Vista-t használok. A VLC Player-el akartam mov-ot lejátszani csak hang van, régebben működött lejátszott mindent. Megnéztem a többi formátumot is ott is ez a helyzet. A VLC Player bármilyen film formátumnál (avi, mpg, mov) csak a hangot játsza le mi lehet a baj? Leszedtem újra tettem ua.
Köszi a választ. Tudom, hogy ezek a Codec csomagok bizonytalan forrásból származnak, nekem mégis hosszútávon eddig bevált, és még mindig nem tudom, hogy mi váltotta ki ezt a hibát. Nyilván valami egyéb alkalmazás telepítése, de nem tudom melyik. Az uninstall csak ezután történt. Na mindegy, még kicsit makkozok vele, aztán lehet, hogy marad a gyalu.
Pedig már megkaptad a megoldást. A codec pack alaposan összezilálta a rendszeredet, a maradékot elvégezted te, amikor megpróbáltad leszedni (hidd el, csak próbáltad, ezeket nem lehet). Ezek sokezer fájlt tesznek fel a legnagyobb összevisszaságban, és leszedéskor egy részét ott hagyják, és egyáltalán, mindent úgy felforgatnak, hogy nincs ember, aki kikutatja, hogy most nálad éppen miért nem szól. A packokat nem hozzáértő programozók gyártják, hanem hozzá nem értő amatőrök, olyanok is, nincs mód javításra vagy hibakeresésre. Tetszik-e vagy sem, ez a helyzet; te vagy a négyszázezredik az év eleje óta, aki belefut ebbe a csapdába.
Tehát újra kell telepítened a Windowst (ez gyakorlatilag az egyetlen olyan eset, amikor nincs semmi más esélyed), és célszerű olyan lejátszót használnod, amelyiknek nincs szüksége mindenféle külső kodekekre, mert magától tud mindent. Ilyenből itt van rögtön négy:
BSPlayer + ffdshow MPlayer VLC Player KM Player
Ha nem így csinálod, pár hónap múlva megint itt fogunk találkozni, ugyanezzel a kérdéssel.
Nem csak a Mp-rel, hanem bármi más lejátszóval ugyan az a helyzet, mint ahogy írtam is. Gondolom, hogy Windows szinten van a probléma, de azért egyelöre azt fogom továbbra is használni, eddig ugyanis müködött.
Windows xp-t használok, csak valószínűsítem, hogy codec probléma lehet, a tünet a következő. Mp11 illetve bármilyen lejátszót is használok csak a hangot lehet hallani kép nincs. Legyen az AVI fájl, vagy akár DVD Powerdvd-vel ugyan az. ACE Mega CoDecS Pack 6.03. verzió van fent és jódarabig működött rendesen. Valami történhetett a rendszerrel, egyszer csak nem működött. Nyilván valamihez köthető a dolog de nem tudom mihesz. Próbáltam uninstallni a codec csomagot és újra telepíteni, de nem változott a helyzet. Ha valaki tud, kérem segítsen.
Ott van a sztenderdek között. Ha valamiért eltűnt, Control Panel > Add Hardware. Mondd azt, hogy már csatlakoztattad, és a hosszú lista alján az "Add a new hardware device" tételt válaszd. Válaszd a kézi hozzáadást, Sound video and game controllers, nyomd meg a Have disk gombot. Keresd meg a \Windows\System32\mmdriver.inf fájlt, a figyelmeztetéssel ne törődj, aztán válaszd ki a listából ami kell, és tedd fel. Utána indítsd újra a gépet.
nem tudom a számitógépen lejátszani a videót amit felvettem mert nincs hangcodec (Microsoft ADPCM) ami nélkül a kép sem játszható le. Honnan lehet letölteni ezt a codeket?
Csatlakozom az elöttem szolohoz.
A sok codek zavarhatja egymást.
Nekem a Nimo50build 9béta es Divix pro 5.0.3brundle
van fent a gépen.
A többire én is passzolok.
Udv! annyit tudok segiteni hogy nekem ami jelenleg fent van: nimo50build8
divX320codec
es a legujabbakhoz:ffdshow-20020923
ezekkel fut minden, esetleg meg felrakhatod az ace mega-t is. a tobbit szerintem uninstalld.
a tobbi kerdesre passzolok
Ja, a 3ivx után néhány problémás avit lejátszott, de végig zöld volt a képernyő, és kis négyzetek villóztak rajta.A hibaelhárító azt tanácsolta, hogy a Nézet/beállítások ablakban csúsztassam balra a Hardvergyorsítás skáláját.Nálam a beállítások rovatban ilyen nincs is.Kiad valami MPEG-3 beállítások ablakot angolul,és slussz.
Megőrülök.Windows 98-am van, és a világ minden kincséért sem tudok lejátszani bizonyos avi file-okat.Már felraktam két tonna codecet,de semmi.(ACE Mega Codec Pack,3ivx,stb.)Letöltöttem a Media Player 9-et,azzal annyit sikerült elérnem,hogy még az addig lejátszott avikhoz sem volt hang+mov. file-ok kinyírodtak.
Mi a jó büdös francot csináljak?Rakjam fel az XP-t?