Keresés

Részletes keresés

kornél86 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 9
sziasztok! szeretném megkérdezni, vaalkitöl el tudnám e kérni a full versiont (magyar nyelvű elönyben)  megbeszélnénk, hogy tudnám meghálálni! köszi!
Előzmény: bernatp (8)
bernatp Creative Commons License 2008.01.01 0 0 8
Szerintem nagyon jó a Rollercoaster Tycoon 2.

1. Grafika.

Még nem láttam olyan játékot, ami korábban 2D-s volt, utána 3D-s, és ez kifogástalanul sült volna el. A kidolgozottság mindig romlik: a 3D-s tárgyak nem lehetnek olyan szépek, mint az izometrikus nézeteik rajzai (az előbbiek sokszor szögletesek, ormótlanak, utóbbiak részletgazdagok). A "virtuális közlekedés" körülményessé teszi a játékprogramokat, így romolhat a játékélmény is. Az RCT (és minden Tycoon) a valódi terepasztalok hangulatát, az azokon való játszadozás élményét szeretné visszaadni. A terepasztaloknál sem elvárás, hogy legyen egy minikamera, ami össze-vissza bolyong benne, viszont elvárás, hogy a tereptárgyak szépen kidolgozottak, élethűek legyenek. Az izometrikus megjelenítéshez használt nézetrajzok pedig kidolgozottak, élethűek.

2. Kicsi vagy nagy változtatások?

Azt gondolom, sok változtatást végeztek, legföljebb azok nem azonnal, sőt nem egy-két alkalom után tűnnek föl. Nagyon jót tett a programnak, hogy létező parkokat is fel akartak benne építeni (és fel is építettek), mert így alkalmassá kellett tenniük valódi parkok létrehozására. Ezért számtalan hiánypótló funkció és tereptárgy megjelent, amelyeket valódi vidámparkokból jól ismerhetünk. Ilyen funkciók például: döntött lejtőkanyar, vízen és sínen is közlekedő vasút, elektromos gyors-hullámvasút, csak le- vagy felszállásra alkalmas platformok (például nem kell a csónakok felvontatására beszállniuk az utasoknak), továbbmenetes lehetőség (kettő vagy még több kör megtétele).
És további példának kiemelném a szakaszokra bontó blokkolóféket is. Mindenki átélhette már valamilyen sínes vidámparki játékon (elsősorban külföldön), hogy néha a kocsit a pálya valamely pontján egyszerűen blokkolják, majd egy idő elteltével továbbengedik. Azért van ez, mert a pályákon kijelölnek olyan szakaszokat, amelyeken biztonsági okokból csak egy kocsi tartózkodhat egyszerre. Ennek megszervezésére is lehetőség van a játékban.
Valószerű tereptárgykiegészítések a rengeteg-féle oldalfal, kerítés és tető (amelyek immáron egymás tetejére is építhetők - így akár új építményt is létre lehet hozni), növények sokasága, sokféle szökőkút és vízesés, "adventure feeling-es tárgyak" stb.

Összefoglalva: úgy gondolom, aki rajong a vidámparkokért és/vagy a hullámvasutakért (én ilyen vagyok), az nagyon szeretni fogja ezt a játékot (még úgy is, ha az RCT első változatát ismerte). Gondoskodni egy vidámparkról, igazgatni annak játékait nagyon nagy élmény - főleg így, hogy számos valószerű beállítási lehetőséggel és a valóságban tényleg gyakori tereptárggyal egészítették ki a játék első verzióját.

1990 Ft-ért egyébként több helyen is megvásárolható a "Rollercoaster Tycoon 2 Deluxe Edition" DVD, amely az alapjátékon túl mindkét később kiadott expansion pack-et tartalmazza (Wacky Worlds, Time Twister).
nohab-king Creative Commons License 2007.07.17 0 0 7

Íme, kísérlet a topic felélesztésére pár képpel, remélem tetszik a vidámparkom nektek! Róma Vidámpark: Hát, erre mit kell mondani... GYÖNYÖRŰ!Hullámvasút,megy mint a nyavalya lefele! Aztán csodálkozok, miért van Aösszehányva a járda a parkomban... És utána egy másik vidámparkom, itt sok torony, és sok modern hullámvasút van...

rumceisz Creative Commons License 2003.05.07 0 0 6
Kijött egy kiegészítő a 2-höz, RollerCoaster Tycoon 2: Wacky Worlds címen.
Rheia Creative Commons License 2002.11.14 0 0 5
Én speciel egy olyan RCT 3-ra várok, ahol a grafika már nem a 90-es évek végét tükrözi, mert ahhoz bizony hozzá sem nyúltak. (Bár 6-700 emberkénél már nem egészséges scrollozni, mert jaj) Más gyártó ezt csak egy expansion pack-nak hívja az első ránézés alapján. Aztán ha elkezd játszani vele az ember (aki ismerte az 1-et is) rájön, hogy hát ez bizony jóval nehezebb, és igen sokmindenben más, mint az elődje volt, úgyhogy valóban megilleti az RCT 2 megnevezés.

Ja, és messze nem kapsz meg minden cuccot az elején.

Előzmény: Gonosz Csiga (2)
Tamás Creative Commons License 2002.11.14 0 0 4
Másrészt, nem akadékoskodni akarok, de jobb lenne, ha Chris Sawyer apánk inkább egy Transport Tycoon Deluxe 2-n gondolkodna el.

Igenigenigenigen...!!!

Attilio Creative Commons License 2002.11.14 0 0 3
"Másrészt, nem akadékoskodni akarok, de jobb lenne, ha Chris Sawyer apánk inkább egy Transport Tycoon Deluxe 2-n gondolkodna el."

Istenem, de hiányzik egy vonatos/szállítós tycoon! :(

Gonosz Csiga Creative Commons License 2002.11.13 0 0 2
Hmm.

Csak tippelem, hogy még végig sem vitted, de neked már a 3 kell. Nem vagy Te egy kicsit telhetetlen?

Amit így első ránézésre nem tudtam eldönteni:
Minden cuccot megkapsz az elején? Mert nekem nagyon úgy festett.

Másrészt, nem akadékoskodni akarok, de jobb lenne, ha Chris Sawyer apánk inkább egy Transport Tycoon Deluxe 2-n gondolkodna el.

Majd ha kedvem lesz hozzá, hosszabban belenézek a játékba.

Üdv!

Csiga

Előzmény: Rheia (1)
Rheia Creative Commons License 2002.11.13 0 0 1
Viszont sokkal nehezebb, mint az eredeti (szerintem). Remélem lesz 3 is.
Előzmény: Gonosz Csiga (0)
Gonosz Csiga Creative Commons License 2002.11.12 0 0 0
Hi!

Belenéztem.

Hát nem tudom. szerintem második résznek erős nevezni. Még ugyan nem sokat játszottam vele, de olyan marha nagy változásokat nem láttam benne. Amúgy szép, meg jó, de inkább kiegészítő.

Csiga

Rheia Creative Commons License 2002.11.11 0 0 topiknyitó
Na, hogy ilyen is legyen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!