Szia maci!
"A felettem lakó eláztatott, más biztosítónál vagyunk. Az én biztosítóm azt mondta hogy ilyenkor természetesen a beázást okozó felelősségbiztosítása alapján szokták a kárt rendezni."
Jól mondták, tényleg a feletted lakó biztositásának kell kifizetnie a neked okozott kárt is.
babydevil
Üdvözlök mindenkit a Topicon!
Egy kérdésem lenne, hátha tudtok segíteni:
A felettem lakó eláztatott, más biztosítónál vagyunk. Az én biztosítóm azt mondta hogy ilyenkor természetesen a beázást okozó felelősségbiztosítása alapján szokták a kárt rendezni. A károkozó biztosítójának ügyintézője pedig - bár végül abba maradtunk hogy az Ő kárszakértőjük jön ki - először azt javasolta, hogy a saját lakásbiztosításom alapján intézzem a kárrendezést a saját biztosítómnál.
A saját biztosítómnál át lett dolgozva tavaly a szerződés magasabb értékre. Ha ez alapján rendeződne a dolog 5% bónuszom bánná, de lehet hogy magasabb értéket vennének figyelembe. Az igazi az lenne ha mindkét biztosító kárszakértője kiszámolná hogy mennyit fizetne és ez alapján dönthetnék, de nem jelenthetem be 2 helyre egyszerre a kárt.
Az Európa esetében a netrisken kapott kedvező díjat két dologgal lehet magyarázni
1 piacot akar szerezni
2 az ajánlat online kedvezményt tartalmaz, ami csak a netrisken kötött szerződésekre jár
Javaslom, hogy lakásbiztosítási szerződésed megkötése előtt, ne azt vizsgáld, hogy a néphiedelem szerint melyik biztosító a "legmegbízhatóbb", hanem tanulmányozd át a különböző biztosítók feltételeit. Ezt egyébként viszonylag egyszerűen megteheted a netrisken, csak kattints ide!
Én az Argosznál kötöttem lakásbiztosítást,kiterjed még arra is,ha a kutyám az utcán megharap valakit.Havi 1500 ft a díja az én házamra.Más kérdés,hogy szerencsére nem volt még ügyem velük.Ne is legyen.
Egyébként az egyik legjobb haverom az üzletkötőjük akivel kötöttem,ezért esett rá a választásom.A Hungáriánál volt az ezelőtti,ilyesmi díjat fizettem,mint most,csak kevesebb esetre szólt.
Nektek hol van biztosításotok? És miért pont ott?
Nézegettem a netrisk-et, és esetemben két kirívó tarifa van, az egyik az Európa biztosító 15e körül, a másik a Generali 40 felett. Az összes többi helyen 30 körül van az éves sáp. Jobb a Generali, vagy csak szemérmetlenebb? A többiek (ahico, atlasz, aegon, hungária, otp) közül ki a legmegbízhatóbb?