Nem "rohangalok en": ami tölem kitelik, az legfeljebb egy könnyü (de üditö!)
kocogas - sprinternek, es stafetanak se lennek jo...!:)
Ami a forumozasrol epp eszembe jutott leirtam, mas is volt mar igy, csak legfeljebb
nem gepelte le a monologjat:)
Ami irasoddal kapcsolatban fontos: hasznos lehet, ha igyekszik az ember sajat kepessegei, szandekei szerint valahogy meghuzni a valasztovonalat spiritualitas es filozofia között! Mint olvashattad tölem mar, filozofia es vallas között nincs annyira különbseg, mint inkabb e kettö ES A SPIRIRUALITAS között! Ezt jo, ha megemeszti az ember, mert a kesöbbiekben sok tevedestöl, prokatortol, stb. megovhatja magat!
Nem veletlen a hagyomanyos megkülönböztetese a külsö, exoterikus, felszines utanzo es valodi erejetöl megfosztott, intezmenyesült, stb. "vallasossagnak", es a valodi belsö ismereteken alapulo ezoterianak. S bar etimologiailag a "vallas" meg örzi eredeti szent celjat:
a vallas, religio a religare ujraegyesülni latin szobol szarmazik
- ez azonban mar csak a dicsö mult emleke:)
Az "ujraegyesülest" "vallasi" ertelemben sajnos nagyon reg ertelmeztek es gyakoroltak ugy, ahogy azt az embernek e szent feladata megköveteli.
"Ujraegyesülni" ui. nem egy közösseggel, annak szellemi (finom-es durva fizikai!) termekeivel kell...de itt ezt ne reszletezzük.
Eleg annyi, h. voltak korok, amikor fel sem merült az emberekben, h. a "vallast", a religot, az "ujraegyesülest" ne tiszta sziveböl, öszinte alazattal, es tisztulasi vaggyal, lelkesedessel csinalja valaki! Szinte ismeretlen volt az "utanzas", exoteria fogalma.
Minden kultura megemlekezik mitologiajaban ezen Aranykorrol, a valodi, Istentöl kapott erövel felhatalmazott pap-kiralyok idöszakarol. Amikor a papok meg valoban szent-emberek, szellemi ertelemben gyogyitok voltak. Hisz ne felejtsük, h. a szent szo a "gyogyitas" szobol ered, a regi korok embere ui. meg tudta, h. meggyogyulni
igazabol csak szellemi ertelemben lehet - es kell is! (A nemet nyelv is örzi ezt az emleket: heilen: gyogyitani, Heligtum:szentseg!) Nem veletlen, h. a klasszikus
orvoslas is ezoterikus tudast igenyelt, s pl. az okori miszteriumvallasok "josdaiban",
- melyek beavatohelyek voltak - "orvosok" tevekenykedtek, igy a görög Aszklepiosz is egyarant gyogyitotta a teste es a lelket! (A nagy hermetikus bölcsesseg-
gyüjtemeny, a Corpus Hermeticum több csodas dialogusaban is maga Aszklepiosz beszel, vagy legalabbis az ö neveben szol a tanitas.)
Azota sajnos szüksegesse valt ezoteria es exoteria megkülönböztetese - de legalabb engedik, h. megkülönböztessük öket!:)
Az eredeti, tiszta ertelemben vett ezoteria egy BELSÖ ut, folyamat, melynek vannak külsö lekepezödesei is: azonban az iranya nem mindegy: h. belülröl haladunk kifele, v. kivülröl befele! Ezen irany ui. jol mutatja az illetö "elert eredmenyeit", milyen mulhatatlan kincsket tudott mar megszerezni e mulhatatlan uton! Az "irany" azt jelenti, h. pl. a kinntröl befele haladas pont a lenyeget allitja fejre, es forditja meg a
folyamatot: a külsöleg megszerezhetö ismereteket akarja belsöve eröszakolni, ami nyilvanvalo csalas, es hibas, karos felfogas mindenkire nezve! Hat valami ilyesmi
lenne az erölködö filozofia eljarasanak a modellje, amikor modszertanat, es talmi
informacio morzsait a "spiritualitas örök területere" veti:)
Nagy segitseget teszünk azzal magunknak, ha meghatarozzuk, elvalasztjuk amennyire megtehetjük az okoskodast, filozofiat, es a spiritualitast.
A kettö keverese ui. egyiknek sem hasznal: s nekünk legfökeppen nem!:)
Azta micsoda kirohanás volt!: ) Régóta gyűlhetett benned. Néha én is besokalok a fórumozástól, aztán valahogy sokan írnak nekem privátban, és akkor azt érzem, hogy van értelme ide írnom, és esetleg felvállalnom azt amit más nem mer, vagy nem akar. Egy fontos dologban viszont nem értek egyet veled. (már, ha jól értettem azt, amit leírtál) Ez pedig a vallás ilyen szintű felemelése a dolgok közé. Én nem gondolom, hogy a vallás a "szeretet jegyében szült." Én legalábbis nem igazán ismerek ilyen vallást: ( Lehet, hogy rosszul látom, de én ezt vettem észre. Sok vallásból hiányzik az elfogadás. Sok vallásban rengeteg a kritika az ember felé. Sok vallásban túl sok az előírás. Sok vallás szeretetet hirdetet, de valahogy mégsem azt érzem benne. Ez nem baj, mert valószínűleg nem léteznének ebben a formában, ha nem lenne rá igény. Ha sokan kiindulnának magukból, a saját belső világukból, akkor lehet, hogy egy vallás se lenne. Vagy inkább annyi vallás, ahányan vagyunk. Az, hogy ilyen szintű indulatokat generál sokakban ez a téma azt megértem. Annyira azonosulnak a vallásukkal, hogy a személyes, magukba vetett hitet ingathatja meg, ha elkezdenek valóban élni, választani, dönteni szabadon, minden kötöttség nélkül. Óriási bátorság kell hozzá, hogy az ember az merjen lenni aki valóban. Vagy ahhoz, hogy az élete róla szóljon, ne sémákról, félelmekről. A "filozófia", mint fogalom hozzám azért áll közelebb, mert emberi gondolatokból született, mert valakinek volt hozzá bátorsága, hogy megfigyeljen, és megállapítson valamit. Egyetlen dologról ezenyi ember ezernyi következtetésre jut, és nekem ez tetszik. Ezért érzem úgy, hogy van létjogosultsága. De gyakran, akár a vallások, köpönyeggé válik valóban, hogy a semmit takargassuk vele. Most ennyire futotta tőlem.: )
Köszi az elismerö szavaidat. "Szokimondo vagyok" mondod, Amida "eletszagunak" nevezett...2 honapja forumozok, nagyjabol ennyi idö alatt meglatja az ember mire is megy ki ez a forumozas...Nem oan "szabad" am ez, mint sokan szeretnek hinni...
A velemenyedhez hasonlo par e-mailt kaptam, amibe leirjak, h. OK, egyetertenek velem, olvasnak, de "nem szivesen irjak ezt le", mert akkor magyarazkodniuk kellene, esetleg olyanokkal kellene "vitazniuk", akikkel mar evek ota forumkodnak itt, stb.
Van , akinek ez "eletmod" kerdese, h. "megvedje" evek ota kialakitott itteni pozicioit, presztizs, stb. Valojaban tök mindegy mit karattyol am össze az ember,
akar a közössegünkben, akar a haverokkal, akar egy monitor elött ülve! Mar batorkodtam többször leirni, h. NEM ITT KELL BIZONYITANI! NEM EGYMASNAK, HANEM ÖNMAGUNKNAK! Nem veletlen, h. ezzel a felszines latasmoddal, itt, a vallasi, "szellemi"(?) topikban van a legtöbb szemelyekedes, ledorongoljak az embert, ha oat mer irni, ami sehogy se fer masok nehez fejebe! 1 politikai topik a vallasi, "szeretet jegyeben szült" topikhoz kepest csak egy szepirodalmi est!
Vilagos, h. nem vagyunk egyformak, de azert inkabb gondolkodni kellene, belatni, meglatni mast is, mint irogatni - "többet olvasni, mint irni":)
Vannak persze nagyon jo szandeku, "lato" emberek is, akikkel fel szavakbol is megerti magat az ember:na az ilyenek nem folynak bele altalaban a többeves polemiakba, "egymas dicsöitesebe", stb.
Bocs, h. ilyenekkel lopom itt a helyet masok elött, de hat pillanatnyilag ezt erzem az itteni szereplesekkel kapcsolatban. Ugyanakkor - csakugy mit annyi mas mar az eletben - "nem tud megmozgatni" az, ki mit gondol a masikrol, mit, kinek kell "bizonyitani", kell e vinni a primet 1-1 topikban, stb. Csak megjegyeznem, amit masoktol is olvastam maganban, vannak itt sokan, akik nem irnak, AMDE ANNAL TÖBBET OLVASNAK! Es bizony van velemenyük, noha azt nem firkaljak bele a közösbe...
Kicsit elszomorito, h. epp a fenti "müvi csapatszellem" miatt sokszor nem bontakozhat ki ERDEMI beszelgetes, vita a spiritualitas LENYEGET illetöen, ami valoban segitene az itt olvasgato-irogato lelkeket! Sokaknak inkabb sajat maguk kialakitotta "imazsuk" fontosabb, mint egy jo, HASZNOS beszelgetes - mint az Eletben!:)
De h. ez nem "üres beszed", arra pelda az, amikor 1 honapja kb. felvetettük Amidaval, s meg 1-2 kollegaval a buddhisat topikban az "ezoteria alfajat-omegajat", a helyes ÖNISMERETET...mondvan AZ A VALAMI, MI MAGUNK VAGYUNK A KIINDULO PONT, HOL MASHOL KELLENE KEZDENÜNK ISTEN ISMERETET, MINT SAJATMAGUNK MEGISMERESENEL! Par hsz. erejeig ment is a dolog, azutan jöttek a "misztikus"
velemenyek (buddhista topikban), mire batorkodtunk kifejteni paran, h. azert a "misztikussag" az meg nem a "vegallomas", es nem tovabb is lehet menni a gyönyörködesnel:) Latszik, sikerült megkavarnunk az allovizet!:)
Utana meg elfelejtödött, pedig kertük, h. irjunk GYAKORLATI TANACSOKAT IS, amiket a mindennapi eletben is tudnank hasznositani a spiritualis fejlödesünkben...!
Az se lett..."gyözött a kenyelmes filozofia"... 1000-edszerre irjak le idezetbe nekünk
mi a nirvana, s hogy tullajdonkeppen SEMMI SINCSEN...Hat nemtom mennyire lehet ilyesmivel elöre jutni...Azert masok is igen jol leirtak mar itt, mi a LENYEGI különbseg a felszines, exoterikus, tudalekos vallasossag, es az ezoteria tudatossaga között - marha tudatosak vagyunk persze, s tudjuk mi a fenet akarunk! Ha csak itt filozofalni, bemasolni koanokat, stb. akkor nem is kell e megjegyzesemen eltünödni...:)
Az exoterikus vallasossag persze mar bizonyitott: leszerepelt az elmult evszazadok soran, mitöbb sok verebe is került az emberisegnek!! A vallashaboruk ui. üres, mesterkelt vallasi vitakbol fakadtak mindig, olyan önzö, dogmatikus szemleletböl, mely allando kesztetest erez a harcra, erölködesre, s MELYNEK LEGERÖSEBB ERVE, AZ ERÖSZAK - kicsiben intellektualis gyözködes, nagyban, intezmenyesült hatterrel MINDEN lehetseges eszköz! Ennek a szandeknak a felszinen piruettezik büszken a jovialis, bölcselkedö irastudo, ki elöre megragja nekünk az Iget!! :) De mint ezt is irtam mar többször, ebredezik mar az emberiseg a szellemi a melyalvasbol!:) "Ez az erem masik oldala" :)
Ezt mutatja az is, h. vannak ERDEMI velemenyek, HASZNALHATO kezdemenyezesek is. Ilyennek tünik pl. a "Belatas fontossaga" c. topik is,pelgrim jovoltabol! Persze, nem latvanyos, elsöre bizonyara sokan atsiklottak felette, mert nincsen tele Biblia-idezettel, Gotama Buddhatol sem talalunk benne elmes paradoxonokat...:) Igy is van ez jol. A filozofiat altalaban azok keverik össze a spiritualitassal, akiknel "kifogyott a belsö üzemanyag". Ahogy Jakob Böhme irta a teologusokrol, "azok takargatjak magukat (tudniillik a dogmatikaval) akik meztelenek"! Vagy ilyenkor dobnak be 2x annyi idezetet, vagy kevernek hozza egy masik vallast, mint törtent ez a buddhizmus topikban, ahol nagy meglelepetesre
egy dharmarol szolo link mellett a Vatikan egyik örömhire szerepelt...:) Minden indok nelkül...Ha mar belinkel valamit az ember a jonepnek, legalabb indokolja meg...
Különben csak link link marad!:)) No, azert a vegere beirtam a jobb dolgokat is - "rosszak" tuljadonkeppen nincsnek. Mint ahogy igazan jok sem! Hisz jelensegvilagunkban minden viszonylagos, a minösegek csak "kerülgetik" egymast: a jo addig jo, mig rossz nem lesz, az örömöt felvaltja a bu, stb.
"Az evilagi jo, csak a rosszban rendhagyo" - Corpus Hermeticum.
"Senki sem jo, csak egy az Isten!" - mondja Jezus, mikor "jonak" mondjak.
A LENYEGRE KELL FIGYELNI, AZT KELL MEGLATNI - NEM ANNAK KIVÜLRÖL CSILLOGO, DE VALOJABAN FOSZLADOZO RUHAJAT! A filozofia, vagy az atfilozofalt spiritualitas pedig mindig itt bukik el: felszines, s akik melyebbre szeretnenek latni, azok szamara vagy sekelyes, vagy tul dagalyos. Elveszik a nüanszokban, tehat NEM A LENYEGRÖ SZOL! (Megint bocs a hosszert!:) )
Hasonló élményem nekem is volt, de ez számomra nem hozott bizonyságot semmiféle transzcendenciáról, hacsak nem hazudtam volna be magamnak hogy "húúúúú igen igen áhá, érzem érzem, ez biztosan Istentől van..!" Ahogy ezt többnyire szokták - szerintem...
Nekem volt egy meghatározó élményem. A mai napig fel tudom idézni a szeretetet, és az elfogadást, amit akkor éreztem. Először felfoghatatlan volt a számomra, hogy ennyire feltétel nélkül szeretnek. Amikor azt kérdeztem, hogy dehát mi dolgom nekem a világban, akkor azt a választ kaptam, hogy "Öleld át a világot.!" Mondtam, hogy olyan kicsi vagyok, hogyan tudnám átölelni a világot. "Öleled át magad, és átöleled a világot." volt a válasz. Tökéletesen értettem mindent. És eszerint igyekszem élni.
Nem kell megfelelni semmilyen kritériumnak. Nem kell lépéseket tenni, vagy bármiben hinni. Mindegy milyen vagyok. Vagyok!!!
Igen, a topikcimek mindent elarulnak! Szinte el sem hittem amikor meglattam ennek a Forumnak a nyitott topikjait, hogy manapsag az embereket milyen temak erdeklik! Hirtelen nem is tudom mit lehet erre mondani! Sajnalni valo, vagy mittudomen! Kitagult erdeklodesi kor? Nem hinnem! Inkabb valami gorcs, valami elkeserito! Tul az erdeklodesi koron. Es az a sok ido, amit a computer mellett toltenek itt az emberek! Vajon mit jelent ez? Hogy ebben az erdekes vilagban az emberek jobban szeretnek a computer mellett ulni? Vagy elismeresre vágyva ulnek/irnak ide? A fene sem tudja! Mintha lenne a levegoben valami, ami mint egy betegseg, terjed, orszaghatarokat figyelembe nem véve.
Te biztosan jobban le tudnad ezt irni! Nekem csak erzeseim vannak errol. S az az en bizonysagom! Nem csalatkoztam bennuk soha!
:) Sajna errö van szo! Hogy mit tartunk a vilag, es önmagunk felöl, mikro - es makrokozmosz dolgaban szüksegtelen szentbeszedeket tartanunk. Nehany momdatabol kiderül az embernek, hol tart - meg az is, hogy hova:)
Igy pl. kedesfelteveseink is hü tükörkepe belsönknek. Meg a topikcimeink...:)
Az en bizonysagom: az En bizonysaga. Semmi több. Es az is marad!
A kerdest maskent kell megfogalmazni! Save me azt tanacsolja pedig, hogy "közössegbe jarni", "egot elengedni"...De ha mar az elejen abbol indulok ki, hogy az EN bizonysagom... Az En-böl sehova nem jutunk, csak az En-hez!! Akarmilyen közössegbe jarunk, akarmennyit bujjuk is a Bibliat! Persze akinek ez is eleg: a "tekintely", az, hogy megdicserjek milyen szepen beszel az Irasrol....Ugye ismerjük ezt a fajta "bizonyossagot"! :) ------- Sziasztok!
Boldog új évet neked! Én is voltam hasonló állapotban, kerestem az igazságot. Egyszer találkoztam élő hitű keresztényekkel és közöttük fel tudott növekedni a hitem arra, hogy pl amit a Biblia ír, az nem legenda, nem csak erkölcsi útmutatás, nem egy a sokféle filozófia között. Valóban szabad vagy arra, hogy indián sámánt kövess vagy tudatmódosító szerekkel élj. De a gyümölcsök megmutatják, hogy milyen a fa. Bizony, a hitet nem tudod megkerülni. Be kell fektetned, tenned kell lépéseket Jézus felé. Ő majd sokkal nagyobbat lép feléd. Mitől félsz? Milyen megvezetés lenne pl. Jézus következő szavaiban: [Máté 5.39-40] "De én azt mondom nektek: Ne álljatok ellene a rossznak, hanem ha valaki jobb felől arcul üt, fordítsd oda a másik arcodat is, annak pedig, aki el akarja perelni a köntösödet, add oda neki a köpenyedet is." Nem elég hiteles?
Remélem nem a vita kedvéért írsz. Úgy érzem nem, és keresed az igazságot.
Is-is... ;)
Azt írja az ige, hogy a hit az hallásból van, Krisztus beszéde által. Tehát olvasnod kellene a Bibliát, hívők társaságát keresni, akik neked beszélnének erről. Igenis tehetsz érte!
Sajnos ezek a források nincsenek hitelesítve. Olvastam már, beszélgettem már és semmi meggyőzőt, semmi bizonyságot nem kaptam. Számomra ez egy a sok közül, ennyi erővel, akár indián sámánt is hallgathanék, és talán még több bizonyság-szerű élményt is kapnék némi tréfás dohánytól..
Nem hiszem, hogy évekig kellene várnod. Csak egyszer szólj őszintén hozzá, és megapasztalod!
Megvolt. Semmi válasz...
De le kell mondani a követelőzésről, az állítólagos jogokról, felismerni hogy milyen kis pont vagy, és hogy természetfeletti segítségre, bűnbocsánatra, megváltásra van szükséged. Ez a megüresítés. Elengeded az egót, mert eleged van a bűnből, a hiábavalóságból, a hazugságból.
Megvolt, amennyire tőlem tellett...
Ha megismered Jézust, tisztelni fogod.
Az a kép amit róla fest a legenda, valóban tiszteletre méltó. E képet kvázi meg lehet ismerni, de a valódi személyt így aligha...
Remélem nem a vita kedvéért írsz. Úgy érzem nem, és keresed az igazságot.
Azt írja az ige, hogy a hit az hallásból van, Krisztus beszéde által. Tehát olvasnod kellene a Bibliát, hívők társaságát keresni, akik neked beszélnének erről. Igenis tehetsz érte!
Nem hiszem, hogy évekig kellene várnod. Csak egyszer szólj őszintén hozzá, és megapasztalod!
De le kell mondani a követelőzésről, az állítólagos jogokról, felismerni hogy milyen kis pont vagy, és hogy természetfeletti segítségre, bűnbocsánatra, megváltásra van szükséged. Ez a megüresítés. Elengeded az egót, mert eleged van a bűnből, a hiábavalóságból, a hazugságból.
Ez általában akkor éli meg az ember, mikor padlóra kerül valami miatt, de vannak sokan akik sikeres emberként térnek meg. Amit a világ megadhatot nekik, az megvolt, de mégis többre vágynak. Az ilyen keresés gyümölcsöző.
Amíg csak egy alkalmi adu ász kell ami kihúz a bajból, de utána elfelejtesz hálát adni, ne reméld hogy élő kapcsolatba kerülsz Istennel! A megtérés újjászületés, a régitől való elfordulást is jelenti. De előszőr meg kell utálni azt a régit...
Az alázattól se félj! Evilági tekintélyek visszaélnek a tekintéllyel, megsérülsz, de ha a teremtő fennhatóságát ismered el, Úrnak vallod Jézust az Életedben, akkor nem érhet ilyen csalódás. Benne soha! Papokban, emberekben, gyülekezetekben, felekezetekben persze igen. Ha megismered Jézust, tisztelni fogod.
Szóval már szólítottad Jézust? Nem tudom mi hibádzott. Talán nem hittel tetted, vagy nem voltál elég kitartó, alázatos, megtört szívű.
Hogy szólíthatnám hittel, amikor pont azért szólítom, hogy hitet adjon?
Kitartás? Szólongassam évekig? Ha korrekt akkor azonnal válaszol..
Megtört szívűnek miért kéne lennem? Csak roncsoknak válaszol Jézus?Vidám, harmónikus, boldog emberekre (na jó azért az nem vagyok teljesen) fittyet hány?
Alázat? Ha tudom, hogy kivel állok szemben, akkor alázatos (de nem megalázkodó) vagyok...
Nem emberekben vagy emberektől van a hitem. Jézus a kőszikla, benne soha nem fogok csalódni.
Olvasgatom a nézeteidet egy ideje, bár nem kimerítően. Én is igyekszem előrébb jutni a megismerésben, hitben. Meg-megvizsgálom, a szavaidat, de rendre arra jutok, hogy nincs továbbfejlesztése a Bibliának, a megváltásnak, Jézusnak. Bár gyülekezetesdiből, hagyományokból, külsőségekből tényleg ki/el lehet fejlődni.
Ne várj efféle bizonyítékokat. A világ bölcsessége bolondság Isten számára. Hála Istenek megismertem, hogy nem olyen "kocka" a világ, ahogy az érzékszerveinkkel tapasztaljuk.
Szóval már szólítottad Jézust? Nem tudom mi hibádzott. Talán nem hittel tetted, vagy nem voltál elég kitartó, alázatos, megtört szívű.
Most is azt mondom, hogy ne add fel! Igenis létezik az igazság: egy szerető, imameghallgató Isten. És Jézus kegyőzte a Sátánt a kereszten. A megváltás valóság leeht a teéletedben is.
Imádkozom érted, hogy nyíljon meg a füled és a szemed.
A Jézusban való hit viszont jó alap, megbízható, és nem szégyenít meg minket. Miért? Bizonyítja ezt valami?
Minden kétséget kizáróan győzz meg erről, úgy hogy azt bárki elismerje igazságnak!
Nem fogsz tudni...
"Ennek elfogadásához megint hit kell. "
Hit, ha biztosra veszek egy bizonyítatlan, bizonytalan dolgot, tehát logikátlan, korlátolt, önámítás...
"Csakhogy mi „kősziklánk” letett valamit az asztalra és abban árnyéknak még a nyoma sem volt."
És mi az a valami?
Minden kétséget kizáróan győzz meg erről, úgy hogy azt bárki elismerje igazságnak!
"A hit ajándék, de lehet érte tenni, ha isten igéjét olvasod, vagy hallgatod másoktól. " Ezt a legkönnyebb mondani mert így ki lehet zárni a gondolkodó embereket, akik valóban az igazságot keresik és nem érik be homályos dogmákkal...
Neked az a tény, amit érzékszerveiddel megtapasztalhatsz.
Vagy bármi más dolog, amire meggyőző, elfogadható bizonyíték van.
Számomra az is, amit Bibliában olvashatunk Jézusról
Akkor te minden mítoszt, legendát és mesét elhiszel? A Csodaszarvast is? Ugyanis a Biblia csupán egy a sok írásos ősi népi mítoszgyűjtemény közül...
Ráadásul hemzseg az önkényes átírásoktól, kivágásoktól (zsinatok, kanoniázicó) és fordítási hibáktól, félreértelmezésektől...
Én nem „választottam” magamnak hitet, hanem ő választott egem.
Egy reggel csengetett az ajtódon és átadott egy meghívólevelet? Próbálj meg reálisan beszélni, mert ennek így nincs értelme...
Most még nem tény számodra a halál utáni állapot. De majd akkor tény lesz.
Igazold! Minden kétséget kizáróan győzz meg erről, úgy hogy azt bárki elismerje igazságnak!
És most már van reményem, tudom, hogy van igazság, tudom hol kell keresni, nem dőlök be mindenféle okosságnak. Aha! Tehát a reményt kevered a tudással...
Kiálts Jézushoz, Hívd be Jézust az életedbe
Megtettem már többször is. Síri csend volt a válasz és semmi sem változtott...
Isten úgy szerette ezt a világot, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy aki hisz ő benne,el e vesszen hanem örök élete legyen.”
Ha egy reményünk, vágyunk olyan hitet indukál, hogy biztosak vagyunk benne (tudjuk) hogy a dolog meg fog történni, akkor az önbecsapás mellett nagy csalódás is érhet bennünket, ha mégsem jön be (hiszen az sem kizárható).
Az olyan „hit”, ami feltételezi a be nem teljesülését, az nem hit, maximum egy vágy.
Értem egyébként, miért írod ezeket. Amit a világban tapasztalunk, az alapján tényleg óvatosan kell hozzáállnunk az ígéretekhez. A Jézusban való hit viszont jó alap, megbízható, és nem szégyenít meg minket.
Ennek elfogadásához megint hit kell. Mondhatod, hogy Orbán Viktorban is ilyen mechanizmus alapján hisznek a hívei. Csakhogy mi „kősziklánk” letett valamit az asztalra és abban árnyéknak még a nyoma sem volt. A hit ajándék, de lehet érte tenni, ha isten igéjét olvasod, vagy hallgatod másoktól.
Neked az a tény, amit érzékszerveiddel megtapasztalhatsz. Számomra az is, amit Bibliában olvashatunk Jézusról, és az is hogy a test halála után a menny várja azokat akik hisznek Jézusban. Létezik a szellemvilág, annak mindkét pólusával.
„Abban hihetek hogy meglesz, de ez ettől még nem lesz tény, hogy valóban meg is lesz...”
Nem az én hitem hozta létre Jézust. Én nem „választottam” magamnak hitet, hanem ő választott egem.
Most még nem tény számodra a halál utáni állapot. De majd akkor tény lesz. Csakhogy akkor már nem lehet visszajönni egy újrajátszásra. Ne hagyd ki az esélyedet! Az, hogy sok ezerszer felébredtél reggelenként gond nélkül, nem jelenti azt, hogy holnap is ez lesz.
De nem riogatni akarlak, csak felvilágosítani. Isten szerető Isten és nem félelemből hiszek benne, hanem hálából. Megszabadított az önkielégítés szenvedélyétől, bálványimádó hamis szerelemből, depresszióból. És most már van reményem, tudom, hogy van igazság, tudom hol kell keresni, nem dőlök be mindenféle okosságnak.
Kiálts Jézushoz, Hívd be Jézust az életedbe Úrként, bánd és valld meg bűneidet! Ez egy egyszerű döntés, de nagy jelentősége van. Jegyzik a szellemvilágban.
„Isten úgy szerette ezt a világot, hogy egyszülött fiát adta érte, hogy aki hisz ő benne,el e vesszen hanem örök élete legyen.”
Tényként beszélni olyan dolgokról, melyről tudjuk hogy nem tény, az hamis állítás.
Ha vágyunk, remélünk, feltételezünk valamit, még nagyon messze van attól, hogy az valósággá is váljon, s amíg a dolog valóban meg nem történt, nem állíthatom a létezését, ha korrekt akarok lenni.
Ki ne vágyna arra, hogy ha meghal, utána feltámad és egy kellemes helyen kedves lények kényeztessék? De a vágy, remény és bizakodás nem jogosít fel arra, hogy erről biztos dologként nyilatkozzunk.
Én is vágyom egy Ferrarira, reménykedem és bízom benne hogy meglesz hamarosan, de ezért már most azt kéne mindenkinek mondanom, hogy megvan..? Abban hihetek hogy meglesz, de ez ettől még nem lesz tény, hogy valóban meg is lesz...
Hihetünk abban , hogy van menyország, megbocsátás és Isten, de ettől még ez nem tény és nincs jogunk azt híresztelni, hogy az, mert ezzel a naivakat becsapjuk, a dörzsöltebbek pedig kinevetnek. Ha egy reményünk, vágyunk olyan hitet indukál, hogy biztosak vagyunk benne (tudjuk) hogy a dolog meg fog történni, akkor az önbecsapás mellett nagy csalódás is érhet bennünket, ha mégsem jön be (hiszen az sem kizárható).
Tehát ha egy nem kizárható, feltételezett, remélt, de nem biztos dologról tényként beszélünk, akkor hazudunk saját magunknak és ha e "tényt" híreszteljük, akkor másokat is férevezetünk.
Persze nem zárom ki (hiszen megcáfolva tudtommal nincs) hogy van megváltás és menyország stb, de amíg bizonyítékom nincs róluk, szerintem butaság lenne becsapnom magam.
Könyebb lenne persze hazudni, hiszen az ember egyik legfőbb dilemmája ezzel le lenne tudva...
A hit a remélt dolgokban való bizalom, és a nem láthatók létéről való meggyőződés.
A bizonyítékok keresése értelmetlen: Isten nem fogható meg ily módon.
Amíg te meg nem tapasztalod a hitre ébredést, a megtérést, addig azt mondom ne zárd ki a lehetőségét.
Keresd az Urat és bizonyosan megtalálod! Ne másnak "dőlj be", hanem vágyj arra, személyes életedben megtapasztalhasd a kegyelmet, Isten szeretetét. Nem templombajárósdiról, papokról van szó, hanem a saját életedről.
Meg vagy váltva a bűneid, átkaid, betegségeid alól, ha hiszel Jézus halálában és feltámadásában! Ezért az a személy kezeskedik, akinek száját hazugság nem hagyta el (Jézus).
Visszaolvastam a topicot és szerintem ebben a sztoriban nincs objektív bizonyság semmiféle misztikus, transzcendens dologra, Jézusra, Istenre. Csupán arra, hogy az emberi elme (agy) képes bizonyos külső ingerek és belső döntések (hit) hatására viszonylag gyorsan alaposan megváltoztatni a személyiséget.
Hasonló kisebb-nagyobb változások szinte mindenkivel történnek élete során. Pl egy díler meglát egy drogtól meghalt gyereket és elmegy rendőrnek. A sittről szabadult gyilkos elmegy szerzetesnek stb.
Uyganilyen megtérések történnek más kuiltúrákban más istenek és szellemek égiszei allat is. Tán más istenek is ugyanígy ténykednek? Vagy ugyanazt az Istent nevezik másképp? Vagy az csak emberi agy ugyanúgy működik ott is...?
Megtérés bennünk sok féle és sok téren lehet, ám szerintem ennek valószínűleg semmi köze egy állítólagos Istenhez, hiszen soha senkinek nincs konkrét tapasztalata erről. Fuvallat, melegség, jó érzés vagy álom sajnos nem bizonyít semmit és csak tőlünk függ hogy mit képzelünk, magyarázunk bele.
A szubjektív bizonyság pedig nem fogadható el, mert nem átadható és nem is vehető túl komolyan sajnos. Van akinek pl. bizonysága van arról hogy Elvis él..
Pl. van aki HGY-ben komoly betegségekből (hallottam pl. egy mellrákos nőről) gyógyul meg "Isten és az ima hatására", én meg azt mondom, el kéne olvasnia egy-két könyvet a placebóról...
Közönséges pszichés folyamatokról van szó tehát, semmi többről...
Már vagy kétszer ideírtam egy jó hosszu gondolatmenetet,és kiírta a gép,hogy a jelszó nem jó, menjek vissza,aztán a szövegem eltünt..na ez egy kicsit bosszantó,most már nem írom le újra ugyanazt..ájájájj
Nekem is vannak gyenge pontjaim,és tudod az ellenség pont ezeken keresztül próbál támadni.Itt nem konkrét bünökre gondolok,hanem emberi gyenge pontok,vagy mittudomén.
Például vannak olyan dolgok,hogy ingyenesen megkaphatsz valami szolgáltatást,de egy jó hosszu kérdöívet kell kitölteni hozzá,ami egy csomó dologra kiterjed,(hobby,kedvenc étel stb)
Na ,ezeket sem szoktam kitölteni,mert nem akarom hogy a jövöben ezeken keresztül valami visszaélés történjen.
Na akkor jó,örülök hogy te is tesó vagy,mert félreértettem a nevedet..
Az Ůré az elsö hely,de azt gondolom Te is úgy gondolod ,hogy az a kegyelmi szint,amivel Ö a HGy-t megáldotta,az egyedülálló Európában.Čn Istent nagyon szeretem,de a gyülekezetet is ..
Én ellenben az voltam, és csak magammal jöttem. És hívőkre is vonatkozik, hogy istenfélelemmel nézzék Isten munkáját. Nem rád értettem, hanem azon esetleges emberkékre akik vakmerőek. Pl. a tegnapi Jakupcsek sóban levő egyes jelenségekre.