oh, köszi, utánajárok majd, lehet-e még kapni és egyáltalán
témával kapcsolatosan láttam még egy érdekesnek tűnő könyvet a szlovákiai Kalligram kiadásában: Az askenázi zsidók ezer éve, remélhetőleg nemsokára születésnapomra megkapom ezt is, szép vaskos :)
igen, szerintem is! karácsonyra megkaptam az összes hiányzót, vagyis a Kezdetbent, az Óvilági embereket és Az ígéretet, de az utóbbit még nem olvasom, mert A kiválasztottat meg nem lehet kapni.
Összeszedtem, ezek jelentek meg tőle magyar fordításban eddig (mind Ulpius-kiadás):
A kiválasztott
Az ígéret
A nevem Asher Lev
Asher Lev öröksége
Kezdetben
Óvilági emberek
Davita hárfája
vagyis 7 db.
Remélem, hamarosan kiadják újra A kiválasztottat. A másik kettőt karácsony után három nappal már be is fejeztem :)
Elolvastam a legújabb Potok kiadványt: a Kezdetben c. regényt megint az Ulpius adta ki-köszönet érte:))
A helyszin és a szereplők (karakterek) némileg ismertek a korábbi könyvekből, de mégis ez is más mint a többi.
Persze a szokásos Potok stílusban tálalva.
Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!!
Múlt héten megvettem az Asher Lev örökségét és a Davita hárfáját, az előbbinek már több mint a felénél tartok, ismét gyönyörűen van megírva.
Láttam ugyanebben az Ulpius-kiadásban (fényes, önmagában fülszöveges borító, zöld sávval a szélein, középen egy kép) Az ígéret-et is, de előbb A kiválasztottat is meg akarom szerezni, azt viszont sehol sem találom.
Van valakinek egy bibliográfiája esetleg Potoktól?
amit legelőször ilyen témában, és nagyon tetszett, az Leon Uris Exodusa volt, azt hiszem, alapvetően ez indította el bennem zsidók, zsidó kultúra iránti érdeklődést
kiolvastam az Asher Levet és nagyon-nagyon tetszett!! Ide nekem a többi könyvét is Potoknak! :-) Annyira szép volt, ennél csak egy szebb könyvet olvastam eddig, az pedig William Whartontól a Búcsú a szerelemtől volt, abban is a festészet volt a központi művészeti téma, persze egész más volt, mint ez.
És milyen zsidókról szóló könyveket olvastál? Egyébként az Asher Lev után érdemes elolvasni az Asher Lev örökségét, mivel a folytatása. Én személy szerint pedig A kiválasztottat mindenképpen ajánlanám (+ a folytatását, Az ígéretet).
én még nem olvastam tőle semmit, de most kaptam meg a Nevem Asher Lev-et. Ajándékba, de magam választottam, mert általában érdekelnek a zsidókról szóló regények. Úgy látom, érdemes lesz minél előbb nekifognom. Ha elolvastam, majd beírom ide, hogy tetszett, és kérek ajánlatokat a továbbiakra. :)
Én meg lehet, hogy megkérdezem az Ulpius Házat, hogy nem tervezik-e, hogy kiadják ezeket. Egyébként én azt hittem, hogy csak hét regénye van, és mindet kiadta az UH. A legutóbbi (Óvilági emberek) pl. eléggé olyan lezáró-összegzô-búcsúzónak tűnt. Bár nem tudom, mennyire számított a halálra. Nem tudod, hogy miben halt meg?
Valóban van egy zsidó történeti munkája:Chaim Potok's History of the Jews.
Összesen asszem 9 regényt irt,magyarul ugye csak 7 jelent meg eddig.Az egyik ilyen ki nem adott cime:In the begining.A másikat nem tudom de megkeresem a neten.
Nem tudod, milyen művei vannak neki még egyébként? Valahol hallottam, hogy van valami történeti munkája a zsidó néprôl. Az is érdekelne, de azért jó lenne, ha még elôkerülne néhány regénye.
Imádom Potokot, mind a hét itthon megjelent könyvét olvastam. Nagyon jó, hogy az Ulpius kiadta ôket. És az is nagyon jó, hogy elindítottad ezt a topicot. Kíváncsi lennék, hány Potok-rajongó van. Szerintem is A kiválasztott a legjobb (mondjuk azt olvastam tôle legelôször, lehet, hogy ezért gondolom így), de az Asher Lev-ek és a Daviták is tetszettek. A Fények könyve nekem sem jött be: elég unalmas, vontatott volt.
Érdekes,én pont forditva érzem.Nekem a legjobban a Kiválasztott-Igéret sorozat tetszett.Az Asher Lev könyvek sem rosszak persze.A Davitat olvastam először,és utána döntöttem a többi elolvasása mellett.Most a Fények könyvét pörgetem.
Ja egyébként tavaly nyáron meghallt szegény.
Az első könyv, amit tőle olvastam (A nevem Asher Lev) lenyűgözött. A második (A kiválasztott) kevésbe tetszett. A harmadik (Az ígéret) még kevésbé, alig-alig. A negyedik (Fények könyve) már halálra untatott. Ehhez képest az ötödiket (Asher Lev öröksége) kicsit jobban élveztem. A Davita hárfáját még nem olvastam.