Az igaz, hogy ez nem volt túl hűséges lépés Romualdóékkal szemben, dehát tudjuk, hogy ebben a forgatókönyvben jó nagy adag kényszer dominált a régi szereplők hiánya miatt, és meg akarták lovagolni mégegyszer a sikert. Tényleg csak úgy működik, ha az ember különálló filmként fogja fel.
Ugyan Fantaghiro a végén már emlékszik a régi érzéseire, de ,,új érzések is ébredtek" benne, nem tehet róla, hogy az újvilág ilyen vidám, családias és meleg hely, és hogy az új fiú ilyen állati vonzó;) Egyébként pedig időt kér Ariestől, tehát azért nem teljes a felejtés és még nem tölti be teljesen az új lamour (sajnos). Az a baj, hogy a sorozat legelején elrontották a hercegválasztást. Én őszintén szólva nem is értem, mit evett főhősnőnk azon a halvérű Romualdón, aki a feminin vonásaival és a Fantaghiróénál is vékonyabb szemöldökével olyan, mint egy férfiruhába öltöztetett királykisasszony, külsőre és jellemre egyaránt. Már a legelejétől fogva egy igazi férfit kellett volna emellé a bátor és különleges amazon mellé állítani, aki fel meri tenni neki azt a kérdést, hogy ,,Nem mersz rám nézni? Megértem, hisz még sose láttál félmeztelenül...;)"!!!Ajaj, kezdem érteni már azt a 12-es karikát:))))
Igen, csak... rendezték volna meg más cím alatt, különálló filmként. Fantaghiro lehetett volna ugyanilyen karakter, csak más névvel, a többieknek meg úgysincs szerepük, vagy akinek esetleg mégis van, azon szintén módosítani egy picit. És máris nincs vele gond. (Leszámítva a gyümölcsöket. :-/ )
De így, hogy előtte, négy részen keresztül arról volt szó, hogy Romualdo és csak ő, tűzön-vízen át, amíg világ a világ, rém rondán és púposan is stb. Pláne, hogy végül csak összeszenvedték azt a menyegzőt, nem? (Nem tudom, régen láttam a teljeset, Filmmúzeum pl. csúnyán megvágta.) És elvileg ők nevelik Smeraldát. Szóval elhagyni gyereket, férjet, népet - pedig azért a várért is mit küszködött a negyedikben... Ezt teszik tönkre egy ilyen lépéssel, az összes korábbi rész lényegét.
Akkor is, ha az új partner annyival élettelibb figura. Lehet, hogy jobban kedvelném, mint akár Romuladót, akár Tarabast, de nekem ez így nem happy end. :-/ (Azért egyszer majd megpróbálom újra azt az 5. részt, hátha... :-))
Sziasztok, én is nagyon szeretem a Fantaghiro-szériát,bár azt hiszem én vagyok az egyetlen,akinek tetszik az utolsó rész. Tudom, hogy nagyon különbözik a korábbiaktól, nem is igazán mesefilm, inkább kalandfilmnek nevezhető, bár azon nevettem, hogy a vetítése alatt kint volt a 12-es karika:) Szerintem függetleníteni kell az első részektől, bár tudom nem könnyű, főleg a Romualdo-kedvelőknek. Viszont tényleg érdekesen van ábrázolva Fantaghirónak a tolvaj fiúval alakuló kapcsolata, aki egyébként igenis van olyan helyes mint Tarabas vagy Romualdo, sokkal férfiasabb és a karaktere is összetettebb, humorosabb, izgalmasabb. Imádom azt a jelenetet, amikor mind a ketten meg vannak kötözve és lógnak, ahogy incselkednek egymással;)Romualdóval mikor csináltak ilyet? Az ő kapcsolatuk tényleg igaz szerelmen alapult, de sokkal inkább papírmasé-szerű volt, nem elég szenvedélyes és játékos! Ez az én véleményem, de ha megpróbáljátok ilyen szemmel nézni a zöldségkatonás-kannibálkalózos részt, rájöttök hogy Aries nem is olyan rossz partner Fantaghirónak. A nők nagy része egyébként is köztudottan vonzódik a kicsit rosszfiús karakterű férfiakhoz;)
Igen, én is ott néztem, de sajnos olaszul nincs meg végig, hacsak azóta nem tették fel. Németül pedig nem találnak a részek az eredeti olasszal, úgyhpgy feladtam aszem a 3 vagy 4? után.
Ja és ezt nézzétek, jön a folytatás!!! yupi-yupi!!!! jéééééééééééé!!!...gondolom akkor majd a többi is...úgy láttam azon az oldalon...de a többire még nem volt dátum....de biztos egy másik szombaton....bár a lenti lány előbb is odaadhatja....puszi:-))
Fantaghiro, a harcos hercegnő 3. /Az aranyrózsa barlangja 3. Fantaghiro 3 olasz kalandfilm, 200 perc, 1993 rendező: Lamberto Bava
színész: Alessandra Martines Ursula Andress Nicholas Rogers Elena D'Ippolito
Verziók: magyar nyelvű Műsoron a tv-ben M1 2010.01.02., szombat, 13:00 Ajánló: Fantaghiró hercegnő és szerelme, Romualdo herceg ezúttal Tarabassal, a gonosz varázslóval kénytelenek szembe szállni. Egy nap Tarabas meglátja az erdőben a gyönyörű hercegnőt, és első látásra beleszeret. Az egyre féltékenyebb varázslónak végül mágia segítségével sikerül megszabadulnia Romualdótól. Kővé dermeszti a szegény herceget, aki csak úgy nyerheti vissza emberi mivoltát, ha valaki megcsókolja Tarabast. Ez azonban nem olyan egyszerű, ugyanis a csók hatására Tarabas vérszomjas bestiává változik, és azonnal megöli az illetőt. Fantaghiro ennek ellenére egy percig sem habozik, és szerelme segítségére indul...
Sziasztok, ha még valaki keresné, itt az első kettő, a többi pedig eme kedves személytől kérhető: fantaghiro@citromail.hu , neki az összes rész megvan magyar szinkronnal!!! Ez pedig az első két rész, ami most volt az m1-en:
Jaj úgy fáj a lelkem, hogy akkor már végül miért azt a kalózfiút választotta, akkor már inkább Tarabast kellet volna....ő olyan helyes....és ahogy szép lassan megszelídült...és beleszeretett....oh...miért nem őt választotta....??!!!....:-((
Micsoda véletlen, én is pont a héten értem fel ésszel, hogy rákeressek a youtube-on, én is nosztalgiáztam rajta egy csomót, ha már magyarul nem tudok - a mai napig nem kaptam vissza a videokazijaimat attól az illetőtől, akinek kölcsönadtam. Néhány éve írt, hogy nemrég költözött, és megvannak a kazijaim, küldi is nemsokára - hát azóta is várom :((((
Nagyon OFF:
Október 9-től megismétlik a szörnyű szinkronos csatornán a Padre Corajét! :))))))) Időközben én beszereztem eredeti hangon is, úgyhogy most a teljesség kedvéért hozzácsapom a szinkront is, és élvezkedhetek a hangsávváltásokkal! :))))))
Ősz a nosztalgia ideje, véletlenül visszatévedem :)
Az Aranyrózsa rajongóknak mondom, hogy az emlékek felelevenítéséhez remek hely a youtube (mindenféle nyelven vannak videók belőle) és a fájlmegosztókon a mai napig óriási népszerűségnek örvend ez a mesesorozat - én szuper minőségben, németül és olaszul látom mindenhol.
nincs valakinek magyar felirata a filmek mellé?..nekem tulképp csak az első 3 részhez kéne, épp most töltöm, és nincs kedvem angol felirattal végignézni^^
A Desideriat is felvettük annak idején, de elég hamar le is töröltük. Olyasmi ez is, de a leányzó már fele olyan jó sincs, a történet meg az összes eddiginél vontatottabb. Franco Nero megjelenése meg valahogy gáznak tűnt, furcsa volt, hogy egy ilyen nevű színész mit keres egy futottak még mesejátékban, meg magyar filmekben. Rá kellett jönnünk, hogy Franco Nero esetleg nem is olyan nagy, mint a neve. :)
Óóóó, Fantaghironak topikja van? Csúcs. Lányaim még viszonylag kicsik voltak, amikor először vetítette a tévé, aztán az első két részt meg is vettük (nagymamitól megkaptuk?) műsoros kazettán. A mese kicsit agyon van "hosszítva" szerintem, de sok minden kárpótolt. Főleg a szép szereplők. :) Nagyanyó a pici Fantaghiroba esett bele, mi meg a lányokkal Kim Rossi Stuartba. :))) De a főszereplő csaj is kedvenc volt, meg a nővérei is, főleg a kis buggyant szőke. A királyfikon is mindig betegre vigyorogtuk magunkat. A Fehér Boszorka-Lovag nem volt kedvenc itthon, olyan fura az a színésznő.
Aztán később nagy örömmel láttuk a folytatásokat, de azokban már végleg leült a történet. :(( Azt hiszem, az ötödik résznél be is fejeztük, már nem volt élvezhető.
Jól elbeszélgetek itten magamban, de azért írok, egyszer majd csak visszajöttök.
Belenéztem ebbe a múlt pénteki (IV/1). részbe, nem igazán csodálkozom azon, hogy nem tartottam meg annak idején.
Pedig jól indult! Jó sötét volt az eleje, a megmosolyogtató spec. effektusokkal együtt is. Összességében annyit, hogy a kosztümök ismét csodaszépek, különösen a "keleties" jellegű királyság lakóié, az idegesítő szereplők (Angelica, de főleg a szobalánya) még idegesítőbbek, mint amire emlékeztem. A szinkronhangok megváltoztak, pl. Fantaghiroé Mezey Kitti lett, akinek bár szeretem a hangját, jobban örültem volna a réginek, Orosz Helgának.
Azon filóztam, hogy a kisebbeknek bizonyára teccett, és nem úgy nézik, ahogy én. Lehet, hogy öregszem? :O)
A köv. rész május 9-én pénteken lesz, 12:30-kor a TV2-n (megjegyzem, amikor senki se láthatja az ég világon).
További programajánlat: ismét lesz a Desideria és a Sárkány Gyűrűje, 2 részben. Időpont: május 5. hétfő, 12:35 TV2 és május 6. kedd, 12:35, TV2. Ez a mesefilm elég jól sikerült, és még Franco Nero is jáccik benne :O)
PÉNTEK, április 25. 12:20 TV2, Fantaghiro, a harcos hercegnő I/IV
Ez a "harcos hercegnő" egész kifejező lenne, ha nem hívnák már Xenát is ugyanígy :)
A tartalomból ítélve ez IV., vagyis a szörnyikés rész, ahol Tarabas apja a főgonosz. Hát ez van. Na mit szóltok?
Emberek, pénteken lesz 4 rész a Fantaghiróból! Sajna nagy valószínűséggel a legutolsó részek, amiket nem szeretek. A részletekről (időpont, csatorna) később, hátha valakit érdekel.
A csomag a postán van, nemsokára megyek érte :O) Szóval megérkezett! Ne aggódj a késés miatt, mivel egy ideje már kiment a fejemből, kellemes meglepi volt :O)
Alice és miss Jareth! A régen esedékes kazik múlt csütörtökön elindultak felétek, remélem, azóta már meg is kaptátok! Ezer bocs és egy anyamedve a hosszadalmas késésért!
Hát nem mondom, azért az a szőrös-bőrös szerkó se kutya, de nekem akkor is a fürdőnacija a kedvencem! :)))))))))))))))))) Na meg az a piros szerelés se rossz, amit a palotájában viselt, amikor a táncos csajszi ott vonaglott előtte...
Csak annyit tennék hozzá a Tarabas és a fasor témához, hogy azért neki is megvan a maga varázsa, sőt. :O))) Azt azért ne felejtsük el, hogy Kim Rossi Stuart színész (méghozzá nemzetközileg elismert), Nicholas pedig modell, aki még csak a szárnyait próbálgatja. Megnézem a III. részt is nemsokára, ha lesz ihletem hozzá.
Egyébként értékelném, ha leadná a tévé újra az egész "sorozatot", mert a legnagyobb meglepetésemre nagyon csúnya, hangyás az első részem, majd kiguvadt a szemem tőle. Tudod, noimporta, amikor annak idején másoltam át a tiedet, még gőzöm sem volt róla, hogyan kell és meg is lett az eredménye a kölcsönkapott kábelnek... azóta már tiszta profi lettem, pl. az NTSC-másolás meg se kottyan. :O)
A nemzetköziségről meg annyit, hogy nem tudom, mi üthetett a franciákba, hogy pont Kimet kérték fel a Vörös és Fekete főszerepére, hiszen ő olasz. Ezek szerint láthattak benne valamit. :O))))))