Keresés

Részletes keresés

Luby Creative Commons License 2003.02.03 0 0 29
Valami szőrnyű hülyeség hangzott ki abból,amit írtam .Sajnálom ,utólag tudom ,hogy másként kellett volna fogalmaznom .Lássuk mit is akartam mondani ,csak nem voltam eléggé összeszedett hozzá.
1.többen úgy vélekednek,hogy ugyan anakronisztikus énekelgetni ,de ez nem nagy dolog.
Emlékszem mekkora tűz volt abból ,hogy egy vétlen magyar szót jókor jó helyen használt az előző miniszterelnök .Nem egy egész diktatórikus rendszer himnuszát énekelte el OVI ,csak egyetlen szót mondott,amit előtte minden magyar ember használt,de pechjére az összes magyar között ott volt néhány nyilas is ...
2.semmi bajom a gazdagokkal,töröm verem magam ,hogy a saját szintemen és is gazdag legyek.
Itt a kérdés az ,hogy hasonlít e a magyar gazdagok vagyonosodása az amerikai szesztörvény következményeihez?Igaz e itt is ,hogy az első néhány millió BŰNCSELEKMÉNYEKBŐL jött össze és utána már lehet jogkövetőnek lenni?Elképzelhető e ,hogy az a néhány első millió állami tulajdonként mindannyiunk pénze volt?
3.az ápolónők és általában az egészségügyiek bérszintje annyira alacsony volt ,hogy a viszonylag magas emeléssel sem érték el a közép,illetve a felsőfokú végzettségü átlag béreket.És ehhez jön olyan fokú túlterheltség (létszámhiány,anyagi-dologi ellátások hiánya,új és súlyos adminisztrativ kötelességek ,etc.)mely
nehezíti a helyzetüket.
4.talán arról is érdemes lenne szót ejteni ,hogy a
komoly közalkalmazotti béremelést azonnal negligálja a minden alapvető fogyasztási cikk és szolgáltatás magas áremelkedése.Sokan ,kis túlzással úgy fejezik ki a helyzetet, hogy örülünk ,ha a tavalyi pénzünknél leszünk.
Remélem sikerül elgondolkodtatni azokat is ,akiknek teljes erejük arra megy el,hogy lekesen tapsolnak ,bármit is tesz szeretett koaliciós kormányuk.Üdv. : Luby ,aki Gábor
komancs Creative Commons License 2003.02.03 0 0 28
Hálás vagyok hogy feltételezel rólam olyat, hogy egy ilyen horderejű kérdésben egyáltalán lenne ötletem.Nem semmi!

Azt semmiképpen nem akarnám hogy elvenni a gazdagoktól és szétosztani, mert ez már egyszer volt és nem oldódott meg semmi.
Inkább azt szeretném, ha köteleznék a jelenleg élen haladókat, hogy húzzák maguk után a többieket.Pl ha már van egy gyáram, akkor a másodikban már 10%-al magasabb bért kellene adnom.

Fő vesszőparipám a kártékonysági adó. Aki annyira hajszolja a pénzt hogy ezzel kárt okoz, tehesse de fizesse meg az árát.
Pl most ami a tévékben megy, hogy egyáltalán nem törődnek a műsorrenddel, összevissza cserélik azokat, és én csak várok, mikor is következik amit látni szeretnék. Nos az ilynért büntetést kellene fizeni, s az így befolyt pénzből pl a rászorultakat segíteném.

Régi mániám a tisztaság.Valahol azt olvastam, h odamegy a gazdagság ahol rend van.Tehát rengeteg pénzt áldoznék a takarításra.

De talán több állami céget létesítenék.Jelenleg a tőke túl könnyen mozdul és a dolgozók meg a lakókórnyezet marad.Én inkább hiteleket vennék fel létesítenék rajta gyárat és akkor az biztosabb hogy nem áll odább 5 év múlva.

Bocsi hahosszú volt.

Előzmény: mibi (26)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.03 0 0 27
A miséken is fokozza a közös áhítatot a közös éneklés.:-)

Az eü-ről, egy régebbi tanulmány:

Mihályi Péter,Vészhelyzet a semmibõl, Magyar egészségügy 1998-2002

Előzmény: Luby (19)
mibi Creative Commons License 2003.02.03 0 0 26
Lehet a rendszert is biralni, de a kerdes az, hogy abiralat a rendszer megjavitasat celozza, vagy egy ujabb rendszervaltast. ha az utobbit, akkor talan vegig kellene gondolni, hogy milyen lehetosegek vannak. Gondolom hozzam hasonloan sokaknak szuk kepzeloereje ahhoz, hogy a kapitalizmus, "letezo szocializmus", a diktatura (akarmilyen fajtaju) es teokracia modelleknel tobbet kepzeljen el. Az emlitett valasztekbol talan a kapitalizmus a leg emberbaratabb. Ott meg komoly jovedelem- es vagyonkulonbsegek vannak. Igy az a sugallat, hogy milyen erkolcstelen, hogy vannak jomoduak mikozben az apolonok sanyarognak alapjaban veve a rendszer alapjait kerdojelezi meg. Ezt persze meg lehet tenni, de akor tessek helyette valami mast javasolni, ami lehetoleg egyike sem a fenti kategoriaknak.
Előzmény: komancs (25)
komancs Creative Commons License 2003.02.02 0 0 25

Az egészségügy az egy zárt klubbnak tűnik számomra.
Évek óta járok a munkaügyi hivatalba, ahol állandóan keresnek eladókat tucatszámra, viszont ápolónőfelvételt alig olvastam még. Ha elmentem jelentkezni akkor közölték hogy csak szakképzett kell nekik, és tanfolyam az nincs, a nappali képzés csak 26 éven aluliaknak. -Nos nem úgy néz ki mintha mesterségesen állítanák elő a létszámhiányt?

Lehet, hogy most kapitalizmus van, és ezzel együtt jár hogy vannak jobban és rosszabbul járók.
De demokrácia is van , s ebből következik, hogy lehet olyan akinek ez nem tetszik, és változtatni akar.
Vagy csak a pártokat lehet bírálni a rendszert nem?

DJ Leninváros Creative Commons License 2003.02.02 0 0 24
Biztos ,hogy elegáns az ,ha egy milliárdos,vagy százmilliós vagyonnal rendelkező bankár,gyáros , üzletember az éhes proletárról énekel ?

Ebből is látszik, hogy Magyarorszägon a politikai élet rendkívűl groteszk.

Németországban az Internacionálét a PDS és a DKP (Német Kommunista Párt) rendezvényein éneklik.
Jól ismert, hogy ezen pártok tagjai nem sorolhatók a milliárdos bankárok kategóriájába.

Gép-ész Creative Commons License 2003.02.02 0 0 23
Szerintem nem is igazán nosztalgiáról lehet szó, hanem hogy senki nem akarja felvállalni azt, hogy kijelentse, ezentúl nem énekeljük. Végülis ez egy huszadrangú fontossággal bíró dolog. Amúgy tényleg nevetséges :)
Előzmény: kiski (22)
kiski Creative Commons License 2003.02.02 0 0 22
1.
Amint a hírekben beszámoltak róla, a béremelések hatására ugyan nem mennek vissza a kórházakba a pályaelhagyott ápolók, de abbamaradt az elvándorlás.

2.
Az MSZP-ben, mint a világ szocdem pártjainak többségében az "elvtárs" megszólítás járja. Na bumm; azért, mert a nácik színei a vörös, fekete és fehér voltak, tiltsuk be Stendhalt is?

3.
Az Internacionálé éneklése kissé anakronisztikus, de nem különösebben kárhoztatható dolog. A nosztaliga nagy úr.

Gép-ész Creative Commons License 2003.02.02 0 0 21
Botswanaban kórház sincs, nemhogy nővérhiány. De nem is kell olyan messzire menni, Romániából sem véletlenül járnak ide szülni a nők. Szóval anyira azért nem tragikus a helyzet. Azt pedig változatlanul nem értem miért most akadtál ki ezen.
mibi Creative Commons License 2003.02.02 0 0 20
Csak ugy erdeklodom! Tudja-e mindeki, hogy azt a rendszert, amiben elunk azt ugy hivjak, hogy kapitalizmus? Mert ha igen, akkor esetleg azt is lehetne tudni, hogy teljesen termeszetes, hogy vannak nagyon jol keresok, akik megengedhetnek maguknak egy kubai vagy akar ennel exkluzivabb "teli" nyaralast is. Az apolonok es az egeszsegugy problemajat osszekeverni udulesek araval es elegans oltonyok viselesevel szintiszta demagogia. Semmi koze a ket dolognak egymashoz. Legalabbis a kommunistak kivetelevel ezt nagyjabol igy kellene latnia mindenkinek, aki a polgari tarsadalmi rend hive.

Az mar egy masik es igen sulyos kerdes, hogy az egeszsegugy, azoktatasugy es meg sok mas terulet helyzetet javitani kell. Ismeretsegi korom szerint (van koztuk nagyon sok korhazi alkalmazott, tanar es egyeb kozalkalmazott) az 50 %-kos fizetesemeles sokat javitott a hangulaton, ugyanakkor a technikai feltetelek javitasa is elodazhatatlan feladat mind az egeszsegugyben mind az oktatasugyben.

Luby Creative Commons License 2003.02.02 0 0 19
Többeknek !
Elismerem ,hogy tőlem szokatlan módon dühből írtam az ápolónőkről.Néhány órával az írás előtt hallottam , hogy semmit sem változott a létszámprobléma az egészségügyben ;szakképzett ápolók még mindíg szivesebben mennek plázákba dologozni ,több pénzért ,éjszakai műszak nélkül ,és inkább a külsejükre kell adni ,mint emberi végtermékekben túrkálni. Amitől dühüs lettem az az,hogy az egészségügyünk felkent vezetői ,akik egyszer kétszer már ebben a pozicióban kudarcot vallottak (egyik írásra hívatkozom:ez így volt 15 éve is ,nem lehet ennek a kormánynak a nyakába varrni)bejelentették ,hogy a béremelés konpenzációjaként ,az un.modernizáció varázsszavával megspékelve létszámot akaranak csökkenteni.(jelenleg a legtöbb helyen 1 (!) szakképzett ápoló jut délutános és éjszakai műszakokban 40-45 betegre! Ilyen még Botswanaban sincs!)
Nem érkezett reakció a médiumok sztárjaira ,akik igazán nem olyan fajsúlyú emberek ,akiknél indokolt lenne az ismert jövedelem.(talán arról van szó,hogy ennyibe kerül az ,hogy megbízható legyen a hatalom számára ?)
Az MSzP zártkörű rendezvényeinek állandó és kihagyhatatlan része az elvtárs megszólítás , az Internacionálé eléneklése és a nosztalgiázás !Akkor ez egy másik párt ? Ez nem jogfolytonos ?
Biztos ,hogy elegáns az ,ha egy milliárdos,vagy százmilliós vagyonnal rendelkező bankár,gyáros ,
üzletember az éhes proletárról énekel ?Ez a harc lesz a végső ?Beilleszkedve a kapitalizmus vitathatatlanul jobb jövőt igérő rendszerébe : holnapra megforgatjuk az egész világot.?
Ha biztos vagyok valamiben ,akkor az az ,hogy az MSzP vezetői nagyon elégedettek a világgal ,nem akarják megforgatni.
A kritikákat jogosnak érzem ,remélem megértitek ,hogy vannak esetek ,amikor az ember elveszíti a nyugalmát a mérhetetlen pofátlanság hatására. Üdvözöl mindenkit : Luby ,aki Gábor
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.02 0 0 18
még a "köz" tv is be szokta mutatni, mikor ilyet csinálnak az et.-ak.
Előzmény: H. Miksa (13)
Gép-ész Creative Commons License 2003.02.02 0 0 17
Bírom amikor a jobboldaliak kommunistábbak mint a balosok. Ami meg az énekelgető mszpseket illeti enyhén szólva röhejes.
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.02.02 0 0 16
OFF
Nem. De a jobboldali elfogultsággal nehezen vádolható Narancs hírt adott róla. (És akkor most mégis lebuktam: néha olvasom:))
ON
Előzmény: H. Miksa (13)
belohin Creative Commons License 2003.02.02 0 0 15
Komolyan? :(((
Akkor nem kell semmit tennem, a jóisten állatkertjében ott van már a ketrecük az orángutántól kicsit arrébb.
Luby felé címzett markáns kritikám nagyrészt visszavonva.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (12)
mihalyi Creative Commons License 2003.02.02 0 0 14
A kérdés felvetése már problámás, senkinek nem kötelező ápolónőnek lennie. senkinek nem kötelező kevés pénzt keresnie.
Mindenki lehet miniszterelnök és mehet kubába nyaralni.
Gondolom azt szeretnétek, hogy szakszervezeti beutalót kapjanak az emberkék kubába. De sajna az egy másik rendszer...
H. Miksa Creative Commons License 2003.02.02 0 0 13
ott voltál, te kis kommancs? :DDDD
Előzmény: Kovács Béla Sándor (12)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.02.02 0 0 12
A legutóbbi MSZP-kongresszuson bizony még énekelték. Idén már nem lesz?
Előzmény: belohin (11)
belohin Creative Commons License 2003.02.01 0 0 11
Hát, kedves Luby, egy mondattal többet írtál a kelleténél és elveszett a hiteled. A társadalmi igazságtalanságok vitán kívüliek, de mutass már egy ilyen Armani-hacukás társaságot, amiben munkásmozgalmi dalokat óbégatnak. Esküszöm neked, vállalom, hogy beviszem mind az Állatkertbe és ott lesz a ketrecük közvetlenül az orángután mellett.
Ne komolytalankodj már. :(
Előzmény: Luby (1)
big-lesz Creative Commons License 2003.01.31 0 0 10
Kedves Gábor, aki Luby -
igazságtalan vagy sajnos, ha arra célzol, hogy 2003-ban milyen sanyarú az ápolónők (és itt lehetne sorolni más szakmák dolgozóit is) sorsa, szemben a Fel, fel...-t daloló öltönyos urakkal szemben.

Égbekiáltó egzisztenciális kölönbségek voltak 3éve, 7éve, sőt 15 éve is...
Ezt talán nem kellene a pillanatnyi kormány nyakába varrni...
Nem korrekt, ebben az összefüggésébe semmiképp!

hiszterizált_tömeg Creative Commons License 2003.01.31 0 0 9
"Tudja e valaki ,hogy egy harmincéves ,12 éve dolgozó szakápolónő,most emelt fizetéssel hány koktélt tudna meginni a havi béréből egy kubai luxusszigeti tengerparton ? "

Azt hiszem ez végül is minden országban igaz: nem túl sokat.

"Tudja e valaki ,hogy Armani-öltönyös urak ,ha megérkeznek 14 milliós kocsijaikon a villájukból a taggyülésre milyen szívfacsaró dalt énekelnek emelt fejjel,csillogó szemekkel,ökölbeszorított kézzel ? (segítek : az első két szava "Fel,fel...) "

Ez viszont nagyon ül. ;-)))

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.31 0 0 8
Luby (aki Gábor),
ezt azért nem vártam volna tőled.
Az élet igazságtalan. Így van ez és nincsen másként.
De hogy most pont a kubai nyaralást, meg az ápolónőket hozod fel, teljesen ledöbbentem. Ennyire nem lehetsz demagóg.
Hogyan van az, hogy te még mindig Megyesi kubai útjára utalsz, és azt nem veszed fogyelembe, hogy pl. a legutóbbi Fábry show is arra épült, hogy F. S. éppen Kubánól jött vissza és élménybeszámolót tartott?
Ugyanakkor, mikor spec. ez a kormány adott az ápolónőknek egy nagyobb béremelést...
Tényleg nem értelek. Ha az élet igazságtalanságán morfondírozol, akkor lépjék be valami vallási közösségbe, ott nyugovásra lelsz. Ez itt polfórum.
Amocsok Creative Commons License 2003.01.31 0 0 7
Válasz kísérlet a "miért van ez így!" kérdésre.

Mert nem komenyizmus van?

FuLeS Creative Commons License 2003.01.31 0 0 6
Hello Luby !Eddig ennél igényesebb szoktál lenni.
FuLeS
de-vians Creative Commons License 2003.01.31 0 0 5
Jómagam vállalkozó vagyok és nagyon sokat melózom. Tavaly megengedtem magamnak, hogy három hétig Kubában koktéloztam a családdal,na és? Egy bankár ,mitől ne fizethetne ki két hetet? Ne légy már ennyire demagóg!Ja ez attól van így, hogy sokan lehetnek jókor jó helyen. Az is igaz, hogy mások mindíg rossz helyen vannak.A világ már csak ilyen, még én is lehetek koldus.....
Intím betéti társaság Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4
A Tensi ajánlata, nem is olyan vészes

Repülőjegy: Kuba – egyénileg

Repülőjegy ár Ft-tól/fő
nov. 1 - ápr. 30.

Felnőtt
189.000,-
Repülőtéri illeték
kb. 12 .000,-
Belső repülőjegy Cayo Coco szigetére
kb. 55.000,-

Elhelyezés: négy- és ötcsillagos szállodákban (választható).

Ellátás: reggeli vagy all inclusive ellátás (szállodától függően).

Fakultatív programok:

Delfin-show és fürdőzés a delfinekkel
Dzsungel-túra jetskivel
Guamá indiánfalu
Egész napos és félnapos hajókirándulások
A három gyöngyszem: Trinidad, Santa Clara és Cienfuegos
Üdülés Jamaicán vagy Cancúnban

Szállodák/Apartmanok/Árak:

Hotel Nacional *****
Hotel Paradisus Varadero *****(*)
Hotel Beaches Varadero *****
Hotel Sol Club Coral ****
Hotel Sol Club Cayo Coco*****

Intím betéti társaság Creative Commons License 2003.01.31 0 0 3
kb.100
tüzes fal Creative Commons License 2003.01.31 0 0 2
Azért van így, mert a harmincéves ,12 éve dolgozó szakápolónők is hiszékenyek és elhitték az mszp propagandát.
Luby Creative Commons License 2003.01.31 0 0 1
Tudja e valaki ,hogy egy harmincéves ,12 éve dolgozó szakápolónő,most emelt fizetéssel hány koktélt tudna meginni a havi béréből egy kubai luxusszigeti tengerparton ?
Tudja e valaki ,hogy Armani-öltönyös urak ,ha megérkeznek 14 milliós kocsijaikon a villájukból a taggyülésre milyen szívfacsaró dalt énekelnek emelt fejjel,csillogó szemekkel,ökölbeszorított kézzel ? (segítek : az első két szava "Fel,fel...)
Tudja e valaki a választ arra a kérdésre ,hogy a közszolgálati médiumhoz bezupált "médiasztárok" havi fizetése egy átlag pedagógus,vagy egy villamosvezető éves bérének hányszorosa ?
Aki tudja a választ ,vagy meg tudja mondani ,hogy miért van ez így ,kérem válaszoljon !
Üdvözlettel :Luby ,aki Gábor
rézgálic Creative Commons License 2003.01.31 0 0 0
Téged is érdekel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!