Hahó, üdv mindenkinek a topikban! Én is egy meghúzatott Novoflex optika rajongó vagyok! Még filmes korszakban kezdtem, amint hozzá lehetett jutni egyhez. Aztán sokfélét végigpróbáltam, kivéve a legújabb (?) és drágább típusokat. Így aztán van némi gyakorlatom nekem is az adapterezésben és a különféle harmonika kihuzatok és gépek összeházasításában.
Mostantól figyelemmel kísérem a topikot, bár én nem vagyok az az igazi számítógép-fan! És ha van ötletem, megosztom veletek!
Indításnak itt van egy, azonnal:
A régebbi verziójú (400-a vagy 600-as) optikák blenderésze a gyorskihuzatos-pisztolyfogantyúhoz, elől bajonettel csatlakoznak. És ugyanilyen bajonett van a gyorskihuzat hátsó, a fényképezőgép felőli végén is, ami a géptípusonként (pl. M42-es, K, Nikon, stb.) különböző hátul, fényképezőgép miatt.
Nos ez a bajonett megegyezik a régi Praktina bajonettel, amihez viszonylag még olcsón hozzá lehet jutni a használt gépes boltokban. Én vettem Praktina közgyűrűket. Ezen az első és a hátsó tag (anya és apa) bajonettes. A közbensők, ha jól emlékszem M52x0,75 menetesek. amihez már lehet esztergáltatni bármit.
Budapesti Bajcsi Zsilinszky uti bizományiba eladó egy 8/600 as noflexar objektivvel egy B kategóriájú koplett novoflex eredit harmonika kihuzattal mellállvánnyal 78 000 Ftért. Nagyon jó állapotban.
Kedves Puffin "d" kategóriájú novoflexhez keresek analóg exponáló zsinórt, kérem segítsetek hol szerezhető be. A novoflex képviselettel képtelen vagyok dűlőre jutni, és máshol nem kapok ilyen kábelt. segítségeteket előre is köszönöm. Meopta.
Van hazai Novoflex termékeket forgalmazó cég Pesten. Minden, forgalomban lévő eszköz kapható náluk. Sajna nem találom a gépemen az árlistájukat, ezért a nevüket, címüket sem tudom megmondani. De ugyanannyiért adnak mindent, mint külföldön.
Használban érdemes venni jó állapotút, néha relatív olcsón találni. Nekem most nincs, de szívesen veszek, ha más forrást nem tudsz. Írjál magánban!
Nekem van ilyenem, de még tartósan nem használtam. Sokszor volt korábban olyan szitu, amikor órákat kellett egy eszeményen, tömegben, változó helyről fotóznom. A háromlábú ott nem jöhetett számításba, talán a monopod. Ez a fotózást könnyítette volna valószínű, de igen strapás azért a nyakban az egész terhet cipelni.
Mennyi egy 400/5.6 reális ára? Nem tudom, hogy a,b,c v. d. (valamelyik régbbi). Én 40.000éert vettem, az eladó szerint kb 50e ér (ocsóbban adta).
El szeretném adni, vagy esetleg beadni a sooshoz. Kaptam egy ajánlatot: egy sigma 400/5.6 Apo AF-re 35.000 (!) forintért. Nagyon megszeretném venni ,de nincsen pénz. Ezért érdekelne az objetív ára.