Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Intím betéti társaság Creative Commons License 2003.03.04 0 0 25
Átvétel lezajlott minden gond nélkül a pótkerék megvolt a magnó szólt, 5' lehetett vinni a boltból a terméket.
saválló Creative Commons License 2003.02.05 0 0 24
Ha nem így történt volna akkor nem "zajlana"az ügy 7-dik éve.Ha a "második" tulaj tudta volna mibe keveredik biztos elállt volna a vásárlástól.
Egyébként nekem mindegy,hogy hiszi vagy nem hiszi(vki).

Erről ennyit.
A topicnyitónak sok-sok balesetmentes kilómétert kivánok!!ÜDV!!

Előzmény: hazard (22)
Intím betéti társaság Creative Commons License 2003.02.05 0 0 23
Köszönöm a sok hozzászólást, mindenester megnyugtató hogy elmúltak a hajdani Merkuros idők. Pénteken kiderül a vallatásnál mi ahelyzet jelenleg.

Még egyszer, köszönöm.

hazard Creative Commons License 2003.02.05 0 0 22
Nem kötekedni akarok, csak olvasgattam a topicot és "lefuttattam" logikailag a dolgot. Ezen: "Az autó ki lett javítva és ismét ugyanazzal a rendszámmal értékesítették!Természetesen NULLA kilóméterrel." fennakadtam! -> Mi van a forgalmi engedéllyel (kiállítási dátum, műszaki érvényesség stb - simán kiszúrható a dolog!)?
Ha pedig rendszáma és forgalmija is van a kocsinak, az már nem új autó!!! 0km ide vagy oda! Az új autó és az új autó vásárlása az a kategória, amit feljebb Laciatipeti felvázolt. Pontosan így vettem én is a kocsimat 7 hónapja. Bár bennem már az is gyanút keltett anno, hogy nem "I" betűs a rendszám (igaz, azt eléggé gyíknak tartom), de alaposan utánajártam és minden OK, mindössze csak sok rendszáma (közöttük még néhány "H"-s is) volt a megyeszékhelyi okmányirodának...

Előzmény: saválló (19)
Laciatipetii Creative Commons License 2003.02.05 0 0 21
Helló!
Nálam a vásárlás ilyen egyszerűen ment:
A telephelyen kiválsztottam egyiket azok közül, amelyiken még rajata volt a védőfólia a motorházon és a küszöbökön is. Foglalóztam, majd pár perc múlva a szemem elött bontották fel a motorházon lévőt, felírták a motor és alvázszámot egy cetlire, hogy átvételkor ellenörizhessem. Megegyeztünk, hogy 5 nap múlva átveszem. Másnap este telefonáltak, részükről akár már reggel is...
Nos, ennyi idő alatt összetörni és kijavítani lehetetlen....
Az átvételnél körbemutattak mindent, néhány jótanács, mikor hozzam 1000 Km-es szervízre és mibe fog kerülni, és még azt is, hogy szedjek ki mindent a leadott stiftből amit akarok (izzó, lábtörlő, eü csomag ...)
Én a kereskedőt úgy választottam , megnéztem melyik az a cég a környékünkön amelyiknek neve a legtöbb stiften szerepel, és pofátlanul kikértem a tulaj véleményét.
BLASIUS Creative Commons License 2003.02.04 0 0 20
A múltkor vizsgáztam az egyetemen, egy sráccal beszélgettünk és szóba került a Porsche Hungária, valaki ott dolgozott és utálta. A srác mondta, ő elhozta onnan a Poloját és azóta nem ment oda vissza még szervízelni sem, mert elégedetlen vele. Miért is? Fel rakatott valami spilert a hátsó ajtóra, van erre valami szaki és elég jól kikeveri a gyári színt. De ő szúrta ki, hogy nem gyári a bal első sárvédő. Pedig 0 km-esen vette! Aztán összeállt a kép, ezért késett az autóátadás majdnem egy hetet, mert foltozgatták az autóját. Az újat! Tényleg érdemes vigyázni.
saválló Creative Commons License 2003.02.04 0 0 19
De isten bizony felkutatom az illetőt....))
Na ma beszéltem az úriemberrel.
Következő történet: 1996-ban Suzuki Swift (1,3 sedan)vásárolva részletre 0(igen)NULLA kilóméterrel.Mint később kiderült az autó "előző" életében karambolos volt.Az autó ki lett javítva és ismét ugyanazzal a rendszámmal értékesítették!Természetesen NULLA kilóméterrel.
Mikor kitudódott az eset a tulaj(második)vagy a második vásárló azóta pereli a "márkakereskedőt".Természetesen eredmény nélkül.Hosszas huzavona stb. után a mai állás:
időközben megszűnt a márkakereskedői jogviszony,az illető Ausztráliában tartózkodik,az ügyvéd szerint ha ismét Magyar földre lép akkor vonható felelősségre(Kártérítésre kötelezhető)állítólag.
Ez nem kitalált ügy,miért találtam volna ki?
Nekem ebből semmi hasznom sincs!!Sosem szabad azt mondani,hogy lehetetlen,bármi megtörténhet!!
Részemről ennyi!!ÜDV!!
Előzmény: saválló (10)
Vámpír Creative Commons License 2003.02.04 0 0 18
Öcsémét szintén (Suzuki Óbuda). Nagyon-nagyon kedvesek voltak a megrendelés idején, osztán amikor mentek érte: "Ahun van, a!"
Azzal együtt nagy öröm volt! :)
Előzmény: dookie2 (15)
dookie2 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 17
Egyébként garanciális probléma annyi volt vele, hogy egy kicsit igazítani kellett a jobb első ajtón, meg a hátsó ablakokon, mert nem lehetett teljesen feltekerni. Az már más tészta, hogy egy hülyegyerek az átvétel után 3! órával letolatta a teljes bal oldalát... Karosszériázás+festés....
Előzmény: dookie2 (15)
O.Z.P. Creative Commons License 2003.02.04 0 0 16
Ismerősöm is jött már le pestről új autóval.A km óra kikötve. Meg is húzta az oldalát ,hogy utánna mi lett a sorsa azt nem tudom.
dookie2 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 15
Ha-ha, persze! :-) 2 éve édesapám Suzukiját úgy adták, át, hogy kimutattak az ajtón, hogy "ottan van, ni, lehet vinni" és tényleg, még csak ki se jött a kereskedő, miután elvégezte a papírmunkát. Leleplezés, meg pezsgő? Ugyanmár! Suzukiéknál ezt nem építik bele az árba, hogy olcsóbb lehessen! :-)
Előzmény: Vámpír (14)
Vámpír Creative Commons License 2003.02.04 0 0 14
Na igen, de az a bizonyos Octaviás azért balhézott mert rendelt egy új, fehér Skodát, aztán amikor eccer megkarcolta, kiderült hogy eredetileg piros volt a drága. A Porsche nagypofájú ügyvezetője meg aszonta hogy náluk ez így szok működni.
Amúgy én a PUG-nál, amikor átvettük a drágaszágot, teljesen meghatódtam, mert virágcsokrot és bort adtak ajándékba, és egy ravatalozóra emlékeztető díszes kis helyiségben állt. Korrektül megmutattak mindent, stb, gondolom máshol is így működik a dolog.
Előzmény: Dro0pY (12)
cs_geza Creative Commons License 2003.02.04 0 0 13
Mindent jol megnezni, suzukis topicot atolvasni, abbol levonni a kovetkezteteseket.
Dro0pY Creative Commons License 2003.02.04 0 0 12
Dobcsi!

Észak-Pesten van egy műhely, ami a szállitás közben sérült UJ autók javitására specializálódott. Összekoccantak a tréleren, hajón a sós levegő+páratartalom nem tett jót a fényezésnek, stb. Megjavitják, te meg megkapod az uj autódat. Pár éve egy octavias balhét is csinált ebből, de én is ismerek olyat, akinek a Yarisa járt igy. Ha kiszurod, alkudhatsz.

Kereskedők körében szokás még, hogy uj autókkal járnak pár hónapig, kikötött km-órával. Persze mindent megcsinálnak rajta, te észre sem veszed, hiszen 1-2 ezer km kinek tunik fel?! (Nem összekeverendők a tesztautokkal, hiszen ezt nem vezetheti bárki.)

Előzmény: Dobcsi (11)
Dobcsi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 11
Nincs olyan hülye kereskedő aki pár (3-5) százezer Ft miatt, az egész megélhetését, és bizniszét kockára tenné (szvsz).

Nincs is áresése egy ilyen új, és szépen kihajtogatott kocsinak. Még azt átépíteni újnak, semmi értelme, megkockáztatom hogy deficit.

saválló Creative Commons License 2003.02.03 0 0 10
Higgyétek el ez nem kitalált dolog,kb 4éve történt lehet,hogy több..??.Megyeszékhelyen lévő kereskedő a nevét nem közlöm,mert nem ez a lényeg.
De isten bizony felkutatom az illetőt és megtudakolom,hogy mi történt azóta.Már miért nem lehetne ez igaz?Ez a valóság,van nagyon sok dolog ami hihetetlen de mégis megtörtént!ÜDV!!
RS Zombie Creative Commons License 2003.02.03 0 0 9
"Érdekes történet...csak nem valószínű, hogy ilyen van, és az sem hogy valaki nem veszi észre egy autóról, hogy az új-e vagy sem."
Én simán elképzelhetőnek tartom, hogy egy tesztautót megtör valami ügyfél, a kereskedő meg megcsinálja, és eladja újként. Szerintem egy jo lakatos meg fényezö csodakra képes!
A lizinges sztori egy kicsit azért tényleg meredek.
Előzmény: Dobcsi (7)
hal9000 Creative Commons License 2003.02.03 0 0 8
minden piros suzuki más egy picit, egyből rá lehet ismerni....
Előzmény: BLASIUS (6)
Dobcsi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 7
Érdekes történet...csak nem valószínű, hogy ilyen van, és az sem hogy valaki nem veszi észre egy autóról, hogy az új-e vagy sem.

Új autóról van szó. Szerintem nem kell aggódni, beleülsz, indítasz és go. Én így tennék, (tettem is, új autónál).

Előzmény: saválló (5)
BLASIUS Creative Commons License 2003.02.03 0 0 6
Azt akkor hogy ismerte meg? Gondolom rendszámot is cseréltek rajta vagy nem?
Előzmény: saválló (5)
saválló Creative Commons License 2003.02.03 0 0 5
Nem akarok vészmadár lenni de ezek tények:
Egy kollégám Suzuki márkakereskedőtől vett egy új autót.Pár hónappal később,benzinkútnál megszólítja egy figura hmm.. de jól megcsinálták az autót, kolléga hogyhogy?, hát csak azért mert ő az autót összetörte,a kereskedő visszavette mivel Lizinges volt.Ezek szerint helyrehozták és ÚJ autóként eladták.Ne kérdezd hogyan mert ez tény,azóta is perben áll a "márkakereskedővel".
De ez előfordult máshol is.
Na én meg jóval bíztatlak.
Sok sikert az ÚJ autódhoz!!ÜDV!!
RS Zombie Creative Commons License 2003.02.03 0 0 4
veszel érte = veszel észre
Előzmény: RS Zombie (3)
RS Zombie Creative Commons License 2003.02.03 0 0 3
Akkor egy kicsit konstruktívabban is megpróbálom ;-)
Suzukit még soha nem vettem át, de át tudom érezni azt az már-már részegítő örömöt, amit az új autó átvételekor érez a friss tulaj. Ilyenkor elég nehéz az embernek a hibákat keresni abban, amit tökéletesnek akar látni.
Szerintem ha tartassz a procedúrától, akkor kérd meg valamelyik közeli autóhoz értő ismerősödet, hogy kisérjen el! Ha nagyon gyanakvó vagy, akkor vihetsz magaddal egy rétegvastagság mérőt. Ha csak kicsit, akkor nézd meg az folyadékszinteket, az alváz és motorszámot, és a beépített kütyük működőképességét. Szánj néhány percet a felszerelések leltárjára is! Ha bárhol valami rendellenességet veszel érte, akkor jelezd nyugodtan, ez az utolsó pillanat, amikor az átadó még biztos mosolyog rád ;-)
Még valami: felejtsd el egy picit az iraki háborút, és tanulmányozd inkább a Suzuki topicot! :-)
Előzmény: Intím betéti társaság (2)
Intím betéti társaság Creative Commons License 2003.02.03 0 0 2
Gondolom darabszám szerint legyenek meg a dolgok pl.pótkerék és nézzem meg ne legyen karcos a kocsi. Mire figyeljek ez inkább a kérédsem lényege. Zöldfülű vagyok ilyen téren és naív is.
Előzmény: Baliszoft (1)
Baliszoft Creative Commons License 2003.02.03 0 0 1
Heh, mi is tettunk ilyet anno. Penteken atvettuk, hetfon mar vittuk is vissza egy-ket dolog miatt. 1. vezetooldali ajto nehezen csukodott (megrangattak egy picit azt azota jovan)
2. csomagtarto gumibakok nagyon be voltak csavarva ezert femesen/hangosan zarodott
Előzmény: Intím betéti társaság (-)
RS Zombie Creative Commons License 2003.02.03 0 0 0
0 Suzukit vettem eddig át! ;-)
Előzmény: Intím betéti társaság (-)
Intím betéti társaság Creative Commons License 2003.02.03 0 0 topiknyitó
Mire figyeljek az átvételnél, ha tudtok adjatok tanácsot.

Suzuki Ásznál lesz az esemény, eddig a szerződéskötésnél korrektek voltak, minden a megbeszéltek szerint halad, a régi Skodámat elég magas áron beszámították amit az átvételkor leadok.

Előre is köszönök minden hasznos tanácsot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!