Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

krics Creative Commons License 2002.12.02 0 0 13
Marmint Magyarorszagon voltam-e biztositonal?
Előzmény: Chip77 (4)
Chip77 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 12
x valahol 10 és 100 között van, de senki sem tudja...
Előzmény: Dawe (10)
cs_geza Creative Commons License 2002.11.28 0 0 9
1. 1x probaltam cegre bizni, aztan a kezembe vettem az ugyet, igy "csak" 100kt buktam, amugy buktam volna meg uennyit (~500ks karon). Javitas 5 het, penz 6 honap. :(
2. Jajjaj. :( Ragaszkodnod kellett volna a jegyzokonyvhoz, esetleg prezentalni valami 8 napon tul gyogyulot (jaj de faj a bordam), akkor kotelesek jegyzokonyvezni. Igy most a biztosito kezeben van a megiteles joga, h fizessen-e, a kamionos egy esetleges meghallgatason mindent tagadni fog. Meg egy tipp: van karugyintezo ceg (a neten lattam valahol a hirdetesuket), lehet h meg kellene keresni oket....
3. Ket bankot (otp, erste) kirugtam, a 3. jo lett! :) Biztositobol tobbet is kirugtam, arra keptelenek, h a csekket idoben a megadott cimre elkuldjek. :(
Előzmény: Chip77 (8)
Chip77 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 8
1. Biztosítója válogatja, jártam már úgy, hogy gyorsabban (és főleg anyagilag jobban) jöttem ki az ügyből, mikor a javító cég intézte ügyemet.
2. Hmmm. Pech, nincs szerződése a PM5-nek az Európával :(( Ergo rögtön nem fogadja el a tarifákat sem :(( A paragrafusokat illetően szvsz igazad van, csak azt is tudja a biztosító (sajnos igaza van ebben) hogy ekkora összegért nem fizetsz ügyvédet, és nem pereskedsz évekig, mert lehet (sőt biztos) hogy nem éri meg. Rendőrségi jegyzőkönyv nincs, ugyan kinn voltak a rendőrök, de meggyőzték a másik felet, hogy neki sokkal jobb, ha nem készül jegyzőkönyv. Kamion elnézte a macisajtot. Nem mentem sokkal, csak 30-40-nel, de megállni már nem tudtam. Az európai (kék-sárga) bejelentőre ráírattam vele, hogy elismeri felelősségét. Igaz, ha naponta 2× megjelenek, egy hét után megutálnak, és inkább elintézik az ügyemet... :))
3. Választod :))) mi alapján? a marketing alapján, aztán mikor szerződést kötsz, akkor kezdődik a "második felvonás" :((
Előzmény: cs_geza (7)
cs_geza Creative Commons License 2002.11.28 0 0 7
1. Hidd el, a leggyorsabb, ha te intezed, mert ezzel foglalkozol, mig a ceg ugyintezoje ezetr mas dologgal, neki a tied csak egy a sok kozul.
2. A hitellevelre javitast te is megkaphatod (ezutan oda viszed az autot ahova akarod es szerzodese van a biztositoval), ha a biztositonak szerzodese van, elfogadja a ceg rezsioradijat es normaorait, meg akkor is, ha te fizeted ki es o utolag fizeti neked. A kamat neked jar, egyetlen dolgot kell tenni, a cdjogtarban kikeresni a megfelelo joganyagot es arra hivatkozva a szamla benyujtasaval egyutt kerni a kamatokat. Ha van ugyved ismerosod, az jo, vele is lehet iratni a felszolito levelet, az ugyvedi koltseget is a biztositora lehet verni (ha ugyes vagy). Egyeb koltsegeid merultek fel az esettel kapcsolatban? (taxiszamla, szemuveg eltorese, ruha szakadas, stbstb). Meg nehany tipp: ha totalkaros, a roncsertekbol 10-20 %ot le lehet azonnal faragtatni egy felulvizsgalati kerelemmel (jo ha par irasbeli veteli ajanlatot kersz!). Semmit nem fognak addig fizetni, amig szerintuk nem dolt el, ki a hibas! Rendorsegi jegyzokonyv, hatarozat elony! (viszont a hatarozat elkeszulesi ideje 1-2-3-x honap is lehet, fellebbezesekkel stb meg tobb is!) Minden iratot atvetetni (alairas, belyegzo) a biztositoval, legyen neked is egy peldanyod mindenbol!!!! Minel gyakoribb szemelyes megjelenes es hatarozott fellepes!
3. Bankok...;( Azert meg mindig jobb egy fokkal, illetve azt te valasztod, nem a "partner".
Előzmény: Chip77 (6)
Chip77 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 5
Nem vagy köcsög, nekem is Európás biztosításom van (lakás). A díj tényleg sokkal olcsóbb, és nem neked fizet, téged ez meg nem érdekel. Ez tiszta sor. Ettől még a biztosító télleg az ami, és nem vígasztal, hogy te feleannyit fizetsz, ha nekem meg nem fizetnek... :(( A PM5 is igencsak ludas a dologben, őt sem érdekli egyáltalán a dolog...
Előzmény: Infomaker (2)
Chip77 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 4
Csreautóra azt mondták, hogy van 5 db(!!!) de az kinn van ügyfélnél... A "balkán"-t pedig átvitt értelemben tessék érteni, ne szó szerint... Végül: Voltál már biztosítónál személyesen ügyet intézni? mert volt mikor szó szerint otthagytak, mert mertem nem egyetérteni... Ja, ez az Argosznál volt...
Előzmény: krics (1)
Infomaker Creative Commons License 2002.11.27 0 0 2
Lehet, hogy egy köcsög vagyok, de én is az Európánál biztosítom magam, mivel havi 8 rugó, szemben a Hungáriás 16-tal.

Kőkemnyénen nézzük: hol érdekel engem, hogy akit összetörök, nem tudja felhívni a biztosíómat?

Amúgy szerintem ettől még nem én, hanem a biztosító a szar.

krics Creative Commons License 2002.11.27 0 0 1
egyreszt: a csereauto neked isjar, csak ki kell harcolnod /a fontos embernek meg nem.../

masreszt: ezt a balkanozast mar elhagyhatnank azert. csak mellesleg, pl. Gorogorszagban az ilyesmi (is) remekul mukodik. meg mas is, ami itt nem, ugyhogy a T. Mo-i vezetes peldat vehetne a 'balkani' Gorogorszagrol.

harmadreszt: miert nem mesz be SZEMELYESEN a biztositohoz, ha tfonon nem intezheto az ugy? - ha dolgozni ugysem tudsz, mint irtad, akkor idod, az van...

Előzmény: lutra (-)
krics Creative Commons License 2002.11.27 0 0 0
Ez nem 0 story
Előzmény: lutra (-)
lutra Creative Commons License 2002.11.27 0 0 topiknyitó
ÍGY JAVÍTASD AZ AUTÓDAT A PORSCHE M5-NÉL?!

Nov.7. - 20:30 nem sajáthibás baleset, Pesti-Cinkotai Sarok.

Nov.8. - 7:00 autó leadva a Porsche M5 Autó szerviznél

Nov.18. - szólnak (az M5-ből) hogy vigyük be a kocsit a szemlére. Nem tűnt fel senkinek, hogy másfél hete ott a kocsi. Másnap szemle megvan, az M5 biztosítási ügyintézője szerint az autót totálkárra akarják venni. Telefon az M5-be, hogy ez túlzás. A balesetet okozó fél biztosítója (Európa) kárszakértőt kér fel (Autotal Kft.), hogy megállapítsa, a tényleges kárt. Az Európa biztosítót felhívni lehetetlen, egyfolytában foglalt, ha mégse, nem veszi fel senki… FOLYAMATOSAN, 3. napja!!! Nov. 19-én az Autótotál kárszakértője kimegy, megcsinálja a kalkulációt (Eközben az M5-nél semmiről sem tudnak, vagy szándékosan nem mondanak nekünk semmit). A végeredményről még mindig nem tudunk hivatalos információt. A kárszakértő céget (Autotalt) hívva, ők meg azt mondják, már készen van a kalkuláció.,

Kár: 476.513 Ft, Ez totál??? Egy közel 2 milliós autóhoz képest?

Hívom az M5-öt, még mindig nem adnak információt, nem tudnak semmit. Eltelik újabb 3-4 nap, a kocsi még mindig érintetlen, de jó lenne, ha már el kezdenék a javítást, hívom az M5-öt: „ az Európa biztosító ajánlatot kér az M5-től, hogy mennyiért csinálja meg.” Értetlenkedek, nem tudom most ki kitől és miért kért ajánlatot.

Ma nov.26 van, és még semmi sem intéződik…

Kérdés: most kihez forduljak, ki tud az ügyemben segíteni? Az M5 mossa kezét, ő nem tehet semmiről, az Autotal elkészítette a kalkulációt, az Európa biztosítót elérni nem lehet immáron 2 hete. Kocsi nincs, dolgozni NEM TUDUNK! Milyen kapitalista világ ez??? Ha valami fontos ember autója lenne, egy órán belül lett volna csereautó, az biztos.

Ja, csak egy kis adalék: ha totálkáros a kocsi, a bérleti szerződés (lévén szó tartósbérletes autóról) azonnal megszűnik. Akkor most kinek is érdeke, hogy totálkáros legyen a kocsi?

Véleményünk szerint egy „európainak” nevezett biztosító balkáni módon működik…

Ha valakinek van véleménye az ügyről, írjon nekünk: company@integrator.hu
És adja tovább az ismerőseinek is ezt az információt nehogy mások is így járjanak mint mi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!