Üdv mindenkinek Nem lenne akkora hó akadály ha az út menti akácosokat erdő sávok meg maradhattak volna. Vagy a hófogó sátrakat azokra a helyekre ahol tudják a köz utasok hogy kell mert tudják nem helyezik el. Csak ez az egyik alap probléma Érdekes régen a pálya mellett fából kint volt. Erdő mezsgyék tűnnek el és nincs helyette szél fogó. Te a hó minket mindig meg lep mint mediterrán ország Üdv Tomma
Na bazz, holnapra készítsük be a kutyaszánt? Vagy mindegy, mert amióta a németek vannak, már öt centitől is megáll kint az élet, úgysem kell időre kiérni? :-)
Akkor szerencse, hogy délelőtt nem mozdultunk rá, inkább elmentünk kacsát etetni a Rómaira. A kacsák ugyan alig ettek, de a gyerekek majdnem az egész reggelről maradt vajas pirítóst megették helyettük is.
Na, hahóhelyzet van. Tudtok nekem segíteni? Azt mondja a zasszony, hogy úgy megszorult Koppenhágában, mint Micimackó Nyuszinál. Holnap este jönne haza, de állítólag a reptér holnap éjfélig zárva. Tudtok valami biztatót, vagy nézegesse a vonatokat?
Emlékszem, hogy a lakótelepen a kocsik tetején mászkáltunk, mert addig ért a hó. Én nagy nehezen bejutottam a suliba, egyszer sem estem el. Aztán amikor beértem, a jó kis tornatermi műanyag cuccon seggre ültem mindenki szeme láttára :-DD
ez van most[/size1] TEMPO 0706/0712 05006KT 0800 SN BKN002 OVC008 BECMG 0713/0716 7000 NSW BKN030 OVC050 [size1]és ez várható TEMPO 0716/0722 4000 -SN BR SCT010 OVC023 TEMPO 0800/0806 BKN043
Ha a nicked a születési éved, akkor még emlékezhetsz az 1987 január eleji (talán másodika, vagy harmadika) hóesésre. Állítólag (mostanában idézgettek statisztikákat) nem az volt az egy nap alatti legdurvább, de valószínűleg volt már "alap", amire ráesett. Én mindenesetre komolyan elgondolkodtam, hogy sífutóléccel megyek vizsgázni. Aztán második napra megindult a közlekedés, legalábbis a villamosok. Arra emlékszem, hogy az 59-es még nem járt, ezért lesétáltam a Krisztina körútra, és ott szálltam fel a 18-asra, aztán irány az egyetem. Fölösleges volt annyira küzdeni, csont nélkül kirúgtak. Az egyik haverom akkor jött haza Kuvaitból úgy, hogy előtte négy évig csak nyáron jártak itthon. Elég rendes sokk lehetett.
Én ma akarok ezzel próbálkozni. Ez a mostani hó elég nedvesnek tűnik ahhoz, hogy jól tapadjon. Ráadásul nálunk +1 fok van. Lenyúlom a ház hólapátját, aztán hajrá! Csak a szomszéd kutyájának a szarait kell kimazsolázni belőle. :-/
Szóval azt akartam, még a másik topic-ba írni, hogy olvastam ezt a cikket : Német hóhelyzet
És az jutott eszembe, hogy ismerek néhány embert a környékről akik azt állítják, hogy 40 éve nem esett annyi hó Nordrhein-Westfallenben mint az utóbbi hetekben. Az egyik ismerősöm háza előtt 1 m vastag volt a hó (Dorlshagen)
Azt is megpróbáltam, de a födémmel nem boldogultam. Lett egy béna bástya. Viszont hihetetlen, hogy szánkózni meg sielni lehet itt Délpest környékén. Arra gondolok, hogy most tényleg annyi hó esett, mintha az Alpokban lennénk. Mellesleg most megjött a hó.