Téglajegy, Pixy, téglajegy! Ha nem Szemkeő saját szájából hallom a szót, aszittem volna, hogy visszaaludtam magam a 80-as évek közepébe a nemzetire való gyűjtéshez...:-))))
Hogy miért nem említette a hivatalos verziót, hogy vállalkozók adományaiból, asztat ne tülem kérdjed...
Persze, az is lehet, hogy rosszul emlékszek vagy nem láttam végig a riportot rendesen, mer' még nem ittam meg a KVm és nem töröltem ki a csipát...
Off
Orbán irányítja a kormányt, ráadásul most még arra is ráveszi őket, hogy Torgyán vezér ötletét valósítsák meg... Te jószagú mákosbeigli, mi lenne itt, ha nem ellenzékben lennének :)))
On
Nem kajabálok egy pénzigyi indíttatású ellenőrzés ellen.
Viszont egy politikai indíttatású ellenőrzés ellen kiabálok.
Emlékezz. 1998-2002 között azt állította a liberálbaloldal, hogy az APEH nyilvánvaló politikai okokból tart ellenőrzéseket.
Most van nyilvánvaló, kimondott politikai nyomás az ellenőrzés kezdeményezésére, és ezt természetesnek, helyénvalónak tartod.
OFF
Pedig épp mai hír: lehet, hogy lesz egy torgyáni ötlet, ami megvalósul: a tiszai árvizek levezetésére 5 víztározót terveznek a folyó mentén 2006-ig...
Be is másolom oda...
ON
1. A polgári körök igen laza szerveződésű mozgalom. Az egyes körök jellemzően baráti, ismerősi társaságok, az egyéni szabadságjogok alapján léteznek. (szólási, gyülekezési stb...) Vannak köztük egyesületek is, ezekre az egyesületi törvény rendelkezései vonatkoznak. Az alapítványra meg az alapítványokról szóló.
2. Az alapítványok fő tevékenysége mentes a társasági és álatlános fogyasztási adó alól. Ha vállakoznak is, annak bevétele természetesen adóköteles.
3. Számviteli törvény. Megteszik, Szemkeő ezt világosan meg is mondta. (Nem volt ez költői kérdés?)
4. Minden alapítvány adómentes.
Most én kérdezek: Mit változtat mindez Keller otromba fellépésén?
Nem vagyok jogász, így korrekt válaszokat ne várj tőlem.
A válaszom egyébként alant található, nem ismétlem meg. Keller szánalmasat alakít, sehol nem talál semmit, csak vadgalkozik.
Ne tévedj el ennyire!
Hosszúévek óta téma Csillebérc, de még nem tudtak Rogánék semmit letenni ami a te véleményedet igazolná.
Mi ért nem tudtak elöbbre lépni a négy év alatt?
Talan ha vissza terhetnenk az eredeti topichoz.
Szoval ha a kovetkezo kerdesek kapcsan van valami infod (vagy barki masnak), azt megkoszonnem, tenyleg erdekel.
1. Gazdasagi es torvenyi szempontbol a polgari korok es a hozzajuk tartozo alapitvany mi?
2. A mai magyar jog szerint az alapitvany adomentesen szert tehet-e bevetelre vagy sem?
3. Az ervenyes jogszabalyok szerint kell-e valamilyen nyilvantartast vezetniuk a bevetelekrol es ha igen azt szabalyszeruen megteszik-e?
4. Ha nem adomentes szervezodesrol van szo, akkor a bevetelei utan - akar adomanyrol van szo, akar valamifele jovedelmezo tevekenysegrol - a hatalyos jogszabalyok szerint mekkora merteku adot kell fizetniuk es azt megtettek-e?
Medgyessy már tavaly februárban megmondta, hogy szerinte minden okés Csillebérc ügyben, és hogy szerinte nem folytatják (kik is?) a vizsgálatot.
Így megy ez.
Tévedsz, nem azért. Egész egyszerűen valami bűzlik a Csillebérc-vadászház-Köztársaság tér háromszögben. Van egy olyan érzésem, hogyha kicsit mélyebbre ásunk még sok régen elfektetett aknát találhatnánk.
Naivitásod az egeket súrolja, próbálj 15 millióért venni egy házat a Normafánál. Körbe fognak röhögni.
Azért mert te Rogán margaságait hangoztatot azt hiszed, hogy igazad van?
Ki a fenét érdekel, hogy melyik oldalnak mi a véleménye valamiről, én a magam véleményét szoktam elmondani.
Ritkán járok erre. Olyankor megnézem, javult-e a ballib et.-ak felkészültsége, egy-két, még képzetlen urat eligazítok, vegyen még órákat, mielőtt komoly emberekkel vitába száll.
:-)))))))
OFF abszolút
Mélykúti ma nagyon "mélyen" volt. Először is szembedícsérte Horn Gyulát, hogy mit meg nem tesz az országért. Aztán ilyeneket talált mondani: "kormányfői nyugalmazott gesztus". A Rogán interjú alatt meg kiderült, hogy a csillebérci ügyről szóló információit Rácz Péter - nem épp hiteles - nyilatkozatából merítette. És úyg tűnt, mintha feladatának tartaná az úttörővezető megvédését. Szóval, ennél azért jobb szokott lenni a hölgy. Biztos a hétvége...
ON