Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2004.07.21 0 0 5

kivancsi vagyok, hogy a nezeccsegmeresnel hanyan nesztek az RTL klub 3 oras  adasszunetetet.

Mongyuk ha ilyen keszulek lenne a lakasomra en azeret tuti rakapcsolnek ;o)

doktormacko Creative Commons License 2003.01.25 0 0 4
Én is csatlakozom. Olyqan a nézettség , mint a slágerlista. Manipulált.
Előzmény: matematikus (3)
matematikus Creative Commons License 2003.01.25 0 0 3
Csatlakozom, szerintem is kész átverés!
Előzmény: ID (2)
ID Creative Commons License 2003.01.25 0 0 2
én meg oda akartam írni az első sor végére, hogy az meg nem nulla.

sebaj, ezt most átadom :)

Előzmény: Nullácska (1)
Nullácska Creative Commons License 2003.01.25 0 0 1
Szép hosszú topicnyitó volt.

Az én véleményem az, hogy csak 0 épeszű ember hiszi el a nézettségi adatokat.

Előzmény: Bócman (-)
ID Creative Commons License 2003.01.25 0 0 0
tanultam mikrót a párommal együtt. ez már kettő.

egyébként fura dolog ez a mérés. érdemes először is kicsit utánaolvasni, hogy az agb (miután a nézettségmérés ált. az agb módszereit és adatait jelenti) milyen módszereket és definíciókat használ, mit jelentenek ezek a mutatószámok.

olvasnvivalónak tehát itt a mérőszámok leírása
részletek:

"Nézettség (angolul Rating, jelölése AMR) : a jelzett műsor (vagy jelzett időszak) egy átlagos percének közönségnagysága"

"Elért közönség (Angolul Reach, jelölése RCH)
Az elért közönség kifejezés azt jelenti, hogy a műsorral, hirdetéssel "eltaláltuk" a célzott nézőt, vagyis legalább egy percet nézett belőle"

egy definíció, csak hogy bonyolultabb legyen a helyzet:

"Akkor tekintjük egy csatorna nézőjének a rendszerbe bejelentkezett személyt, ha legalább 15 másodpercet tölt az adott csatorna nézésével"

természetesen az index cikkben is van egy link az agb oldalra, csak a lustábbak kedvéért másolgattam ide néhány részletet :)

Előzmény: Bócman (-)
Bócman Creative Commons License 2003.01.25 0 0 topiknyitó
Az imént olvastam az indexen egy hírt a múlt heti nézettségről, és a következő kérdés fogalmazódott meg bennem:

LEHET-E egyáltalán igaz, amit a nézettségmérők előadnak?!

A részletek:

"A vasárnap esti műsorok ...

Napló 2 366 000
VV 1 800 000
Lajcsi 1 247 000"

Összesen: 5 413 000

Tehát állításuk szerint csak ezt a 3 csatornát nézte egyidőben az ország teljes lakosságának 55%-a.

Beleértve ugye a maszületett gyermektől az elfekvőben lévő 100+ évesekig mindenkit.

Nomost, ugye vasárnap este is meglehetősen sokan dolgoznak olyan helyen, ahol nincs tv, sokan fekszenek kórázban, ülnek vonatokon-buszokon pl. a kolléguimok felé menet, fekszenek a műtőben - vagy éppen szabnak ugyanott.
Van, aki megtölti a plázamozikat, és akad, aki épp a Macskákat nézi, nadj' isten, akarom mondani, hogy, hogy nem elvtársak, épp az Operában üldögél.

Aztán ugye a videotékáknak, DVD-kölcsönzőknek is van némi forgalma, és ugye ott az a ronda, szerzőijogsértő feketepiac is...

Aztán - ugye ilyen is akad - nem kevesen vannak, akik e három csatornát életükben be nemkapcsolják, maximum annyi ideig, amíg átlapoznak rajtuk.

Akadnak olyanok, akik nem ülnek kocsányokon lógó szemekkel a valóságot bámulva - főleg, mivel ugye kiderült, hogy a valóság "alakulása" miatt kötöttek utilaput ÁA talpára.

Akad olyan honfitársunk is, akinek a dízájnosan, szépen csomagolt agitációs-propaganda hírhozóktól magasabbra görbül a háta, mint a macskámé a szomszéd kigyúrt pittbullja láttán.

És - uram bocsá, nem akarom én őt megbántani, de - akad, akinek a Lajcsi féle "kisz kultúrműsortól" (tényleg nem akarom megbántani, de tényleg van ilyen!) hányingert kap.

És hát ugye feltételezem, hogy azt a maradék 20-30 csatornát se azért adja a kábelszolgáltató, mert valamivel meg kell tölteni a csövet...
Értsd: van aki az átlag szittya magyar kultúrvilágában vitathatatlanul 3 ékköként ragyogó borzadály helyett ezalatt a Szpiktrámon, a Dicsóverin meg a Necsönöl Dzsijográfikon olyan baromságokkal tömi a fejét, mint teszemazt a bálnák szerelmi élete, vagy hogy miképpen kell skandináviában öltözni egy falusi esküvön...

Hogy azokat a puccos alakokat ne is említsem, akik a Prózíbenen nézik az eksönmúvit.
(Mert ott van.)

És akkor ugye jönnek azok, akiknek nincs:
-tévéje
-tunerkártyája
-szeretője (alternatív megoldásokat is beleértve)

Hogy azt a pár embert ne is említsem, aki ilyenkor már alszik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!