Keresés

Részletes keresés

ötfelezős Creative Commons License 2007.11.23 0 0 21

Szerintem kettővel alattad pont azt írják...

Némi infot akartam emailben írni, de rossz címet adtál meg.

Egyébként meg www.szintevesztes.com

bence0628 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 20
Sziasztok én egy 15 éves középiskolás gyerek vagyok Elektrotechnika szakra járok és kiderült hogy szín tévesztő vagyok.
Azt szeretném kérdezni hogy ez a szemüveg korrigál rajta hogy lássam a kínai könyvben a számokat figurákat?????
Van remény hogy rendesen lássam a színeket????
A vöröst és a zöldet keverem.
Előre is köszönöm.
Bence
ötfelezős Creative Commons License 2007.02.04 0 0 19
Megírom én, de meglepire ez nem jó, mert egyedi. Másfelől meg nem lesz tőle jobb jogsija, mert (egyelőre) még nem fogadják el e célra.
sayx Creative Commons License 2007.01.26 0 0 18
Adjatok egy bolt címet vagy vaalmit ahol ezzel foglalkoznak....
please

e-mailban ha lérhetem

Van egy barátom aki zöld pirosat téveszt gyerekkora óta. (van jogsija csak hivatásosa nem lehet emiatt.)
De állítólag (ha a szemüveg korrigálja) ha ezzel látna akkor lehetne. hisz szemüveg nem kizáró ok.

Szóval ha valaki tudja a tui helyet, kérem levélben irja meg nekem hol mennyiért hogyan.

Szeretném meglepni vele a barátomat.
(idén 30 éve ismerem. ez olyan ünnepi ajándék lenne.)

Sayx@sayx.hu

Segítséget előre is köszönöm!

üdv.
ötfelezős Creative Commons License 2007.01.17 0 0 17

Hát, rászántam magamat. Rosszabb, mint a foghúzás, egy ilyen drága kütyüvel járkálni ezentúl. Otthon felvettem, és mondtam a családnak, ha ezt látják, vigyázzanak rám, el nem eshetek, képen nem vághatnak.

Mint alább írtam, a vizsgálat végén a megajánlott lencsén az ember keresztül néz. Aztán a kész szemüveg átvételekor is Ishiharáztunk egyet. Szerencsésebb időszakban egyébként 1 óra alatt kész a szemüveg.

Szóval itt az ember megkapja, amit fizetett, ezért nem kell félni.

Ja, a világ meg kissé más lett. :)

Nitro1 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 16
Tudtommal csak a piros színtévesztőknek nem adnak alkalmasságit. Nekem az orvos legalábbis ezt mondta. Nálam az a helyzet, hogy ha nagyon erősen süt a nap a jelzőlámpára, nem mindig tudom 100%-ig messzebbről megállapítani, hogy ég-e a zöld.  Nyilván ha a sárga vagy a piros ég, akkor egyértelmű, de ha egyik sem ég, mert elromlott a lámpa...? Szóval akkor óvatosabbra veszem. :-)
ötfelezős Creative Commons License 2006.08.15 0 0 15

Pontosítok, ha lehet. Régebben is adtak jogosítványt színtévesztőnek - de az orvosok vagy pénzt vagy szocbrigád jelvényt kaphattak az elutasításért. Az én esetem a kövekező volt:

14 éves korban vitorlázó repülői orvosi, szemész néni fölém áll, és ujját csóválva kioktat: sose vegyél kocsit! 24 évesen orvos ismerős kérdi, miért nincs jogsim. Mondom, azért. Felvilágosít. Kiokosítva mentem:

Japánkönyv nem megy - természetesen. Üzemorvos azt mondja, maga színtévesztő, nem kaphat jogosítványt. És közben már ráüti a buzi nagy alkalmatlan-t. Mire én: Igen, de én úgy tudom, hogy a színtévesztőket a Pályaalkalmasság vizsgáló Intézetben tesztelik, és a vizsgálat után egyedileg döntenek... Üzemorvos: Ja, ha oda akar menni, menjen. ALKALMATLAN bélyegzőt kétszer áthúzza, aláírja, hogy ő volt, ad egy beutalót.

Jogsi azóta is.

Egyébként persze laikus tudomásom szerint nem mindenféle-fajta színtévesztő kaphatott, és hivatásost meg abszolúte nem.

1978.

Előzmény: hdmika (7)
ötfelezős Creative Commons License 2006.07.15 0 0 14
Ha a zöldből, pirosból és sárgából egyiket sem keveri a másikkal...
Előzmény: missparker (4)
ötfelezős Creative Commons License 2006.07.15 0 0 13

Negyvenkettő! Az árak azóta sem változtak. A "vizsgálat, ami nem garantál semmit", nos, azért az nem egészen úgy van, mert a vizsgálat végén szépen becsusszantják a megajánlott lencsét a keretbe, és jöhet megint a pöttyös könyv. Na, és akkor van a meglepetés... Vigyél szigszalagot, hogy az álladat előtte felkössed.

Marhaságokat meg nem kell beszélni, főleg név nélkül. A sarlatánok nem a műegyetemen oktatnak.

negyvenketto Creative Commons License 2004.01.27 0 0 12
Mit gondoltok, lehet olyan szemüveg,ami drioptriás, jó a színtévesztésre, meg a monitor előtti munkavégzéshez?

42

csbacsy Creative Commons License 2003.03.09 0 0 11
Lehet nő is színtévesztő, csak kevesebben vannak. Én ki akarom próbálni ezt a szemüveget, csak sokallom érte a pénzt. Ha egyszer rászántam magam majd írok
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.09 0 0 10
Ált. iskola végén még elektronikai műszerész tanoncnak készültem volna.
A pályaalkalmasságin közölték, hogy szó sem lehet róla, mert színtévesztő vagyok. :-(

Mellesleg amiért idejöttem: érdemes meglátogatni a www.coloryte.hu oldalát. Ha valaki eddig hitt abban, hogy a színtévesztés korrigálható, az most biztosan lemond az álmairól :-)
Még egy ilyen randa TV-Shop reklámot... :-(
Ráadásul van egy olyan sejtésem, hogy ezek még azt sem tudják, hogy színtévesztő csak hímnemű lehet... (vagy azóta változott az orvostudomány álláspontja? Mert én még így tudom)

negyvenketto Creative Commons License 2003.02.14 0 0 9
Találtam a neten különböző színtévesztést vizsgáló teszteket, meg egy RGB doki nevű programot, ami módosítja a HTML oldalak színeit.

Érdekes

PETYUS Creative Commons License 2003.02.11 0 0 8
>betanulta a "pöttyös könyvet"

:o)

Előzmény: hdmika (7)
hdmika Creative Commons License 2003.02.11 0 0 7
Sorozáson mondtam, válasz:
- "Minket ez nem érdekel..."
Ja, és elvileg fegyvervizsgát sem tehetsz, de katonának jó vagy... :)))
Régebben még sima jogsit sem adtak a színtévesztőknek, NAgyapám pl. betanulta a "pöttyös könyvet", hogy meglegyen... :)
Előzmény: freep (6)
freep Creative Commons License 2003.02.10 0 0 6
Üdv!

Hivatásos jogsija is lehet, némi trükkel :)
Haver szintén sorstárs, mondtam neki: menj el késztóságra, hazudd azt, elveszett szig, kapsz ideiglenest, abban nincs fénykép.
Így tett, szólt másik havernak, akinek a szeme rendben, s őt küldte be felülvizsgálatra hivatásos jogsinál.
A trükk bejött, már 10 éve hiv.söfőr:)
Bye

csinovnyik Creative Commons License 2003.02.10 0 0 5
annak idején, mikor húszévesen kiderült rólam, hogy van némi színtévesztésem, megnéztem a könyvben mi minden nem lehetnék, ha akarnék. volt ott minden könyvesbolti eladótól nyomdai gépmesterig. akkor sem volt tiszta, hogy ha lenne ilyen szemüvegem alkalmas lennék-e. azóta már csak otthon frocliznak, hogy ne legyen véleményem színügyekben, illetve ruhavásárláskor kell segítséget vinni magammal, de ezt meg elbírom. hatvan rugót mindenesetre éppen nem ér meg az ügy, de lehet, hogy egyszercsak mégis.
missparker Creative Commons License 2003.02.10 0 0 4
Szerintem semmi sem lehetetlen: öcsikém is szintévesztő, és erősáramú villamosságot tanult, abból érettségizett, most is azzal foglalkozik. Azt mondták ne aggódjak érte, nem ő az egyetlen. Hivatásos jogsija nem lehet, ez viszont biztos.
Előzmény: hdmika (2)
negyvenketto Creative Commons License 2003.02.10 0 0 3
Én is igy vagyok a barnával, meg a zölddel, de vezetésnél engem sem zavar, csak néha jó lenne már tudni mi milyen színű...
Nem a cseszegetések miatt.
Előzmény: hdmika (2)
hdmika Creative Commons License 2003.02.10 0 0 2
Nekem is ugyanez van, de nem érdekel. Haverok néha szivatnak, hogy mondjam meg milyen színű a nadrág, és akkor a sötétzöldre barnát mondok, stb... Egyébként meg semmi más "bajom" nincs ezzel, 10 éve van jogsim, soha nem okozott problémát, pedig rengeteget vezetek, este is.
Szerintem ne foglalkozz ezzel, gondolj arra, hogy te lehet hogy sokkal szebben látod a világot, mint a nem szintévesztők.
Állítólag sok híres festő is szintévesztő volt, azért tudtak olyan különlegeset alkotni...
Mondjuk nem mehetsz fodrásznak, telefonszerelőnek, fényképésznek, meg persze pilótának...
Üdv
Előzmény: negyvenketto (1)
negyvenketto Creative Commons License 2003.02.08 0 0 1
S vacakoltál ilyen vizsgálattal, szemüveggel?
Előzmény: Papírkutya (0)
Papírkutya Creative Commons License 2003.02.08 0 0 0
Nahát, egy sorstárs! (Csakazértsemnullázok.)
Előzmény: negyvenketto (-)
negyvenketto Creative Commons License 2003.02.08 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Már gyerekkorom óta kellemetlenséget okoz, hogy vörös-zöld színtévesztésem van.Gyakorlatilag, ha a vörös és a zöld bizonyos árnyalatait látom, nem tudom megmondani milyen szín. Ugy hallottam, hogy speciális szemüveglencsével elérhető, hogy megkülönböztessem a színeket. Egy vizsgálat ami nem garantál semmit tudtommal 6e ft a lencsék, amiket ezután kapnék 55e Ft. Kérem, aki hasonló problémával küzd, s vannak tapasztalatai a vizsgálatról, lencsékről, esetleg egy ilyen szemüveget kipróbálásra odaadna írjon.
Köszi
42

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!