Keresés

Részletes keresés

maariia Creative Commons License 2011.07.05 0 0 18
jimy75 Creative Commons License 2011.06.05 0 0 17

Érettségi segédlet:

http://erettsegi.uhh.hu/

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.09 0 0 14
Énis tűkön ülök :-)
Előzmény: Törölt nick (13)
tsikorgo Creative Commons License 2005.05.08 0 0 12
Ajánlom mindenki figyelmébe a következőket: magyar nyelv és irodalomból ugye mindenki tudja, hogy az írásbein szöveggyűjtemény nem használható. Ha szépen elkattingatunk a fisz honlapjára (http://w3.fisz.hu/?lap=doc/doc&doc_id=664), vagy megnézzük az om honlapján a gyakori kérdéseket (http://www.om.hu/main.php?folderID=886 [6. kérdés]). Sőt, ha megnézzük az om honlapján a magyar nyelv és irodalom vizsgaleírását, a táblázatos összefoglalásban, csakúgy, mint a fisz-ében, uezt találjuk. De viszont ha ellenben kicsit, néhány sornyit görgetünk lefelé, akkor a következő szöveget fogjuk találni:

2.1. A középszintű írásbeli vizsga
Az írásbeli vizsga tartalmi szerkezete
[...]
Az írásbeli vizsgafeladatok megoldásakor a Magyar helyesírási szótár, illetve ha azt valamely feladat megjelöli, szöveggyűjtemény használható. Az említett segédeszközöket a vizsgáztató iskola bocsátja a diákok rendelkezésére.

Nem csalás, nem ámítás! Fél oldallal feljebb az om-nél még ez van:

9. táblázat: A vizsga szerkezete
Vizsgaszintek
Középszint Emelt szint
ÍRÁSBELI VIZSGA
(240 PERC)
100 pont
Az írásbeli vizsga központilag adott feladatai
[…]
A Magyar helyesírási szótár használható a vizsgán.

Mikor került ki?
gitana19 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 11
Csak 1 észrevétel: emeltszintű kéttannyelvű érettségi a nem magyar tanítási nyelvből = középfokú nyelvvizsga az adott nyelvből. EZT A MARHASÁGOT KI TALÁLTA KI????? Én kéttannyelvű érettségit tettem, tudom, h mit kell hozzá tudni. Sztem ahhoz, h 5 -10 percet beszélni tudj 1 nem hétköznapi témáról, olyan szakszókincs kell, ami minimum felsőfok (mi ezt meg is kaptuk 4 v 5ös esetén), de lehet, h szakmai is simán meglett volna. Nem hiszem, h 1 középfokúval vki beszélgetni tudna biológiáról v történelemtudományról, netán szépirodalmi témáról.
tsikorgo Creative Commons License 2005.02.26 0 0 10
Nem hiszem, hogy a "setér suttyó paraszt"-ozás bármit is megoldana. Továbbá nem Magyar Bálint tehet arról, hogy a gyerek mennyit tud, mire eljut az érettségiig, min. 12 évet töltött a közoktatásban. Ettől függetlenül azért jobb volna, ha MB-nek nem lennének "beírom magam a magyar közoktatás történetébe"-vágyai. Dehát.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.18 0 0 9
Röhejes még az emelt szintű érettségi is. Úgy látszik, mégis vannak olyan setét suttyó parasztok, akik még ezen se bírnak átmenni. Kurva anyját Magyar Bálintnak.
tsikorgo Creative Commons License 2005.02.15 0 0 8
Szerintem te még nem láttál "hüjegyereket", ha valóban ezt gondolod. De gondolom a tavalyi próbaérettségi adatai mindenkit meggyőzhetnek: magyarból 22 % bukta (l. index). Csókolom. Persze végül idén sem fognak többen bukni mint régebben... Alighanem nagyon sikeresként lesz értékelve.
Előzmény: _ Liar _ (5)
egyer Creative Commons License 2005.02.09 0 0 7

Csak az elsőt fizetik, én úgy tudom.

Előzmény: dbezoli (6)
dbezoli Creative Commons License 2005.02.08 0 0 6

Van itt valakinek ismerőse, aki 2 egyetemet vagy fősulitcsinál egyszerre államilag finanszírozva? Egyáltalán lehet ilyet?

Én 2002-ben keztem a sulit (BME) és szeretnék még levelezőn valami gazdasági sulit is elvégezni. Most olvastam az Indexen, hogy a régi érettségiket olyannak veszik, mintha most írtam volna és ha 5-ös lett(mondjuk 82 pontra), az 100%nak számít, míg aki most érettségizik és 5öst ír 82 pontra az 82%nak számít. Persze, ha emeltszintűt ír, akkor kap plusz pontokat, de ez most így is nagy előny a régebben érettségizetteknek.
Szóval ha felvesznek máshová és ezt még nem fejeztem be (tehát nincs még diplomám), addig fizeti az állam mindkettőt?

_ Liar _ Creative Commons License 2004.10.13 0 0 5
én csak azt tudom hogy az emelt szintüt is meg tudja csinálni egy "hüje" gyerek!
Előzmény: egyer (-)
Alhazred Creative Commons License 2004.05.20 0 0 4
a legjobb h kábé a tanároknak sincs fingja sem a dologról, én már csak tudom.
ozvi Creative Commons License 2004.05.20 0 0 3
Akik 2005-től érettségiznek tökéletesen megszivják az egészet, köztük én is, mivel elöbb vezették be a rendszert, mintsem hogy kitalálták volna. Tiszta kuszaság az egész, konkrétan nincs jo megoldás, mert minden lehetőséget megnézve vannak buktatók a dologban.
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.10 0 0 2
A topiknyitó hozzászólás első részét nem értem, de a második részben foglaltakkal kapcsolatban tejesen igazad van, Nekem is hiányzik egy olyan értékes tehetségkutató verseny, mint a Ki mit tud, ahol igazi Magyar tálentumok pattanhatnának elő

Bosco Creative Commons License 2004.05.10 0 0 1
Lassan el kéne kezdeni begyűjteni az infókat.
Ja, és a topicot a helyére kéne tenni, nem?
egyer Creative Commons License 2002.12.03 0 0 0
Érdeklődés:0
egyer Creative Commons License 2002.11.18 0 0 topiknyitó
Tudja-e valaki ,mi a végső álláspont kétszintű ügyben. Én a pénteki Népszabadság alapján úgy tudom, hogy lesz 2005-ben. Az érettségi évében választhatják meg az emelt szintű tárgyakat. Ez tök ellentétes a kerettantervvel, de sebaj!
Ki mit tud?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!