Keresés

Részletes keresés

kormos* Creative Commons License 2024.11.12 0 0 279

OK!

Előzmény: Nobody1 (277)
masterflash Creative Commons License 2024.11.12 0 0 278

Sziasztok!

Asztalos szorító markolatot látott már valaki külön? Ha nincs, miből lenne érdemes csinálni a töröttek helyett?

Nobody1 Creative Commons License 2024.10.27 0 0 277

Azt hiszem ami neked létra az nekünk inkább lépcső (padlás feljáró) kategória. :-)

Nem lesz kicsit szűk 60, illetve a beültetés után maradó 56 cm járófelület? Persze a teljes szélessége így is 76 cm lesz mert illik a fokokat 2 cm mélységben beültetni és lehet nincs több hely.

Trükkje? Alap, hogy a lépcsőfokok egyenletes távolságra legyenek egymástól (az alsó és felső is a padozatoktól!) és majd a helyére állított lépcsőn vízszintesen álljanak.

Aztán lehet van még "trükk", de más nem jut eszembe mivel ilyen "létrát" eddig nem készítettem - csak láttam... :-)

Előzmény: kormos* (275)
OldPinokkio Creative Commons License 2024.10.27 0 0 276

Sziasztok!

Polyboardos tapasztalattal rendelkező van itt?

kormos* Creative Commons License 2024.10.26 0 0 275

Létra!

Előzmény: motor-os (274)
motor-os Creative Commons License 2024.10.26 0 0 274

Most létra, vagy lépcső?

Előzmény: kormos* (273)
kormos* Creative Commons License 2024.10.26 0 0 273

Szakik!

Szeretnék csinálni egy 3 méteres létrát, fenyőfából.

A gerenda mérete: 10*15*300

Lépcsőfok mérete: 4*19*60  

Mire kell figyelni, mi a trükkje.

A gerendába milyen mélyen kellene beültetni a lépcsőfokokat?

Nobody1 Creative Commons License 2024.09.27 0 0 272

Szia!

Szerintem az is ugyanúgy jön ki mint általában a többi - az éklécbe hajtott csavarok feszítik be a helyére. A megfelelő méretű villáskulccsal meg tudod lazítani egyenként a csavarokat. FIGYELEM! Jobbra, tehát az éklécbe befelé kell tekerni a csavarokat, hogy meglazuljon a kés és ki tudd cserélni vagy beállítani...

(Nincs ilyen gépem és valamikor nagyon régen egy rövid ideig használtam egyet de közben nem volt dolgom az ékléceivel. Ha nem stimmel a tanácsom, akkor tegyél fel egy képet a gyalutengelyről amin látszik a probléma.)

Előzmény: Pamacs Mátyás (271)
Pamacs Mátyás Creative Commons License 2024.09.27 0 0 271

Sziasztok! 

Nálam tapasztaltabb szaki segítségét kérném Defém 400-as kombinált gyalu ékléc kivételéhez. Hálás lennék, ha valaki tudna segíteni hozzászólással, esetleg telefonon, vagy videóval. 

Köszönöm

Stubai Creative Commons License 2024.09.24 0 0 270

Üdv. 

112x76x6 cm cseresznyefa tábla eladó. Sajnos kb. 15 évig az erkélyen állt, látszik rajta az idő.:-) Esőtől védett helyen volt. A ragasztás mentén meg van repedve. Talán valaki tudja vmire használni.

laca1313 Creative Commons License 2024.05.20 0 0 269

Asztalos szakik!

Segítséget szeretnék kérni, mivel az új konyhabútorral beszoptam.  Eredetileg magasfényű bútort szerettünk volna, azonban a készre szerelés után, a védőfólia lehúzásakor derült ki, hogy jól mellényúltunk az alapanyag kiválasztásában. Ugyanis ugyan fényes, de opálos, éppen hogy csak nem narancsbőrös.  Ha jól emlékszem akkor Kronospán jégfehér lap lett kiválasztva, ami MDF hordozójú.

A kérdésem az lenne, hogy melyik a legfényesebb bútorlap? Mert annyira nem tetszik, hogy újra akarom szabatni az összes ajtót.

Nyír-Fa Impex Creative Commons License 2023.01.03 0 0 268

Sziasztok!

Eladó szélezetlen borovi jó áron!

140000 Ft/m3 +áfa
5cm vagy 4cm vastagságban.
1m3-es pakketekben eladó. (Mindkét vastagságból van 1-1 kisebb pakett is.)
Helye: Nyíregyháza
Érd: 30/6453387
vagy e-mailben: info@nyirfaimpex.hu

Maximboy Creative Commons License 2022.07.27 0 0 267

Sziasztok!

Esetlegesen valakinek...

EGGER H1401 Cascina fenyő munkalap vízzárója volna-e valakinek talonban? 

Elszámoltam magam, kellene még 1fm.

Köszönöm!

halaloszto Creative Commons License 2022.06.29 -1 0 266
Előzmény: nem vagyok aszalos (265)
nem vagyok aszalos Creative Commons License 2022.06.29 0 0 265

Tisztelt uraim Tisztelt szakemberek!

Gyermekotthonban dolgozom nevelőtanárként.

Növendékeimmel  szeretnék egy CARROM táblát

készíteni.

Tulajdonképpen egy táblás játék ami akkor működik

igazán jól, hogyha a fa lapon pöckölt játék korongok

gyenge pöckölésre  is sokat csúsznak a fa asztalon.

Már már úgy mintha jégen csúsznának.

Bizonyára megvan az asztalos technikája annak, hogy 

milyen módszerrel lehet a játék teret, és a korongokat 

felcsiszolni ilyen síkosra,ilyen símára. 

https://m.youtube.com/watch?v=0p_vQP1Vkio&feature=youtu.be

Esetleg tudna valaki nekűnk segíteni ebben? 

Le tudná nekünk azt írni, hogy mit kellene megvennünk,

és hogy fizikailag hogyan tudnánk elkészítési,és mivel kell az asztallapot bevonni? 

Megtisztelő válaszukat nagyon várjuk. 

Tisztelettel és köszönettel:

Július nevelő tanár. 

0036 20 9 757 167

send.julius@gmail.com

Nobody1 Creative Commons License 2021.11.22 0 0 264

Szia!

Nem a legegyszerűbb eset, mert ha jól látom a kárpit is kifut a láb/háttámla részre is.

Nos szépen le kellene bontani a kárpitosszegeknél, majd széthúzni a csapolást, azt megkenni faragasztóval - természetesen mindkét hársó lábnál, majd összeszorítani - mondjuk egy spaniferrel (ha van) vagy körbetekerni a 4 lábon pár menet spárgát és egy kis lécdarabbal megtekerve feszíteni és rendesen 4 lábra állítani a ragasztó száradásáig. Ez 24 óra, utána szépen visszaszegelve a kárpitot meg sem látszik a javítás és jó lesz. Kis 200 ml-es faragasztót már pár százasért adnak és az bőven elég lesz akár 4 székre is.

Nem tudom mennyire volt érthető így leírva?

Előzmény: marmande (263)
marmande Creative Commons License 2021.11.05 0 0 263

Sziasztok!

Az alábbi szék inog, ahol a hátsó rész az ülőrészhez csatlakozik. Hogy lehetne házilag megjavítani?

Úgy, hogy stabil legyen, de azért esztétikus is.

PETYUS Creative Commons License 2021.11.01 0 0 262

Akinek kell innen tananyag:

http://terrasoft.hu/mikolap/barkacs/

az töltse le, mert megszüntetem a gyűjteményt még az idén.

halaloszto Creative Commons License 2021.10.09 -1 0 261

Mindenképpen tegyél egy lécet az aljára, ami eltakarja a fényt szemből nézve. Én nem faragnám szét az alját, választanék olyan profilt, ami simán felrakható a szekrény aljára és kész.

Előzmény: reimken (260)
reimken Creative Commons License 2021.10.09 0 0 260

Üdv Mindenkinek!

Konyhabútoromat tervezem. Szabány 60-as szélességű elemekből lenne 18mm-es lapokkal. A konyhapult világítását szeretném a felsőszekrény aljában elkészített nútban elhelyezni, egy ilyen süllyeszthető profil segítségével:

https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/11667?gclid=Cj0KCQjw-4SLBhCVARIsACrhWLVCo_p19nHMykBx1JjaYcsOXNNvfQvn6ivAYmeCDUATzyNvX67jYiIaAgGDEALw_wcB

Elég a 18mm lapvastagság, vagy ki mit javasolna?

Előre is köszönöm a segítséget.

nabla_ Creative Commons License 2021.08.26 0 0 259

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! A konyhai munkalapom két szög miatt beázhat? Cserélni kell, vagy javítható, ha eltávolítom a szöget? A javítható, akkor hogyan? Köszönök minden segítséget!

Pharos Jani Creative Commons License 2021.07.11 0 0 258

"Úgy gondolom 1-es állásban a gép kondenzátorral indul 2-esben pedig kondenzátor nélkül fut már a motor, ..."

Az elektromos bekötéséről nem tudok semmit, de az elgondolásod jó. Elég sokszor használtam már ezt a típust, bérelt gépeket, mind így működött. 1-es állásban elindul, meg kell várni míg felpörög, aztán át kell kapcsolni 2-es állásba. Aztán indulhat a móka.

Előzmény: xciattila (254)
Tata bá' Creative Commons License 2020.08.06 0 0 257

Tisztelt Galambosúr! Egy fényképet szeretnék Őntől kérni, de csak itt értem el Önt. Tudna nekem írni: sphynx@freemail.hu Köszönöm.

Előzmény: Galambosúr (217)
motor-os Creative Commons License 2020.01.25 0 0 256

A 90 cm szélesség sok lesz. Be fog hajlani a saját súlyától.

Hátlapot is feltétlenül tegyél. Csavarozva. falcba. Nem nagy költség.

Legjobb lenne a Blum szekrényakasztó, de jó a Camaro sínes is.

Kék tipli, nála 1cm-rel hosszabb csavarral. A faltól függ a hossza. Én B30falba 80-as tiplit és 90-es állvány csavart szoktam behajtani ütve csavarozóval. Iszonyat erős.

Előzmény: Péjozsef (255)
Péjozsef Creative Commons License 2020.01.25 0 0 255

Sziasztok

érdeklődni szeretnék, hogy milyen felfogatást ajánlotok egy 150 cm magas, 90 cm széles polchoz. Hátlapot, ajtókat nem szeretnék, három rakodó lenne benne. 18-as butorlapbol csinálnám. Mögötte 38-as porotherm téglafal van. 
milyen felfogatást ajánlotok? Mekkora csavarral is mekkora tiplikkel?

előre is köszönöm a választ!

xciattila Creative Commons License 2020.01.10 0 0 254

Üdv! Parkettacsiszolóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Egy Künzle & Tasin Mignon S200 javításáról lenne szó, a vezetékek és a kondenzátorok kiégtek a gépben ezért azok ki lettek cserélve.
Maga a gép müködik, de nem tudják nekem megmondani, hogy a gépen miért van 1-es és 2-es kapcsoló is. Úgy gondolom 1-es állásban a gép kondenzátorral indul 2-esben pedig kondenzátor nélkül fut már a motor, viszont nincs benne akkora nyomaték mind 1-es állában. A gép egy fázisúra van át alakítva, viszont 3 fázisú kivitelezésben is gyártották.
Valaki le tudná nekem írni, eredetileg a gép hogy müködik? Se kapcsolási rajzot se motortípust nem találok akárhol keresem, az eredeti vezetékek meg teljesen le voltak benne égve kiszakadva stb. tehát nem tudom az eredeti bekötése hogy nézett ki.

Remélem nem írtam rossz helyre, villanyszerelő topicban nem hiszem, hogy annyian ismerik a gépet mint az ittlévők.

motor-os Creative Commons License 2019.02.27 0 1 253

Én is megnéztem.  :-)

Bő 30 éves ajtók. Volt valamikor, de a festő begittelte.  :-(

Előzmény: Soká (252)
Soká Creative Commons License 2019.02.26 0 0 252

Tök logikus, tetszik.

Mondanom sem kell, a mi ajtajainkban ilyen nincsen...

Előzmény: motor-os (251)
motor-os Creative Commons License 2019.02.26 0 2 251

Nincs mit. Most már tudod mi a poloska falc?  :-)

Előzmény: Asztalos89 (250)
Asztalos89 Creative Commons License 2019.02.26 0 1 250

Köszönöm szépen! 😊

Nagyon hasznos videó 

Előzmény: motor-os (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!