Ha vki erre járna! Nekem kb. két hete Macem van... És letöltöttem a remote desktopot. Az ablak be is jön, a jelentkezés szerintem menne, de nem tudok számot beírni. Minden más karaktert elfogad.... Segítség kellene, mert ezt én nem értem...
Nem csak a hallgatók életét keseríti a Neptun! Nekem azzal kell dolgoznom és hát sokszor én is a hajamat tudnám tépni tőle, pedig tényleg lelkiismeretesen és határidőre megcsinálok mindent!
A neptun.sze.hu oldalrol tolsd le a Neptun ETR klienst.
Telepitsd, lesz a programok kozott egy Terminal Services Client.
Client Connection Manager-t inditsd el.
File -> New Connection
Connection name-nek irj amit akarsz, celszeru "kkf"-et megadni.
Server name or ip adress. Ide ird be: 193.225.127.103
Tovabb, Tovabb. Allitsd be a felbontast 800x600 vagy 1024x768, vagy amit gondolsz.
Tovabb, Tovabb, Tovabb, Tovabb, Befejezes.
Ezutan a Programok - Terminal Services Clientben megtalalhato lesz a "kkf". Ezzel, vagy az asztalra csinalj egy ikont es azzal, indithato lesz.
a Miskolci Egyetemről tudom, hogy ők is neptunt használnak, onnan is megpróbálhatod letölteni a plugint, de ha a BME-sel nem ment, akkor könnyen lehet, hogy ezzel sem fog...
Azért az ETR-t sem kellene dícsérni. tény, hogy otthonról is elérhető, de amekkora káoszt okoz(ott) az eltén, azt nem kívánom senkinek. Bár ott az etr nélkül is jókora a fejetlenség néha;))
Én reggel 8 óta próbálom felvenni az óráimat, de mindig hibaüzenet, jelenik meg, ahogy mindenkinek...
Törnék egyszer fel, vagy omolna össze az egész rendszer...!:P
Ha a KKF-en a vizsgára jelentkezés miatt kell a Neptun, akkor kár vele szarakodni. Minden vizsgán azt mondtam, hogy nem volt jó a rendszer, nem tudtam bejelentkezni, de itt vagyok. Erre mindig bólogattak, hogy igen, tényleg rossz, stb., azzal vizsgázhattam is. Mindig.
A feleségem szeptember óta a BGF-KKF hallgatója, s mint ilyen a Neptun rendszert kell(ene) használnia tárgyfelvételhez és vizsgajelentkezéshez. A probléma az, hogy otthonról nem tudjuk elérni a rendszert, és az iskola supportja nem nagyon tudott segíteni a probléma megoldásában. Gondoltam, hátha vannak olyanok a Törzsasztal tájékán, akik megküzdöttek már ezzel.
A helyzet tehát a következő: Win98SE, IE6.0. A Neptun oldalának elso felkeresésekor a böngészo letölti a Terminal Server Client plugint, ezután azonban csak az üres bögészoablak marad, és nincs semmi hálózati forgalom.
Kínomban letöltöttem a BME honlapjáról egy másik Windows klienst (ez nem plugin, hanem egy önálló progi). A BME Neptunját gond nélkül elértem ezzel, a KKF-ét azonban nem.
Van valakinek ötlete? Egyébként freestart-on keresztül kapcsolódom a netre, és tudtommal ok nem korlátozzák semmilyen port forgalmát, szóval ez sem jelenthet gondot.