Ezzel szemben mostanság olyan hiú és öntelt és korrupt és pszeudoegzisztens és agresszív mesterek járkálnak errefelé, hogy az ember megfontolja; feljárjon-e még az indexre. :((
A Patmoszból. Aki intakt,az műveletlen. Aki művelt,az korrupt.
Miután elmondta mondandóját, többször és őszintén, megrendülve megköszönte a hallgatóságának, hogy meghallgatták és megoszthatta velük tudását és mindvégig hangoztatta, ő is tanul folyamatosan a tanítványaitól.
Egyértelműen látszott, hogy őszintén tiszteli a legkezdőbb kezdőt ugyanúgy mint a legügyesebb haladót és senkit - beleértve saját magát is - nem rendel senki alá és fölé; mitöbb, küldetését alázatos szolgálatnak tekinti. Nem várt el semmit, nem ítélt és nem követelt, magyarázott, akármekkora létszámú hallgatóságból egynek is, újra és újra, tisztelettel, szeretettel és végtelen türelemmel.
"nem ez a kigyenesúlyozottság titka. nem az a kiegyensúlyozott ember, aki sohasem dühödik fel."
Ebben egyetéertünk.Csak kérdés, hogy ki min dühödik fel?
Én meg tudod hány emberrel beszélgettem, akik mindig azt hiszik hogy mindenki olyan amilyennek ők gondolják?
Tévedni emberi dolog, de azért veled is megeshet.
Különben én is találkoztam már ilyen emberekkel, akik nem önmagukat adják, hanem vagy egy magukra erőltetett nyugalmat akarnak sugározni vagy egy magukra erőltetett érzéketlenséget, mert azt gondolják, hogy az érzékenység gyengeség!
inged?
te vagy az, aki itt hisztizik. biztos, hogy nem vagy nyugodt irl. :-)
tudod, hány emberrel beszélgettem errefelé már, aki azt állította, hogy "Á, dehogyis vagyok én ideges, nem tudsz felidegesíteni, itt ülök csendben, teázgatok, néha bejön a kislányom a kertből, megsimogatom a fejét, puszit nyomok orcájára, az angyalkák pedig védőburkot vonnak a házunk köré, és az atomtámadás ellen is véd, satöbbi..."
ha mindez igaz lenne, Magyarország földre szállt buddhák országa lenne. :-)
nem ez a kigyenesúlyozottság titka. nem az a kiegyensúlyozott ember, aki sohasem dühödik fel.
viszont a labilisak nagyon szeretik megjátszani, hogy ők "húdengyugodtak". :-)
vedd magadra, inged. :-)
Figyelmesebben! Nem kell kapkodni! Nyugtatót bevenni!
Senki sem akar a te kedvedben járni ám! Az ovis hisztis stílusod nevetséges! Jó lenne már kilépni a járókából!
Be tudsz még lépni más neveken is és közbeugatni hasonló okosokat?
Harcolj a harc kedvéért – anélkül, hogy figyelembe vennéd a boldogságot vagy szomorúságot, veszteséget vagy nyereséget, győzelmet vagy vereséget! Így cselekedvén sohasem teszed ki magad a bűnnek."(B.G.)
— Te roppant büszke vagy az intelligenciádra — szólt a Mester az egyik tanítványhoz. — Olyan vagy, mint az az elítélt, aki büszke a börtöncellájának nagyságára.
Ha valamit le akarsz győzni, biztos nem jó úton jársz. Még ha akkora rálátásod is van... bár -például- Jézusnak is volt olyan korszaka, mikor tört-zúzott. :-)) Az is kell néha, ebben igazad van.
A szépség... azt élvezni kell, aztán meg elengedni, mint minden mást.
Én még nem világosultam meg. Még rácsodálkozom szépre-csúnyára, jóra-rosszra.
Mi bajod a világgal?
Értelmesnek tűnsz. Nem kéne energiáidat inkább abba fektetned, hogy saját belső világodat építgesd és ne másokét próbáld megváltoztatni? Bármennyire is "baráti" a szándékod, hidd el: ez így nem megy.
Most azt ne mérlegeljük, hogy igazad van-e, vagy sem az ítéleteiddel. Nyilván a Te nézőpontodból a dolgok ilyennek tűnnek. Erőszakos véleménynyilvánításaid hatására senki nem fog elgondolkodni azon, hogy esetleg meglássa szavaidban az értékeset...
Ajaj... ma másodszor gyanúsítanak azzal, hogy másodnick volnék. Valamit rosszul csinálok?! :-)))
Nyers őszinteséged megrázó és mentes minden önteltségtől. Jól látom? Hé... :-)
"Ügyes lány vagyok én, mondták már sokan. :-))))
Mik az út jellemzői nálam? Leginkább az éberség, a jelenlét minden pillanatban. Létem minden pillanatában tudatos mozdulatok, tettek, beszéd, érzelmek elérése."
Végre még valaki, aki érti a lényeget. Nem sokan vagyunk itten ilyenek.. főleg, akik CSINÁLJÁK is.
()
"De nekem nagyon tetszik ez a szemlélet: "Ne meditálgass addig, míg lépten-nyomon megbotlasz, folyton összeveszel mindenkivel, nem vagy tudatában testednek, cselekedeteidnek, szavaidnak."
Miért ne lehetne meditálni? A meditáció nem agyalást jelent..
()
"Azért vannak párhuzamosságok, de ez a lényeg. Van bizonyos sorrend, amit érdemes megtartani. Hangsúlyozom: az általam választott Mester szerint."
Jól is van. Egyszerre egy Mester. Így kell.
:)
()
"Provokáció az nem sanyargatás, ezt nem tudom értelmezni. A provokáció: az a nyúl kiugratása a bokorból. A nyúltól és az ugratótól függ, hogy mi az eredmény."
Azt kérdeztem, hogy provokáció amit tőlem kapsz, VAGY sanyargatás, belekötés?
:)
()
"Kedves Musaic! Te sem vagy ügyetlen a szójátékban. Én kedvelem ezt, életem egyik nagy élménye a Játék. Ez is egy közülük..."
Én is szeretem, de nem árt ha szem előtt tartom, hogy mindez még mindig csak elme-játék..