Most negem is érdekelne a dolog. Mit javasoltok (aki ért hozzá).
Az utolsó bejegyzés 2003-as. Azóta sokat változhattak a dolgok.
- Nekem is csak netezésre kell, pontosabban kihelyezett számítógép vezérlése lesz rajta megoldva ftp-n átküldött file-okkal. Szóval Pannon, csak adatforgalomért fizetős, kártyás megoldás lesz.
- Melyik az a telefon. Ami (használtan) 5 eFt-nál olcsóbb és a leggyorsabb internet érhető el rajta. Max GPRS van a környéken.
- Irjátok mellé kb. milyen sebességre képesek a telefonok amit ajánlotok.
Sajna nálunk akkor sem lesz olcsóbb megoldás, ha duplájára emelik a GPRS tarifát. :(
Sajna most hallom először, hogy a soft. frissítés 4+1-é varázsolja a T65-öt. Külföldi fórumokon sem számoltak be ilyen eredményről, pedig elég sokat átnéztem. :(
Kezd az az érzésem lenni, hogy 1-2 összefoglaló táblázatba hiba csúszott, mert gyakran ahol 4+1-es a T65, ott az R600 3+1-es. Valszeg elírás van a dologban, mert az R600 tuti 4+1-es...
Egyébként a Siemens M50 is kezd szimpi lenni. Az adatkábel is csak 2500Ft.
A térerő igazából azért fontos, mert 1-2 rokonomnál gyenge a jel, és ott is használnám a GPRS netet.
Egyedül csak az tudna eltántorítani, ha instabil software-e vagy gyengébb vételérzékenysége lenne a másik kettőnél.
Az Ericssonoknál szerintem teljesen szoft függő a sebesség. Az enyémben az első szoft még háttérképet sem tudott, nemhogy GPRS-t. Az R5A szoftok már 4+1 GPRS-t tudnak.
Az Alca GPRS szoftvere most biztos, hogy nem instabil, mert a Voda csak pár hét múlva tudja adni. Akkor fog majd kiderülni, hogy instabil e. A másik vodás fórumon vagy az LX.Hu-n mintha azt olvastam volna, hogy valakinek sikerült már infrán életre keltenie, de 3+1-nek tűnt a sebessége. A vételi érzékenység egyébként nem befolyásolja az átviteli sebességet. Amikor van térerő akkor van GPRS is.
A telefon paraméterei nekem is tetszenek, de valahogy nem tudok megbízni az Alcatelben. Az az érzésem, hogy mindenáron űberelni akarták a többieket és a kapkodás sosem vezetett jóra.
Én mindenképp keresnék olyan embert, aki már kibróbálta és vannak tapasztalatai. Igaz a 9900 Ft nem tűnik nagy pénzkidobásnak, ha mégsem jön be, csak a 2 év a biztos. Július 30-tól nem félsz? Addig garantálta a Voda a korlátlan GPRS-t. 6 hónapért 2 évet aláírni ?
Sajna most már nem adnak hozzá adatkábelt.
Egyébként meg retek ronda szerintem...
Egyre inkább az Alcatel 715 mellé tenném le a garast. Tegnap megnéztem élőben, és rögvest beleszerettem. Egyértelműen mobiltelefon benyomást kelt, teli extrával: bazi nagy kijelző, Li-polymer akksi, Class 10 GPRS, guszta megjelenés, MMS fogadási képesség, a cég jelenlegi csúcsgépe... Szal még telefonnak is jó ugyanazért a pénzért, amiért az M50-el csak GPRS-hez jutok...
Egyedül csak az tudna eltántorítani, ha instabil software-e vagy gyengébb vételérzékenysége lenne a másik kettőnél.
Ha csak nethez kell a helyedben átgondolnám a Siemens M50-t is. Ára bruttó 9.900 Ft, 4+1 csatornás készülék. Én dec-ben vettem ezen az áron és adtak hozzá adatkábelt is. Az Alcatelben én nem bízok.
Internet eléréshez keresek mobilt.
2 esélyes van számomra:
1. 6900Ft: Ericsson T65, elvileg Class 8 azaz 4+1-es, tehát max 53kb/sec, de a Voda csak 3+1-nek hírdeti. (40kb/sec), de van ajándék adatkábel.
2. 9900Ft: Alcatel 715, Class 10 azaz 4+1 vagy 3+2 választható, tán később, ha fejlesztik a Voda hálózatát még 6+1-et is tud majd?
Van-e valakinek tapasztalata e téren?
Plz. NE írjátok, hogy vegyek xy telefont 29900-ért, mer` az mennyivel jobb, mert CSAK net-hez kell, kizárólag a stabil, megbízható működés a lényeg.
Lebeszélni sem muszály a GPRS internetről, mert nálam otthon nincs más megoldás (nincs kábelTV, mikrohullám nem lát, ráriónet sem elérhető, matáv meg suxxx).