Ez a géniusz dolog, külömbe' nem is olyan merész. Független erdélyi források szerint Vitykában határozottan van valami, ami a fiatal Ceausescu-ra emlékeztet.
Kezd egy kicsit tele lenni a hócipőm azzal, hogy minden ami Erdélyből jön a kizárólag tiszta és nemes lehet. Ott is emberek élnek, ugyanannyi gyarlósággal mint mi "itthoni magyarok". Nekem nem hiányzik az, hogy a határon túli magyarság döntse el, ki is az igazi magyarok miniszterelnöke. Én itt élek ezen a 92 ezer négyzetkilométeren, és vagyok olyan földhözragadt, hogy elsősorban az érdekeljen, amit a mi érdekünkben tesz valaki.
Az meg tényleg nem érdekel, hogy ők kit és miért tüntettek ki. Tegyék, ha ez a szívük vágya - ennyi.
tulajdonképpen szőrszálhasogatás, de kik tüntették ki?
A cinkos- és tettestársai tüntették ki. Nagyon megérte nekik, átutalással mentek a milliárdok Erdélybe, és a fele bőröndben jött haza. De nem oda ahonnan indult (költségvetés), hanem -közeli zsebekbe, ehhez kellettek cinkosok, és ott is maradhatatott egy kicsi, hogy a pofájuk be legyen fogva, és még hálásak is lehetnek.
Azok lettek, mint látjuk.
A Nőtanácsban úgy gondoljuk, hogy a maga által javasolt elismerést a fidesznyikhajmaoista fővezér még nem érdemelte ki. Magának azonban adunk egy oklevelet, átveheti Lendvai etnő titkárságán.
Persze, majd ha a baloldali/liberális stb. politikusoknak is lesz rá anyagi fedezete, hogy a magyar nép nevében magánegyetemeket nyitogassanak, akkor....
De ki tud olyan baloldali és liberális politikust, aki eddig hasonló elismerésben részesült
Pömpike például Moszkvában is komoly elismerésekben részesült, és az nincs is messze Kárpátaljától. Nem beszélve arról, hogy Nyugat-Romániában meg becsületcsontot kapott. Továbbá lelkes híve a Benes-dekrétumoknak, de legalábbis hónaljig tele volt a gatyája, amikor Orbán ezt a kérdést feszegette.
És különben is, neki is lehetne bányája, csak ő nem akar.
Julianus-díjjal tüntették ki Orbán Viktort. Az elismerést a Sapientia erdélyi magyar tudományegyetem létrehozásábán játszott szerepéért ítélték oda a volt kormányfőnek, aki elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen a díjkiosztó ünnepségen, a tervek szerint 2003 pünkösdjén, a csíksomlyói búcsú alkalmával veszi majd át díját.
Nem az első határon túli magyar szervezet, amely elismeri az Orbán-kormány nemzetpolitikáját.
De ki tud olyan baloldali és liberális politikust, aki eddig hasonló elismerésben részesült Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken? Állítólag ők is nemzetben gondolkodnak, és szavaik szerint törődnek a határon túli magyarokkal. Érti ezt valaki?