hát azóta felmentem 870.000-ig. szerintem nincs akkora jelentőssége a szabályosságnak, egykét sugárút persze kell de ezt leszámítva kb annyira "szabályos" városokat építek mint pest, és nem szokott gond lenni. sok metró kell, de annál sem hegyezték ki túlzottan a mesterséges inteligenciát. talán egyszer eljut oda a sorozat, hogy a valósághoz hasonlóan kanyargós utak és szabálytalan alakú zónák is lehetnek.
viszont amit nem bírok megszokni, hogy zonázáskor mindenáron utat akar veled huzatni, ha szerinte az ugy nem jó... aztán másodszor már engedi a 3X3as zonát amire elötte még két utcát meg négy kis telket ajánlott. vagy ha van egy 3X1 zona a sarkon és huznál rá egy 3X1-es light residentalt, három 1X1-eset enged csak...
semmi :) csak gondoltam lehetne dumálni ha még mostanában is játszik vele vki. nekem most lett újra PC-m és végre tudok játszani. egyelőre egy 550.000-es régióm van egy 300k és egy 100k lakosú várossal meg néhány kisebbel.
Meg igazából a vonat összekötése a hajódokkal se nem nagyon megy. Ugyan lejjebb pont én voltam aki azt írta hogy ügyesen oda lehet húzni, de most az istennek se akar össze jönni. Odamegy a vonatsín a hajódokkig, aztán ott ütköző, a dokkon meg megjelenik a no road connection tábla, és a forgalom is 0.
A regisztracioban kene egy kis help. Miutan vettem magamnak a batorsagot, es megvettem orig is a deluxot :)
Regisztralta mar valaki sikeresen?
Eleve nincs magyarorszag, ergo egy kamu nemet cimet adtam meg, hogy ne kosson bele a postal codeba. Utana meg mindig azt irja ki hogy trouble a regisztracio alatt. Van tuzfal de engedelyeztem a mokat. Szokott ez mukodni? :)
Elnézést, ha hozzá merek szólni úgy, hogy már elég régen nem játszottam a játékkkal... Ennek (hogy nem nőnek a házak) sok oka lehet, de szerintem az első legvalószínűbb, hogy nincsenek szomszéd városaid (legalább egy). Én úgy tudom (de nálam okosabbak majd kijavítanak), hogy a város egy bizonyos létszámig (kb 10-15 ezerig) tud egyedül fejlődni, de hogy ezen túllépjen, ahhoz be kell indítani egy szomszéd települést is, és ekkor automatikusan belendül a létszám (és a házak nagysága). Kialakul egy automatikus ingázás a két város között, kölcsönösen segíthetik egymás fejlődését... Egymást váltogatva kell játszani velük, hogy az egymásra gyakorolt hatás érvényesüljön.
A másik ok lehet, hogy egy város először szétterülve szeret terjeszkedni, és csak utána felfelé... nem tudom, hogy a tiéd már beterítette az adott kockát? vagy van még sok felparcellázatlan terület?
Ha nem jönnek a betelepülők, akkor még megnézheted a térképen a víz- és légszennyezést. Ha a térkép nagy része piros (nagy a szennyezettség), az elveszi a kedvet a betelepüléstől, de az új üzletek /fejlettebb technikájú gyárak beindulásától is.
Mindenesetre egy biztos: csak abból, hogy elárultad, hogy egy tízezres lakosú városban metró van, ebből az egy dologból megmondom neked, hogy rengeteg felesleges dologra költesz - komolyan! Az alacsony kihasználtság igenis baj, hiszen felesleges kiadás, mínuszba mehet a büdzséd. Én 100 ezer fő alatt nem építenék metrót. Az első vasutat is csak 15-20 ezer fő fölött, és csak ha van szomszéd város, ahová át tudod vezetni (ekkor nekem mindig jól megugrott a kihasználtsága).
Lehet, hogy volt már szó róla, de mind a tizenegy oldalt nem olvastam végig. Szóval nekem az a gondom, hogy 10-20 éva latt is nagy-nagy kínnal legfeljebb egy tízezres települést tudok létrehozni, ami nagy kiterjedésű, ezért rettenetesen deficites (ugyanis a lefedettséghez sokkal több rendőrségre, tűzoltóságra, de főleg sulikra és rendelőkre van szükség). Az a baj, hogy a hézak nem "nőnek meg". Akármilyen típusú zónát jelölök ki, az épületek legfeljebb négy-ötemeletesek lesznek, a legnagyobb, amit saját pályán láttam, valami 200 lakásos volt, de ott is az volt az egyetlen "nagy" épület. Próbálkozom egy-két itt olvasott trükkel, de azok csak a költségvetésen könnyítenek, a házak nem lesznek nagyobbak. Láttam képeket a játékról, hát az én pályáim egyáltalán nem úgy néznek ki - legalábbis a városias látványt illetően. természetesen víz, villany van, néhol metró is, máshol vasutat építettem, de ez utóbbiaknak alacsony a kihasználtságuk, nem ezzel van a baj. Mi kell ahhoz, ha egy nagyházas övezetet kijelölök, ott tényleg nagy (magas) házak jelenjenek meg?
Más: több helyen olvastam SC4 magyarításról. Nem tudjátok honnan lehet letölteni?
Itt például sok kiegészítőt lehet letölteni a játéhoz. Sok jó ötlet van, de ahogy ezekkel a nem hivatalos kiegészítőkkel szokott lenni, nagy részük valamiért mégsem működik tökéletesen a játékban.
1. Nekem sokszor előfordult, hogy az épületnek csak a parkolója meg a kertje látszódott és maga a felhőkarcoló, amiért leszedtem :), azt valahogy nem hozta be (ez egy ember által készített cuccok voltak, de nagyon sok, kát értük).
2. Vagy a közlekedési cuccoknál nagy a rizikó arra, hogy valami tuti nem lesz kompatibilis valamivel, és akkor nagyon csúnya dolgokat tud művelni a játék például az úttal. :)
3. Mivel én abszolult az élethű játékot kedvelem, ezért engem az is zavart, hogy sok épületre az illető nem állított be pénzértéket, így azt ingyen, akármikor meg tudtam "venni", persze a pozitív hatásait meg úgyanúgy ki tudtam használni ingyér. Na én köszöntem szépen, ebből a kísértésből nem kértem, úgyhogy azokat le is szedtem, pedig némelyik egész komolyan meg volt csinálni.
4. Számomra érthetetlen módon valamiért úgy összekavarja némelyik tervező a dolgok helyét, hogy az már zavaró. Némelyik park az híres épületek helyére kerül, meg fordítva, meg a közlekedési eszköz bővítések is teljesen logikátlanul voltak betéve a menübe.
5. Mindez megspékelve azzal, hogy az angol verzióra rátettem a félig se kész magyarosítást, ami itt ott tök rendszertelenül fordított le egy egy részt magyarra, majd ehhez hozzájöttek a német nyelvű, francia nyelvű, hottendotta nyelvű új dolgaim (Merthogy amit letöltessz így plusszba, az nehogy azt higgyétek, hogy a telepítésnél kiválasztott nyelven fog működni.) Szóval egy idő után már teljes volt a káosz a fejemben, hogy mi hol van, és hogy mi mit jelent.
Lehet kicsit én vagyok túlzottan pedáns, sőt biztos, de összegezve az a véleményem, hogy óvatosan kell ezekkel a kiegészítésekkel bánni. Nem szabad egyszerre letölteni ezret és betenni, mert meglehet, hogy nem indul el a játék. :)
Amit feltettél, először jó ha kipróbálod, és a fölöslegeseket, meg ami nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, azt kihajítani a lomtárba.
Most, hogy így leszoltam a kiegészítéseket, megjegyezném, hogy ennek ellenére előszeretettel művelem ezt a tevékenységet :), és azért nagy ritkán tényleg találok majdnem hibátlan munkát.
Amit mindenkinek ajánlok (de főleg a közlekedés szerelmeseinek), az egy úthálozat módosító patch (vagy minek nevezzem). Le tudjátok tölteni a fent említett oldalról (jobb szél TOP letöltések közül az első).
1. Szép körforgókat tudtok csinálni,
2. a road és az aveneu kereszteződésekben 3 sáv lesz (a balra nagyívben kanyarodóknak jön be egy),
3. itt nyilakkal jelzi, mint az életben, hogy ki merre mehet a sávjából,
4. továbbá szerkeszteni tudtok felüljárokat. Szinte bármi bármit keresztezhet, így nem fog pl a vonat miatt lassulni az autós forgalom, de tudjuk, hogy bármilyen kereszteződés erősen lassítja a forgalmat, szóval nagyon hasznosak.
Ezek csak a legszembetűnőbb módosítások, de szerintem olyan apró hibákat is kijavít, amit még talán én sem vettem észre, szóval tényleg ajánlom mindenkinek.
Na most hirtelen ennyi, akinek kell segítség, az szóljon, szívesen segítek.
Próbálta valaki ezt a programot? Milyen értékes cuccokat találtatok még a neten? Mintha olvastam volna, hogy új épületeket lehet letölteni. Volt bárkinek fennakadás vagy hiba a letöltések miatt?
Az új régiómat még alig kezdtem beépíteni, máris azon gondolkodom, hogy hagyom a síkterepes "easy; maxnépesség, minden más másodlagos" jellegű építkezéseim, és áttérek a medium fokozatú, teljesen realisztikus városépítésre. A régióeditorral sikerült valakinek nagy területekből álló régiót készíteni? Én inkább a nagy területeket szeretem, mint az apróakat.
Én mindig úgy kezdem, hogy széterjeszkedem, egymás mellé gyárat, kereskedelmet, és házat. :) Ez hoz némi jövedelmet, és elkezdek egy központot megtervezni. Ha sikeresen feltöltöttem a képet, akkor látható baloldalt egy kisebb, és beleolvadva jobbra egy nagyobb központ. Mezőgazdaságot sosem szoktam csinálni, csak foglalja a helyet. :)