A házat a barlangon keresztül lifttel lehetett megközelíteni, de amióta a globális felmelegedés megemelte a tengerszintet, csak a cselédlépcső használható.
Erről eszembe jut egy cikk, amiben hírül adták, hogy egy festő megvett egy leomló partfalon lévő házat. Igaz lakni nem tud benne, meg talán már le is omlott a parttal együtt mostanra, de legalább szép képeket tudott csinálni róla.
Biztos a madarak is azért szállnak el, mert omlani fog.
"Néhány képen már sokszor elgondolkodtam, mit is akart elénk tárni a festő/rajzoló. Most elsősorban nem filozofikus töprengésekre gondolok, hanem talányokra, érdekességekre.
Vajon hogyan halt meg ez vagy az, ki az a kis ember az árboc tetején, mire készül az a sötét figura, ilyesmik.:-)
Lehet, hogy nem sokan fognak írni ide, de a topic érdekes lesz, az biztos. Feltéve, ha jönnek majd képek tőletek is.:-)
Íme, az első, egy gyönyörű kép Larry Elmore-tól: Vajon mi történt itt?"
Hátha még jár erre valaki, felbuzdulva a topiknyitó hozzászóláson, csatolok egy képet. Ha valakinek van kedve játszani, gyüjjön, - jó volt olvasni régebben is ezt a topikot.
a delfingleányka meglátta a delfingfiú kikockázott hasizmát, vagy valami mást és egyből lehidalt... ez lehet a vizihid.
vagy lehet a lány már kicsit vénecske és igy mutogatja a fiúnak milyen kis fitt még, úgy hajlik a dereka, mint szélben a kelkáposztamag... sehol semmi derékzsába.
vagy lehet a fiúnak fáj a bokája? és azt akarja megtekinteni? hátrafelé, lesből, cselesen?
de biztos a nő volt, főleg annak tudatában, hogy fehér májából éppen felfelé távouik a fehérség, mivel a Kkardos Kkopaszok nyelve haláluk után 5 perccel ki fog szakadni a szájukból, hogy elmenjenek máshova és ehhez nagyon kell pörögniük. (A Kkardos Kkopasz éppen a kezével mutatja, hogy már eltelt 4 perc) Ezt a nyelvpörgést használja ki a csaj a méregtelenítésre, azaz a fehér eltávolítását a májából. Neki most elég volt 4 perc is, de csak a nyelv pörgésisebessége miatt.
Úúú, bakker. Most világítottad meg bennem a kép valódi értelmét! Szóval a szegény, erejét vesztett sárkány tanácsért folyamodik az öreghez, mert már senkivel sem bír el. Semmi vér, semmi irgalmatlanság, teszetoszaság foglalta el a helyét. És ez így tovább nem mehet. És akkor az öreg megmutatja neki, hogy nem kell ide tk. nagy erő "így benyúlsz az orrába, látod? és akkor szépen kifordítod. " És a sárkány nagyon alázatosan néz szegényke és még az üveggolyós nyakláncát is eldobja nagy örömében, az meg szétgurul.
A képen Lichthof Sámuel bácsit, alsó-jeruzsálemi lámpakereskedőt, láthatjuk ahogy éppen megalkuszik Kan Otz-cal, a lámpadémonnal, egy míves petróleumlámpa árában, ami ezidáig Otz legénylakásaként szolgált. Sámuel bácsi jobbkezével ezt mutatja: "A jelen gazdasági helyzetben, maga is megértheti drága uram..." bal kezével pedig ezt: "nem adhatok érte többet, mint ÖT sékelt, és akkor már én is ráfizettem, de az ilyen jóravaló úriembereken, mint a Lámpadémon Úr, nekem mindig megesik a szívem."
Otz kissé szomorú, érzése szerint áron alul kelt el a bérlemény. Búsan vakargatja halántékát, de nincs mit tenni, volt neje Petr Ol, állandóan a gyerektartásért nyúzza, a vörös sörényfesték ára is egyre csak drágább, csak hogy a jobb hármas agyarbeültetésről ne is beszéljünk. Ha így folytatódik hamarosan egy konnektorba kell költöznie vagy sétarepüléseket kell tartania turistákkal a hátán Jeruzsálem óvárosa felett.
Nem rossz, nem rossz, de akkor is az én teóriám a harmadikról látszik alátámasztva lenni, mert az belátható, hogy szegény bácsi elég rossz állapotban van ahhoz, hogy önmaga erejéből ilyen szépre igazítsa magát. Szerintem ha a néni jövőbelátó, márpedig miért ne lehetne egy testforrasztó még az is, akkor megkönyörül a bácsin és meghegeszti, mert reményli a közeli jövőben nyilván megvalósuló hatalmas szívességtételt. Vagy a harmadik igen szép.
Ölésről szó nincs. Vígan kártyázgattak eredetileg, de a csúf sárkány győzni látszott, az öreg elhatározta hát, hogy nem hagyja annyiban a dolgot. Kérdezi tőle, hogy meg tudja-e ezt az ujjaival csinálni? Mert ha nem, akkor az egész parti nem ér, az övé az összes pénz. Erre szegény sárkány nagyon elszégyelli magát, mert neki még ujjai sincsenek, nemhogy ilyesmit tudjon velük kezdeni. El is pirul bánatában és sajnálja, hogy izmokat növesztett ahelyett, hogy ujjakat növesztett volna. De hát ez tűnt egyszerűbbnek. És mivel az öreg olyan ördöngős, hogy titkos módszerekkel a sárkány elmebéli képességeivel világít a lámpásában, ezért hát nem is fog soha rájönni arra szegényke, hogy átverték. És én most nagyon sajnálom őtet. :(
dehogy alabárd, az forrasztópáka :) és a néninek az a képessége, hogy simán összehegeszt vele mindenféle lefejezetteket.... ezért aztán azok járnak is hozzá rendesen egy kis visszaforrasztást kuncserálni, meg mindenfélékkel keveskedni.
vajh a képen látható kedveskedő milyen sorsra jut?
Az hagyján, de szerintem nem is a csaj csinálta. Valaki más lehetett és gyors a nő kezébe adta a bárdot, kihasználva, hogy a nőci még kissé az átélt élmények hatása alatt áll és nem figyel eléggé arra, hogy mit vesz a kezébe, még az is lehet, hogy a férfi lett öngyilkos és csak álca az az idétlen kötél, ami meglehetős slampossággal van feltekerve a kezére. Sőt, az is lehet, hogy igazándiból behúzta a fejét és megtréfálni akarja csak a nőcit, hogy az mit szól majd, ha feleszmél. Valami ilyesmire tippelek.
Én hanyagoltam az Indexet, most is csak egy másik topik miatt néztem fel, aztán megláttam a kedvencekben a jó öreg ...ezt.:)
A néni nyilvánvalóan szteroidokat hozott a minotauruszembernek, aki, mint az látható, az ezévi Mocsári Testépítő Olimpiára készül. A minotauruszember most is épp a pózolást gyakorolja, ezzel kapcsolatban kikéri dealere véleményét is. (A kokszolás egyébként a mocsárban is tiltott, ezért kell suttyomban, szürkületkor idehajókázni.)
A néni nyakláncát nem látom tisztán, de feltehetőleg ő is valamelyik fitnessz versenyen nyerte.
A koma azért agglegény(mert ugye az?), mert a hevesebb igenlésekkel maradandó sérüléseket okozna magának. Demitvisz a néni a köcsögben? Ésmirőlszól a nyaklánca?