A Hyperion első része megvan és azt lehet is kapni könyvesboltokban. Bár nem értem mért nem fogytak ezek jó ssi-fi írók, mert például az agavénél Banks és Dick jól mennek. Ez az új galaxis sorozat nekem előjegzésben van az antikváriumokban, de sztem csak lassan lesznek meg. Amugy most, hogy a deltavision felvásárolta cherubiont talán megjennek ezek az elmaradt könyvek is.
Amugy asszem jobb ha már senki nem rendel a cherubiontól, hallottam hírét, hogy nem nagyon teljesítik a rendeléseket.
Addig is kérdeznék eggyet hátha tudod rá a választ. Úgy tudom tervezte a Cherubion, hogy kiad egy Jack Williamson és egy Alfred Bester kötetet de nem tudom, hogy végül is megjelentek-e?
Nem jelentek meg. A Williamson könyvről tudok annyit, hogy a magyar fordítása elkészült.
Egy kicsit több infó...
Eredetileg a LAP-ICS és a Cherubion közös sorozatának, a Galaxis Könyveknek a további kötete lett volna, de 10 megjelent könyv után a LAP-ICS kiszállt a sorozatból. Kissé később a Cherubion egyedül próbálta folytatni a sorozatot Új Galaxis Könyvek néven. Elkezdte Dan Simmons Hyperion könyveivel, de annyira rosszul fogytak ezek a könyvek, hogy kénytelen-kelletlen el kellett állni a kiadónak a sorozat folytatásától. :(
Érdekességképpen, itt a megjelent Galaxis könyvek listája:
Anderson, Poul ---- Változó csillag Anderson, Poul ---- Tűzkorszak Egan, Greg ---- Karantén Farmer, Phillip José ---- A végzet álarca Heinlein, Robert A. ---- A fenevad száma Vance, Jack ---- Trullion Varley, John ---- Titán Niven, Larry - Pournelle, Jerry ---- Szálka Isten szemében - A Szálkák Jeschke, Wolfgang ---- Midas Silverberg, Robert ---- Vendég a jövőből
Új Galaxis Könyvek:
Simmons, Dan ---- Hyperion I-II Simmons, Dan ---- Hyperion bukása I-II
Ezeket érdemes keresni az antikváriumokban, sőt a Hyperion könyvek valószinüleg még meg is rendelhetők a Cherubiontől. (Persze nyilvánvalóan nincs semmi garancia arra, hogy mindenkinek tetszik az összes könyv, de én úgy érzem, egyik könyv miatt sem kell szégyenkeznie a sorozat szerkesztőjének, hogy beválogatta, megjelentette.)
Ha egyszer sikerül beszerezni az időjárőrt(amire van is tippem, hogy hol fogom), akkor utána nézek az ajánlatodnak. Addig is kérdeznék eggyet hátha tudod rá a választ. Úgy tudom tervezte a Cherubion, hogy kiad egy Jack Williamson és egy Alfred Bester kötetet de nem tudom, hogy végül is megjelentek-e? Kerestem a neten is és az alexandrában is de nem akadtam nyomra. Szóval ha tudsz erről valamit akkor légyszi jelezd.
Aki megkedvelte Anderson időjárőr történeteit, annak nyugodtan merem ajánlani Aaron F. Loacher (Csikász Lajos) időjárőr történeteit. Ugyanahhoz a témához nyúlt, persze Anderson engedélye nélkül (legalábbis tudtommal), de számomra mentségéül szolgál, hogy az eredmény eléggé jól sikerült.
Két megjelent könyve van
Aaron F. Loacher : Őrjárat az időben (a címlapon valamiért "Időjárőr" szerepel :) ezt a Lazi kiadó adta ki. A másik "Az idő kalózai" Cherubion antológia címadó története.
(A Lazi kiadású könyvnek két kiadása van, az első piros borítójú, a második fekete alapú.)
A 176. Galaktikában megjelent egy Időjárőr novellája, Eutópia címmel. Érdekessége, hogy a felvillantott alternatív történelmi vonalnak magyar vonatkozásai vannak. Nem a legjobb írása a szerzőnek, de elolvasható. Van meleltte egy ki magyarázó szöveg is anderson Időjárőrös univerzumáról.
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről a két könyvről?
Poul Andersonnak vannak más könyvei is?
Nekem nagyon bejött ez a két könyv.
1994-ben jelent meg a 2.Jólenne tudni van-e ujabb része ,és mikor jelent meg. Józsi