Keresés

Részletes keresés

Marlenka Creative Commons License 2006.08.24 0 0 28

sziasztok!

Vajh nyissak egy külön topicot Bashevics Singernek vagy elfér itt?:)
Sajnos Potoktól még nem olvastam, de szerintem hasonló a regényeik hangulata...

dedibacsi Creative Commons License 2006.08.23 0 0 27

Sajnos csak annyit tudni, hogy eddig magyarul még meg nem jelent könyvről van szó:-))))

Az Ulpius vezetője, Kepets A. nyilatkozta.

Előzmény: mikkkro (26)
mikkkro Creative Commons License 2006.08.22 0 0 26
oh-oh :-) címét már lehet tudni?
Előzmény: dedibacsi (25)
dedibacsi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 25
Novemberben új Potok-könyv a boltokban:-)
Édesvíz Creative Commons License 2006.02.03 0 0 24
A Kiválasztott most 4000 Ft helyett 1000 Ft a Librinél. Keményfedeles. Alapmű :)
mikkkro Creative Commons License 2004.12.08 0 0 23
igen, nekem már elő van jegyeztetve karácsonyi ajándéknak :)
Előzmény: dedibacsi (22)
dedibacsi Creative Commons License 2004.12.08 0 0 22

Végre megjelent A Kiválasztott ismét.

Olvassátok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

dedibacsi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 21

Tegnap elolvastam a Fények könyvét, Nekem tetszett.

Különben már ideje lenne kicsit feléleszteni ezt a topicot.

mikkkro Creative Commons License 2004.01.16 0 0 20
oh, köszi, utánajárok majd, lehet-e még kapni és egyáltalán

témával kapcsolatosan láttam még egy érdekesnek tűnő könyvet a szlovákiai Kalligram kiadásában: Az askenázi zsidók ezer éve, remélhetőleg nemsokára születésnapomra megkapom ezt is, szép vaskos :)

Előzmény: dedibacsi (17)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.01.16 0 0 19
dedibacsi!
A "Vándorlások"-nak nem Vándorlások könyve a pontos címe? Nekem úgy rémlik, sajnos nem vettem meg mikor vagy öt éve megjelent.
fekvőrendőr
Előzmény: dedibacsi (17)
fekvőrendőr Creative Commons License 2004.01.16 0 0 18
Szevasztok Én is bejelentkezem mint Potok könyveit nagyon szerető /a rajongót lejáratottnak érzem/ olvasó + a feleségem + a nagylányom :-))
dedibacsi Creative Commons License 2004.01.16 0 0 17
Még jóval korábban megjelent magyarul a Vándorlások- a zsidó nép története c. vaskos kötete is.
mikkkro Creative Commons License 2004.01.16 0 0 16
igen, szerintem is! karácsonyra megkaptam az összes hiányzót, vagyis a Kezdetbent, az Óvilági embereket és Az ígéretet, de az utóbbit még nem olvasom, mert A kiválasztottat meg nem lehet kapni.
Összeszedtem, ezek jelentek meg tőle magyar fordításban eddig (mind Ulpius-kiadás):
A kiválasztott
Az ígéret
A nevem Asher Lev
Asher Lev öröksége
Kezdetben
Óvilági emberek
Davita hárfája
vagyis 7 db.
Remélem, hamarosan kiadják újra A kiválasztottat. A másik kettőt karácsony után három nappal már be is fejeztem :)
Előzmény: dedibacsi (15)
dedibacsi Creative Commons License 2004.01.16 0 0 15
Elolvastam a legújabb Potok kiadványt: a Kezdetben c. regényt megint az Ulpius adta ki-köszönet érte:))
A helyszin és a szereplők (karakterek) némileg ismertek a korábbi könyvekből, de mégis ez is más mint a többi.
Persze a szokásos Potok stílusban tálalva.
Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!!!!!!!!!!!!!
mikkkro Creative Commons License 2003.10.24 0 0 14
Potok fanclub, éledj fel! :)

Múlt héten megvettem az Asher Lev örökségét és a Davita hárfáját, az előbbinek már több mint a felénél tartok, ismét gyönyörűen van megírva.
Láttam ugyanebben az Ulpius-kiadásban (fényes, önmagában fülszöveges borító, zöld sávval a szélein, középen egy kép) Az ígéret-et is, de előbb A kiválasztottat is meg akarom szerezni, azt viszont sehol sem találom.

Van valakinek egy bibliográfiája esetleg Potoktól?

üdv
mikkro

mikkkro Creative Commons License 2003.03.07 0 0 13
amit legelőször ilyen témában, és nagyon tetszett, az Leon Uris Exodusa volt, azt hiszem, alapvetően ez indította el bennem zsidók, zsidó kultúra iránti érdeklődést

kiolvastam az Asher Levet és nagyon-nagyon tetszett!! Ide nekem a többi könyvét is Potoknak! :-) Annyira szép volt, ennél csak egy szebb könyvet olvastam eddig, az pedig William Whartontól a Búcsú a szerelemtől volt, abban is a festészet volt a központi művészeti téma, persze egész más volt, mint ez.

üdv
mikkro

Előzmény: babanyuszi (12)
babanyuszi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 12
És milyen zsidókról szóló könyveket olvastál? Egyébként az Asher Lev után érdemes elolvasni az Asher Lev örökségét, mivel a folytatása. Én személy szerint pedig A kiválasztottat mindenképpen ajánlanám (+ a folytatását, Az ígéretet).
Előzmény: mikkkro (11)
mikkkro Creative Commons License 2003.02.12 0 0 11
sziasztok,

én még nem olvastam tőle semmit, de most kaptam meg a Nevem Asher Lev-et. Ajándékba, de magam választottam, mert általában érdekelnek a zsidókról szóló regények. Úgy látom, érdemes lesz minél előbb nekifognom. Ha elolvastam, majd beírom ide, hogy tetszett, és kérek ajánlatokat a továbbiakra. :)

üdv
mikkro

babanyuszi Creative Commons License 2003.02.10 0 0 10
Szegényke...
Előzmény: dedibacsi (9)
dedibacsi Creative Commons License 2003.02.10 0 0 9
Halála előtt két évig agydaganattal küzdött.
Egyébként az Óvilági az utolsó regénye,nyilván számitott a halálra.
Előzmény: babanyuszi (8)
babanyuszi Creative Commons License 2003.02.10 0 0 8
Én meg lehet, hogy megkérdezem az Ulpius Házat, hogy nem tervezik-e, hogy kiadják ezeket. Egyébként én azt hittem, hogy csak hét regénye van, és mindet kiadta az UH. A legutóbbi (Óvilági emberek) pl. eléggé olyan lezáró-összegzô-búcsúzónak tűnt. Bár nem tudom, mennyire számított a halálra. Nem tudod, hogy miben halt meg?
Előzmény: dedibacsi (7)
dedibacsi Creative Commons License 2003.02.10 0 0 7
Valóban van egy zsidó történeti munkája:Chaim Potok's History of the Jews.
Összesen asszem 9 regényt irt,magyarul ugye csak 7 jelent meg eddig.Az egyik ilyen ki nem adott cime:In the begining.A másikat nem tudom de megkeresem a neten.
Előzmény: babanyuszi (6)
babanyuszi Creative Commons License 2003.02.09 0 0 6
Nem tudod, milyen művei vannak neki még egyébként? Valahol hallottam, hogy van valami történeti munkája a zsidó néprôl. Az is érdekelne, de azért jó lenne, ha még elôkerülne néhány regénye.
Előzmény: dedibacsi (5)
dedibacsi Creative Commons License 2003.02.05 0 0 5
Remélem kiadják a többi művét is.
babanyuszi Creative Commons License 2003.02.05 0 0 4
Imádom Potokot, mind a hét itthon megjelent könyvét olvastam. Nagyon jó, hogy az Ulpius kiadta ôket. És az is nagyon jó, hogy elindítottad ezt a topicot. Kíváncsi lennék, hány Potok-rajongó van. Szerintem is A kiválasztott a legjobb (mondjuk azt olvastam tôle legelôször, lehet, hogy ezért gondolom így), de az Asher Lev-ek és a Daviták is tetszettek. A Fények könyve nekem sem jött be: elég unalmas, vontatott volt.
taith Creative Commons License 2003.02.05 0 0 3
Lehet, hogy ha más sorrendben olvasom, akkor más művei tetszettek volna jobban.

Ja egyébként tavaly nyáron meghallt szegény.

Igen, olvastam.

Mindannyian meghalunk eccer.

Előzmény: dedibacsi (2)
dedibacsi Creative Commons License 2003.02.05 0 0 2
Érdekes,én pont forditva érzem.Nekem a legjobban a Kiválasztott-Igéret sorozat tetszett.Az Asher Lev könyvek sem rosszak persze.A Davitat olvastam először,és utána döntöttem a többi elolvasása mellett.Most a Fények könyvét pörgetem.
Ja egyébként tavaly nyáron meghallt szegény.
Előzmény: taith (1)
taith Creative Commons License 2003.02.05 0 0 1
Az első könyv, amit tőle olvastam (A nevem Asher Lev) lenyűgözött. A második (A kiválasztott) kevésbe tetszett. A harmadik (Az ígéret) még kevésbé, alig-alig. A negyedik (Fények könyve) már halálra untatott. Ehhez képest az ötödiket (Asher Lev öröksége) kicsit jobban élveztem. A Davita hárfáját még nem olvastam.
Előzmény: dedibacsi (-)
Thas Creative Commons License 2003.02.04 0 0 0
Én 0 darab Potot olvastam, nemhogy Potokat.

Üdv.: Thas

Előzmény: dedibacsi (-)
dedibacsi Creative Commons License 2003.02.04 0 0 topiknyitó
Remélem sokan olvastuk már valamelyik művét.Az egyik legnagyobb amerikai iró volt.
Katartikus.
Mi a véleményetek??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!