Most nem nagyon erek ra, mert megyek sielni 1 hetig nem is leszek. Unokatesomnal lattam ezeket a legifotokat vagy muholdkepeket, melyek ha minden igaz tajekozva vannak. Sot olyan helyen dolgozik ahol ezzel foglalkoznak. Akkor egy het mulva reszletesen utannanezek
Ez az ortofotó engem komolyan érdekelne!
Igaz, egyenlőre nem az SFS-sel kapcsolatban, hanem az FS2k2-vel, de nem zárkózom el semmitől, ami őrültség.
Szeretném elkészíteni kicsiny hazánk scenery-jét, olyan részletességgel, hogy az Általános repülőtérkép segítségével lehessen VFR-t repülni vele. Etalonként: www.nl-2000.com
Ha lehet, akkor persze jobban, mindez csak az információmennyiség kérdése. LHNY-t és környezetét (kb. SZ-SZ-B megye) már kísérleti jelleggel megcsináltam még a 2000-hez. Aki ismeri a térkép részletességét, az tudja, hogy óriási előrelépés az alap FS2002-höz képest. Minden kis település, vízfolyás, út és vasút rajta van. Tökéletesen navigálható lett olyan 5 km-es látásnál is.
Ezt szeretném 2002-höz is megcsinálni. Ha tudsz segíteni, nagyon megköszönném. Főleg a táj textúrája miatt lenne rá szükségem. Ha valakit érdekel a téma, szívesen venném egy két ember segítségét is. Ha pedig valaki járatos valamelyik reptéren, akkor segíthetne fotókkal, esetleg sematikus (de pontos!!!) térképpel, adatokkal a reptérről.
Egyenlőre a keleti országrész érdekelne, úgy a Tiszáig.
Az ortofotó olyan függőleges tengelyű légifelvétel, amin a pixeleket addig húzogatja egy program, amig a vetülethelyessé alakul (2 dimenzióba teszi a 3-t), esetleg pontosan egy bizonyos térképhez alakul.
dani_k
Ezek eredeti nem raszteres ortofotók, ortofotó térképek (raszteres nyomatról szkennelve). Vannak rajta a kalibráláshoz ún. koordináta őrkeresztek?
Bocs, hogy nem reagáltam, de a hétvégén költözöm Pestre és lakásfelújítok, meg készítem elő a költözést, úgyhogy nem nagyon volt időm játszani.
De azért gondolkodjatok a témán!
dani_k!
Mik azok az ortfotók? Nem nagyon vagyok még jártas a témában.
LECSÓ!
Vasárnap költözöm, de inkább halasszuk jövő hétre a találkozót, mert most még kicsit zűrös.
Én is kerestem, de sajnos nem találtam.
Tekergetős van nekem is. Most akarok összehozni hozzá egy pedált.
Ha esetleg mégis tud valaki pedálosról akkor az engem is érdekel!
Sziasztok!
Szerintem a botkormány probléma is megoldásra vár. Rengeteget kerestem pedállal ellátott botkormányt eredménytelenül. kb. 3 évvel ezelőtt még akadt, de sajnos nem vettem. Mostanában meg már nem gyártanak, csak a "tekergetőseket". Csak a házi elkészítés a megoldás?
üdv. Zoli
"Majd jól kölcsönkérem ezt a játékot..."
Én meg majd jol elgondolkodom, hogy odaadom-e! :-)
Mindenki!
Azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne Magyarországot megcsinálni az SFS-be. Azért csak jobb lenne hazai tájak felett repkedni! Ha ez érdekel valakit, akkor elkezdhetnénk utána járni.
Vegre felhoztam Pestre a joyomat. Ez egy Saitek Cyborg 3d, van oldalkormanya is. Az lenne a bajom, hogy az SFSPC-ben az oldalkormany mindig koppra be van lepve,- akkor is ha a sima pedal nelkuli joyt valasztom ki-, holott a joy kalibraciojaban teljesen jol mukodik. Nincs valami tippetek, hogy oldhatnam meg?
Végre felhoztam Pestre a joyomat. Ez egy Saitek Cyborg 3d, van oldalkormanya is. Az lenne a bajom, hogy az SFSPC-ben az oldalkormany mindig koppra be van lepve,- akkor is ha a sima pedal nelkuli joyt valasztom ki-, holott a joy kalibraciojaban teljesen jol mukodik. Nincs valami tippetek, hogy oldhatnam meg?
áh, megnéztem. nekem kicsit túlságosan német. nincs angol változata? a grafikája sem túl meggyőző. de ha karaj a szimuláció, akkor elnézek minden hibát. de vajon karaj-e a szimulátor motor?
Sziasztok! Gondolom mar tobbeteknek megvan. Ugyhogy itt az ideje, hogy csereljuk a tapasztalatokat, beszelgessunk e temaban.
Nezzetek meg ezt: www.sfspc.dk. Bele kellene szalnunk a versenyukbe. Vagy csinalni egy hasonlot itthon is, nekem nagyon tetszik a rendszeruk. Hogy vagytok ezzel?