Ezekben a napokban zajlott Rómában a nemzetközi ministráns zarándoklat. Mintegy 53.000 ministráns vett részt, legtöbbje Németországból érkezett. Magyarországról, a határon túli magyarokat is ide számítva 1600 ministráns vett részt a zarándoklaton. Részletes beszámoló olvasható a Magyar Kurír oldaán illetve a Vatikáni Rádió honlapján.
A Lélek az, ami éltet!” – ezt a mottót választotta a CIM, a Nemzetközi Ministráns Szövetség a 2006-os Római Zarándoklatra. A Lélek élteti a ministráns szolgálatot, és a Lélek éltessen minden ministránst is a szolgálatában! – egészíti ki az OMB, a mi Országos Ministráns Bizottságunk. A Lélek nélküli szolgálat, csupán szereplés, lehet hogy ügyes, hibátlan feladatvégzést jelent, de rideg, örömtelen, és másokat nem vonz a ministrálásra.
5 évente hívja a Nemzetközi Ministráns Szövetség Rómába a ministránsokat. Idén is, augusztus 1-én és 2-án ministránsok tízezrei lepik el Róma utcáit.
A zarándoklat két kiemelkedő, közös programja a nemzetközi Szentmise a Szent Péter téren, augusztus 1-én, és a pápával való találkozás augusztus 2-án.
Ezen túl a magyar nyelvű ministránsok közös szentmisén találkoznak augusztus 2-án délután.
A magyarországi egyházmegyéken túl érkeznek ministránsok a Pozson-Nagyszombati, Kassai, Munkácsi, Nagybecskereki, Szabadkai, Gyulafehérvári és Szatmári egyházmegyéből. Összesen mintegy 1700 ministráns képviseli nemzetünket a zarándoklaton.
A zarándoklat programjába természetesen beleillik Róma nevezetességeivel való ismerkedés, a közös imádság, és az Istennel való kapcsolat megerősítése.
A programra való jelentkezés lezárult.
Több egyházmegyében válogató versenyeket rendeztek, hoyg a legalkalmasabb ministránsok vegyenek részt a zarándoklaton.
Szombaton volt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ministráns találkozója. Mintegy 400 ministráns jött össze a bazilikában, ahol Ladocsi Gáspár püspök atya mutatta be a Szentmisét, majd a városban különböző feladatokat kellett a ministránsoknak vérehajtani. Jól sikerült a nap.
Kedves Satya!
Sajnos, én is úgy látom, ahogy Te itt írtad, manapság sokkal gyakoribb a gyalázkodó szó, mint a szép szó, és itt a fórumon is ez eléggé jellemző.
Valószínűleg ezért olvashatjuk a Szentírásban, hogy csak a szépről és jóról beszélgessenek Isten gyermekei és kerüljék a hiábavaló vitákat.
Én például kellemes nosztalgiával emlékszem gyermekkori ministrálásaimra és azokra a papokra, akikkel ez történt...
Talán tennünk kellene valamit azért, hogy itt a fórumon is szaporodjon a szép szó...
A legjobbakat
bronto
Kedvs angel_6 !
Úgy tűnik, nem sokat reagáltak erre. De ez várható volt, mert az index fórumai nem arról híresek, hogy valami pozitív dologban beszélgessenek az emberek, hanem csak arra, hogy a másikat becsmérlő ingereket kiadhassák sokan magukból.
Ismered a Virtuális Plébániát? Ott talán könnyebben találsz segítséget...
Természetesen. szerintem tegeződjünk, mert netes berkekben ez már csak így megy.
Szóval ha van közöttetek bárki, aki főministráns (nálam ez azt jelenti, hogy az egyházközségben "működő" minitsránsok vezetője (természetesen a plébánoson túl))attól szívesen venném, ha egy ministráns-foglalkozás tervét, lebonyolítását megosztaná velem. (velünk)