Sziasztok! lustig mit harmonika c. darab kottája kellene, Tango harmonikához. Ha valaki tudna nekem segiteni megköszönném, de akár jó hasonló stilusu kotta is. ha valaki tud segiteni a : le15@freemail.hu ra írhat
Keresek Havasi Balázs kottákat, főként a "The Storm" és a "See Red" érdekelne! Ha valakinek megvan az egyik vagy mindkettő, az légyszi írjon és küldje el őket, vagy írjon egy linket, hogy honnan tudom ingyenesen letölteni a kottát. E-mail-címem: sarkanygab@citromail.hu vagy sarkanygabi@citromail.hu . Előre is nagyon köszönöm: Gabi.
Sziasztok! Hát persze, hogy segítség kérés. Gitározni tanulok, szeretem a Bojtorjánt. Szeretném megtanulni az Egy hétig tart... című számukat. Ebben a zenekarban Vörös Andor énekli. Bródy kottája meg van. Nem tudom, de szerintem Andor máshol énekli. Tehát, ha nem szürke, ha nem fekete, akkor szeretném ha valaki elküldené az első, és 2. és vagy a harmadik akkordot is! Köszönöm, Rizmajer József, azaz rizibacsi@freemail.hu
sajnálom..hirtelen felindulás volt..:( A zeneiskola akinek írtam még nem válaszolt..valószínüleg elmegyek majd egy hangszerboltba és megkérdezem meg van-e nekik az a kotta..ha ott sem lesz már tényleg nem tudom mitévő legyek..
Egy 2007-es felvételt láttam a YouTube-on, az a budapesti VIII. kerületi zeneiskolában készült. Tippelem, hogy nekik valahonnan rendelkezésre állt a szükséges kotta.
értem..de mivel a topic neve kotta úgy gondoltam hogy ide olyan emberkék irogatnak akiknek vannak kottái.. Egyébként nem tehetek róla hogy nincs pénzem 3000 Ft-os kottákra..és ha tudni akarod nekem ez a kotta egy versenyre kellene és mivel a klarinét tanárom sem tudta megszerezni gondoltam máshol is megpróbálom és remélem nem csak ilyen akadékoskodók olvassák a kérésem mint te...:S
A kottamásolás és csere-bere téma minimum szürke kategória, jogilag mindenképp tiltott. Ez a topic meg nagyjából-egészéből pont nem erre a célra jött létre, hanem a Finale felhasználók (tágabb értelemben a kottaszerkesztéssel foglalkozók) segítésére.
Sziasztok! Szükségem lenne egy klarinét kottára.. Már mindenhol kerestem de nem találom..csak boltban lehetne megvenni de drága..:S John Williams: Viktor's Tale -> ez a címe, zongorakísérettel kellene Kérem akinek megvan küldje el az e-mail címemre: leleka@citromail.hu előre is köszönöm!
azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy szükségem lenne egyelőre két kottára, mert már a kövi karácsonyi színdarabot tervezem, ami zenés-éneklős produkció lenne, de két zenére nagyon nagy szükségem lenne, mert zongorás kísérettel énekelnék a szereplők a darabban, de sajna a kottát nem tudom beszerezni, és addig nem tudom elkezdeni a darab megírását, amíg nincs meg. A két kotta: Delhussa Gjon : Ha hallod a harangok hangját Neoton Família : Ha elmúlik karácsony
az e-mai címem: lenard13@freemail.hu
nagyon,nagyon köszönöm előre is, aki tud rajtam segíteni.
Valszeg eleve esélytelen, de nem tudna valaki megdobni a Most múlik pontosan ( Quimby ) c. számban található trombitás rész kottájával? A füleim megvannak, feladták. Köszi.
Nem tudja valaki, hogy miért lehet az, hogy a Smartscore pro-ban nem hangjegyeket, kulcsokat meg előjegyzéseket látok, hanem különböző, értelmetlen betűket és szimbólumokat? Ha valaki tudna ebben segíteni, nagyon megköszönném. Nem értek hozzá! Lehet, hogy nem kompatibilis az xp-vel ez a verzió? Nos, egyelőre fogalmam sincs :D
Esetleg Text Tool, hang fölé duplakatt, Text menü, Inserts, Symbol - Select. Azután a "fülénél" fogva oda húzod ahova akarod. Kicsit fapados és a laphoz van rögzítve, tehát változás esetén "elmászhat" a helyéről, de elvileg jó lehet ez is.
Lektorálás alatt van egy magyar nyelvű Finale 2009-es kézikönyv ha a szerző jóváhagyja, felteszem ide az elérhetőségét, lehet megkeresni.
Nincs a Finale-ban olyan opció, hogy "szigorúság csökkentése" vagy valami hasonló? Vagy valami "csakazértis" billentyű, ami által az ellenjavallt megoldások is lehetségesek lesznek? Nem csodálkoznék ha lenne, mert néha a zeneműkiadók által kiadott kottákban is van olyan amit mondasz, és újabban ők is használnak valamilyen programot.
"ha egy f előjegyzés által fiszre van módosítva akkor a műben lévő összes f (ami ugye most fisz) elé csak duplakeresztet hajlandó kirakni. Szimplát nem."
"De ez ugye nem baj? "
De pontosan ez a bajom.
Igen, tudom, hogy ez így szabályos. De a gyakorlatban ezt a szabályt sok zeneszerző megszegi mint, ahogy írtam lentebb. Tehát én is szabálytalan kottát akarok írni, de nem tudom, hogy kell.
> ha egy f előjegyzés által fiszre van módosítva akkor a műben lévő összes f (ami ugye most fisz) elé csak duplakeresztet hajlandó kirakni. Szimplát nem.
De ez ugye nem baj? Viszont ha valahol van egy f (feloldójellel visszasüllyesztve), akkor utána valószínűleg ismét engedi kitenni a keresztet legalább a legközelebbi ütemvonalig. (Nem lenne baj ha később is engedné, de nem kötelező neki.) Ez nem hiba, hanem a kottaírás szabályaiból következik.