch 2003-ban Medgyessy parlamenti hazudozásairól, de a ballib mást sem tesz "mint mindenröl Orbán Viktor jut eszébe".
ÖNPUSZTĚTŇK. Ezért is csökken az ország lakóssága ebben az évben 10 millió alá. 20 év alatt kb.1 millióval csökkent a Kárpát medencei (=Magyarország) magyarság létszáma.
A kétségtelen, általad is ellenörizhetö tény bizonyíték erejü.
"Az az undorító, hogyan tettek mindent, elsösorban a ballibeláris oldalon azért, h. nehogy kiderüljön, h. kik adták ki a parancsot, kik felelösek a vérengzésért, a sortüzekért. "
Ebből az derül ki, hogy (mint a topicnyitóban) bizonyítékok nélkül vádaskodsz!
Ezt írtam a (92)-ben: "Nem tudjuk mai napig sem, h...."
Semmi sincs a sortüz témában kiderítve, tisztázva!
Elöbb meg azt írtam, hogy még mindig semmi sem biztos... Akkor mi derült ki? Mire írtad, h. "Nofene!"? Mire gondoltál, amikor leírtad a "mindent"? A semmire?
A Magyar Világrádió telefonját nem tudom. E-mailben nem bízom, mert a posztkommunista "nem tudom", nincs felelös, stílus elöl könnyü kitérni. Nehezebb élöszóban.
Semmi olyant nem írtam, h. a KuKA CAD rendszerének bármi hasonlóság lenne az internetes rádiózással! valóban gyökeresen más. De mind a kettö hálózat! Nem SZT-Mediás-sy D-209-s hálózat, mert azért az is egy hálózat, de azért képzeld tudok különbséget tenni a kettö között.
"a 150 ember agyonlövetése rendkívül sajnálatos, de belekeverni ebbe a témába undorító..."
Az az undorító, hogyan tettek mindent, elsösorban a ballibeláris oldalon azért, h. nehogy kiderüljön, h. kik adták ki a parancsot, kik felelösek a vérengzésért, a sortüzekért.
Minden ki nem mondott igazság méreggé válik, sosem tudhatod mikor fakad föl a ki nem tisztított, föl nem tárt a be nem gyógyúlt seb!
Aki ma azt mondja, h. "vegyen a jobb oldal is magának egy médiumot", miközben a közszolgálati médiumot felügyelik, kézi vezérelik, tisztogatják, egyoldalúsítják... Akkor ne csodálkozz, ha az ember könnyebben lesz bizalmatlan, talán ott is aljas szándékot feltételez ahol az nincs is.
Az Infó Rádió recepciós hölgye, második hívásomra a következöt mondta. A fönökség tárgyal, a müszaki felelös szabadságon van, de ö fölhívta, és azt a választ kapta, hogy nincs szerzödés Magyar Világrádió és az IR között, tehát reklamálmi sem tudnak.
Egyébként sokan reklamáltak náluk.
Itt is tetten érhetö a posztkommunista világ, a módszer- de nem rendszerváltás közönye, slampossága. Van is meg nincs is. Quázi rend, virtuális rend, szervezettség.
Az nyúl bele az adásba aki akar, akinek kiadják parancsba...,akinek az embere a "tojáson belül" van, akinek "embere" a tüz közelben melegszik, akinek a "lábvízbe" lóg a lába...
Kérdöjelem a téma nyításban sem megerösíteni, sem levenni nem lehet, egyenlöre. Ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes...
Akkor ne hidd el. A magyar helyesírásra nem volt vevö a Kuká-nál senki! :-) Egyébként szinte egész életmeben tanultam, de a helyesírás mindig a gyengém volt. Viszont én helyesen használom a -ba, -be, és -ban, -ben ragokat. Ellentétben sok írás- és beszédtudóval, akik nap mint nap a médiumokban szerepelnek. A billentyümön nem tudok hosszú ö-,ü-t beírni. A vesszös betüket két billentyüvel tudom csak létrehozni. Nem szívesen olvasom el újra, mert kár az idöért. Próbáld meg elnézni. Tudom, hogy a slamposság, söt kifejezett "mérnökietlenség", dehát be kell lássad, h. ölég kis hatásfokú az itteni írás. Nagyon gyorsan "elporlad".
Egyébként ha nem hiszed, járj utána: Kuka-Roboter GmbH 00 49 821 797-0. Amikor még ott dolgoztam, akkor KUKA Schweißanlagen und Roboter GmbH vot a neve. Ma már kettévált, de a helye ma is a Blücherstraße 144. Kérd Hr.Günter Schweißhelm-et, aki a "Technische EDV" vezetöje. Ma is szivesen emlékszik rám. Add át üdvözletemet. Angolúl is tud. Kérdezd meg, hogy dolgozott-e vele a "László"? Nagy alpinista a fiú és 4 gyermeke van. Együtt vezettük be a "Medusa-" és "Romulus" nevezetü CAD rendszereket.
Egyébként innen származik a "Kukás edények" neve Mo.-n. Keller und Knappich Augsburg kezdöbetüiböl és anno (én ott kezdtem ´78-ban) zárt szemétszállító rendszeréröl vált híressé, úgy 100 éve.
Túl sok aktuálpolitika? Hm, március 15-éken a Demszky-beszédek se nagyon szólnak ám megemlékezésről. És azok direktbe, nem áthallással :).
" fidesz anno ellenezte a kárpótlást, úgyhogy pont ők nem dumáljanak felemás kárpótlásról, nem szavazták meg a teljeskörü átvilágítási törvényeket, amikor kormányon voltak (a sortűzperekben aszem elutasították a Zétényi-Takács-féle törvénytervezetet, de erre nem esküdnék meg)"
Na erre én sem emlékszem, de a "felemásság" vétkét azóta nyilván ők is belátták. Nem tudod elképzelni?
nekem ADSL-em van (384/64). érdekes, éjjel négykor se tudok 1500 kbit/s sebességet elérni, pedig akkor biztos, hogy kevesen neteznek...
csak a minöség romolhat, ha túl sokan akarnak belehallgatni igen. aztán amikor a minőség erősen konvergál a nullához, akkor elhallgat. vagy felfoghatjuk úgy is, hogy szakadozik: 5 óránként kapsz egy adatcsomagot - tehát csak a minőség romlik... :P