Keresés

Részletes keresés

cs_gaborka Creative Commons License 2003.02.26 0 0 4
Plugint nem csak C++ nyelven lehet írni és nem is mind abban íródik (fizetős sem). Ha scriptben megírod a feladatot, le lehet fordítani, sőt titkosítani is. Tehát más csak futtatni tudja, szerkeszteni nem. Így (is) készíthető akár shareware, tehát pénzért eladható plugin.
abiczo Creative Commons License 2003.02.18 0 0 3
Hirtelen ezt a kett?t találtam, remélem segít:

http://sparks.discreet.com/downloads/
http://www.3dlinks.com/3dprogramming_max.cfm

Előzmény: iXman (2)
iXman Creative Commons License 2003.02.18 0 0 2
Kösszépen!

/*---------*/

Nem tudnál pontosítani internetcím tekintetében? Nagyon lassú az internetem, fél év is beletelik, amíg használható dologra akadok a "30 day period" meg a "register now" meg a "buy it now!" linkek között...

Előzmény: abiczo (1)
abiczo Creative Commons License 2003.02.18 0 0 1
3DS Max plugineket C++-ban írják.
Ahhoz, hogy te is tudj plugint írni, szükséged lesz a Max SDK-ra, ami elvileg rajta van a CD-n, de ha minden igaz letölthet? a Discreet oldaláról is.
Az SDK-ban a dokumentáción kívül jónéhány példa plugin is van, természetesen forrással együtt, úgyhogy minden adott, hogy saját plugineket írj.
Előzmény: iXman (0)
iXman Creative Commons License 2003.02.06 0 0 0
Senkit nem ;rdekel a 3DStudio? Pedig csod's program
iXman Creative Commons License 2003.01.31 0 0 topiknyitó
Jóreggeet.

Remélem ehhez a topichoz többen szólnak majd hozzá, mint a többihez (átlag 0-8 hozzászólás).

Azért szántam rá magam többek között, hogy megnyissam ezt a topicot, mert szeretnék segítséget kapni.
Foglalkozom a 3DStudioval. Meg programozok is. 3DStudio-zás közben (nem tudom, ki hogy van vele) mindig előjön az a probléma, hogy szeretnék valami győőőőőőnyörűséges effektet csinálni, vagy mondjuk egy rettentő speciális dolgot (mondjuk egy erdőt távolnézetből). Kezdő 3DSMax-osként azt hittem, ezt csakúgy spontán, alapból meg lehet csinálni. Hát nagyot tévedtem. Ilyen balgaságot azért ne gondoljon az ember (hogy ugyan lenne rá lehetőség a program szerkezete miatt), hogy majd ő bármi extrát is képes legyen csinálni viszonylag egyszerűen! Például bonyolultabb domborzatot, barlangot, sziklákat, fű és szőreffektet... - Ugyankérem. Hát vannak erre megfelelő plug-in-ek. Ja igen, csakhogy most éppen nincs 800 dollárom ilyesmire.
Megoldás: a plugineket is írják valahogy (asszem C forráskóddal). A kérdés csak az, hogy hogy. Jó lenne, hogy én, mint csóró felhasználó írni tudjak magam számára megfelelően igénytelen plugineket. Viszont sehol nem találok ehhez infót.

Többek között erről szólna ez a topic, meg csakúgy a 3DStudioról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!