Ha tudtok tv felvételt küldeni vagy csak szinkront olyan filmekhez, melyet nem adtak ki itthon DVD-n, vegyétek fel velem a kapcsolatot. Filmtörténeti alkotásokat, art és fesztivál filmeket kedvelem, s ezeket tudok cserébe is adni.
Szívesen segítek hozzájutni filmekhez, cserébe én is keresek pár filmtörténeti alkotást!
Sziasztok, Almodovar - Rossz nevelés című dvd-jét keresem, sajnos sehol se találtam, pedig rengeteg helyen érdeklődtem már utána. Akinek megvan, és megválna tőle, kérem szóljon, írjon. Mailom:
én szeretném a Beszélj hozzá-t és a Szenvedélyek labirintusá-t - de nagyon:) amim van: Asszonyok a teljes..., Eleven hús, A vágy törvénye, Rossz nevelés és Volver. és spanyol vonalon nem tőle, hanem Manuel Gómez Pereira-tól a Mianyánk kivan.
Hello! Én Bigas Luna: Lulu(Lulú) című filmje iránt érdeklődnék. Esetleg nem tudod honnan tudnám megszerezni vagy akár megnézni ? Tudom, hogy most ment a Zone Europán, de sajnos lemaradtam róla.. válaszod előre is kösz! /remélem nem túl régi ez a fórum a válaszhoz/
Na, ha már ennyi Almodóvar-film szerető van itt (merthátugye hol máshol lenne), akkor lenne egy kérdésem: Igaz-é az a hír, hogy Almodóvar készít egy filmet mostanság Dalí életéről??? Mert ha igaz, akkor az nagyon jó lenne!!! Nos?
Nincs benne. A KIKA nem jelent meg nálunk DVD-n, csak pár éve VHS-en, a MOKÉP kiadásában. Az Odeon Almodóvar díszdobozában három film van: SZENVEDÉLYEK LABIRINTUSA, ÁLDOTT MÉLYSÉGEK, MINDENT ANYÁMRÓL. Májusban jön egy újabb Almodóvar Box: MIT TETTEM, HOGY EZT ÉRDEMELTEM?, ASSZONYOK A TELJES IDEGÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN, A VÁGY TÖRVÉNYE. Külön-külön jelent meg: ELEVEN HÚS, BESZÉLJ HOZZÁ, ROSSZ NEVELÉS. Az utóbbi több helyen kapható mostanság 1490 Ft-ért.
A ROSENCRANTZ ÉS GUILDENSTERN HALOTT nemrég itthon is megjelent feliratos DVD-n. Jómagam a kitűnő minőségű francia MÉDEA DVD-mre teszek a közeljövőben magyar szinkront, melyet pár éve a film mtv-s vetítése során szereztem. (Kár, hogy az értékes extrákat nem tudom magyarítani, mivel nem beszélek franciául.) További terveim már meglévő külföldi DVD-im szinkronnal való ellátására: Ken Russell: SZERELMES ASSZONYOK, VALENTINO, GÓTIKA, LADY CHATTERLEY James Ivory: MAURICE Tinto Brass: A KULCS Walerian Borowczyk: EGY KOLOSTOR BELÜLRŐL Paul Verhoeven: HÚS ÉS VÉR
Sajnos több külföldi DVD-mhez nincs magyar szövegem vagy szinkronom, bár szerencsére többségükön van angol feliratozás (ONIBABA, ÉRZÉKEK BIRODALMA, SPETTERS, TURKS FRUIT, LA BÉTE, DZIEJE GRZECHU stb.).
A KIKA és a TŰSAROK pár éve többször feltűnt az mtv és a Duna Tv műsorán: én is akkor vettem őket videóra.
A VÁGY TÖRVÉNYE nekem is tetszett, Almodóvar pedig életműve kulcsfilmjének tartja. Egyik jelenete, melyben a transzvesztita Carmen Maura meglátogatja egykori paptanárát, ihlette a ROSSZ NEVELÉS-t is.
Bigas Luna Almodóvar mellett az egyik legelismertebb spanyol rendező. Nálunk sokáig csak a SONKA, SONKA című melodrámája volt látható. Azóta bemutatták néhány más filmjét is: ARANYHERE, MELL ÉS A HOLD, A MEZTELEN MAYA, A TITANIC SZOBALÁNYA. Eltérő színvonalú, de figyelemre méltó alkotások. Még további kettőt ismerek tőle: a BILBAO és a LULU KORSZAKAI közül főleg az utóbbi elég provokatív. Mellesleg abban játszotta első mozifilmszerepét Javier Bardem, mint brutális férfi prostituált.
Én sajnos nem láttam a Kikát és a Tűsarok-ot sem, és seholsem találom...pedig keresem! Illetve régebben kerestem őket... Rossz nevelés nem rossz, de van jobb. Bár szerintem a zenét nagyon eltalálták hozzá!!! A vágy törvénye viszont tetszett! A szenvedélyek labirintusa sem rossz... Bigas Lunáról én még nem hallottam. miazésjóehaláttad???
Az ÁLDOTT MÉLYSÉGEK nekem sem tetszett annyira. Viszont sokaktól hallottam, hogy milyen gyenge a ROSSZNEVELÉS, de nálam bejött. Bár az én Almodóvar-kedvencem továbbra is a KIKA és a TŰSAROK.
heló! tegnap volt az Örökmozgóban filmklub, Bunueltől a Burzsoázia...így negyedszerre is lepetéztem tőle. Azt hiszem lesz még Bunuel, de más napokon is van filmklub, ingyen is, pl kéthetente csütörtökön a Műegyetemen, vezeti Perlaki Tamás
Érdemes olykor figyelni a különböző DVD akciókat. Kb. fél éve a BESZÉLJ HOZZÁ! egy olyan akció keretében volt ajándékfilm, hogy meghatározott mozikban (pl. Corvin, Mammut) egy bizonyos popcorn menü mellé adták, összesen 1190 (?) Ft-ért. Hát annyit megért: az üdítőt megittam, a popcornt elszemezgettem, a filmet meg azóta többször megnéztem.
Van pár dévédém, ami talán érdekelne téged is...)) Stalker (bár most talán hivatalosan is kiadták), Agitátorok Bódy-tól, bár nem szuper minőség, pár Bunuel, Josszeliani is akad, néhány Almodóvar (igen, Bálna - például a Beszélj hozzá), és magyar filmek. Amennyiben időm engedi továbi digitalizálásokat tervezek, első a Rosencrantz és Guildenstern halott lesz, második a Psyche és Nárcisz három részes változata, harmadik a Vaskor (ha ez mond nektek valamit...) )) És persze ha az Europa méltóztatik újra leadni a Médeát akkor az is, illetve felvettem a minap az Afrikai Oreszteiát szintén Pasolinitől. Meg filmek a Taviani fivérektől.
Nekem vannak az általad felsoroltakból Bunuel és Orson Welles filmek. És gyűjtögetem őket, ahogy sikerül.:)) DC++ és ftp részemről jöhet. Remélem nem késtem el nagyon....
Péntek este (dec. 3) volt szerencsém megnézni Almodovar-tól a "Beszélj hozzá" c. filmet. Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta. Szívesen megszerezném DVD-n is...