Szasztok! Kérdésem hasonló a többiekéhez. Szeretném a cd-t automatikusan elindítani, de úgy, hogy egy általam szerkesztett oldal jelenjen meg, amin lenne egy "INDÍTÁS" gomb, amire kattintva elindulna nekem egy program. Pl.: van egy Access fájlom amit szeretnék így elindítani. Ezt hogyan lehet megkreálni?
Megoldható-e az, hogy egy, a pen drive-on lévő program "bedugás" után automatikusan elinduljon? A szokványos autorun.inf-es megoldást már próbáltam de sajnos nem működik.
Helyzetkép: van 52 gépem az országban szétszórva, ezeken kellene szoftot frissíteni és a logfile-jaikat begyűjteni. A dolog lefolyását úgy képzeltem el, hogy adom a frissített szoftot tartalmazó pendrive-ot, amit a helyi "rendszergazda" belenyom a gép egy szabad USB portjába, megvárja amig a program elvégzi a dolgát, majd kihúzza és szépen továbbküldi.
CD-t sajnos nem használhatok a logfile-ok begyűjtésének szükségessége miatt, az USB bootolás le van tiltva BIOS szinten és a rendszer NTFS-en fut.
A fő problémát egyébként az jelenti, hogy a fent említett "rendszergazdák" nagy többségben átlagon alul kvalifikált home userek, ezért szeretném a dolgot minél egyszerűbbé, fölösleges kattintgatásokat nélkülözővé tenni.
Mindezt W2000 Pro alatt kellene elkövetni, a pendrive-ot nem kell telepíteni, ezt a típust alapból ismeri az oprendszer.
A windowsban (win 98, a többin nem próbáltam) van egy oan parancs, hogy start. Az argumentumába egy filenevet vár, és ha beirod mondjuk 1 dos promprtba, a file-t megnyitja a hozzárendelt alkalmazással. pl: start index.html
üdv: superuser
Windows-os megoldást tudok: van egy olyan progi, hogy 'Shelexec', ami elindítja a böngészőt a HTML-hez (és más file-okhoz is ami hozzá van rendelve). Ha gondolod, el tudom küldeni mail-ben.
Ezután az Autorun.inf nálam csak ennyi:
Szeretnék készíteni egy autorun-os CD-t, de nem tudom, hogy írjam meg, hogy mindenféleképpen működjön. Hallottam olyanról, hogy ha egyszerűen egyml-file-t adjuk meg neki elindítandó file-ként, néha hibaüzenettel tér vissza, vagy el sem indítja. Van megbízható módszer?