Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 7
Szívesen, egyébként a képeken szereplő Dokumentum előzmények (Recent Documents) törlése Win98 és 2000-ben is meg kell, hogy legyen. Startmenü, jobbklick, Tulajdonságok.

Az alsó képen a Klasszikus Startmenü, a Win2000-ben is olyasmi ablak van.

cossie Creative Commons License 2003.02.12 0 0 6
Köszi a segítséget. Nekem Win2k-m van és ott az ilyen beállítások hatástalanok. Megszenvedtem az index.datok kitörlésével, de végre sikerült megoldani a problémát. Újraindítottam parancsosoros módban, mivel egyébként írásvédettségre panaszkodott és nem engedte törölni. Pedig az összes létező attribútumot leszedtem róla és a könyvtárjáról is. Mondjuk ezt sem nagyon értem, ha rendszergazda vagyok, akkor miért nem törölhetek egy adott állományt, bár lehet más is használt ezt a file-t. Segítségedet még egyszer köszi!

cossie

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 5

Becsúszott egy kis hiba. Bár ez most nem lényeg, de ha már úgyis készen van a kép:

XP-nél:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 4

Sőt, még erre is szükség lehet (vagy így nem is kell az index.dat-tal foglalkozni), kombinálva az IE előzmények törlésével:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] XP-nél: [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Ezután már csak a Kedvencekhez egészít ki, meg a Sajátgéphez.

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 3

Registryben nézd meg ezt a kulcsot:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs

Az alábbi kis program (telepítést sem igényel) ennek közvetlen szerkesztésére való:

http://www.freesoft.fsnet.co.uk/ieedit01.htm

IE Address Bar Editor

Edit IE's address bar

IE5 Address Bar Editor is a freeware program that could be very useful if you would like to alter the links that appear in the drop down menu on the address bar in IE. I'm not absolutly sure that it works on IE4, but should anyhow.

It allows you to edit items in the Internet Explorer Address Bar. You can use drag and drop to move the positions of items, and add new entries to the address bar or delete URLs from the address bar.

Szerkesztés után File, Save, majd az IE újraindítása szükséges.

Mire ezt leírtam, látom az első hozzászólásban már említetted a registryt. De miért nem törlöd az összes index.dat-ot? Javítókonzolból, vagy dual-boot, másik oprendszer segítségével simán törölhető. Én is épp tegnap töröltem mindegyiket, még az IE is gyorsabban működik azóta, mintha újratelepítettem volna az oprendszert.
Előzmény: cossie (2)
cossie Creative Commons License 2003.02.12 0 0 2
Üdv mindenkinek!

Úgy néz ki mégsem lett jobb semmivel.Persze az automatikus kiegészítés jó dolog és szeretem is alkalmazni,csakhogy ha visszakapcsolom akkor ugyanúgy megjelennek a régi szemetek a címsorban begépelésnél. 0 nap van beállítva, hogy jegyezze meg, de így sem működik, mindent bejegyez. Van erre patch vagy javítás, esetleg upgradeljem az explorert?

cossie

Előzmény: cossie (1)
cossie Creative Commons License 2003.02.11 0 0 1
Szia Kernel!

Na ezen a fülön még sosem jártam! Köszi a tanácsot, most már sikerült kitörölni, már nem szemeteli tele a címsoromat!

Még egyszer kösz!

cossie

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.11 0 0 0

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

cossie Creative Commons License 2003.02.11 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Van egy banális kis problémám. Az Explorerrel nem tudom elfelejtetni a korábban megnézegetett oldalakat. Hiába törlöm ki a beállításoknál az előzményeket, akkor is a gépelésnél szépen behoz egy csomó korábbi szemetet! Megtaláltam azt is hogy honnan veszi, ugyanis a registryből is kitöröltem azokat a sorokat. Van egy index.dat file, ami tartalmazza az ominózus címeket. Ezt a file.t viszont sohogyan sem tudom elfelejtetni. Az oprendszerem win2k ez a file pedig a Document and settings/user/history/histori IE5.5 alatt leledzik. Mi a megoldás rá? Ha upgradelem 6-osra, akkor elfeljti ezeket? Vagy van erre külön kis progi, ami kitakarítja a file-t?

Üdv: cossie

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!