Keresés

Részletes keresés

száraznedves porszívó Creative Commons License 2003.01.15 0 0 167
Mai Lovas nyílt levél a HIPA újságíróinak( Magyar Nemzet).

Hm...
"Sok".
Nem Lovas és főleg nem egyszerre kell egy lepedőnyit zúditani, Stadlertől a D-209 -ig vegyesen...

Apró napi adagok..
Kis példa: állitom hogy egy bizonyos 6 millió/600 ezerse számot jóval többen tudnak kis haznákban, mint azt hogy hány magyar pusztult el a II. világháborúban...

Xlen Creative Commons License 2003.01.14 0 0 166
Lovast a PAX tévébe!

Két T-t a topic címének végére!

Farkas Flóriánt a Fidesz élére!

Mozgalmi hangulatba vagyok.

Esbeta férje Creative Commons License 2003.01.14 0 0 165
Tulajdonképpen örülnöm kellene, hogy még mindíg nem jöttetek rá: a Lovas-félék miatt vesztettetek a választásokon.
Előzmény: Karlóca (40)
myprint Creative Commons License 2003.01.14 0 0 164
A gond az volt, hogy a bukta után azokkal az emberekkel kiket magukkal vittek, elhordatták a "nehezen szerzett földi javakat".
Előzmény: mujics (163)
mujics Creative Commons License 2003.01.14 0 0 163
Voltak ilyen fidesznyikek is...sok-sok mobiltelefonnal, sok-sok laptoppal, szep, nagy autokkal, meg ezusthajoval. Csak a sok-sok esz hianyzott, ezert jott a sok-sok tavalyi narancsbukta.
Előzmény: terrateniente (155)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.14 0 0 160
Felhoztam.
sóhivatalnok Creative Commons License 2003.01.14 0 0 159
Ja, például Bolgár Gy.-t minden reggel láthatod a 60-as buszon, amint munkába megy (általában olvasni szokott, laptop nincs nála...)
Előzmény: terrateniente (155)
jarlaxe Creative Commons License 2003.01.14 0 0 158
>Más kérdés, hogy az És helyében én nem közöltem volna.

megkérdezhetem, hogy miért?

Előzmény: Don Alfonso (148)
Geyza Creative Commons License 2003.01.14 0 0 157
Én se ismertem.
Pontosabban láttam, hogy van ilyen, egyszer megvettem, néhányszor olvastam, de annyira sz#@rnak tartottam, hogy negligáltam.
Előzmény: punifeladat (152)
lujo2 Creative Commons License 2003.01.14 0 0 156
Szerintem Lovasnak nem megsértődnie, hanem elgondolgodnia kellene, ha van annyi esze. Az, hogy ő a jobboldal fenegyereke, átmeneti sikert hozhat a jobbos rajongók körében, de hosszútávon középről szavazatokat vele nem lehet nyerni. Lovas szerint, "ha azokat akarjátok megszólítani, akik Friderikuszra és társaira kíváncsiak, azok amúgy se néznek benneteket", ez óriási tévedés!! Én is rendszeresen nézem. Ha a jobboldal bukását kívánom, akkor azt mondom, csak szerepeltessék, de ha egy jó HírTV-ét szeretnék látni, akkor csak maradjon a MN.-ben.
Előzmény: PolgárPress (-)
terrateniente Creative Commons License 2003.01.14 0 0 155
Alfi: ...néhány önjelölt írástudó (?), rengeteg ideológiai baromsággal és zéró szakmai tudással a fejében, jól fűtött szerkesztőségi szobában jó fizetésért, szolgálati laptoppal és internethozzáféréssel, valamint szolgálati autóval szeretné a haza üdvét szolgálni.

Na, Avar Jancsinak és Bolgár Györgynek ennél pontosabb jellemzését még nem olvastam eddig sehol. :)

Előzmény: Don Alfonso (144)
terrateniente Creative Commons License 2003.01.14 0 0 154
"Luxusigény"? :) Ménem mondod azt, hogy a Playboy mellett másra már nincs igényed? Đ
Előzmény: Don Alfonso (153)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.14 0 0 153
Sorry, nem olvasok bulvársajtót.
Tudom, hogy nagy hiba, mert így nem tudom, hogy mit vél tudni a többség, de vannak luxusigényeim, melyek közül az egyik, hogy megengedem magamnak, hogy nem tabloidokkal pihentettem az agyamat :)
Előzmény: punifeladat (152)
punifeladat Creative Commons License 2003.01.13 0 0 152
Don Alfonso, tényleg igaz, amit irsz, hogy nem ismerted a Kurirt?
A Kurir egy napilap volt, mely az elején egyedüliként kétszer is megjelent naponta.
Volt reggeli és délutáni kiadása is.
Amikor kétszer jelent meg, a Népszabadság után a második legnagyobb példányszámú napilap volt. Hogy hogy te nem ismered? Te nem Magyarországon élsz?
Vagy még annyira fiatal vagy, hogy 1998 elött nem olvastál újságot?
Előzmény: Don Alfonso (150)
123flaci Creative Commons License 2003.01.13 0 0 151
Már megint milyen baromságokat irt ez a náci bértolnok. Szerintem már újjat nem tud irni ami mocskot már le lehetett irni azt már leirta.
Háll isten szük a mozgástere, nincs ahol megjelenne két hely van még de ez sem stabil.
A vasárnapi ujság és a MN. Van még két hely de onnan már kiutálták. Demokrata és a Csurka lap M.F. más helyre irhat de nem jelenik meg.
Balhorog
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.13 0 0 150
Sem a Kurírt, sem benne Regős munkásságát nem ismertem. Az indexes munkássága nem volt igazán lenyűgöző -- és ez erős understatement volt.
Meg aztán én nem vagyok újságíró, nem szoktam interjúkat csinálni.
Előzmény: punifeladat (145)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.13 0 0 149
A trend nem az, hogy több napilap lesz, hanem az, hogy kevesebb. A magyar piac két komoly országos politikai napilapnál többet nem tud eltartani. Ld. Ausztria. A kérdés tehát az, hogy a Magyar Nemzet a mérsékelt jobbé lesz, vagy a szélsőségeseké. A hetilapok más kérdés. Olyat egy politikai szekta is el tud tartani, ha elég elkötelezett és olvasékony.
Előzmény: surmi (147)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.13 0 0 148
Még a Varga Domokos Györgynek is az És-ben kellett publikálnia cikkét Krtészről és a Nobel-díjról :)
Más kérdés, hogy az És helyében én nem közöltem volna.
Előzmény: Derek (146)
surmi Creative Commons License 2003.01.13 0 0 147
Nem most szeretnek tobb ujsaagot. De remelem lesz ra mod, hogy szulessen meg egy par. Es valoban sok a selejtes cikk, de ebben talan az is benne van, hogy mivel egy ujsag van, aki normalisabb, az nem akar a hujekkel egy ujsagban publikalni. Es a kigyo a farkaba harapott.

surmi

Előzmény: Don Alfonso (143)
Derek Creative Commons License 2003.01.13 0 0 146
"A szélsőjobbnak Magyarországon épp elég fóruma van. A mérsékelet jobbnak nincs, mert még a Fidesz által gründolt vagy megtámogatott fórumokra is a szélsőjobb tette rá a kezét."

A mersekelt jobb ha valahol publikalni akar akkor leginkabb a 3 ballib lapban teszi.

Előzmény: Don Alfonso (136)
punifeladat Creative Commons License 2003.01.13 0 0 145
Én csak azon röhögök, hogy jól és tisztán emlékszem arra, amikor a Sajtóklubban Bayer és Lovas cikizték azt a Regös Pétert, aki abszolút védtelenül hallgatásra kényszerült, hiszen nemcsak hogy zsugát nem osztottak neki, de még ráadásul Amerikából volt kénytelen figyelemmel kisérni a saját kivégzését.
Ö az az újságiró, aki a hazai sajtó történetében a leghosszabb ideig képviselt egy sajtóorgánumot egy külföldi állomáshelyen. A Kurir cimü napilap New York-i tudósitója volt megalakulásától, 1990-töl a lap megszünéséig, 1998-ig, közel egy évtizeden át.
Én most azt élvezném, ha valaki csinálna erröl a Lovas témáról, illetve e témával kapcsolatban Regössel egy interjút, hogy vajon ö hogyan, mi módon éli meg Amerikában Lovas kudarcának életbe vágóan fontos hirét.
S ha már egy ilyen interjú létrejönne, te kedves Don Alfonso választ kaphatnál töle arra is, amit 121-es számú hozzászólásodban felvetettél, hogy tudniillik külföldi tudósitónak lenni fontosabb állomáshelyeken valóban megfizethetetlen-e, vagy sem?
Előzmény: Don Alfonso (121)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.13 0 0 144
Igen, valószínűleg a média sokkal kevesebbet oszt vagy szoroz, mint azt a jobboldaliak gondolják. Elvégre már kétszer nyertek választást, miközben sírnak, mint a fürdőskurva, hogy elfogult ellenük a média. Meg Nyugat-Európában és Amerikában is majd' mindenütt baloldali-liberális médiatúlsúly van, mégis elég rendesen nyernek választásokat konzervatív pártok.
Tényleg nem pusztán gúnyból mondom, hogy főleg arról van itten szó, hogy néhány önjelölt írástudó (?), rengeteg ideológiai baromsággal és zéró szakmai tudással a fejében, jól fűtött szerkesztőségi szobában jó fizetésért, szolgálati laptoppal és internethozzáféréssel, valamint szolgálati autóval szeretné a haza üdvét szolgálni.
Előzmény: mioko (142)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.13 0 0 143
Ja, Surmi, ha te is publicista akarsz lenni :), akkor persze érthető, hogy több jobboldali újságot akarsz.
Az, hogy kevés a meggyőző mérsékelt jobboldali értelmiségi és újságíró, ez nem orvosolható azzal, hogy több fórumot csinálunk nekik. Hát már most is azért olyan mérhetetlenül szar a legtöbb "jobboldali" fórum, mert félhülyék írják tele. Az nem úgy van, hogy akinek az isten hivatalt ád, észt is ad hozzá. Egyáltalán: irányzatos sajtóterméket is úgy kell csinálni, hogy az ember művelt, okos szakembereket keres, akik lehetőleg nem kifejezetten ellenségesek az adott irányzattal szemben (a "mi" érzés majd rájuk ragad az istállómelegben); és nem úgy, hogy jobboldaliakat keresünk (minél jobboldali, annál megbízhatóbb), nem baj, hogy csak szótagolva tud olvasni, majd belejön.
Előzmény: surmi (138)
mioko Creative Commons License 2003.01.13 0 0 142
Nagyon sokan vannak akik rutinból szavaznak. Ők főképpen a retorikára vevők, és nem közömbös számukra ki is a rétor. Családi és baráti hatásra szavaznak arra aki belefér a világnézetükbe. Igen kevesen vannak azok - véleményem szerint - aki a különböző médiumok hatására szavaznak ide vagy oda.
Előzmény: Don Alfonso (141)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.13 0 0 141
Biztos van a jobboldalon pár százezer nagyon aktív, nagyon izgága, nagyon gyűlölködő ember. De a választási győzelemhez két és fél millió szavazat kell. Ezeket nem lehet az izgága veszetteknek szóló sajtóval, rádióval, tévével mozgósítani. Ez bebizonyosodott.
Előzmény: mioko (137)
mioko Creative Commons License 2003.01.13 0 0 140
Rátapintottál a különbségre. Egyfelől a visszafogott érzelmek, hideg céltudatossággal keverve. Másfelől a vehemencia, és a szívből való politizálás kényszerítő hatása, némi csőlátással vegyítve. Melyikre van szüksége az országnak?
Előzmény: Don Alfonso (139)
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.13 0 0 139
A gond csak az, hogy azok közül, akik a két utolsó alkalommal az országgyűlési választáson a Fideszre szavaztak, sokan úgy érzik, hogy sem érdekeik, sem értékeik nem csereszabatosak a sajtóklubosokéval vagy a tágabb értelemben vett szélsőjobbéval :) És valszeg ők a potenciális fidesz-szavazók többsége.
Ha a baloldaltól akarsz tanulni, tanulmányozd a Népszabadságot. Mikor találsz ott Kádár-nosztalgiát, a puha diktatúra védelmét, baloldali szélsőséget? De ettől még a komcsik elhiszik nekik, hogy a szocik a kisebbik rossz. Meg sok mindenki más is. Ezért tudják finoman, észrevétlenül a szocik szekerét tolni.
Előzmény: surmi (133)
surmi Creative Commons License 2003.01.13 0 0 138
Heti Valaszt nem sokat olvastam, altalanos velemenyt ezert nem is alakitottam ki.
A tobb lap nem csak a publicistaknak jo. Az adott oldalnak, aramlatnak is, mivel tobb publicistaja van :) Latod, jut beloluk meg a kozszolgalatba is :))
Es egy kis elony is naggya valhat, egy-egy hangsulyosabb mediaszemelyeseg oriasi erovel birhat adott esetben. Jon az ilyen tanar ur, olyan tanar ur. Kialakul egy koherens rendszer ugyeletes zsenikbol meg seggnyalokbol, akik kesobb zsenikke lehetnek (Farkashazy).
Az az egy forum - napilap - nem a szelsojobbe. Arra ott vannak a hetilapok. Magyar Forum, es lassan-lassan a Demokrata.
Az, hogy mennyire kell kemenynek lenni, az sokmindentol fugg, de leginkabb a helyzettol. Jobboldalon a valasztasok eredmenye, de leginkabb a trend miatt igenis oda kell figyelni. Nem tobb, csak valtani kell, es hatarozottabban kommunikalni.
De a media teren haboru volt/van/lesz. Most jott el az ideje, hogy a jobboldal megprobalja megszervezni azt kommunikacioban, ami szavazok letszama alapjan mar idoszeru.
Csak sajna ez nehez mufaj, kell szakertelem, kell ismertseg, jokepuseg, es baromi sok penz. Es nehez bejutni, mert a baloldali ertelmiseg eleg lenne masik harom orszag baloldali ertelmisegenek is. Pont a sok publikacio, meg ugy altalaban a toketlen jobbos mediapolitika miatt. A jobboldali ertelmiseg meg eleg kevesse exponalt a mediaban.
Most az jon, hogy a hegy megy Mohamedhez. Illetve a huje kis jobboldali Mohamed megprobalja a Kozvelemeny nevu hegyet kozelebb csalogatni.

surmi

mioko Creative Commons License 2003.01.13 0 0 137
Azért nem egészen értek egyet veled. Igenis van két oldal. Nap mint nap tapasztalom. Minthogy azt is, hogy az egyik oldal igen tekintélyes számú szimpatizánsa igencsak életelemének érzi az odamondogatást, a feszültség keltését, mondhatnám a fogaknak csattogtatását. Tendenciózusan keresztényi gondolkodásmódot aposztrofálva magának, a szelídség legkisebb jelét sem mutatva éli ki politikai elkeseredettségét. Úgy érzékeltetve a helyztet, mintha egy ballib választási (kettős) győzelem, számukra (és az egész nemzetre)a végítélet napja lenne.
És mindezt a sértett ember arroganciájával teszi.
Don Alfonso Creative Commons License 2003.01.13 0 0 136
A Heti Válasszal nem az a baj, hogy "udvarias", hanem az, hogy a vélemény rovatán kívül dögunalom. Ritkán van benne olyasmi, ami előtte két héttel vagy utána két héttel nem jelenhetett volna meg ugyanolyan jól.
Hogy három lap van a szoclib oldalon, az kizárólag a szoclib publicisták számára előnyös: több helyre lehet írni. A jobboldali publicisták is pont ezért verik a tamtamot, és nem azért, mert ez valamiféle politikai előnyt jelentene a politikai jobboldalnak.
A szélsőjobbnak Magyarországon épp elég fóruma van. A mérsékelet jobbnak nincs, mert még a Fidesz által gründolt vagy megtámogatott fórumokra is a szélsőjobb tette rá a kezét.
Nem kell "nagyon keménynek lenni". A politikai táborok nem focicsapatok, még csak nem is szurkolótáborok. Mindkét oldalon van egy kemény mag, amelyik arra élvez el, ha jól odamondogatnak a "másikoknak". De a nagy többség az odamondogatást félrelöki, elkapcsolja, mint átlátszó propagandát. És még csak az se biztos, hogy csak két oldal van.
Előzmény: surmi (131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!