Keresés

Részletes keresés

Hurka Pálczika Creative Commons License 2020.02.01 0 0 177

Journey - Anyway you want it-ben Neil Schon által.

facannorbi Creative Commons License 2013.07.05 0 0 176

Sziasztok! Nekem az a kérdésem lenne h tab kottában hol tudnék rákeresni külön dm szólóra vagy c-dúr szólóra meg  a többire? előre is köszönöm a segítséget :)

Yanzee Creative Commons License 2011.02.02 0 0 175

többek közt:)

RedRiot Creative Commons License 2010.06.23 0 0 174
Geitenbeffer Creative Commons License 2010.06.21 0 0 173
Frank22 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 172
Bon Jovi:Dry county 5 perc 50 másodperctől!!
ismeri valaki??
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.01 0 0 171
Gn'R - Rocket Queen

Leave you strung out, much too faaaar baby, jeah...
860221696 Creative Commons License 2005.12.26 0 0 170
Metalucifer - Heavy Metal Drill-re szavazok
Absolute Paulus Creative Commons License 2005.12.26 0 0 169
A legjobb gitárszóló fogalma nálam az, hogy a gitáros az adott számban mennyit és hogyan játszik, stílustól függetlenül, tudjátok: pont azt...Pl.: van egy John Farenham szám (New day comming), amiben van egy jazz-es és egy fúziós szóló, pedig ez egy pop szám, nagyon hatásos,ütős...
Kerekes Band Creative Commons License 2005.06.08 0 0 168
Jimi Hendrix - 1970.aug.30 - Wight sziget - Machine Gun... 6:00-tól
- Julien Sorel - Creative Commons License 2005.06.05 0 0 167

System of a down: Soil
h3o Creative Commons License 2005.06.03 0 0 166

Bee Houston - Wade In The Water

ismeri valaki?

Jimi Creative Commons License 2004.03.09 0 0 165
"Mostani" remekek:

Bunny Brunel - Vlad (Vivian Campbell á la jazz/fusion=több mint érdekes!)
Mojo - Jam Donuts (Brett Garsed, nem tom hányan ismerik, de fene jó gityós!)
Attention Deficit - Febrile (Skolnick bátyó remeke)
Uncle Moe's Space Ranch - Minx (ismét Garsed [zseniális a pali!] + T.J. Helmerich, orbitális!)
MVP - Not Ethiopia (Frank Gambale & Allan Holdsworth: no introduction necessary)
Count's Jam Band Reunion - Rhapsody & Blues (az "öreg Larry Coryell, aki egyáltalán nem öreg!)
Greg Howe/Victor Wooten/Dennis Chambers - Extraction full album (a "kis" Howe, nagyágyú társakkal, óriási fúziós jazz lemez, RTF és Mahavishnu kategória, remek szólókkal)
Frank Gambale - Equinox (from Resident Aliens Live Bootleg) (a ma élö egyik leginvenciózusabb és legtermékenyebb gitáros, ajánlom mindenkinek)

showeyes Creative Commons License 2004.03.03 0 0 164
Nálam 1. átgondolásra a 2 Steve ugrik be:
Howe(s.howe.yes)és Hackett.A Yessongs koncerten hallható a Yours Is No Disgrace.Már a bevezető örömködés feldob, a középső nagy szóló pedig már 1 új dimenzióba visz át. Szédület.
Hackett pediga Seconds Outon a Firth Of Fifth-ben újra előadja a Rusnya21 által már méltatott gyönyörű szólóját.
+1 nem földi eredetű zene: WÜRM (Steve Howe - Yes)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.02.23 0 0 163
Facelift lemez, Sunshine. Kegyetlen dal, az eleje - szerintem - a legnagyobb önfeledt tisztelgés a MLB előtt, a refréntől azonban turpisság van, majdnem felére lassulnak és elképesztően pszichedelikusra sikerül így a refrén maga (abszolút semmire nincs szükség a hangulat átéléséhez és ezt csak a legnagyobbak tudják így), utána pedig egy rövid Cantrell-szóló, ami azonban olyan, hogy.
ECH Creative Commons License 2004.02.19 0 0 162
Igazad van!!! A daczi téynleg jobb annál, hogy fagyit nyalunk...:) Ezzel nem a Bikinit akarom megsérteni, szeretem őket, csak írhatna tényleg több iylet a Daczi... nem értem én sem!
Előzmény: lordofthechicagoblues (161)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.02.19 0 0 161
A Daczi óriási gitárosnak indult. Nagyon szerettem én is azt a dalt kb. 20 évesen. A legjobban az dühít, hogy nem írt még egy vagy több ilyet, legalábbis a Bikininek, legalábbis, ahogy én tudom. Talán jobban kéne erőltetnie a project-jeit vagy egyszerűen megalakítani végre azt a zenekart, amit mindig is szeretett volna. Én a helyében mindenesetre azt tenném.
ECH Creative Commons License 2004.02.19 0 0 160
Kár, hogy nem ismerem. Őszíntén szólva életemben nem hallottam még erről. Viszont kihagytam valamit, ami szerintem még nagyon jó. Nem tudom, hogy mennyire ismert a Bikinitől a Temesvári vasárnap című szám, de az az egész szám egy nagy szóló tulajdonképpen... Nagyon állat... Valahányszor meghallgatom, végigfut a hideg a hátamon... (Daczi Zsolt játssza egyébként.)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.02.19 0 0 159
Az a dal hipnotikus. Ott adtam meg magam egyébként végleg, ahogy a "Rómeó és Júlia" sztorit is előveszik annak érdekében, hogy valahogy mégiscsak kedvet csináljanak a hallgatónak a halálhoz. Utolérhetetlen valóban.
Előzmény: amanibhavam (158)
amanibhavam Creative Commons License 2004.02.19 0 0 158
Nekem az tetszik benne, hogy olyan, mintha nem illeszkedne a dal szövetébe, de közben mégis. Ha érted, mit akarok mondani.
Előzmény: lordofthechicagoblues (157)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.02.19 0 0 157
Hűha, a 'Reaper' is egy nagyon nagy titkos kedvencem, bizonyám. Az volt - ha érdekel valakit egyáltalán -, hogy ez a dal soha nem érdekelt, sőt, egészen úgy huszonvalahány évig, mivel tényleg elég egyszerű, meg minden. Közben azonban már talán a Göczey Zsuzsa leadta az Ösztrigáknak0 azt a lemezét, ahol a "pszichológiai hadviselés veteránjai" is helyet kapott és én beleszerettem abba a dalba/abba a zenekarba. Nem sokkal utána megéreztem, mitől jó a 'Reaper' és azóta kész vagyok ettől a daltól is. Valószínűleg így van ezzel Stephen King is, az egyik filmjében meglehetősen előkelő helyen bukkan fel a naúta. Gonosz, kiábrándult hangulatú dal, gyönyörű hangulatban. Hö. Hö. Hö.
Előzmény: amanibhavam (156)
amanibhavam Creative Commons License 2004.02.18 0 0 156
Pink Floyd: Time, Dogs
Blue Oyster Cult: Don't Fear the Reaper
Deep Purple: Child in Time
Hendrix: Watchtower
Cream: White Room

mert akkor, úgy, addig szólnak, ahogy az éppen kell.

Alhazred Creative Commons License 2004.02.18 0 0 155
Deep Purple - Contact Lost.

Steve Morse egy isten.
Kapásból üti nálam az összes tekerőgépet. Ez a faszi gitározik, de jól.

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.18 0 0 154
Az Unforgiven szólóját még énis eljátszom.
Előzmény: ECH (153)
ECH Creative Commons License 2004.02.18 0 0 153
MEtallica: Unforgiven. Nothing else matters, Bleeding me
PInk Floyd: Comfortable numb
Guns and roses: One in a million, Paradise city
R.H.C.P.:I could have lied

Sztem kb. ezek a legjobb szólók, és ezt nem a nehézségük vagy technikájuk miatt gondolom így. Ezek majdnem mind kifejezetten lassú, könynen megtanulható szólók... egyszerűen csak jó érzés ezeket hallgatni...

adamskij Creative Commons License 2004.02.18 0 0 152
általában véve rühellem a szólókat, ugyanis legtöbbje puszta technikázás az érzelem legkisebb jele nélkül. azért nagy ritkán találok ellenpéldát.
Peccatum - Murder (Ihsahn)
Carcass (Mike Amott)
At The Gates (különösen Alf Svensson)
Arcturus (Valle, Tidemann)
sekigahara V2.0 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 151
Ami éppen szól:
Prince: Sexy MF
Tuti
SpinyNorman Creative Commons License 2004.02.18 0 0 150
Slash mester elkövetett jónéhány klasszikus szólót, a kevsébé ismertek közül csak pár: Obsession, Shine, Back and forth again, Neither can I, Serial Killer, Back to the moment, Good to be alive...
Előzmény: lordofthechicagoblues (149)
lordofthechicagoblues Creative Commons License 2004.02.18 0 0 149
Slash, persze, a szimpatikus padtárs. Hogy nekem miért nem voltak ilyen osztálytársaim, azt például a mai napig nem tartom igazságosnak.
Előzmény: SpinyNorman (147)
SzocsO Creative Commons License 2004.02.18 0 0 148
most a legjobban Al di Meola: Fantasia Suite-je teccik de az Elegant Gipsyről, nem a Friday nightról
az nem valami nagy sze'ntem
ami orok kedvenc Paco-tól a Plaza Alta - ilyen gyönyörűt val'színűleg már senki senm fog írni

SzocsO

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!