Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

HOTBIRD1 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 14

Analóg antennámat / nem gépi/szeretném beállitani  a Hot Bird magyar adásaira.

Eddig nem sikerült. Minden szöget pontosan be kell állitani.

Köszönöm a segitséget.

kopiteki Creative Commons License 2003.02.16 0 0 13
Figyelek én is, engem is érdekel a dolog!
Előzmény: pnorbee (12)
pnorbee Creative Commons License 2003.02.16 0 0 12
tényleg lényeges lenne...
Előzmény: pnorbee (11)
pnorbee Creative Commons License 2003.02.13 0 0 11
Hi...

Az eredeti benne egy fix, nem motoros antenna volt. Ezt a márka nem márka dolgot érdemes megfontolni mindenképpen... Esetleg tudtok valami jó helyet ajánlani? (a lejjeb említetten kívül persze)

Köszi, üdv, Norbee!

Előzmény: rbsat (10)
rbsat Creative Commons License 2003.02.13 0 0 10
Hello!

Hát a botantennának a világon mindenütt 0 dB a nyeresége, /azaz 1/ a hossza változhat, de az ki van hangolva. Ha az egyik jobbnak tűnik a másiknál, az beépített előerősítőtől lehet, jobb minőségű vagy rövidebb RF kábeltől, jobb típusú csatlakozótól. De általánosan a márkás antenna, vagy ne adj isten a gyári hosszú távon sokkal jobb. Igaz, 3-4 szeres az ára.
Az automatikus működés feltételeit /vezérlőkábel megléte, a rádió kimenetén a megfelelő csatlakozópont megléte/ pontosan kell tudni, mert különben sz@rt ér az egész.

Ezen kívül, bizonyos antennatípusokhoz van javítókészlet /márkásesetén/ ezt is érdemes végignézni, ha csak "letörték" az eredetit.

Üdv. rbsat

E30M40 Creative Commons License 2003.02.13 0 0 9
Abban,hogy jobb a nyeresége.
pld. ahol a gagyival már serceg az adás ott a markással még tiszta a vétel. És mivel motoros antennáról beszélünk így az élettartam is szóba jön! min. a 2-szerese,de inkább többszöröse a gagyiénak!
Ha "rádió buzi" lennék és nem 99%-ban CD-t hallgatnék,akkor tutti egy Blaupunktot vennék Hirshmann antennával! Egyszer szereltünk be anno egy ilyen összeállítást. Nagyon szépen szólt a rádió! A CD hangjáról már ne beszéljünk;) Abban nem a Blau a király;)
Előzmény: pnorbee (8)
pnorbee Creative Commons License 2003.02.12 0 0 8
Köszi a tippet...
Tulajdonképpen mibn nyilvánul meg a márkás és a márkátlan közti különbség?
Előzmény: E30M40 (7)
E30M40 Creative Commons License 2003.02.10 0 0 7
Alpina B6!

"2fajta antenna van
-1test +a radio antennavezerlojel
-1test egy + es a radio antennavezerlo"

Azért egy első fajtára kiváncsi lennék;)
Általában olyan 200mA-el terhelhető az a kimenet a rádión;)
Attól szerinted kimegy az antennna? ;)
Én eddig csak olyat láttam aminek külön pozitiv is kellett...

pnorbee!

Nem tom ott van-e még az a bolt,de a Fehérvárin ha elindulsz a Skálától kifelé,akkor egyből jobbra van egy Hirshmann-al foglalkozó antennás bolt...
Szerintem,ha megteheted anyagilag,akkor ne gagyit vegyél ajándékba,hanem márkás valamit...
Mi annó autóhifis koromban ott vettünk duál motoros antennát (Rádio+GSM) és kb 15 volt anno.
Szerintem egy szimpla ma sem több 10-15-nél.
Megéri ez a márka a többletet hidd el!

Előzmény: alpinaB6 (3)
Magnat Creative Commons License 2003.02.09 0 0 6
Hosszúplatós Scania, és a raklap végére akarom az antennát! :-)) Mind1, majd kiderül, ha csak ennyi a toldás, akkor nem kell sokat invesztálni, ha mégsem elég.
Előzmény: alpinaB6 (5)
alpinaB6 Creative Commons License 2003.02.09 0 0 5
mittom en :)

erosen befolyasolja, hogy mibe akarod tenni. nekem eleg volt a 3as bmw-be. de 200ft/metere akarmelyik elektronyos boltba

a

Előzmény: Magnat (4)
Magnat Creative Commons License 2003.02.09 0 0 4
Hali Alpina,

az antennakábel hosszával mi a helyzet, le kell mérni, vagy jó eséllyel elég lesz a corás antennáé szerinted?

Előzmény: alpinaB6 (3)
alpinaB6 Creative Commons License 2003.02.09 0 0 3
szerintem par ezer forintert berakjak. amugy egyszeru bekotni:
2fajta antenna van
-1test +a radio antennavezerlojel
-1test egy + es a radio antennavezerlo

a

Előzmény: pnorbee (1)
pnorbee Creative Commons License 2003.02.09 0 0 2
Vagy szervízben az ilyesmit mennyiért vállalják? köszi a választ előre is mindenkinek..
Előzmény: pnorbee (1)
pnorbee Creative Commons License 2003.02.09 0 0 1
hi....

De ez a beszerelés ilyen egyszerűen elvégezhető otthoni munka, vagy azér bonyisabb féle? :-) Egyébként az megfelelő lenne nekem is.

Előzmény: alpinaB6 (0)
alpinaB6 Creative Commons License 2003.02.09 0 0 0
szia

nekem Coraban kaphato noname antennam van. 5-6e ft es mukodik.
ha markasabbat szeretnel akkor riasztosnal kell korulnezni, ott be is szerelik. pl: www.vilcomp.hu

a

Előzmény: pnorbee (-)
pnorbee Creative Commons License 2003.02.09 0 0 topiknyitó
Szevasztok! Egy ismerősömnek ajándékba szeretnék venni egy motoros antennát, mivel az előző "kézi hajtásút" letörték. Először is szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyibe kerül, hogy figyelembe kell-e venni az autó vagy a rádió típusát, s hogy a beszerelés mennyire komplikált (költsége?) művelet. Esetleg ha valakki tud jó helyet, ahol az ilyet érdemes beszerezni, az is érdekel. Az autó 1980-as Audi 80-as, az autórádió pioneer vagy grundig, erre most nem emléxem pontosan, de ha lényeges, akkor megnézem.

üdv, Norbi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!