Keresés

Részletes keresés

big_mafa Creative Commons License 2002.11.20 0 0 1
second,

Kosz a valaszt, vegigolvastam az ajanlott topikot, es kicseszett sokat tanultam belole!!! Komolyan, kedvem tamadt csaladi hazat epiteni...:-)))

MaFa

Előzmény: second (0)
second Creative Commons License 2002.11.19 0 0 0
"Nem találtam erre vonatkozó topikot, hat most csinalok...:-)))) "

Ide befért volna...

Egy jól megtervezett és megépített központi kazánházas megoldás meggyőződésem szerint jóval gazdaságossabb lehet. A kazánok jobban kihasználhatóak. Sokkal inkáb megéri nem egy nagy kazánt, hanem kettő vagy, ha a teljesítmény indokolja három kazánt beépíteni, így amikor részterhelésen üzemel a kazánház, akkor is üzemelhet egy-egy kazán a névleges teljessítményéhez közel, ami a hatásfokára jó hatással van. (Gondoljunk pl. a nyári üzemre!)

Ezen túlmenően a kazán a HMV tároló nem a te lakásodból fogja a helyet. Nem kell lakásonként kéményt építeni, ami további alapterületet foglal.

Lakásonkénti cirkófűtés esetén a közös helyiségeket (tároló, pincegarázs, lépcsőház, kondi terem, szauna) ki fűtené?

Az tény, hogy egy ilyen központi kazánházas rendszer esetében szükség van egy kellő társasházi kultúrára, hogy a költségek megosztása ne lehetetlenüljön el. Kell valaki, aki a rendszert üzemelteti, karban tartásáról gondoskodik, az elszámolás rendszerét működteti.

Sec.

Előzmény: big_mafa (-)
big_mafa Creative Commons License 2002.11.18 0 0 topiknyitó
Nem találtam erre vonatkozó topikot, hat most csinalok...:-))))
Most épülő társasházak egy része egyéni cirkó, masik része "tömbcirkó" fűtés-melegvíz megoldású.
(=Egy nagy kazán, lakásonként hőmennyiségmérő)
Van-e tapasztalat ezzel kapcsolatban - melyik a gazdaságosabb? Ja, és miért? :-)))
Kosz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!