Eladó külön-külön vagy egyben (ebben az esetben - 8000 Ft kedvezménnyel) kb. 60 db DVD, melynek 80 százaléka művészfilm (S. Kubrick, Nyikita Mihalkov, F. Fellini, stb.). Csere is érdekel klasszikus hard-rock, progresszív-rock, jazz-rock CD-kre. Listát mailben tudok küldeni. Elérhetőség: nyugalmas@citromail.hu
egyetértek. művészfilm, ezt anyámnak szoktam mondani, ha megkérdezi, mit láttam, és nincs kedvem mesélni. 'biztos akkor megint valami hülyeség', gondolja, és ennyiben maradunk. de a barátnőmnek sosem mondanék olyat, hogy gyere, megnézünk valami művészfilmet. a műfajelmélet kategóriái a szereplők motivációit, a hatáskeltő eszközöket, meg ilyeneket vizsgálnak, de ez, hogy művészfilm, szerintem a sznobok kapaszkodója. az egyszerű lelkek pedig akkor használják, ha valami olyat látnak, ami 'nem világos', ahol nem az egy snitt - egy információ elv érvényesül, ahol valami többről van szó, mint a cselekmény puszta továbbvitelénél (tipikus példa, csak mert tegnap láttam: miért játssza két nő ugyanazt a szerepet felváltva a vágy titokzatos tárgyában?). ilyenkor idegesek lesznek, és hagyják a francba az egészet. 'micsoda szar', mondják. én meg mindig azt mondom, hogy 'vagy talán csak te nem tudsz filmet nézni'. ez persze csak olaj a tűzre, de nem baj, jó érzés :)
aztán vannak olyan filmek, amik direkt művészfilmnek készülnek, vagyis sokkal többnek akarnak látszani, mint amik. na, erre meg én leszek ideges.
Kedves aphex13 [hová tűnt a 12 ikertestvéred?]! Szerintem olyan, hogy művészfilm, kommerszfilm nem létezik - bár én is szoktam használni a kifejezést, többynire az egyszerűsítés kedvéért -, szerintem léteznek jó filmek és léteznek rossz filmek.
Na pont erre akadtam kilyukadni :) Szerintem is abszolút szubjektív, hogy ki mit nevez művészfilmnek. Van akinek a Ponyvaregény a művészfilm, más a Sátántangót nevezi annak. Az elnevezés takar (szerintem) egy bizonyos értékű sznobizmust és sokak szerint ha egy film művészfilm, akkor az már élvezhetetlen.
Belinkelek majd egy filmlistát, ha érdekel, de a legváltozatosabb a program, amit a "művészfilm" határain belül el lehet képzelni. Én nem szervezem, csak jónak tartom, és gondoltam, jó, ha sok érdeklődő értesül róla.
Nem szeretem az olyan kategóriákat, mint mondjuk a művészfilm, bár én is használom ezt a szót. Azért nehéz definiálni, mert a legtöbb művészfilm kereskedelmi céllal is készül és a legtöbb nem-művészfilmnek is vannak művészi elvárásai saját magával szemben, még Hollywoodban is. Talán egyedül a közönség hozzáállása az, ami teszi a művészfilmet, amennyiben ha elgondolkoznak rajta és intellektuális vita alakul ki róla, mégpedig mint filmről, és nem mint valaminek a tünetéről, akkor a film művészfilmnek tekinthető. A csavar ebben a definícióban az, hogy eszerint a legtöbb film (a kortárs magyar felhozatal nagy része), ami művészfilmnek készül, nem az, és több videóklipp és egész estés családi film az vagy olyasmi.
Milyen filmek kerülnek még vetítésre? Sajna ma nem tudok elmenni, de a jövő hét már tuti lenne.
Rendező szerint válogattok (pl. Szabó István filmjei) vagy témák alapján?
Még egy kérdés (a fórumnak általában):
nektek mi a művészfilm?
Mi az a határ/jellemző,amitől egy film művészfilm?
Egy ilyen eszmecserés-fiatlaos-művészfilmes helyet szeretnék ajánlani. Ez MA van, de hetente lesz folytatás.
Szabó István: Apa
idő: ma (csütörtök, ápr. 17) este 6-kor, egy családias filmklub keretében
hely: Somlói út 6. (Gellérthegy nyugati oldala, megk: pl. 8-as busz) szám alatt a Balassi Intézetben, a volt Munkásőr főparancsnokság épületében:). A belépés ingyenes, csakúgy mint az étel-ital, a szevezők mindenkit szeretettel várnak. Aki akar, maradhat utána a vitára, ahol főleg külföldi diákok és fiatalok lesznek.
Azért az eléggé hangulat kérdése, hogy mikor mit néz meg valaki moziban, nem? Mert színházba menetelkor hónappal korábban legalább megszerzed a jegyet, de mozizásról fél órával korábban is dönthetsz. Magam részéről nem alkalmazkodom sekihez :) egyedül nézek művészfilmeket jól. Van határozott véleményem :), vagy átveszem, másét, ha egyet értek. Ha azt akarom, hogy megmondják, mi mindent is gondolhatnék egy filmről, olyan helyre megyek, ahol előadó is van.
Szia mindenkinek!
Olyan fiatalok írjanak ide, akik érdeklődnek a művészibb stilusú filmek iránt,de nem tudnak kivel mozizni ( és szeretnének rendszeresen moziba járni) magyarul egy társaság kellene....vita, eszmecsere stb....