Keresés

Részletes keresés

Dr. Stig Helmer Creative Commons License 2003.04.11 0 0 47
Na, felhozom ezt a kedves kis topic-ot, még az utolsó pillanatba, hátha sikerül még valakit elbizonytalanítani. :-)
Póli Creative Commons License 2002.12.17 0 0 46
E vélemények is jól alátámasztják, hogy a topicnyitó alapvetően csak

EUfikázásra

akarta felhasználni ezt a minden valamire való újságban is csak egy kis minuszos hírként megjelenő grafikusi gondolatfutamot. Szellemiségének színvonalát csak a "Ha EU tagok leszünk betiltják a mákostésztát !" vészharangkongató baromsághoz lehetne hasonlítani...

Előzmény: sas2 (44)
sas2 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 45
Nem nyert, nem csípem a milyépeseket, persze titeket még náluk is jobban utálom. :-))
Előzmény: ŰZÖTT VAD (42)
sas2 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 44
Néhány vélemény a BBC honlapjáról:

Micsoda hülyeség! Képzeljünk el egy kocsmai vetélkedőt, ahol az a kérdés: "Mik az EU-zászló színei, pontos sorrendben?" (David Clayton, Nagy-Britannia)

Nem értem, miért kell lecserélni a zászlót. Észrevették, hogy a mostani zászlón még mindig 12 csillag van, ami "a tökéletes egységet" hivatott jelképezni? (Richard Thomas, Nagy-Britannia)

Tartsák meg az eddigi zászlót! Csak tegyenek rá több csillagot. Szerintem a jelenlegi zászló és a színek elég jók. (Braulio Mercader, Németország)

Nekem ez pénzpocsékolásnak tűnik. Mi a baj a mostani zászlóval? Támogatom az egyesült Európát, de az ilyen hírek azok, amire buknak az euroszkeptikusok. Annyira fontos, hogy minden országnak legyen egy csillaga? (Mark, Nagy-Britannia)

A zászlónak az a funkciója, hogy a hazafiak és a gyerekek egyaránt könnyen felismerjék, és le tudják rajzolni. Ezt a bárkód-dizájnt is könnyen fel lehet ismerni, de kellemetlen a szemnek és a művészek számára nagyon nehéz feladatok jelent majd. Valami olyasmi kéne, ami az olimpiai zászlóra hasonlít. (Sonya Moran, Anglia)

Az Európa Tanács szerint a csillagoknak más a jelentése: "a kék háttérben lévő csillagok Európa népeit és egységüket szimbolizálják. A csillagok száma állandóan 12, mert az a tökéletesség és egység jelképe." (Wessel Geursen, Franciaország)

A szerkesztőségünkbe eddig beérkezett vélemények:

Kedves és vidám a tervezett új zászló, de én a régóta használtat tartanám meg. A 12 csillag a tökéletességet jelzi és a középkék égen ragyogó csillagok az eget idézik számomra, ami megnyugtató és ismert környezet a zászlón is megismételve. Ahogyan ez magától értetődő ábrázolás, úgy legyen az európai államok szövetsége is magától értetődő létesítmény.

kisevet

Remélem csak egy vicc az egész. Praktikus okokból is eleve elvetendő, talán még közröhej tárgya is lenne az EU. Az eredeti tetszik nekem, de ha mindenképpen változtatni akarnak, akkor egy kevésbé "művészi" zászlót válasszanak.

Zsombor

Jó a régi zászló. Nem kell ilyen tarka-barka, ezt fejből le sem lehet rajzolni.

Tünde

Az EU egy komoly közösség, mely igen fontos feladatok megoldására hivatott. Úgy vélem, hogy ez a csicsás zászló nevetségessé teszi az egész európai közösséget. Megértem, hogy minden ország meg akarja őrizni identitását az EU-n belül is és ezt a zászlóban ki is akarják fejezni, de ez nagyon sikeresen megoldott volt korábban. Támogatom azon ötleteket, hogy további csillagokkal kéne kiegészíteni a már meglévő lobogót.

Miklós

u.i.: "Koolhaas nyerte 2000-ben a Pritzker-díjat (az építészet "Nobel-díját") és uniós illetékesek gyakran konzultálnak vele." Egy építész feltétlen ért a zászlók megtervezéséhez? A mellékelt példa számomra ezt megkérdőjelezi.

Szerintem a kék mezőben a tizenkét csillag jobb, mint a színkavalkád csíkjai! Ha ez lenne az új zászló,akkor én ellenzem!

Róbert

Szerintem is további csillagokkal kellene kiegészíteni a már meglévőt. És az euró-centet is meg kéne változtatni, mert csak a mostani tagállamok vannak rajta.

Attila

Szerintem ennyire ötlettelen, a józan észt lefékező, tartalmában semmit se mondó (csak annak, akinek elmagyarázzák, hogy miből szedték össze), semmilyen jelképpel nem azonsítható, igy az embereket semmilyen szinten meg-nem-szólító, szemet fárasztó, silány, unalmasnak nem modható, mert érthetetlenül ismétlődő, mesterséges lehetetlenséget csak a futottak-még kategóriában lenne szabad megemlíteni.

Hát ha errefelé tartunk a közös Európában, akkor én - köszönöm szépen - nem kérek belőle.

Üdv

D.T.

Munkatársaimmal egyetértésben szeretném leírni véleményünket, miszerint az új EU zászló terve egy nagy színes vonalkód. Nem a sokszínűséget reprezentálja, hanem személytelenné válik az egész. Az EU zászlónak az a lényege, hogy a sok különböző országnak együvé tartozását szimbolizálja.Ezt nem lehet felcserélni egy olyan zászlóval, amely mindenkinek éppen a különbözőségét hangsúlyozza. Csak ennyit szerettünk volna mondani. Köszi.

Melinda

Helo Szerintem nem jó ez az új zászló. A régi jobb, egyszerűbb és már mindenki megszokta és ismeri. na de ezt a tarka-barkát mindenki utálni fogja.

Jjanos

Szerintem a mostani EU zászló úgy jó, ahogy van. Semmi okát nem látom a változtatás szükségességének. Kék alapon 12 sárga csillag. Az emberek ha meglátják ezt a jelképet, tudják, hogy az Európai Unióról van szó. Minek ezen változtatni?A tervezett ezerféle színű csíkos lobogó a sokszínűséget hivatott szimbolizálni?Hát én nem vagyok benne biztos, hogy ezzel célba találnának. A színkavalkádnál sokkal jobban kifejezi az egységet a 12 csillag. Egy kör 12 egységes részre osztva, mint az óra számlapján. Ez egyszerű, de ugyanakkor figyelemfelhívó is, jól átlátható, megjegyezhető, felismerhető, és nem téveszthető össze semmi mással. Ja és nem képezi közröhej tárgyát, ha ránéznek. Tehát a mostani EU zászló magán visel minden olyan jegyet, melyek egy igazán jó szimbólum fontos jellemzői. Szemben a tarka-barka csíkokkal...Szerintem maradjunk a mostaninál. Ez már bevált.

Üdv: Melinda

Az Európai Unió tervezett zászlócseréjével kapcsolatban szeretném megosztani véleményemet Önökkel. Egyetértek azokkal, akik szerint nem jó ötlet leváltani a jelenlegi csillagos zászlót a Koolhaas-féle csíkos -engem rongyszőnyegre emlékeztető - zászlóra.

Egyrészt szerintem az eddigi logó népszerű, széles körben ismert és használt, jól felismerhető; egyszerű, ugyanakkor kifejező is egyszerre.Másrészt mély szimbolikus tartalmat is hordoz.

A kék szín a nemzetközi együttműködést jelképezi, és utal az égre (a katolikus hagyomány szerint Szűz Mária köpenyére).A kör az összefogás, az erő és a tökéletesség szimbóluma.A 12-es szám egyfelől az időbeosztásra utal (12 hónap, 12 egység az óra számlapján), ezentúl bibliai jelentéstartalmat is hordoz (Izráel 12 törzse, a 12 apostol, a mennyei Jeruzsálem 12 kapuja).A 12 csillag körben való elhelyezése is bibliai eredetű: a Jelenések Könyvében megjelenő Napba öltözött asszony fején 12 csillagból álló korona van. Ez alapján ábrázolták Máriát a fejét glóriaként díszítő 12 csillaggal, innen való a mostani EU-jelkép formája. Így valóban a teljesség, a tökéletesség és az örökkévalóság szimbóluma, nincs szükség tehát a bővítéssel párhuzamosan a csillagok számának növelésére.

Ezzel szemben az új terv nem hordoz semmiféle önmagán túlmutató tartalmat, bonyolult és nehezen lehet vele azonosulni. Ha az EU vezetői változtatni akarnak a szervezet arculatán, akkor szerintem nem a zászlót kellene lecserélniük...

Tisztelettel: Gábor (Kecskemét)

Nem kopott a kék lobogó, hogy ki kelljen cserélni. Jelenleg is tíz ország, foggal-körömmel próbál e zászló alá is tartozni. És azért kicserélni a zászlót mert "túl komoly", végképp meggondolatlanság, ugyanis az EU még nem adta annak jelét, hogy komolytalan makrointegráció lenne. A csillagok számán sem kell változtatni, mert az soha nem jelölte az integrációban résztvevo országok számát. A logóterv kellemes látvány, jó ránézni, de zászlónak "túl komolytalan".

János

Igen, igen hasonlít az Egyesült Államokban elterjedt szivárvány csíkozatú zászlóra, ami a buzik szimbóluma. Es mi lesz ha több ország fog csatlakozni az euróhoz, minden egyes alkalommal bővülni fog?

Golf Jetta

Azt hittük a gépünk rosszul tölti le a zászló tervet...De a szöveg alapján vettük észre ez az. ..Olyan mint egy elfuserált vonalkód..

kolcseytv - híradó

Az érzelmek mellett fontos gyakolati szempontok is a szólnak Koolhaas zászlóterve ellen (amelyek bármely logótervező számára rögtön szembetűnőek, ebből is látszik, hogy építészünk nem ért ahhoz, amit csinált).

A színek nélkül például felismerhetetlenül vonalkóddá válik, megszűnik szimbólumként funkcionálni, így nem használható például vert érmén, gravírozva, egyszínű nyomatokon.

Zászlón nem lehet olyan ábra, amelynek egyes részletei ne hordoznák többé-kevésbé ugyanazt a jelentést, tekintve, hogy a zászlót lobogtatja a szél, és így ritkán látható teljes egészében. Ha ezt a csíkos rajzot zászlóra tesszük, pl. a kék-fehér végével a zászlórúdra, szegény görögök színei szinte mindig el lesznek takarva. Üdvözlettel:

mEGYA

Szerintem tokeletes elkepzeles, kifelyezi a sokszinusegunket, a tarka ossze-visszasagunkat. Valoban egy vece papir vonalkodjara hasonlit,tokeletes. Szerintem a tervezo csak megakart minket viccelni, vagy megsem? De a tervet lehetne egy kicsiket meg fokozni az altal, ha mondjuk a vonalkodot hologramosra gyartatna a megrendelo,szerintem akkor lenne csak tokeletes, marmint a hulyeseget tekintve!

Mindenkinek nyugalmas jövőt!

Szerintem ez a köztudatba bedobott "zászló ügy" arra kiválóan alkalmas, hogy elvonja az emberek gondolatait - elemzőkészségüket tompítva - az EU és az EU bővítés hatalmas gondjairól.

Lacó

Póli Creative Commons License 2002.12.17 0 0 43
"Nem a Budapest zászló román színű, hanem a román zászló Budapest színű!"

Úristen, hányszor mondtam én is ehhez hasonlót a "magyarkodó" okostojásoknak (már csak azért is, mert a Budapest zászló a régebbi) !
De lepereg. Mindannyiszor azt hiszik, hogy ez csak a hazaáruló Demszky műve lehet... :)

Az emberi butaság végtelensége mindig elképesztő !

Előzmény: bivak (38)
sas2 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 41
nem vicsorgó! Vigyorgó :-)))
Előzmény: Adenauer (40)
Adenauer Creative Commons License 2002.12.17 0 0 40
Gyerekek király !
Az ember bemegy a boltba, megveszi a "vonalkódot", oszt fizetés helyett a kasszából visszabámul majd egy vicsorgó sas2.

Az, hogy mennyi a valsége, a hivatalossá válásnak, előttem már többen is kifejtették.
Az, hogy súlyos mentális problémáid vannak, nem kétséges.
Javallat: Pszihológus

Jó pihenést !

Adeanuer

Előzmény: sas2 (-)
bivak Creative Commons License 2002.12.17 0 0 38
Rossz a hozzáállásod. Nem tanultál még Orbán Viktortól sem? Nem a Budapest zászló román színű, hanem a román zászló Budapest színű! Szerencsétlen kishitű!
ŰZÖTT VAD Creative Commons License 2002.12.17 0 0 36
Aki ezt a topocot indította az emberi butaság, kishitűség, primitívség, hogy ne mondjam tahóság legmélyebb szintjére szavaz.
ŰZÖTT VAD Creative Commons License 2002.12.17 0 0 35
Te magyarnak születtél.
Az utóbbiért főleg kár...
Előzmény: julianusapostata (26)
bibercalmero Creative Commons License 2002.12.17 0 0 34
Szal ket olasz zaszlo lesz az eu-s zaszloban, magyar meg egy sem...
Előzmény: sas2 (3)
bibercalmero Creative Commons License 2002.12.17 0 0 33
Es szerinted ez igaz?
Előzmény: old schachterhand (31)
blackhole Creative Commons License 2002.12.17 0 0 32
Jókara égés a szivárványos zászlóra asszociálni erről, nem?
old schachterhand Creative Commons License 2002.12.17 0 0 31
Mottó topikindítódhoz: a sötétség gyorsabban terjed, mint a fény.
Póli Creative Commons License 2002.12.17 0 0 30
"Én magyarnak születtem és az is szeretnék maradni!"

Nincs mese, ki kell vándorolnod !
Itt nemsoká' csupa európai magyar lesz csak, ki is fognak nézni maguk közül, ne várd meg !
:)

DRT Creative Commons License 2002.12.17 0 0 29
Vazze, tényleg...Én már az új tagokat is beleláttam, úgy meg nem jön ki sehogy se (ugyanerre gondoltam én is).
Előzmény: kostas (25)
cantelier Creative Commons License 2002.12.17 0 0 28
Hogy ontopic is legyek, nekem se tetszik ez a vonalkódos zászló, remélem nem ez lesz majd. De akármilyen is lesz, kirakom a szobám falára a magyar mellé. Nem fölé, nem alá hanem mellé.
cantelier Creative Commons License 2002.12.17 0 0 27
"Én magyarnak születtem és az is szeretnék maradni!"

Én magyarnak születtem és az is maradok, de magyar leszek Európában. Végre elfoglaljuk megérdemelt helyünket a világban, miért fáj ez neked annyira? Ki fogja megtiltani neked hogy magyar legyél? Mondd meg egy franciának, hogy ő nem francia hanem "csak" "európai"...kiváncsi vagyok mit fogsz kapni...

julianusapostata Creative Commons License 2002.12.17 0 0 26
És ki fityfene szavaz az Eu-ra? No és föleg miért?
Én egyetlen pozítiv oldalát sem találtam..
Tudom sokan mondják. Hu de EU állampolgárok leszünk és hu de jó lesz!

Én magyarnak születtem és az is szeretnék maradni!
Nem EU -Erről a két betüről mindig az eutanázia jut eszembe!
Vagyez az is? Egy nemzet önkéntes halála?
Köszi én nem kérek belőle!

kostas Creative Commons License 2002.12.16 0 0 25
ír, brit, portugál, spanyol, francia, belga, holland, luxemburgi, német, olasz, dán, osztrák, svéd, finn, görög a sorrend, ami nyugat-keleti irányban az országok fekvése.
Előzmény: DRT (14)
Infantrio Ficcer Creative Commons License 2002.12.16 0 0 24
4 évente a valasztasokon. Amikor is a szavazatok tobb mint 90%-at rendszeresen olyan partok kaptak, amelyek progjamjaban kiemelt helyen szerepelt az EU-csatlakozas.
Előzmény: promakhosz (23)
Fine Tune Creative Commons License 2002.12.16 0 0 21
Érdekes zászló, mert senki nem tiltakozhat, hogy színei nincsenek benne. De aki pontosan lerajzolja, annak nem semmi a memóriája.
Sagittarius Domesticus Creative Commons License 2002.12.16 0 0 20
A katonabácsik hordtak ilyesmiket a mellyükön a kaszárnyában.

Én megkérdeztem az őrnagy elvtárst hogy mi ez?
Azt mondta hogy a kitüntetésnek a szimbóleumja. Na ez pont úgy néz ki.

:-))))))

Infantrio Ficcer Creative Commons License 2002.12.16 0 0 19
Közvetett módon azért 4évente +kérdezték, nem?
Előzmény: promakhosz (18)
Jereváni rádió Creative Commons License 2002.12.16 0 0 17
Hát, ha komoly, elég agyament ötlet. Egyrészt baromi ronda, mádrészt 1-2 bővítés és nem fér ki ennyi vonalkód. Vagy nyúlik majd mint a rétes? Bár tőlem hupikék törpike is lehet rajta lila mezőben, ez a legkisebb dolog ami befolyásolja a szavazatomat.
James di Fulig Creative Commons License 2002.12.16 0 0 16
Talán a pontos Piroska.
Előzmény: eztEgyed (13)
James di Fulig Creative Commons License 2002.12.16 0 0 15
És még te állítod, hogy hülyeséget írok. Eh ... Rég olvastam ekkora zagyvaságot.
Előzmény: sas2 (12)
DRT Creative Commons License 2002.12.16 0 0 14
Próbálok rájönni, hogy mi alapján rakták sorba, de az istennek nem akar összejönni.
eztEgyed Creative Commons License 2002.12.16 0 0 13
Hát ez az!!! Ki kapja majd a piros pontot?
Előzmény: James di Fulig (11)
sas2 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 12
Komolyan írsz ekkora hűjeséget?

A kommunizmusban is volt szavazás, 99,8%-os részvétellel, a Népfront győzelmével. :-)
Tehát volt felhatalmazás :-)))

Most is addig fogják szavaztatni a jónépet amíg el nem fogadja a csatlakozást, a csatlakozás eldöntött tény.

Ellenvéleményeknek ne adnak helyt a médiában, az egész olyan lesz, mint a nyílt képviselő-választás a Hothy-rendszerben (A NATO-melléklezteket is a fegyvergyártók szponzorálták, anno)

Előzmény: James di Fulig (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!