Keresés

Részletes keresés

ll-q-pop_ Creative Commons License 2006.01.11 0 0 105
Itt a megoldás:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9086985
Előzmény: gabesz33 (104)
gabesz33 Creative Commons License 2004.08.06 0 0 104

szóval valaki mondjon már valamit, hogy hogy érdemes itt megpróbálni h valaki felfigyeljen valamire, hogy lehet eljuttatni biztosan a megfleelő emberhez?

Külföld esetleg?

Kinek milyen tapasztalata van eddig a kiadással?

gabesz33 Creative Commons License 2003.10.13 0 0 103
Na van még esély arra, hogy kiadódjon egy ilyen tehetséget felkaroló cd?Mert ismerek egy nagyon jó együttest, bár nem fiatalok de kétségkívül tehetségesek, és persze a kiadók által meg nem értett.
e_dora Creative Commons License 2003.09.09 0 0 102
a "kereskedelmi forgalom"-ba annyibol belekötnék, hogy ez azért "kereskedőt feltételez", tehat nem magánembert. Főleg ha még ingyen is van. Persze én sem vagyok biztos.
Előzmény: Törölt nick (98)
msasa Creative Commons License 2003.09.08 0 0 101
Igen, tévhit(!), nem kötelező az Artisjus, úgyis csak egyfajta "adó", földi halandó talán ha nullszaldós tud lenni náluk. Ellenben a tűz körül ülők még üres adathordozó után is lapnak zsetont.
Egyértelmű és törvénytelen diszkrimináció, hogy a terjesztést a kereskedők megtagadják. Ez a helyzet a régi rendszer hagyatéka, de ne csak politikára gondoljunk, gazdasági maffia. A pénz meg hatalom. A letörése pedig alulról szerveződő egyesülésen keresztül valósulhat csak meg, az elszigetelt kisérleteket sztárügyvédeken keresztül simán megfojtják, a delikvenseket ellehetetlenítik. Példa rá több jóbarátom, akik pert indítottak több milleres járandóságukért, az alperes a viágot is megkente,,, eredmény; nem ők tartoznak, hanem a felperes!!! Ez a "jogállam"!!!
Ali ki szeretné kerülni a "jogvédelmet", érdeklődjön a Tekknő együttesnél (jó, tudom, na, de gazdaságos:-)))
Rigor Creative Commons License 2003.06.28 0 0 100
De például egy sztech magazin esetében, ha van egy olvasó aki a szerzeményét íly módon szeretné ingyenesen terjeszteni/a nagyérdemű elé tárni , illetve ingyenesen terjeszthetőnek titulálni az már nem fog menni.
Előzmény: Arkuz (96)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 99
("csomagküldő szolgálat" :)) bocs
Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 98
Néhány dolgot hozzáfűznék:
- nincs olyan, hogy "hivatalos lemezbolt", csak "kereskedelmi forgalom", amibe viszont természetesen a postaküldő szolgálat (pl. interneten rendelhető CD) is beletartozik.
- az, hogy valamihez az Artisjus engedélye kell, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez az engedély pénzbe kerül. Amire Te gondolsz, az az ún. 'szerzői kiadás' - ehhez az kell, hogy az adott album 100%-ban a saját szerzeményed legyen (zene-szöveg egyaránt) és valóban magad add ki a lemezt. Ez esetben is regisztrálni kell a szerzeményeket az Artisjusnál (a saját érdekedben!), de nem kell befizetni szerzői jogdíjat, hiszen Te vagy a kiadó és a szerző egyben.

(A reklámzenékre természetesen eltérő jogszabályok vonatkoznak, hiszen ilyen felhasználáshoz a szerző - vagy publisher - engedélye szükséges.)

e_dora Creative Commons License 2003.06.25 0 0 97
szerintem internetes terjesztes alatt a letoltest ertette az illeto, nem abban kulonbozik a bolt, hogy nem a neten van, hanem, hogy a zene cdre van préselve avagy nem. nem?
Arkuz Creative Commons License 2003.06.25 0 0 96
Sziasztok!

Rigor írta még régen, hogy nem lehet terjeszteni engedély nélkül saját szerzeményeket, mert az Artisjus beleszól.

Nekem egy közeli ismerősöm dolgozik az Artisjusnál, jogászként. Megkérdeztem már én is erről a dologról, mert ugyanabban a tévhitben voltam, mint Rigor. Valójában a dolog nem egészen úgy áll, hogy nem terjesztheted, de egy valami biztos: hivatalos lemezboltokba nem kerülhet olyan adathordozó, amelyről az Artisjus nem tud. Ellenben free for all free for fun formátumban bárki bármikor terjesztheti a műveit, akár rádióadásban is lemehet, ahoz viszont írásos szerzői engedélyt kell(ene) hozzá adni. Összesen ennyi a korlátozás. A rádió és tévéreklámok háttérzenéi fene se tudja milyen okból, de megkülönböztetett jogszabályok tartoznak rájuk. (ezekkel viszont nem vagyok tisztában).

Szóval nem fognak megbüntetni senkit sem azért, mert a saját zenéit a saját pénzén nyomtatott cd-ken árusítja mondjuk interneten keresztül.

És itt jön képbe az én gondolatom: ha már így összejöttünk: arra gondolt valaki, hogy az internetre nincs semmilyen jogszabály a magánzenei médiák kiadását illetően? Ergo: ha nyitsz egy internetes áruházat, amin történetesen magánkiadói albumokat árulsz, elég nehéz belekötni bármilyen formában is. kiskapu.

Előzmény: Rigor (83)
trend Creative Commons License 2003.03.11 0 0 95
kazi20: végigpörgettem gyorsan a topicot... vmikor én is gondolkodtam hasonló dolgon (régen rész vettem egy zenekarban, ami azóta már sajnos megszünt). Végül is mi kell egy magán cd kiadásához?
-maga a cd nyomása (ez fogalmam sincs mibe kerűl, de legutobbi ismereteim szerint 1db cd előállítása kb 200-300Ft + borító nyomtatása...)
-terjesztés: ezt biztos meg lehet beszélni 1-2 cd bolttal

ez így csak kisebb összeget venne igénybe, (nem számolva a zenekar studióköltségét, amit nagyobb kiadók általában magukra vállalnak, viszont a kicsik ezt nem tehetik meg),de jönnének a problémák:
1. nincs reklámozva a dolog (igaz erre ott lennének a fellépések).
2. fogalmam sincs a dolog jogi háteréről.

Egyetlen előny a dolog esetleges olcsósága lenne, hiszen jóval a mai cd árak alá lehetne ajánlani.

Szóval itt megakadtam... arra gondoltam, hogy mi lenne, ha csinálnék egy kis kiadót (ami egyébként tőlünk nyugatabbra egyes stílusokban divat), de a fentiekből látható meddig jutottam...

Előzmény: kazi20 (85)
mooe Creative Commons License 2003.02.10 0 0 94
Nos, valszeg jót töltöttél le, én a műsor második felében szólalok meg (bár ne tettem volna...) :)
Amúgy ami az elején szól, az nem rapzene, hanem elektro funk. És töltsd le a következő félórát is, mert a műsor ott is tart.
Előzmény: mollpe (93)
mollpe Creative Commons License 2003.02.10 0 0 93
Akkor bocs! Megkerestem, letöltöttem /mp3/ a
7-órást, ahogy írtad! Egyáltalán nincs duma a zenédbe? Mert amit én letöltöttem, abban angolul
süketelnek...
Előzmény: mooe (92)
mooe Creative Commons License 2003.02.10 0 0 92
Te miről beszélsz? Milyen rapzene? Nen tudok róla, hogy rapzenét csinálnék. Valszeg rossz műsorba hallgattál bele... Próbáld meg mégegyszer.
Várd meg, amíg a műsorvezető felvezet és utána hallgasd a zenéket, de szerintem egyértelműen kiderül a műsorban, hogy mikor szólnak az én felvételeim és mikor nem.
Előzmény: mollpe (91)
mollpe Creative Commons License 2003.02.10 0 0 91
Hát sajna, nekem a rap zene nem jön be, még
Magyarul sem. Nem is értek hozzá, tehát véleményt
sem tudok alkotni. Egyébként az angolban is ilyen
tré, buta szövegeket nyomnak mint nálunk?
Nem tudom felfogni, hogy miért érinti meg a
magyar tinik lelkét, hogy az EMPÁJER SZTÉT BILDING
előtt, két egyébként /szimpatikus/ afro-amerikai
fiatalember kántál /néha még az Amcsiknak is ért-
hetetlenül/ v.mi "mádefákerr...." idétlen állatsá-
got... Mit ért mondjuk Piripócson a dejszkóban,
Béla Béla 13 és fél éves kamasz fiatalember abból
a monoton szájtépésből?
Előzmény: mooe (90)
mooe Creative Commons License 2003.02.09 0 0 90
"AHHH! De kiváncsivá tettél! Hol lehet +hallgatni
a levegőben terjedő hullámaidat?"

Nos, itt a válasz a kérdésedre. Ma reggel a Tilosban voltam, az anyag letölthető a www.tilos.hu/műsorok/vasárnap oldalról. Keresd Bassdroid BazzBall című műsorát, szerintem érdemes a 7 órai blokkot lehúzni, mert igazán onnantól ment a dolog részemről. :)

Peace

Előzmény: mollpe (52)
bivisz Creative Commons License 2003.02.03 0 0 89
Akkor jobb ha eladom a hangszereket...
Előzmény: Rigor (83)
kazi20 Creative Commons License 2003.01.30 0 0 88
Csak külcsinre gondoltam, mert ahhoz hülye vagyok. :) A belbesz és marketing az más ;-) Nézem, izé hallgatom mingyá!
Előzmény: count M (87)
count M Creative Commons License 2003.01.30 0 0 87
ersekdora: A "huje izlesvitaba" Te is beleszóltál... :-) Mindegy, abban igazad van hogy nem kellene szétfloodolni a fórumot.

kazi20: Az "összeállunk és mindenki adja a pluszt" dolgot szerintem hanyagold! Komolyan, Te találtad ki ezt az egészet és Te tudod beletenni szíved-lelked, ne hagyatkozz másokra (a zeneíráson kívűl persze!). Elég max még egy ember (aki megcsinálja a külcsínt, cd, borító, miegymás), szerintem több munkatárs már csak árt az egésznek. Ez nem b@szogatás, csak tapasztalat. És még megfogadni sem kell... :-)))

Zenét szívesen beleadnék én is: a MC-303 topicban kb. egy oldalnyit vissza :-) van két link, csak úgy, ha gondolod csekkold... ;-)

r.cM

Előzmény: e_dora (80)
mooe Creative Commons License 2003.01.30 0 0 86
Dear!

Mail ment. Mikor tervezitek kihozni az anyagot?

Előzmény: kazi20 (85)
kazi20 Creative Commons License 2003.01.30 0 0 85
Nos. Én nem akartam népi mozgalmat indítani, csak páran innen már ismernek és tudják, hogy már a 80-as évek végén is zenéltem. Így van némi nemű rálátásom a "szakmára". Pontosan ezért szeretném összegyűjteni ezeket a zenészeket (köztünk az én számaimat is) és kiadni ilyne formában. És természetesen később promotálni is, médiáknak. Ha összeállunk és mindenki adja azt a kis pluszt amihez ért, akkor hamarabb összeállhat a lemez. Tehát mint már írtam a teamwork100@primposta.com cimre irjátok meg honnan tudom letölteni és meghallgatni a számokat. Ha összejövünk min.10-en, akkor a kiadó felé is tudok már lépni. Szóval, ez.
e_dora Creative Commons License 2003.01.29 0 0 84
szerintem ez butaság
idezem egy artisjusj ogasz ismerosomet irasos engedelye es neve nelkul illegalisan :)) --
"A szerzo sajat magankiadasa eseten jol tudom, hogy mégis lemondhat?
>Ezt úgy hívják, hogy szerzői kiadás, ilyenkor a szerző maga a kiadó is, és nem kell befizetnie a jogdíjat, mivel saját maga a felhasználó és a jogosult. (Ennek analógiájára működhet a szerzői honlap is.)"
Rigor Creative Commons License 2003.01.29 0 0 83
Terjeszted? több embernek? húúú ezt meg ne tudja az artisjus. Ugyanis csak úgy terjeszteni semmit nem lehet, még ha just 4 funn free for all akarod sem. Betegesi idióta és alkotmánysértő rendeleteik szerint a szerző nem mondhat le a jogáról, pontosabban arról hogy művét mielőtt bárhogy terjesztené ne "pecsét-bejegyzés csekkbefizet" védesse le. Meg ugye tagdíj. A dolog lényege hogy befizetsz nekik egy raklap pénzt, és ezért cserébe kb éves szinten kapsz vissza esetleg 500ft-ot.
Előzmény: mooe (79)
mooe Creative Commons License 2003.01.29 0 0 82
Én szívesen odaadom mindenemet, amim van! Kazi, hova kell küldeni? :)
Előzmény: e_dora (81)
e_dora Creative Commons License 2003.01.29 0 0 81
ha jol emlexem kazi vmi olyasmit irt, h lenne ra kiado.. tehat akkor a jogi dolgok is rendezve..
e_dora Creative Commons License 2003.01.29 0 0 80
nem o talalta ki hanem o nyitott errol egy forumot, tortenetesen ezt.. most ahelyett, hogy errol lenne szo, itt huje izlesvita megy es masok mashol masmilyen lemezt akarnak.. miért?
Előzmény: count M (78)
mooe Creative Commons License 2003.01.29 0 0 79
Pl. én magamnak nem egy CD-t raktam össze teljes köntösben. Stúdió, design, a CD szitázva, stb, stb. Viszont nem kovácsoltam tőkét még belőle, kizárólag baráti körben terjesztettem for free. Meg elküldtem néhány "alternatív" kiadónak, de eddig 0 reakció. De még annyi se, hogy "öcsi, ne erőlködj". Lehet, hogy abba kéne hagynom, és lótenyésztésbe fogni?
Előzmény: count M (78)
count M Creative Commons License 2003.01.29 0 0 78
Ötletlopás??? Miért? Kazi találta ki az "adjunk ki magánba és akkor majd mindenkinek jó lesz" c. mutatványt? Le is védette? Csak ebben a fórumban volt rá eddig kb. két próbálkozás. Ja, hogy nem látod az Eredményt? Találd ki hogy mi történt... :-) És ilyenkor jön a következő mondat: "De Majd Talán Most Összejön".

A legjobbakat kívánom, ráférne erre a lusta bagázsra egy kis sikerélmény! ;-)

r.cM

Előzmény: e_dora (63)
psychonaut Creative Commons License 2003.01.29 0 0 77
Na jó, de így sok ember (akinek nincs gépe) nem részesülhet zenéink katartikus erejéből...
Előzmény: Rigor (74)
count M Creative Commons License 2003.01.29 0 0 76
Aha, persze, fizet... így szokás ez manapság. :-)

A kereskedelmi TV-ket bízzátok rám, két telefon és el van intézve egy Lazac vagy egy Reggeli/Delelő... :-)))

r.cM

Előzmény: mooe (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!