Engem öt éve még nem nagyon érdekelt :), de tegnap kint voltam a rómain drukkolni a fiúknak. Sajnos az eredmény ismert. Nem nagyon ért meg még egy topikbeírást sem. Amíg nincs az első 500-ban férfi teniszezőnk és ilyen ellenfelekkel küzdünk sajnos marad ez a 100-200 fős érdeklődés. Üdv! (tenisz forever)
És dumálásért lehetne két percet adni, vagy sárgalapot.:-)))
És mi lenne, akkor, ha össze lenne mosva a FED Cuppal? Tehát férfi és női csapatverseny is zajlana egyszerre, és az összpont számítana abban, hogy ki jut tovább.
Szerintem úgyis térfélcserénél cserélnének embert, meg szett elején, nem a tájbrékben hoznának be valakit, aki még nem lőtte be magának a pályát.
És azt sem tartanám olyan nagy bajnak, ha egyszer-egyszer egy sztár megpróbálná végigjátszani. Szerintem ráfaragna, főleg, hogy két egymást követő napon kéne öt szettet nyernie. De legalább a kis országok fiainak is lenne egy esélyük. Ismerek egy őrült horvátot, aki biztos megpróbálná, de lehet, hogy egy svejcit is...
Még valami: hogy ne lehessen egy sztárral majdnem az egészet végigjátszatni, meg lehetne határozni, hogy minimum hány gamet kell pályán töltenie a kezdő játékosnak, mielőtt lecserélnék. Szerintem olyan 15-18 körül kéne ezt meghatározni, de csak olyankor lehetne cserélni, amikor leülnek.
Négy Évszak Kupa átnevezés sokkal vadabb ötlet, mint a csere :-)
Jók a módosító indítványok, de azt akkor is elég igazságtalannak találom, hogy a címvédőnek már február elején első fordulóznia kell, kicsit hagyni kéne őket bajnoknak lenni. Valamikor nyáron kéne elkezdeni a következő kiírást, vagy négy darabban, vagy kettőben.
Itt is lehetne olyan szabályt hozni, hogy max 3 csere, vagyis amit írtál is, hogy akit egy meccsen lecseréltek, az már nem jöhet vissza. És még valami eszembe jutott: a második egyest nem kezdhetné ugyanaz, aki az elsőt.
Ami viszont kifogás még felmerült bennem, hogy nem jó, ha egyszerre rendezik meg az egészet. Ugyanis akkor elég, ha egy csapat egy viszonylag rövid időtartamban jól játszik, míg ha a fordulók szét vannak szórva, akkor egész évben jónak kell lenni, ami nagyon nehéz. Itt fel is értékelődne a csere szerepe, mert, ha valaki formán kívül van, azt le lehetne kapni.
Az igaz, hogy nem lehet egyből élesben kipróbálni, de mint minden sportnak, a tenisznek is fejlődnie kéne, és szerintem ez nem olyan elvetemült ötlet.
Szerintem jó az ötlet, de én megtartanám a pénteki napot is, és akkor a párost játszanák le,a kezdés pedig lehetne délután 5 óra addigra már befejezik a munkát.
Szombaton és vasárnap pedig az egyesek lennének.
A cserék számát pedig lehetne maximálni, mondjuk egy egyes meccsen nem lehetne 3-nál többet cserélni. A párosban meg 4-et.
Akit lecseréltek az viszont visszajöhetne később.
Ha csak sérülés esetén lehetne cserélni, az visszaélésekhez vezethetne, ráadásul igazságtalan az ellenféllel szemben, aki végiggürcölt mondjuk 4 szettet, hogy az ötödikre bejön egy friss ember odaát.
Azért ilyen szinten nem nézném hülyének a nézőket, hogy nem tudják, ki van a pályán. Most is úgy írják ki, hogy a csapat neve, és alatta, hogy éppen ki van a csapatból pályán. Fociban 11-en vannak, mégsem okoz ez problémát.
Pl. baseballban is bármikor lehet cserélni. Azért hozom ezt a példát, mert sok labdajátékban folyamatos a játék (gurul a labda:) ), de ott, mint a teniszben, nem. De máshol sem okoz a csere különösebb fennakadást, asszem csak a fociban olyan szigorú a szabály, hogy max.3 csere.
Nekem meg akkor jutott eszembe a dolog, mikor a Mesterek Kupáján Johansson úgy ücsörgött ott az első sorban, mintha bármelyik pillanatban becserélhetnék. :)
A szombat-vasárnappal a jelenlegi rendszerben az a legnagyobb probléma, hogy mi van 2:2-nél? Három ötszettest nehéz lenne egy napba beszorítani, mert gondolni kell olyan helyszínekre is, ahol nincs világítás. Biztos van az enyémnél jobb megoldás is, nekem ez jutott eszembe.
A cserés dolgot persze először ki kéne próbálni kisebb versenyeken, csapatbajnokságokon, hogy működőképes-e ez a team tennis dolog, ahogy én elképzeltem.
először is: ha valakinek nincs érdemi mondanivalója egy témában, ne szemeteljen tele egy topikot. kurva idegesítő.
ami az ötletet illeti, kissé meredek, s valószínű, h soha nem lesz belőle semmi. persze van benne ráció, meg értelmes felvetések (a szombat-vasárnapot pl. én is támogatom), de h akármikor lehessen cserélni... ezt még olyan, a tenisznél jóval nézettebb sportág esetében sem vezették be (és nem is fogják), m a foci. nem tudom elképzelni, h ettől válna izgalmasabbá a davis-kupa, szerintem a nézők rövid úton megunnák, h azt sem tudnák, ki van a pályán.
viszont hasznosítani lehetne belőle azt, h sérülés esetén lehessen azonnal cserélni, hiszen itt tényleg nemzetek vetélkednek egymással, nem pedig játékosok.
Ez a csere ma bennem is felmerült, amikor a franciák rosszul álltak ("ha Forget bejönne, akkor is jobban járnának" - gondoltam :-)). Szerintem jó ötlet.
Azért van itt valami: az, hogy csak szombat-vasárnap legyenek a meccsek teljesen logikus, de a mindent eldöntő páros miért csak 2 nyert szettre menjen? Így elveszne a lényeg, nem láthatnánk végletekig kiélezett meccseket, amik az ötszettesek sajátjai(pedig ez a mai is milyen nagyszerű volt - ennél a focimeccsnél ezerszer jobb).
Szerintem belefér egy napba két 3 nyert szettre menő meccs (ahogy most is van).