Keresés

Részletes keresés

zeneegr Creative Commons License 2004.10.25 0 0 57
jaj, már miért lenne durva? A fóniában benne van valami szinfónia-harmónia, a para meg hadd jelentse, hogy egy kicsit mások...ez nem szégyen, ez állapot és megismerés után lehet szeretni...épp ezért jó a név !!!!
ÁcsNóra Creative Commons License 2004.10.25 0 0 56

Parafónia névvel jelölték a késő ókorban a kvart és a kvint hangközt, szemben az oktávval, amelyet antifónia névvel jelöltek. :-)

De nem ezért lett ez egy értelmi fogyatékosokból álló - egyébként nagyon jó kis zenekar!- neve! :-)
Ajánlom szíves figyelmedbe a Kaláka koncertjét, szombaton, a Marcibányi téri Művelődési Központban! A Parafónia is fog játszani!!!

Előzmény: Törölt nick (54)
ÁcsNóra Creative Commons License 2004.10.25 0 0 55
Miért gondolod durvának...? Nem az!
Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.25 0 0 54
Ez a Parafónia azért elég durva hehe :-DD
ÁcsNóra Creative Commons License 2004.10.25 0 0 53
Kedves Radai Rosseb! Kedves Hajdani Segítőink!

Tegnap a PARAFÓNIA zenekarral voltam kirándulni. Felemlegettük ezt a topicot és a jobbnál jobb ötleteket...
Végül a PARAFÓNIA maradt. Nézzétek meg: www.parafonia.hu weblapot.

A névadószülőnek pedig szerintem szívesen ajándékozna a Parafónia valamit, ha megadná a ruhaméretétn és a postacímét e-mail-ben... :-)
(Ők még nem tudják, de én tudom :-)
ÁcsNóra

Előzmény: radai rosseb (17)
ÁcsNóra Creative Commons License 2003.03.20 0 0 52
Kedves Ötletelő Segítőtársak!
Győzött a PARAFÓNIA!
A zenekar és segítőik ezt a nevet választották
(Én még mindig szívesen becsempészném a SZÍNt...)
PARAFÓNIA vagy PARA-SZÍN-FÓNIA, mindegy, kívánjunk jó utat nekik!
Köszönöm a segítséget!
ÁcsNóra
ÁcsNóra Creative Commons License 2003.02.08 0 0 51
Nem mondtam - most mondom: Ez a rajz az egyik zenekari tag, ZSÓFI rajza.
ÁcsNóra Creative Commons License 2003.01.15 0 0 50
A zene mindenkié!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
zeneegr Creative Commons License 2003.01.13 0 0 49
Havazás nem volt, mindenki megérkezett. A mieinknek nagy sikere volt, nemcsak a srácok játszottak, hanem oktatóik is adtak egy kis kamarazenei blokkot,ilyenkor a zenekari dobos fiú vezényli őket!- nagyon helyesek voltak. És ami a fő, hogy gyerekeink nagyon jól érezték magukat.
zeneegr Creative Commons License 2003.01.10 0 0 48
Főként annak szurkoljatok, hogy ne jöjjön még nagyobb havazás, mert akkor sok vidéki fellépő nem fog megérkezni, kár lenne értük !
ÁcsNóra Creative Commons License 2003.01.10 0 0 47
Nagyon szurkolok a vasárnapi rendezvény sikeréért!
Minden jót a csapatnak!
Előzmény: zeneegr (42)
zeneegr Creative Commons License 2003.01.10 0 0 46
De vannak, de a dobos az egyetlen, aki nem kottából, hanem a karvezető intésére játszik. Ami nálunk fantasztikus, hogy a dobos fiúnk hallássérült /is/, de olyan fantasztikus ritmusérzékkel rendelkezik, hogy ő ül évek óta a doboknál !
PETYUS Creative Commons License 2003.01.09 0 0 45
Megnéztem. Nagyon ötletes. Dobok nincsenek?
Előzmény: zeneegr (43)
Zsuzsa52 Creative Commons License 2003.01.09 0 0 44

Kolora-túra :-)
zeneegr Creative Commons License 2003.01.09 0 0 43
www.hu-s.de
megtaláltam a német honlapját a módszernek, amely szerint a mieink játszanak !
zeneegr Creative Commons License 2003.01.08 0 0 42
Bocsánat, az alábbi rendezvény valóban vasárnap lesz, de az január 12-e!!!
zeneegr Creative Commons License 2003.01.07 0 0 41
petyus, köszönet a honlapért. Nagyon érdekes, mindig jó új dolgokat megismerni és főként nagyon tanulságos. A mi fiataljainknál alkalmazott módszer elveiben hasonló, de megoldásában teljesen más. Nem értek hozzá, ezért nem tisztem irni róla, de talán most már hamarosan lesz honlapunk és akkor ott a szakemberek, a módszert Magyarországra adaptáló gyógypedagógus meg a zenekar vezetője mesélnek róla.
Akit egyébként közelebbről érdekel: A zenekar január 13-án kb. 12.15 és 13.25 óra közötti időben fellép a Budapest, VI. Andrássy út 62.sz. alatti Andrássy palotában egy egésznapos rendezvény keretében. Mindenkit szivesen látunk.
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.07 0 0 40
Kedves zeneegr!
Mivel az én nickemre cimezted a hozzászólásodat,engedd meg,hogy utaljak arra:éppen arra céloztam én is,hogy ne kezdődjön a "másság" megjelölése már a zenekar nevében is!
De azért ennek ellenére úgy vélem,van a zenélésnek "terápiás" jelentősége is számukra.És ebben természetesen-ahogy utaltam is erre-nagy szerepe van a kollektiv együttdolgozásnak,valamint a "visszacsatolásnak",a külső elismerésnek is.
Mondhatnám,igy van ez minden csapatmunkánál..
Előzmény: zeneegr (34)
PETYUS Creative Commons License 2003.01.07 0 0 39
Így működik:
PETYUS Creative Commons License 2003.01.07 0 0 38
Ezt a helyet ismeritek?
http://www.veeh-harfe.de/
PETYUS Creative Commons License 2003.01.07 0 0 37
Ilyet is használtok?
ÁcsNóra Creative Commons License 2003.01.07 0 0 36
Csakugyan CSODA! Ez a HANGVARÁZSLÓK nagyon tetszik.
Örülök, hogy zenegér leírta, amit leírt!
Így talán hitelesebb, hogy mindezt egy szülő írta.
Az a fogyaték, amivel ők élnek tény, amin nem lehet változtani. De szeretni nagyon lehet őket! Nem azért, mert fogyatékosok, - hanem mert olyan egyéniségek, akik ugyanúgy közelállhatnak hozzánk, mint bármelyik egészséges. Ebből következik, hogy biztosan van olyan fogyatékos, aki nekem nem rokonszenves. Mint, ahogyan egészséges is van!
Azért tartom az egész ügyet nagyon fontosnak, mert sokszor érzem, hogy elzárkóznak az emberek.
Nem is keményszívűségből, talán éppen, mert nagyon is megrendültek!
Sokat segítene, ha le tudnánk ezt a kényszeredett zavart küzdeni, és ebben segíthet - BENNÜNKET - egy másfajta zenekar, egy másfajta színház.
Örülök, hogy működik a topic, és örülök, hogy nemcsak az elnevezésről szól!
ÁcsNóra
Előzmény: keresztanya (35)
keresztanya Creative Commons License 2003.01.07 0 0 35
hangvarazslok

(te irtad hogy Csoda !! )

Előzmény: ÁcsNóra (2)
zeneegr Creative Commons License 2003.01.07 0 0 34
Kedves Topictársak!
Azt hiszem egy kicsit közbe kell lépjek...Az hogy valaki fogyatékos, az egy állapot, nem szégyellni való.A sajnálat a legrosszabb, nem segit és még a méltóságot is elveszi tőlük. Ők ugyanolyan szeretnivaló és szeretnitudó EMBEREK, mint mi.Ugyanolyan érzéseik és vágyaik vannak, mint nekünk, csak ezt sokszor nem tudják szavakba önteni.
A zenéjük meg- higgyétek el -élvezhető, a módszer , aminek a segitségével játszanak érdekes, a bele fektetett munka pedig csodálnivaló. Igen fontos, hogy ne csak maguknak, hanem közönségnek is játszanak, hiszen ők egyrészt ugyanugy vágynak a sikerre, mint minden "egészséges", igen fontos, hogy merjenek kiállni egy szinpadra, merjenek meghajolni, azonkivül ez az egyik módja annak, hogy az egészséges társasdalommal elfogadtassák magukat. A fogyatékossággal nem extra jogokat kell vindikálni magunknak, hanem úgy kell élni, viselkedni,és teljesiteni, hogy az egészséges emberekneknek legyen oka szeretni bennünket.Éppen ezért nem is kell szégyellni, hogy a zenekar nevébe is belekerül valami szellemes utalás az átlagostól való eltérésre.
Bocsánat egy kicsit elvitt a hév, de talán értitek, mire gondolok.
Amúgy meg figyelmetekbe ajánlom, létezik egy fogyatékos fiatalokból álló szinházi társulat, Baltazár szinház a nevük - ilyen néven van honlapjuk is - rendszeresen játszanak, a Pesti müsor is hozza olyankor az előadás helyszinét. Előadásaikon azt vettem egyszerre csak észre, hogy , egyetlen egy gondolat nem jutott senki eszébe: a SZÁNALOM !És ez igy van jól!
Köszönöm az együttgondolkodást, folytassátok, élvezet olvasni !
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.06 0 0 33
Kedves ÁcsNóra és többiek!

Részemről teljesen egyetértek Petyus véleményével.Azt gondolom,hogy talán kicsit rossz irányban indult el ez a "névkeresés". Azt hiszem,ez a csapat nem is annyira a "produkció" miatt műveli a zenélést.Tehát nem annyira a "közönségnek", mint inkább maguk és egymás örömére teszik,amit tesznek. Nyilván a sikerélmény hozzátartozik örömükhöz és ennek biztosan része az is,ha mások kinyilvánítják tetszésüket.De szerintem ne azáltal váljanak sikeressé,hogy ők "mások".És talán,ha már elnevezésük is azt sugallja: lám,ők "azok" a "mások",az nem a helyes út.
Tudom,nem megoldás az,ha valaki csak arra mutat rá, szerinte mi a helytelen.A megoldást is kellene nyújtani.
Nem tudom.De gondolkodom rajta.
Gondolkodjunk együtt.

mj3 Creative Commons License 2003.01.06 0 0 32
Teljesen egyetértek.
Előzmény: PETYUS (31)
PETYUS Creative Commons License 2003.01.06 0 0 31
Ezt most nem erre reagáltam, már régebben ide akartam írni, mint általam követendőnek ítélt irányelvet.
Előzmény: Zsoldos (30)
Zsoldos Creative Commons License 2003.01.06 0 0 30
Ezen nem veszünk össze.
Előzmény: PETYUS (29)
PETYUS Creative Commons License 2003.01.06 0 0 29
Szerintem nem szabad, hogy a név utaljon az ő bajukra. Nekik épp elég baj az hogy bajuk van, nem kell, hogy mindig minden erre emlékeztesse őket.
Zsoldos Creative Commons License 2003.01.06 0 0 28
Dawn - Hajnal

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!