Igaz, van már hasonló topic, meaculpa :o) Közben rájöttem én is hogy ez így túl általános, most töltök le különböző gépekkel készült képeket összehasonlításra. Többi topicot meg bújom erősen. Ha szűkül a kör és konkrétabbak a kérdéseim majd újra írok :o)
Digitális múltam gyakorlatilag nincs maximum annyi, hogy a munkahelyről többször elhoztam SONY gépeket (505, 717).
Szóval gyakorlati tapasztlatom nincs de!
Először is olvasd el a Minolta S404 topikot.
Fuji304 6x opt.zoom -- nagyon abberrál a objektív, szintén 3 Mpixel, érzékenység csak 100. Ez a gép a GAIA-nál (www.gaia.hu) a legolcsóbb Br. 140 alatt.
Nikon 885 -- már neigen lehet kapni helyette inkább Coolpix 3500 -- 3 Mp, 3x zoom stb.
És a Minolta S404 -- 4x jó minőségű opt., (nincs torzítás mint pl: Fuji-k), 4 azaz négy Mpixel,
manuáli beállítások, kívánalmaidnak megfelel.
Most ez a gép akcióban 150 ezer, szerintem ez a nyerő!
Életem első digicamét készülök megvenni, a keret max 150e brutto(lesz 2-3 hónap mulva mire összejön :o). Fotós témában gyakorlati tapasztalatom sok nincs, de gyorsan tanulok :o) A géppel kapcsolatos igények a következők:
3 MP
min. 3x optikai zoom (de ha lehet nagyobb)
lehetőleg kicsi torzítás (3d-s textúrázáshoz és referenciafotóknak)
jó makróképesség
sorozatfelvételi lehetőség
Eddig a fórumok és tesztek alapján a köv. gépeket találtam:
Igazából az nehezíti a választást, hogy mindegyik gép más szempontot teljesít jobban. Gyakorlati tapasztalat hiányában titeket kérdezlek, szerintetek melyik a (leg)jobb választás?