Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.22 0 0 3
Ellenkező tapasztalat?
Előzmény: AgentOrange (2)
AgentOrange Creative Commons License 2003.01.22 0 0 2
elvileg:-))
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.22 0 0 1
Abban az utolsó mondatban biztos vagy? ;-)))
A kifogásolt user - legalábbis elvileg - ki van zárva a rendszerből.
A ComputerManagement/Local Users and groups/Users alatt megtalálod az illető usert, egy dupla klikk után pedig láthatod, hogy Account is disabled.
Előzmény: Mérges25 (-)
Hadace Creative Commons License 2003.01.22 0 0 0
:))))
na igen....:)))
meglepődtem, bár én is csinálnék hátsóajtókat mindenbe, de hogy a microsoft nem rejtette el eléggé az hiba. :)))))
mindjárt meg is nézem.
Előzmény: Mérges25 (-)
Mérges25 Creative Commons License 2003.01.22 0 0 topiknyitó
Üdv!

Egy elég érdekes dologgal találtam szemben magam a mai nap. A Win XP Prof. nem akart beengedni még a rendszergazdai jelszóval sem. Az oprendszer előtt 1 órával lett feltelepítve.
Na, ez már csak nem fog ki rajtam, van nekem egy floppy lemezem, amin egy kis linux lapul NT/2000/XP jelszócserélővel.
El is indul a progi, s amikor lekérem a felhasználók listáját meglepve tapasztaltam, hogy nem csak az általam ismert felhasználók vannak a rendszerben (user1, rendszergazda, vendég), hanem - most figyeljetek - "Segítségnyújtó" és "Support_..." felhasználók is.
Gondoltam, biztos csak a véletlen. Ja, mindkettő rendszergazdai jogokkal, jelszóváltoztatásra nincs lehetőség.

Semmi baj. fdisk, particio töröl, xp új telepítés

Kérdezi: felhasználók neve. Mondom neki, hogy legyen Segítségnyújtó. Oké. Elfogadva. Telepítés vége, irány a vezérlőpult -> felhasználók. És láss csodát. Csak a user1, rendszergazda és vendég van ott.
Na, jó! Új felhasználó létrehozása: Segítségnyújtó. -> "Nem lehetséges, már létezik."
Hmmm??? Akkor most mi van?
Másik XP-n megnézve szintén van két ilyen felhasználó!

Telefon a microsoft magyarországnak. Csaj közli velem, hogy csak regkód bemondása esetén áll velem szóba. Nagy nehezen 19 percet beszéltem vele, de nem tudott magyarázatot adni. Lehetséges dolog, hogy "szoftverhiba"!!!!
Kérdem, miért van benne? Mi a jelszava? Mi a célja? Ki használja és mire? Hogy lehet kitörölni? - Ezekre semmi választ nem kaptam. -> "Hívjam a microsoftot. Amerikában." - Kedvesek nagyon.

Ez most biztonsági rés, vagy a microsoft tényleg "csak" szoftverhibát követett el, ami minden XP-ben megtalálható, miáltal sebezhető a rendszer!!!!

ui.: Rendszergazda vagyok, nem zöld fülű.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!