felhozom...
Egyiptomon kivul meg nem jartam Afrikaban, pedig Nyugat-Afrika nagyon izgat. Elsosorban Mauritania, Mali, Niger es Burkina Faso. Ennel tobbet egyelore nem tudok hozzaszolni. :-)
Gambia tényleg jó hely, három hónapot voltam ott...
Bővebben a honlapomon.
Szenegálig (Dakar) is elég eljutni, onnan egy nap alatt simán el lehet jutni Banjulig. Mondjuk visszafelé már repülő volt a Banjul-Dakar...
Nem, nem kocsival, csak már nagyon mehetnékünk volt, és Bp-ről erepültünk Párizsba a Malévvel, ami persze késve indult, így kezdődött az egész, Párizsban átrohantunk a reptér egy részén, és beestünk az AirFrance járatára, már vártak..., azonnal fel is szálltunk, elrepültünk Casablancába, onnan Agadírba a Royal Air Marockal, a csomagunk pedig nem bírta az őrült tempót követni, és Párizsban dekkolt egy napig.
Tulajdonképpen a sok átszállás sem lett volna gond, csak az idő, visszafelé reggel 9-kor kiléptünk a szálloda kapuján, és pon 24 órakor értünk a házunk kapujához- itthon... Ez 15 óra mindenféle közlekedési eszközzel, várakozással, tipródással.
De túléltük.
A Gambiáról nem tettünk le, sőt!
Úgyhogy érdeklődve olvasok minden infót, bár nekünk egy évig nem aktuélis, kb. egy év kell ahhoz, hogy egy ilyen jellegű utazásra összegyűjtsük a pénzünket; ill. ez jan-febr-ra van betervezve.
Azért kösz, és jó utat neked!!!!
Sabena=Brusselsair, csak azért írtam a régi nevét, mert azt többen ismerik, és a www.sabena.com szépen rá van irányitva az uj oldalra. Érdemes megvárni az akciókat, bár nekünk pont egybeesett a terveinkkel. Jövőre is megyünk, az tuti. Csak akkor nem ramadámkor, mert olyankor egy kicsit csendes a környék. Mondjuk a mi udvarunk nem tartotta a böjtöt, nehéz lett volna, amikor érkeztünkre vágtak egy kecskét, és végig jobbnál jobb falatokkal traktált a házigazda. De az emberek le voltak lassulva (még jobban:)) és fáradtak voltak az egész napos éhezéstől, szomjazástól, ami 30 fok felett elég rendes teljesítmény. De még így sem éreztem magam úgy, mint néha Budapesten egy sima melegfronkor...
Marokkó nagyon kellemes lehet ilyentájt, pont a legmegfelelőbb időpont a szürkeség megtörésére. Kocsival mentetek :) vagy miért volt bonyolult?
Ja, a párom is a Sabenát nézte régebben, de hogy az megszűnt, csak igen drága repjegyeket ajánlottak, kedvezmények nélkül 360 körül, de nem jártuk körbe a dolgot, nem volt rá időnk, arra pláne nem, hogy más afrikai járattal kombináljunk, de ezért is jó minden ötlet, mert legközelebb már erre is gondolunk.
Bár ha belegondolok, hogy az eljutásunk marokkóba is milyen bonyolult volt, húh....
Halihó, itt vagyok, csak most elmentünk másfelé.
A Gambia, Togo stb továbbra is napirenden van, csak mint a Togo topicban írtam, már a jelek is eléggé baljóslatúak voltak, semmi nem akart összejönni.
A Gambia hirtelen ötlet volt, de most elhatároztuk, hogy ezeket az országokat időben elkezdjük megszervezni, most már nagyon mehetnékünk volt, bevallom.
Sajnos mi már nem a hátizsákos korosztály vagyunk,
amit én egyébként nagyon bánok, és már a repülőn sincs semmiféle kedvezményünk, bár lelkesen megkérdezik, hogy 26 alatt vagyunk-e, de szerintem már csak cikizésből teszik... Na mindegy, nyugdíjasok meg még nem vagyunk :)))
Szóval szállodások, de azért nem kell rögtön arra gondolni, hogy csak a napon süttetjük a pocakunkat, bár jócskán látok ilyeneket, és bevallom, most is irogyeltem azt a nyugdíjast, aki 1-2 hónapra átruccant Marokkóba pihenni.....
Mindenki azt kérdezte, miért akarunk Togóba menni, nos engem meg már ez idegesített, miért kell mindenhova úgy menni, hogy viszi az ember az útikönyvet, és forgatja a fejét jobbra/balra a látnivalók miatt.
Mi most pihenni mentünk volna, ami azt jelenti, hogy bejárni az országot, kocsival, taxival, szervezetten, gyalog, ahogy az élet adta volna, megnézni, amit meg kell nézni, amit megmutatnak, ami van, és mászkálni bele a nagyvilágba, ismerkedni, haverkodni, beszélgetni, esetleg átmenni onnan pl. Gambiába stb.
Nem tudom, mit akartunk ott csinálni, komolyan, lenni, meismerni, felfedezni egy országot, csak úgy, kötelezettségek nélkül.
Megnézem az írásaidat és jelentkezem,
de most összezuhanok.
KÖSZ!!!!!!
Az áraknál maradva én tavaly 147000-ért repültem Abidjanba az EgyptAir-rel. Olyan is volt. Hasonló áron mennek kairói átszállással Lagosba, Kanoba és Accrába.
Nem vagyok Satine fogadatlan prókátora, csak azért szólok, mert ő nem fog egy darabig válaszolni: éppen kicsit északabbra, Marokkóban sütteti a hasát a napon :)
Gambia és/vagy Togo sajnos nem jött össze nekik bürokratikus okokból.
Remélem azért Marokkó is kárpótolja őket!
Én tavaly novemberben jártam Gambiában. A repjegy nem vészes Bécs-Brüsszel-Banjul 164000 Ft volt a Sabenával. A hely valami csodálatos, az emberek a legjobb fejek. Azt mondják: Gambia: Afrika kezdőknek. Welcome to the smiling coast of the Gambia! Vigyázat, simán lehúznak 3-szoros árra, úgy, hogy észre sem veszed (mert még úgy is olcsóbb, mint itthon :)) Hátizsákkal mennétek, vagy hotel-barnulás? Van valami konkrét célotok? Tánc-, zenetanulás, madárles, vagy csak bumm bele a közepibe?
Kösz, a LP-en már túl vagyunk, sőt mindenféle internetes külföldi honlapon is, de tudod, azért más a könyvet és a hivatalos infókat olvasni, és más, ha valakinek személyes benyomásai is vannak... Ez utóbbiban reménykedem.
Tulajdonképpen nézet kérdése, hogy mi mennyiből jön ki, és bizony az országokba eljutni is teljesen más. Függ attól, hogy honnan indulsz, Eu. mely városából, mondjuk ha kimégy Bécsbe más úton, akkor kb. 40 ezret spórolsz, bár akkor van az egyéb költség, vonat, autó, parkolás stb.
Sajnos nem lehet minden országot egy járattal megközelíteni, pl. Togót igen, Bp-ről elindulunk az AirFranc-szal, Párizsban átszállunk, és kész. De Gambiába min. két különböző légitársaság megy, ezért már igencsak 360-380 ezer körül van egy repjegy, nos ez nálunk eleve kizárt.
Van valami tapasztalatod ezekkel az országokkal?
Most komolyan. Nekünk nincs. Elképzelésünk szerint vannak nagyon szegények, és vannak nagyon jómódúak, mondjuk ez mindenütt így van...
Még nem tudom, mi lesz, ha érdekel, szívesen megírom, hogy alakulnak a dolgok! Szia!
Serintem is elment az eszetek, de azért nagyon szívesen mennénk mi is! Csak hát a pénz... Mennyiből hozzátok ki?
Én vennék egy Lonely Planet guide-ot, és nem a magyar oldalakon néznék körül.
Sziasztok, több vonalon próbálkozom,
szeretném, ha erről a vidékről lenne valakinek infója,
először Togó, majd Gambia a tervezett úti cél,
de talán így, ezen a címen jobban találok útitársakra, érdeklődőkre...
A hazai honlapokról nem sok infót tudtam levenni,
utazást irodák nem szerveznek. Nosza, belevágnánk mi magunk, de azért jó lenne valami előzetes.
Egyesek szerint elment az eszünk...
Szerintetek is? Na jó, nem kifejezetten turista célpont.