Sajna arra nincs kapacitásom se hardverem hogy neten jáccak. Úgyhogy ezt passzolom.
Én a következő lényeket használtam:
Archerfish fej + Elephant test -> földi tüzérség
Archerfish fej + viziló test -> vizi tüzérség
Chameleon fej+farok, Elephant test -> távgyógyitók :)
Sperm whale fej + Lobster test -> küzelharci pufferek
A földi védekezés során előrementem egészen Ganglion bázisának aljáig, ahol a szük folyosó van. Itt előre tettem 3 puffert, mögéjük 6-8 távgyógyitót. Mindkettőt stand groundba. Végül 4-5 földi tüzérséget, ezeket viszont ground attackba (vagy mi is a neve) kapcsoltam, és folyamatosan a Lobsterek elé lőttek (nem engedtem hogy maguk keressenek célt, mert akkor tönkrelövik a saját egységeimet is). Igy a támadó hullámokat jól megsorozzák először a water artillery képességű egységek, majd kapnak a távgyógyitóktól, és ha esetleg eljutnak a Lobsterekig, akkor azok kivégzik őket (mellesleg a lobsterek ultrahanggal is lőnek).
Ez még a gép whale+ant kombinációja ellen is jó, mert a water artilleryk tönkreverik őket, amig ultrahangozzák az én első egységeimet.
1-2 henchmen azért jól jön, hogy gyógyitson. Ja meg légvédelmet feltőtlenül épits ide is, hogy foglalkozzon a madarakkal.
2-3 Lobsterrel pedig elmentem a vizet megtakaritani, még az elején, hogy onnan ne jöhessen támadás.
A legvégén egyébként nem forsziroztam a szemből támadást. Felúsztattam pár vizitüzért Julius bázisa fölé, leszedtem a part menti légvédelmet, majd helikopterrel felraktam a desszantot - ott van egy kis plató, közvetlen Julis laborja felett. Itt épitettem egy creature chamnert, pár Lobstert készitettem hogy a betámadó Kinget meg a haverjait leverjék. Aztán water artilleryvel a creature chamber mellől tönkrelőttem a labort.
No ezt az állatkertet kipróbálom, bár az utóbbi idöben elég volt 3 slot is :)
Ez az utolsó pálya viszont megszivatott. Szégyen ide vagy oda, miután 3x kezdtem újra, negyedjére nem volt kedvem, kerestem cheat-et, és benyomtam 20.000 szenet. Már a fél pálya az enyém volt, a radar szerint csak legfelül volt a föbázisa. Legyártottam 15 skorpió-cápát, 15 bálnacsimpánzt (nagyon ütös, dobál+sonar+harap+üt + 1000 élet), elindultam. Elözöleg a radaron látszott, hogy 5-6 viziló-köpöhala meg néhány The King-je van a bázisa mellett. Hát félúton egy akkora csapatba ütköztem, hogy elvéreztem.
Ezt egy párszor eljátszottuk, és fogalmam sincs, honnan szedi ilyen gyorsan, ilyen mennyiségben a szörnyeket. 100% biztos vagyok benne, hogy csal, igy éjfélkor már nem volt idegem hozzá, hogy újra kezdjem.
De olvasva a technikádat, alighanem ma megcsinálom mégeccer, nemigaz, hogy nemtudom?!
Egyébként kivégeztem a játékot, az utolsó pálya nem is volt nehéz. :)
Mivel a vizbe csak egy helyen - nálunk - lehet lemenni, ha lepusztitottam a water chambereket a gép nem tudta újraépiteni. Csak 1 irányból tudott a földön támadni (levegőből persze jött mindenhonnan, de az anti air towerek túl erősek ahhoz, hogy nagy kárt tudjon tenni).
Az jó hogy az elején kapunk pár szörnyet, ezekkel egyből le lehet nyomni a közvetlenül felettünk lévő bázist, utána meg nyomás balra, hogy még két széntelep a mienk legyen, A gép kb 40 perc után kifogy a szénből, és akkor neki lőttek...
Szerintem a 12.-es volt a legszivatósabb küldi, Ganglion a water artilleryvel. Itt már számitottam rá, ezért az elején megakadályoztam, hogy ilyeneket csináljon :)
állatkert - végeredményben csak annyi, hogy a háttérben tárolja azokat a kombinációidat, amelyeket nem használsz az adott pályán. Amolyan design save.
Az tény, hogy egy időben maximum 9 féle lényed lehet, ennyi tervet lehet egyszerre alkalmazni.
Ne keverjük bele a 10 új lényt - valóban van egy patch a neten, amivel +10 fajta állat jelenik meg a játékban, ezeket lehet mixelni. Elméletileg extraként rakták bele a játékba, valami special edition céljából, de élelmes emberek kiszúrták. Azt nem tudom, hogy ezek az új fajok bejönnek-e a singleplayerbe.
Hm. Mesélj csak erröl az állatkertröl? Nem csak 9 slot van a crittereknek?
Hangtornyokat márpedig érdemes használni szerintem, de abban igazad van, hogy min. 5-öt. Az általad is irt módszerrel csinálok egy ilyen alakú bramble-fencét :
------------------
-------------------
------------------
X X X X
Persze kétoldalt szikla, vagy viz, tehát be kell kigyóznia a falak között. Közben az X-el jelölt hangtornyok igencsak meggyepálják öket.
No persze ez max lvl 4-ig igaz. Utánna szétszedik a keritést 1 pill. alatt.
Na ja, én pályakezdéskor mindig visszahozok az állatkertből 1-2 alacsonyabb, mondjuk 3. szintű lényt, amiből csinálok 5-6 darabot amelyek kitartanak addig, amig el nem érem az 5.-et.
A hangtornyokat nagyon ritkán használom, szerintem gyengék, az árukból inkább lényeket épitek, azok mozognak is legalább.
Viszont szeretem a keritést használni - azzal jól lehet terelgetni a támadó lényeket. Ha leszűkited a bejáratot, akkor csak 1-2 ellenséges szörny tud támadni egyszerre.
Amúgy elsősorban a távolsági lényeket favorizálom, például a kaméleon alapúakat, valami dögnagy HP-jű lénnyel keresztezve.
Te, ez télleg elkerülte a figyelmemet. PEdig bizisten tudok angolul. Igy jár az, aki épp csak rápillant az ojjektivákra, aztán megy gyakni. Na ez tanulság volt.
A lobster-whale kombót megnézem, még nem próbáltam. Egyébként néhány hasznos és erös kombót találsz ezen a siteon. Már rájöttem egyébként, hogy alapvetöen ott is hibát követek el, hogy nincsen csak V. szintü lényem. Addig abszolute nem tudok gyártani. Ha az elsö 5 percben letámad, csak a hangtornyokkal tudok védekezni. Ezen lehet, hogy változtani kéne.
Kiváncsi vagyok énis erre az utolsó (?) pályára. Az eddigieket figyelembe véve brutál erös lesz.
Ja, leszedtem egy patch-t, ami kinyit még 6 állatot (rozmár, kengurú, mammut, varacskos disznó, rémszarvas). Kiváncsi vagyok :)
Letöltheted innen.
Na, asszem az utolsó pálya jön, legalábbis itt már Julis + Ganglion ellen megy a móka.
Megint csak egy rövid pillantást vetettem a pályára. Elég gáz, hogy közvetlen a nyakunkba rakja Ganglion egyik bázisát. Meg a hogy elnéztem, a szén az marha kevés lesz, főleg hogy a gép az első perctől vagy 15 paraszttal bányász.
Meg kell próbálni minél több lelőhelyet biztositani, plusz az induló szörnyekkel egyből legyakni a felfelé lévő termelő épületet.
Ha jól láttam, kerülni sem nagyon lehet, a sziget olyan mint az erőd, még vizből se nagyon lehet támadni - pedig ez a kedvenc taktikám. Kőrbeúszni, és lekapni a artmenti épületeket, bányákat. Sajnos itt végig kell bóklászni a megadott úton...
Te figyu, szerintem elfelejtettél valamit: amikor lerombolod a gyógyszer épületét, akkor van utalás arra, hogy meg lehet gyógyitani a szörnyeket, hogy ők is immuninsak legyenek a virusra.
Nos, én létrehoztam egy bázist a lerombolt területen, és ott kezdtem el gyártani a lényeimet. Az eredeti laborpozicióban meg a water chamberem volt, ott is termeltem néhány szörnyet (olyan water artileryset mint amik a 12. küldiben jönnek).
Megfigyelés: azok a lények, amelyek a a kék gyógyszertócsa környékén jártak legalább egyszer NEM változtak át soha. Ellenben azok, akiket a mozdonynál épitettem és soha nem voltak a gyógyszer közelében, előbb utóbb leléptek. Kimondottan ezek a water artillerysek esetén, 10 lényből durván 5-6 átállt az első 4 percben. Újratöltöttem a játékot, és ugyanúgy legyártottam 10 lényt, csak fenn, a gyógyszertócsa mellett -> EGYETLEN EGY SEM ÁLLT ÁT.
Ebből vonja le mindenki a következtetést... :)
Megfigyelés2: Érdekes módon, a 800 HP körüli Lobster+Killer Whale kombó nem állt át, pedig nem volt a gyógyszer mellett. Lehet, hogy a nagy életerejű lények jobban ellenállnak a virusnak... a kérdés elméleti, be kell gyógyszerezni mindet, azt jól van :)
Ha már erős lények - Lobster + Sperm Whale kombináció. Felfejlesztve 1000 fölötti HP, ha jól emlékszem. Meg nagy védekezés. Meg disznó támadóérték. Meg regeneráció. Csak jó drága, de inkább kispórolom :)
Hú, az brutál pálya. Tegnap végeztem ki.
Én elöször félreértettem, aszittem, hogy Rex-et kell odavinni. De nem, csak le kell rombolni. Nincs erösen védve, föleg ha a bázisodtól kicsit délre, arra a keskeny sávra egy kopterrel épitesz egy labort. Onnan is inditasz min. 5 erös egységet, meg emerröl is, megkerülve a fél térképet. Akkor simán lemegy.
Ami viszont kib. dúrva, hogy a játék során kb félpercenként 2-3 teremtményed elöször neutrallá változik, aztán meg ellened fordul! Mire észbekaptam, a keservesen gyüjtögetett brutál-skorpió-elefánt seregem (600 szén/db!!!) fele! ellenem fordult, azt ölték egymást a bázisomon.
Hálistennek a gép mentett magától a viruslab szétrombolása után. Arra jöttem rá, hogy nem érdemes sereget tartalékolni, mert folyamatosan átváltoznak. Szépen be kell tárazni szénböl (20.000), aztán 3 laborból gyorsan egy 30 fös sereget összedobni, és hadd szóljon. Mire odaérsz a bázisához, kb 20-an maradnak úgyis. Ja, és érdemes minél gyorsabban begyüjteni a bálnát meg az elefántot, ütös mind a kettö.
Mit olvasok a Hivatalos IC site/on? -
The soundbeam tower ... attack only affects enemy creatures and does not affect structures or enemy henchmen.
Akkor remélem a mi henchmenjeinket sem sebzi az ellenfél tornya, mert én eddig sokszor azért nem mertem egy szénkupachoz elmenni, mert volt 5-6 torony az úton. Mire azokat legyaktam, már termelhettem volna 5000 szenet.
Próbáltam infót keresni a legerösebb lény-kombóról, de nem találtam. Szerintetek?
Pl meglepö volt tegnap az imádkozósáska+akármi kombója az ellenfélnek. 530 körüli élete volt, és 32-es sebzése!
Kösz, végül megoldottam. Ha a water chambereket leromboltam, nem tudott köpködőket csinálni, csak gyengépp kődobálókat, azokat pedig röhögve kivédekeztem.
A következő küldi az nyugi volt, de most ott vagyok, ahol 15 perc van virustámadásig. Még nem kezdtem el, ott hagytam abba tegnap este...
Mindenekelött a szörny-labjára támadj, hogy ne tudjon utánpótlást gyártani. De természetesen a mission accomplished akkor jön, ha azt a nagy fehér labort szétnyomod. Csak iszonyat erös (22000 ha jól emléxem), szóval 10 szörnnyel jóideig eltart, addig úgyis szétkapnak.
A mozdonyodban van az a radar-pulse, amivel néhány mp-re fel tudod deriteni a térképen az összes ellenfelet (épületek, egységek), söt még a kószáló állatokat is. 1000 feszkóért.
Lenyomod, megnézed épp van-e valaki a sziklaperemhez vezetö úton, azt ha nincs, elinditod a helcsit. Megépited a kis szörnylabort a fennsik sarkába, aztán legyártasz vagy 10, jó erös defense-ü szörnyet. Halálra lesznek itélve, de elvágod az utánpótlását, onnantól meg már nem nagy ügy. Nem hoz 30 köpködö gecit 5percenként.
Sok sikert!
Gyógyitani majd a henchmenek tudnak, bizonyos pályától kezdve (campaignban)
Én éppen itt tartok.
Ennek a fehérköpenyes fószernak kellett a laborját szétdúrni. Még 700 szenem sem volt (6 ember bányászta), már rámjött 10 lénnyel. Nagy nehezen hangtornyokkal visszavertem, elkezdtem tüskefalat húzni, újabb 10 lény, immár III szintüek. Újrakezdtem, szépen készültem, nem is volt gond, kb másfél óra játék után (folyamatos harcok, 10-15 szörny) elindultam, hogy lenyomjam a föbázisát.
Csakhogy vagy 20-25 viziló+köpöhal kombó fogadott, ami úgy szétnyomta a 30 fös skorpió-orrszarvú + méregbéka+viziló hadseregem, mint az állat! Ilyet még nem láttam. Valami területsebzö lehet ez a vizköpöhal, mert egyszerre sérült az összes egységem, amik ott voltak, mégpedig az 500 life úgy lement 10 mp alatt, mint a kisangyal.
És elindult a bázisom felé! Gyorsan beinditottam a gyártást, újabb hadsereg, azzal legyürtem épp a bejáratnál, de mire megint a bázisa alá értem, újabb 20-25 fös sereg fogadott! Kész voltam teljesen. SZenem elfogyott, úgyhogy kezdhettem újra. De aztán technikát váltottam : a bázisa egy hosszúkás domb tetején van, aminek a déli csücskét nem használja. Odaépitettem egy szörny-labort helikopterrel, és mig alul támadtam, elvontam a figyelmét, fentröl hátbatámadtam a bázisát 10 szörnnyel , szét is kaptam gyorsan.
Na ja, a legtöbb pályán nekem bejön a kaméleon+viziló kombó, mert a vizbe a gép elég kevs élőlényt hoz. Ezt a küldit tényleg úgy érdemes megoldani, hogy felhúzol egy védelmi vonalat a bázisod alai feljáróra, és a szigetet körüljárod 5-6 vizilóval. Probléma nélkül be lehet zúzni a generátorokat.
Lesz majd még ilyen pálya... például amikor eltűnik Lucy, ott is érdemes a vizből meggyakni a gép bázisait.
A repülők szerintem felejtősek - bazi gyorsan leszedik őket.
Apropó: a regeneráción kivül nincs más mód a lények gyógyitására?
épp akartam kérdezni te mivel keresztezed a rákot, én addig grizlyvel eddig elég jól bevált :DD
légierőnek meg eddig szunyogkigyót meg grizlybagjot használok :D
bár még csak a tüz utáni pályán vagyok nem sokat jácotam mostanában
No tegnap elértem az elsö pályához, ami kifogott rajtam. Rég voltam már ilyen dühös, tán utoljára akkor, mikor a 45-ös hardcore diablo2 karim elhalálozott egy fagyás miatt.
Node a lényeg : nemtom hanyadik pálya, a feladat : 4 gejzirre épitett turpi.. öö.. turbinát elpusztitani. Szén van 3 helyen is, max emberszámmal termelek, árammal semmi gond, rég 10.000 felett van. Szépen elindulnék már a 10 krokorákommal és 10 rinoangolnámmal, mikor megjelenik egy halom békaakármivel, meg ugyanannyi bálnabaszással, akiket 4 rák is alig bir kinyirni, közben sebeznek akkorát valami ultrahanggal, mint az állat! Hát nemondjam, 3 laborból termeltem az utánpótlást, csak úgy tudtam legyürni a "kis" seregét.
Összes szén elfogyott, gyors utántermelés. Újabb csapat, indulok, mi fogad az elsö kanyarban? Kitaláltad. Még nagyobb bálna + béka sereg. Na ezt eljátszottam még 1x, aztán újrakezdtem.
Csináltam egy teknöcrákot, 33 volt a sebzése tuning nélkül, de 90 a defense. Átlagosnál nagyobb sereg, plusz hangtornyok kitelepitése a sarokra. Már akkor ott várakozott vagy 15 lénnyel.
Nem ecsetelem a fél órás kinlódásomat, amivel megpróbáltam az egyértelmüen csalásból termelt seregét legyürnöm, a lényeg, hogy elfogyott a szenem, elvéreztem.
Ekkor már gyanússá vált a dolog. Kb 2 percenként nyomtam egy radart, hogy megnézzem micsinál. Ahogy legyürtem a seregének a felét, a bázisában futószalagon jöttek ki a laborból a szörnyek (kb 2mp-enként) Ad 1 : ilyen sebességgel nem lehet gyártani, legalábbis nekem. Ad 2 : kb 5 emberrel bányászott szenet.
Köszönöm szépen.
Azért elárulom a megoldást, hogy ti ne törjétek össze az egereteket meg a billentyütöket, mikor a 4. alkalommal sem tudjátok a kib.. csalót lenyomni.
Nem szabad a bázisa ellen menni, kell egy nagyobb csapat (kb 20 lény) aki feltartja a próbálkozásait, és gyorsan szét kell nyomni a turbinákat. Nincsenek erösen védve, kivéve azt, ami mindjárt ott van a szomszédban. Légvédelemmel van körbebástyázva, de egy kaméleon + viziló kombó fel tud "nyalni" odáig, hogy lerombolja a védelmet. Aztán valami madár, pl dögkeselyü + gorilla elég jól sebez.
Vizköpö hal : a sebzés attól is függ, mivel kevered a halat. Pl azthiszem ha egy zsiráf nyakára teszed a halfejet, majdnem 2x annyit sebez. Próbáld ki. (nem muszáj megkreálni a szörnyet, cancelt is nyomhatsz, ha nemteccik, viszont érdemes néhány percet rászánni, hogy kipróbáld az esélyesebb állatokkal való kombóját)
Multit még én sem néztem, söt, singlet sem. Úgy vagyok, mint Te, hogy campaign-t végigviszem elöször, igy a kiráj, hogy az ember elöször szépen egyesével kiaknázza az egyes állatok adta lehetöségket. Viszont késöbb azért egy multira szivesen látnálak! :)
Vagy egy nagy fórum-multi ? :)
amugy tök jó hogy a tüzóltós pályán az enemy vizköpő hala 5ször anyit sebez mint az enyém :DD
amugy tudtátok hogy nincs benne levédve az
ic-online? szóval lehet multyban is nyomni, bár én amig nem vittem végig campaignt addig nem kezdek multyzni mert az összes lény előre ismerete elveszi a varázsát