Keresés

Részletes keresés

Hun Quijote Creative Commons License 2011.04.14 0 0 71

Hol van a le tolvajbanda ?

T.Howard Creative Commons License 2011.04.14 0 0 70

MSZP-s érdekeltségű cég takarított milliárdokért a MÁV-nál
2011. április 14. 12:50

MNO - BL
A MÁV-nál az elmúlt nyolc évben közbeszerzés nélkül, 4,2 milliárd forintos kiadási költséggel végzett takarítási munkákat tette szóvá csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a kereszténydemokrata Spaller Endre, aki szerint az ügyben MSZP-s politikusok is érintettek.

http://mno.hu/portal/777861

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.28 0 0 67
http://www.mno.hu/portal/732989
Nem volt kedvem jobb topic-ot keresni, ennek a "jó kis" hírnek.
gitana19 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 63
Egy szóval nem mondtam, hogy nem az. De láttam én már bizarabbat, meg karón varjút...
Előzmény: Törölt nick (62)
gitana19 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 61
És igen, 3 megszűnt topikban ezt is 3szor leírtam. A gúgli a barátod, én lefáradtam. Épp elég volt egyszer egy büntetőpert olyan szinten elmagyarázni, hogy az esküdtszakértő a Gene Hackman, Az ítélet eladóból.
Előzmény: Törölt nick (59)
gitana19 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 58

Szerintetek ez az első, a MÁV-holokausztper  témában nyitott topik? Hány napot is értek meg azok a topikok átlag? Ne tegyetek már úgy pls, mintha én zárnám vagy záratnám be, csak azért, hogy n+1edszer is elmagyaráztassam, mi is az a default judgement. Mintha nem lenne jobb dolgom.

Mellesleg nekem egyetlen egy kifogásom volt, az MTI fordítása.

Ezenkívül értelmetlennek tartom a vitát a témáról, ha nincsenek a vitázó feleknek legalább alapfokú ismeretei az ámerikai jogrendszerről. Nem mintha nekem doktorástusom lenne belőle, de azért már mégis...

gitana19 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 55
És? Nem ezt mondtam? Pre-trial hearing, elő-meghallgatás, kb. Az MTI meg hozza a szokott színvonalat. Ez van.
Előzmény: Törölt nick (54)
gitana19 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 53

Ez a topik is boldog zsidózásba fullad, bezárásra kerül, és írhatom majd le a következő topikban 862edszerre is, hogy ha az alperes nem reagál, automatikusan veszt. De nem baj...

Azt kéne felfogni, hogy Ámerikában minden hüje perel minden hüjét, akit csak tud. Kapásból tudnék 10 olyan esetet hozni, ami OPNI-szökevény - gyanús, de nem, ott ezek legfeljebb érdekesek.

gitana19 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 49

Van a pernek 5 nagy, jelentős szakasza. 1, kereset benyújtása, ha befogadták, másik felet értesítették, jön a 2, pre-trial hearing. Na, ez van most.* Ha a mikéntről, hogyanról megállapodtak, jön a 3, az esküdtszék kiválasztása. Utána jön a 4, a trial, ami a tárgyalás magyarul szépen megmondva. És ha ennek a szakasznak vége, jön az 5, az ítélethozatal.

Namost, MTI-ül vagy a pre-trial hearing vagy az 1-5ig terjedő egész hóbelevanc lett tárgyalásnak ferdítve. Nem baj, láttunk már durvábbat is az MTItől. Angolul nem kötelező tudni, csak azért a fordításhoz nem hátrány.

* Azért gondolom, hogy ez van most, mert a felperes direkte esküdtszéki tárgyalást kért, az alperes meg nem nyilatkozott. Esküdtválogatásmég nem volt, kereset benyújtás volt, ergo pre-trial hearing lehetett.

Jah, és az ellenség megtévesztésére a 4es szakaszon belül még lesz motion hearing is, valszeg, ami nem tartozik szorosan a tárgyalásba. És, polgári pernél szokás még a deposition is, ami szintén még az esküdtek kiválasztása előtt szokott zajlani.

Előzmény: Törölt nick (46)
gitana19 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 45
Miért van az az érzésem, hogy újabb vaskos félrefordításnak vagyunk szemtanúi? Tárgyalás aligha kezdődött el.
Előzmény: Törölt nick (44)
jobbérzésű Creative Commons License 2010.04.17 0 0 34
Másfél millió dollárt fizetett ki a MÁV az előző ciklusban egy közben köddé vált cégnek az orosz motorkocsik vásárlásával kapcsolatos szakértői munkára. A szakértői szerződést a vásárlás után egy évvel kötötték.

Na jó, de a Fidesz meg koronát úsztatott!
Előzmény: hét szűk esztendő (-)
horex Creative Commons License 2010.04.17 0 0 31

Egy bakter legalább akceptálhatóan elkuldené a felpereseket a horngáborba

Ezt az ami biróság is elfogadná

:)

by horex

Előzmény: Törölt nick (18)
horex Creative Commons License 2010.04.17 0 0 30

Ilyen nincs!

OK. eltunt a cég, de valaki csak aláirta, engedélyezte , utalta a pénzt?

Vagy az is siel már az osztrák hegyekben?

Miért nem lehet egyszer nevén nevezve feljelenteni Kovács24 Jánost, amiért lejátszotta az egészet?

by horex

gitana19 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 20

1, ha nem válaszolsz a keresetre, stb, akkor a default judgement értelmében a felperes nyer automatikusan.

Hogy mennyire behajtható, az már más kérdés, de ez presztízs, ezt nem szabadna elveszteni.

2, Ámerikában nem sok keresetet vágnak ki kapásból.

3, ennél azért lehetett volna jobb ügyvédi irodát találni. Pl egy ügyes, nagymenő helyi tárgyalótermi fenegyereket, meg mellé egy complex civil litigation cakembert, vagy utóbbi területről egy helyi menő csávót, és egy közismert tárgyalótermi (jó értelemben) ááállatot (Joe Jamail, pl). Ezek is sokba kerülnek. De egy mamutcéget megbízni, hát ahogy Grisham írta, "I'l bill, or double bill, or heck, even triple bill for the client".

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 19
De mit tehetünk ?

Semmit nem kell tenni, ilyen ügy nincsen, messziről bűzlik.
A jogi képviselő megbízásával aláírtuk azt, hogy komolynak tekintjük a dolgot.
Ez nem per, ez egy arcátlan bohózat.

Ne feledd, ami itt kiadás, az valakinek bevétel.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 17
Mit vesztettünk el?

Ha van bíróság, amelyik ezt perre engedi, oda a lábát sem szabad betennie emberfiának.
Egy fillért sem szabad erre a bohózatra áldozni!
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 14
Na és?
Attól még igencsak jól jön nekik az ilyen fajta talált pénz.
Én nem költenék emiatt ügyvédre egy büdös fillért sem.
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 12
Erre gondoltam.
Hadd menjen a pénz kifelé, az a lényeg.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 10
Nem mindegy?
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 8
Haja, ha kifizetni lehet!
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 6
Inkább ez, mint a Kaya Ibrahim. :DDD
zuglo_14 Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4
Csak a rend kedvéért:
A MÁV és 1,5 mUSD?

Cikizés van, de egyelőre több pontos infó kellene.

Detonátor Creative Commons License 2003.01.10 0 0 3
Pedig már a Varga Misi is megmondta, hogy hiába az 5% plusz az orosz államadósságra, az akkor is kevesebb, mint amit a FIDESZ kiharcolt az előző ciklusban. ;)
bammargera Creative Commons License 2003.01.10 0 0 2
Bocs, de asszem van már ilyen topik, legalábbis tennap még vót.
Ettöl függetlenül a lé hiányzik!
Illetve megvan, csak rossz helyen.
bammargera Creative Commons License 2003.01.10 0 0 0
Nem 0 forint hiányzik!
hét szűk esztendő Creative Commons License 2003.01.10 0 0 topiknyitó
Még egy fantomizálodó cég. Lelépett a jól megérdemelt pénzzel. S csoda, hogy a MÁV csődben van, amikor így herdálták a pénzét.

Feljelenti a MÁV a köddé vált szakértőt
A vásárlás után 1 évvel kötöttek megbízásiszerződést
2003-01-09 14:15:20

Másfél millió dollárt fizetett ki a MÁV az előző ciklusban egy közben köddé vált cégnek az orosz motorkocsik vásárlásával kapcsolatos szakértői munkára. A szakértői szerződést a vásárlás után egy évvel kötötték. A vállalat mostani vezetése feljelentést tesz.

Feljelentést tesz a MÁV az orosz motorvonatok vásárlásával kapcsolatos szakértői szerződés miatt, amelyet egy évvel a vonatok megvásárlása után kötött a vállalat akkori vezetése még az előző ciklusban.

Az orosz motorkocsik megvásárlásáról szóló szerződést 2000. november 17-én írták alá.

Csaknem egy évvel később, 2001. szeptemberében egy külföldi székhelyű céget azzal bíztak meg, hogy készítse elő a motorkocsikról szóló szerződést, határozza meg annak műszaki tartalmát és az ügylet finanszírozásának módját.

A szerződés aláírásakor azonnal átutaltak 1,27 millió dollárt, majd 2002. januárjában további 212 500 dollárt fizettek ki részére.

A MÁV belső vizsgálata során ennek a munkának a teljesítését igazoló dokumentumokat nem sikerült fellelni. A MÁV ugyan megpróbálta felkutatni a szakértő céget az ügy tisztázása érdekében, de az időközben ismeretlen helyre költözött.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!