Keresés

Részletes keresés

Sznhép Creative Commons License 2011.08.16 0 0 55

A mestereknek/vállalkozóknak bizony mi is "udvarolunk" sokszor még egy árajánlatért is...4 gépésznek küldtem árajánlatkérést egy terv alapján. Ebből egy hónap alatt 2 küldött ímmel-ámmal árajánlatot (az egyik csupán egy végösszeget, a részletekért meg fáradjak az irodába). Anyagárnál 4 Tüzépből egy nem is válaszolt, 1 küldött éppen visszaküldött egy mondatot, de a visszakérdezésemre nem válaszolt, egy küldött egy korrekt részletes ajálatot, egy pedig hívogat is, hogy nem kapott visszajelzést tőlem. Na, ennek az utolsónak lehet nem csökken a forgalma, mert megdolgozik a kuncsaftért.  A villanyszerelő az árajánlatkérésre nem is választolt. Konyhabútoros szintén nem. A kőművesekről meg ne is beszéljünk, mert azok aztán nagyon elfogaltak voltak, amikor alapot kellett építeni, vagy rajtunk akarták megkeresni az egész évi bevételüket, mert olyan árat adtak. Így aztán az ország másik végéből jöttek szakik, akik még szállással és utazással is olcsóbbak voltak, de nem olcsók! Biztos mi építünk rossz helyen :-)

Előzmény: Zoltanuss (52)
NeomatiK Creative Commons License 2011.08.16 0 0 54

Amikor nemsokára tömegesen tényleg bedől a hiteltörlesztés, akkor még kevesebb építkezés várható.

Előzmény: KömKel (51)
NeomatiK Creative Commons License 2011.08.16 0 0 53

Sajna pont azért áll minden, mert megcsappant a fizetőképes kereslet.

Előzmény: Zoltanuss (52)
Zoltanuss Creative Commons License 2011.08.15 0 0 52

Nincs munka ?

Hát én viszont azt tapasztalom vannak mesterek/vállalkozók, akik bizony még válogatnak !

És a Hungária - Könyves Kálmán körúton belül rengeteg leromlott állapotú lakást kínálnak eladásra.

Úgyhogy lesz mit tevékenykedni, csak legyen fizetőképes kereslet !!

KömKel Creative Commons License 2011.08.15 0 0 51

Minden volt alkalmazottam/épitész kollégáim sirnak, hogy nincs munka, a családi házak épitése gyakorlatilag megszűnt.

Én meg napi 18-20 órákat dolgozok hetek óta, annyi a megrendelés. (hála égnek)

Szóval úgy látszik nagyon cégfüggő a dolog...

Az én tüzépes ismerősöm a tavalyira mondott -15%-ot, előtte nem nagyon, de idén már most -30%-ban vannak a tavalyihoz képest.

Előzmény: NeomatiK (50)
NeomatiK Creative Commons License 2011.08.15 0 0 50

Összeomlott a magyar építőipar

A tavalyi nagyon gyengénél is tizedével rosszabb az ágazat teljesítménye, két éve tart a mélyrepülés. Tovább »

forrás: Index.hu

Amikor nemrég a tüzépen voltam, ott beszélgettek, mondta az eladó, hogy a korábbi években nem volt visszaesés náluk, viszont idén már bőven érezhető. Ki gondolta volna?! Én nem.

Axióma Creative Commons License 2010.02.19 0 0 49
Hat epitesnel elvileg van olyan szabaly, hogy lakas az, aminek van legalabb 1 darab legalabb 17 nm-es lakoszobaja (amibe tavalytol az etkezo-konyha resz sem szamithato bele).
Előzmény: NeomatiK (48)
NeomatiK Creative Commons License 2010.02.19 0 0 48

A legkisebb megvásárolható lakások

15m2 -esek. Ez szerintem nem nevezhető lakásnak.

NeomatiK Creative Commons License 2009.06.17 0 0 47

Majd megszokjuk, hogy csak drágán vehetünk lakást

Az elmúlt időszak nagy változásokat idézett elő a lakáspiacon. Csak a fővárosban az építőipar teljesítménye 90 százalékot esett vissza, vagyis a 2008. negyedig negyedévére és a 2009-re tervezett lakásépítési projekteknek ekkora arányát függesztették fel.

...nem is várható, hogy a következő időszakban újraindulna e beruházások jelentős része...

A mostani változtatások (de főképp a lakástámogatások megszüntetése és az áfa emelése) mélyen érintik ezeket a projekteket, és olyan árak szabására kényszerítik a beruházókat, amelyek most paradoxnak tűnnek ...  idővel hozzászokunk a magasabb árszinthez, és elfogadjuk, hogy csak drágán tudunk lakást vásárolni.

Az állami támogatások megkurtítása csak konzerválja a jelentősen visszaesett ingatlanpiac helyzetetét, és a meglévő keresletet is visszafogja - tette hozzá a szakértő.

NeomatiK Creative Commons License 2008.09.11 0 0 46
lehelmarika Creative Commons License 2008.09.08 0 0 45

Helló mindenkinek!

Én a kisfiamnak szeretnék venni egy lakást bp környékén (legfőképp Dunakeszi érdekelne, mert mi is ott lakunk), de csak olyan építtetői oldalakat találok, ahol nincs konkrét referencia megnevezve, csak azt írják, hogy már "sok házat építettek", de ezt ugye bárki odaírhatná. vagy sok helyen tervrajzokat találtam "elkelt" szöveggel, ennek még bedőlnek az emberek?! Ezek amolyan pszichológia fogások, amivel ösztönzi az embert a vásárlásra, már akit meg tudnak fogni a semmivel, és az árak is iszonyú magasak. 30 millió egy olyan házért, ami azt sem tudom miből épül...ha valakinek van megbízható forrása, akikre a fentiek nem vonatkoznak, kérem írja meg...köszi

S.O.S: Creative Commons License 2008.08.21 0 0 43

Kedves s-péter,

a XXII.kerület is érdekelne? ( Egészen precízen: Nagytétény, főút )

S.O.S:

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 41

ne add fel.Most ment el egy 13-ért a Timur utcán a 16.-ban.Közel az Örs...Igaz főút,,

Van arra még..Rákoshegyről és Lőrinczről nem is beszélve...

Előzmény: Devil23 (35)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 40
 Nem akarok offolni,de egy spec. szegmens érdekel csak,de nem találni topicot a témában.Biztos a moderáció kitartásának köszönhető.

Keresek irodának kiadó családi házat.

Az egész Indexet meg nem szeretném a speckó érdeklődésem miatt böngészni.

Ha tudtok ilyen Fórumot,már annak is örülnék.-Praxisnak keresek kiadó házat....

Köszi...ide kérném a választ!!

Devil23 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 39

Sziasztok!

Most jártam többször is a XV. kerületben, Újpalotán és ott nagyon meglepődtem.

Elég sok panelházat csinálgatnak, újítgatnak kivülről-belülről (kifestve kivülről-belülről, lépcsőház felújítás, csövek cseréje) ez tök jó és ugy hallottam, hogy ott kezdik az egyedi mérésü fütést bevezetni. Én laktam Újpalotán, nagyon szerettem ott lakni, ha lessz rá mód, lehetőség, akkor szeretnék ott is lakást nézni, keresni magamnak, szerintem Újpalota nem rossz hely.

De láttam Kaszásdülőn és Óbudán is, hogy egy csomó panelházat pofoznak ott is helyre kivülről-belülről meg Kelenföldön és Gazdagréte, sőt, Békásmegyeren és Kispesten is. Kőbányán a Somfa köznél is. Bár a Somfa köz környéke az nekem nem jön be egyáltalán.

NeomatiK Creative Commons License 2008.01.28 0 0 38

http://index.hu/gazdasag/magyar/lakar080128/

Hét százalékkal drágulhatnak a lakások

...

Az idén induló golf- ingatlanprojektek már csak azért is keresettek lehetnek idén, mert a golfpályák közelében épülő új lakások piacán akár 30 százalékkal magasabb árak is elérhetők, mint máshol. ...

Ez a golfpályás közelség új őrület? :D Sznobizmusban elöljárnak a magyarok. Nevetséges.

Devil23 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 37

Kár.(

Peddig szerettem volna egy családi házba költözni a szüleimmel, nagyon jó lett volna.

Sajnos azért nem tudtam jönni sokáig, mert 1 nem volt Internet elérhetőségem, 2 sajnos egészségügyi problémáim vannak (apró köveket fedeztek fel az epehólyagomban), sajna csak akkor műthetető, ha felerősödöm, felhízom, mert nagyon durván le vagyok fogyva. Remélem minél előbb sikerül összeszedni magam, mert nagyon szeretném magamat megműtettni.

Előzmény: Törölt nick (36)
Devil23 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 35
Inkább kertes házat szeretnénk, ha van rá lehetőség.
Előzmény: beat street (34)
beat street Creative Commons License 2007.09.21 0 0 34

Már ne haragudj, de a fórumon kívül figyelemmel kíséred az ingatlanpiacot?

Csak kíváncsiságból /a kedvedért / az expresszen körülnéztem, a XVI. kerületben 15 M-ért nincs épkézláb kertes ház, csak és kizárólag házrész, amelyek állapota enyhén szólva is kritikus, illetve bontandó családi ház. (Mondjuk meg is lepődtem volna, ugyanis ez a kerület Pesten a 2. legjobb. Az 1. helyen a XIV. áll.)

A 8 M-ról ne is beszéljünk.

Én a VIII. ker.-ről írt véleményemmel segíteni akartam, de először határozottabban el kéne döntened, hogy mit szeretnél: a VIII. rehabilitált részén egy garzont, vagy a XVI.-ban egy kertes házat.

Előzmény: Devil23 (33)
Devil23 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 33

Sziasztok!

Mostanában azért nem tudtam jönni, mert 1 hónapig nem volt Internetem. Sajnos nem sikerült még lakást vennük. De gondolkozunk kertes házban is. Kertes ház szempontból leginkább a 16,17ker. Kistarcsa, Kerepes, Csömör, Mogyoród, Pécel, Gödöllő, Ecser, Maglód, Gyömrő, Mende, Sülysáp, Üllő és Vecsés jöhetne szóba. Gyál azért nem jó, mert rossz a közlekedés. Kb. olyan 8-15 millió között keresünk.

beat street Creative Commons License 2007.08.06 0 0 32
Ha ilyen biztos vagy a dolgodban, miért vagy kiváncsi véleményekre:)?

Komolyabbra fordítva: a 8. jobb részei a körút másik oldalán helyezkednek el, pl.: Szentkirályi, Vas, Bródy, Stáhly, Puskin, Trefort utca.
Amiket te említettél, annál lehet, hogy vannak roszabbak is, onnan kb.: 200-500 m távolságra.
Én is jártam-járok arra néha. Attól, hogy néhány házat ledózerolnak és helyette új épül, a környék még nem lesz jobb.
Én az előbb említett "finomabbik" felén laktam 26 évet. Ha ingyen adnának ott - amiket te írtál - egy kéglit, akkor sem kéne.
De te tudod...
Előzmény: Devil23 (31)
Devil23 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 31
Pedig én most jártam arra néhányszor szerintem már sokat javult az a rész, egész szépen fejlődik. A VIII-nak vannak sokkal rosszabb részei, mint ezek.
Előzmény: beat street (27)
beat street Creative Commons License 2007.07.26 0 0 30

366.000 ft-os m2 áron kínálsz lakást Pest egyik lexarabb helyén?

Ne röhögtess...

Előzmény: pendola_ (29)
pendola_ Creative Commons License 2007.07.25 0 0 29
BELVÁROSI GARZON FIATALOKNAK, EGYEDÜLÁLLÓKNAK...MINDENKINEK!

Budapest belvárosában, a Hősök tere és a Keleti Pályaudvar között, a most nyíló Garay Üzletközpont és Apartmanházban 30 nm-es; 2.emeleti garzon eladó! Ajándék konyhával és klímával! www.garaygarzon.hu

KÖZVETLENÜL A BERUHÁZÓTÓL!

11.000.000 Ft HITEL, 0%-os LÍZING LEHETŐSÉG!!!

Tel: 06/1/483-1111; 06/30/638-3040

pendola@pendola.hu
beat street Creative Commons License 2007.07.22 0 0 27

Érdemes lett volna megnézni? Nem.

Vannak ezen a területen jó lakóközösségű házak? Fehér holló.

Milyen környékek ezek? Szar

üdv: bs

Előzmény: Devil23 (25)
Devil23 Creative Commons License 2007.06.30 0 0 26
Ja meg ajánlottak egyet a Déri Miksában és a Bacsó Bélában is.
Devil23 Creative Commons License 2007.06.30 0 0 25

Sziasztok!

Nem rég ajánlottak nekem egy pár garzon lakást a VIII. kerületben az Auróra, a Víg, a Tolnai Lajos, a Nagy Fuvaros és a Kis Fuvaros utcákban, de nem néztük meg őket. Szerintetek érdemes lett volna megnézni? Vannak ezen a területen jo lakóközösségű házak? Milyen környékek ezek? Kérlek, írjatok vélemémyt! Előre is köszi!

Devil23 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 24

Sziasztok!

Én is most nézegetek magamnak lakást, kettőt már meg is néztünk, az utóbbi jobban tetszett. De még várnunk kell a foglaló pénzre.

Fairy5 Creative Commons License 2007.03.20 0 0 23
Eladó 91 m²-es téglaépítésű, cirkó fűtéses, egyedi kivitelezésű lakás
Kosztolányi Dezső tér, Zalaegerszeg
Irányár: 19.000.000,- Ft

Alapterület:
91 m²
Emelet:
tetőtér
Szobaszám:
1
Félszobák száma:
2
Ingatlan állapota:
felújított
Ingatlan elhelyezkedése:
utcai
Ingatlan felszereltsége:
részben bútorozott
Fűtés típusa:
cirkófűtés
Ingatlan címe:
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi Dezső tér
További részletek:
csendes, reluxa, étkező, telefon, jó beosztású, alacsony közös költség, villany, amerikai konyha, vízórás, világos, beépített konyhabútor, gardrób, beépített szekrény, jó közlekedés, kocsibeálló, csatorna, pince, kábeltévé, internet, gáz, parkettás, víz, kaputelefon

Zalaegerszeg városközpontjában közvetlen a Hevesi Sándor színház tőszomszédságában eladó egy 91 nm-es, 1+ 2 fél szobás egyedi kivitelezésű, tetőtér ráépítéssel kb. 8-9 éve készült harmadik emeleti tetőtéri lakás téglaépületben. Egyedi, cirkó fűtésű, Keleti és Dél-nyugati tájolású, egész nap napos, nagyon világos, meleg, fiatalos, modern lakás kiváló szigeteléssel. A lakásban beépített szekrények és beépített konyhabútor található. A szobákban szőnyegpadló, a nappaliban parketta, a többi helyiségben járólap van lefektetve. A környék kiváló közlekedésű, mégis csendes, a belső udvarban parkolási lehetőség van, továbbá a lakáshoz tartozik egy kb. 50 nm-es tárolóhelyiség használattal. A nappali, fürdő, étkező utcafrontra, a két szoba belső udvarra néz. Igényes családoknak kiváló otthon fiatalos, egyedi kivitelezése és remek elosztása miatt. Telefon: 06-30/590-6935
E-mail: fairy5fay@gmail.com
Képeket szívesen küldök e-mailben. (ide nem sikerült feltenni)
motav Creative Commons License 2007.01.23 0 0 22

XXII. kerületi ingatlanpiaci körkép:

www.heureka22.hu.hu/ingpi.htm

Ha Budafokon, vagy a XXII. kerületben kerestek ingatlant ajánlom ezt a linket:

www.heureka22.hu

Sok ingatlan, hasznos infó  és link a kerületről és általában az ingatlanokról is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!