Keresés

Részletes keresés

Bimbum Creative Commons License 2002.11.06 0 0 21
Utána nem lehetne megenni a husát.
Előzmény: Uránusz (8)
gitana19 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 20
Van, de nem sok sz@rt ér... A miénk az osztrák mintájára készült, a forme megvan, de a tartalmat kifelejtették. Egyszer végeztem egy összehasonlítást a magyar és a német között, hát, elég érdekes volt...
Előzmény: andresz (-)
LAJKA Creative Commons License 2002.11.06 0 0 19
ez nem "probléma", hanem kegyetlen gyilkosság.
Előzmény: excuseme (18)
excuseme Creative Commons License 2002.11.06 0 0 18
Asszem azon a kalapácson van valami nyúlvány( a képen is látszik valami ilyesmi), ami egy szakszerű ütésnél úgy hatol az agyba, mint egy lövedék. Onnantól pedig már nem sokat érez szegény boci. A probléma itt inkább a kivitelezéssel volt. Lehet, hogy lámpalázas volt a mészáros? :-((
Előzmény: Donky (16)
Donky Creative Commons License 2002.11.06 0 0 17
off

"Azt belátom, hogy a vágóhídi dolgozók nem lehetnek mimózalelkű állatbarátok, hiszen akkor nem tudná végezni a munkáját."

Nyelvtan, általános iskola. Egyeztetés rulez. :o)

on

Előzmény: Donky (16)
Donky Creative Commons License 2002.11.06 0 0 16
Hát igen, valóban nem a legjobb megoldás. Nekilátnak kalapáccsal ütni egy bika fejét. :o/

Még a legelvetemültebb tömeggyilkosok is emberségesebb bánásmódot kapnak, ha nagy nehezen engedélyezik a halálbüntetésüket. Ezer jogász vigyáz arra, hogy ne sérüljenek a jogai, meg nehogy fájjon neki a méreginjekció. :o/

Azt belátom, hogy a vágóhídi dolgozók nem lehetnek mimózalelkű állatbarátok, hiszen akkor nem tudná végezni a munkáját. Ne is a lelke miatt legyen kíméletes az állatokkal. Hanem azért, mert erre (idealista vagyok) jogszabályok, működési szabályzat, szabvány kötelezi; ismeri is ezeket a szabályokat, mert a munkahelye továbbképzésekre és tanfolyamokra járatja; valamint a szabályok ellen vétőket súlyosan megbüntetik.

Előzmény: excuseme (14)
Drych Creative Commons License 2002.11.06 0 0 15
Láttam a filmet és az azt követő riport egy részét és pár kérdés felmerült.
Biztos, hogy törvényekkel lehet olyan kérdéseket szabályozni, amelyek az együttérzésen múlnak?
Ha annyira veszélyes volt, miért nem lehetett agyonlőni? Kutyát bármikor és bárhol agyonlőnek, bikát nem lehetett.
A megoldás egy misztikus félelemmel átitatott, rémült majomcsapat szervezetlen működésére emlékeztetett, nem gondolkodó emberekre.
excuseme Creative Commons License 2002.11.06 0 0 14
Én sem vagyok vágóhídi dolgozó :-)
Gondolom, a legnagyobb problémát az okozta, hogy azoknak az embereknek hirtelen kellett dönteni, és nem biztos, hogy a legjobb megoldást választották. Balszerencséjükre megjelent egy fotós és nagy hírverést csapott. A belinkelt cikk amúgy rohadtul manipulatív és szenzációhajhász. A maga módján undorítóbb, mint maga a cselekmény.
excuseme
Előzmény: Donky (11)
Kártékony Creative Commons License 2002.11.06 0 0 13
Én nem néztem meg a tegnapi filmet, mert láttam éppen eleget a Spectrum TV-n egy csak erről a témáról szóló műsorban. Amikor láttam a beharangozót, hirtelen felrémlett bennem a műsor: a NYILT TÖRÉSSEL a teherautó platóján fekvő (haldokló) tehenet úgy vették rá, hogy felálljon, hogy egy ember belenyúlt az állat szemgödrébe, és marokra fogta a szemgolyóját és kitépte. A könnyem majdnem kicsordult, pedig az nem Kártékony szokás. :'-(

Köszönöm, elég volt, a tegnap estire már nem voltam kíváncsi.

RLT klub meg nem tudom most mit gondol magáról? Hogy "felhívta" a problémára az emberek figyelmét? Vagy ez is csak a nézettségről szól...

Előzmény: andresz (-)
Donky Creative Commons License 2002.11.06 0 0 12
A hívők minden étkezés előtt megköszönik Istennek az étket.
Szerintem az állatoknak is kijár legalább annyi tisztelet és megbecsülés, hogy nem kegyetlenkedünk velük. Ha már a húsukat adják, hogy teletömhessük a hasunkat.
Donky Creative Commons License 2002.11.06 0 0 11
Én ugyan nem vagyok vágóhídi dolgozó, de lenne egy tippem:

A hozzávalók:

egy csipetnyi jóérzés és emberiesség
1db traktor
1db alcsony padlós utánfutó vagy marhaszállító
4db ember

Az ínyencek megfűszerezhetik egy fecskendőnyi nyugtatóval is. Aki nagyon igényes, az adhat hozzá 1db körzeti állatorvost is.

Előzmény: excuseme (7)
majomkola Creative Commons License 2002.11.06 0 0 10
A gyerekek legalabb latjak, hogy mibol keszul a marhaporkolt. Igy legalabb nem lesznek olyan kepmutato seggfejek, mint az allatvedok, meg a kornyezetvedok nagy resze.
excuseme Creative Commons License 2002.11.06 0 0 9
Azok a gyerekek aztán hazamennek, bekapcsolják a TV-t, és megnézik a híreket, ahogy a rendőrök verik az íreket. Meg a National Geographicon megnézik a hullakertet meg a kiszáradt nagypapát, oszt leülnek uzsonnázni. És közben hallgatják Gengszter Zotyót, hogy "Isten hozott nálam öcsém, ez a való világ..."
excuseme
Uránusz Creative Commons License 2002.11.06 0 0 8
Tudom,hogy nehéz meggyőzni őt, hogy most menjen önként és dalolva valahová, de azért biztosan lehetett volna valami kevésbé undorítóan taszító megoldást alkalmazni. Pl. egy altató lövedék?!
Azon az utcán gyerekek is jártak....
:-(
Előzmény: excuseme (7)
excuseme Creative Commons License 2002.11.06 0 0 7
Nem akarom védeni a szadista henteseket, sok kegyetlen állat van közöttük (mint ahogy máshol is), de azért a borjúbécsit meg a pürkűttet ti is jóízűen befaljátok, és odáig bizony nem rózsaszirmokkal leszórt út vezet. A vágóhídon egyébként elektromos kábítást alkalmaznak, de azt az utcára elég nehéz lett volna kivinni...és egy öt-hatmázsás bikát nem olyan könnyű rábeszélni, hogy fáradjon be a tagló alá.
excuseme
Uránusz Creative Commons License 2002.11.06 0 0 6
Én azt se bánom ha nem visszaütnek, hanem rúgnak egy "marha"nagyot szegény állatok és lehetőleg jó érzékeny helyre...
Má bocs... de nő létemre kinyilik a nemlétező bicska az üvegzsebemben...
:-(((
Előzmény: Donky (4)
andresz Creative Commons License 2002.11.06 0 0 5
"A húsipari dolgozók látszólag már hozzászokhattak a hasonló véres jelenetekhez, mivel a koponyának csapódó nehéz kalapács tompa puffanásai közben jóízûen viccelõdtek egymással, és a kalapácsos embert ugratták, amiért még egy borjúval sem bír elbánni."

Hát igen. Számukra ez már csak egy apró kis kellemetlenség.
Kb. olyan, mint amikor majd a boncasztaluk felett a boncolóorvos kedélyesen elcseveg valakivel. "Figyeled? Tüdőrák, hahahaha! na, ezzel is kár volt összekennem magam."

:(

Előzmény: Donky (4)
Donky Creative Commons License 2002.11.06 0 0 4
A hőstett után a résztvevő 'emberek' hazamennek, az jól végzett munka elégedettségével beülnek a fotelba, megsimogatják kisfiuk/unokájuk buksi fejét, aki szeretettel és rajongással néz fel az ő nagyszerű apukájára/nagypapájára.
Büszkék lehetnek magukra. :o((((((

Ilyenkor azt kívánom, bárcsak az állatok vissza tudnának ütni...

Uránusz Creative Commons License 2002.11.06 0 0 3
Van törvény de nem ér semmit.
Talán majd ha komolyan gondoljuk ezt az EU-s csatlakozást akkor változnak az idők...
Szegény állatok addig meg szenvednek.. miattunk!!!
:-(((
wizes Creative Commons License 2002.11.06 0 0 2
Van de xar! Tavaly volt valamelyikker.TV.n a kűlföldre szállított állatokról 1 riport. Nna az is ilyen sokkoló volt. (Tegnap nem mertem-bírtam a TV-re nézni!) Kábítóxer nuku?
wizes.
kaanga Creative Commons License 2002.11.06 0 0 1
Felháborító az ilyen bánásmód és úgy hallottam, hogy a minisztérium fegyelmi vizsgálatot is indított.
Ugyan így dolgoznak a vágóhidakon is ( a képen látni az eszközt) csak az zárt közegben történik.
Az EU-n belül megfelelően szabályozzák a hasonló kérdéseket, de igaz, hogy ez az állatokat nem vigasztalja.

kaanga

andresz Creative Commons License 2002.11.06 0 0 0

andresz Creative Commons License 2002.11.06 0 0 topiknyitó
Tegnap szombathelyen a nyílt utcán kalapáccsal tíz percig püfföltek egy bikát, majd átvágták a nyakát. Az állat még élt amikor targoncával alányúltak és elcipelték.

Bár az állatvédelmi törvény rendelkezik ilyen esetekre, büntetéstől senkinek nem kell félnie.

Jó ez így? Mikor lesz változás?

Nyílt utcán végezték ki az elszabadult bikát

Az 1998. évi XXVIII. törvény és végrehajtási rendeletei
AZ ÁLLATOK VÉDELMÉRÕL ÉS KIMÉLETÉRÕL

2. § E törvény hatálya kiterjed:

(1) a) a gazdasági haszon céljából tartott, igénybevett állatokra;

3. § (4) állatkínzás: az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményezõ beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékû korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, továbbá az öröklõdõ betegségben szenvedõ — nem kísérleti célra szánt — állategyed tenyésztése, szaporítása;

Az állat kímélete, az állatkínzás tilalma

6. § (1) Az állatot nem szabad:

a) kínozni,

d) a kíméletét nem biztosító módon mozgatni és szállítani, elhelyezni,

Beavatkozás az állaton

9. § (1) Az állaton fájdalommal vagy károsodással járó beavatkozást — az állattartók körében szokásos, vagy az állat érdekében szükséges azonnali beavatkozások kivételével — kizárólag szakirányú végzettséggel vagy gyakorlattal rendelkezõ személy végezhet.

(2) Beavatkozás érzéstelenítés nélkül csak akkor végezhetõ, ha az érzéstelenítés, illetõleg az ehhez szükséges rögzítés legalább akkora fájdalommal járna mint a beavatkozás. A gazdasági haszon céljából tartott állaton érzéstelenítés nélkül végezhetõ beavatkozásokról külön jogszabály rendelkezik

Az állat életének kioltása

11. § Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak, körülménynek minõsül különösen az élelmezési cél, a prém termelése, az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, sérülés, a fertõzésveszély, a kártevõk irtása, a másként el nem hárítható támadás megakadályozása, a tudományos kutatás.

12. § (1) Az állat életének kioltása — a (2) bekezdésben foglaltak kivételével — kizárólag kábítás után történhet.

(2) A kábítási kötelezettség nem vonatkozik a gerinctelen állatokra, a háztartásban élelmezési célra levágott baromfira, nyúlra, valamint arra az esetre, ha az állat életének kioltását szükséghelyzet indokolja. Ezekben az esetekben is gondoskodni kell azonban arról, hogy az állat életének kioltása szakszerû gyorsasággal és a legkisebb szenvedéssel járjon.

(3) Külön jogszabály rendelkezik az állati élet olyan módon történõ kioltásáról, amelynél az elõzetes kábítás nem kötelezõ, ha az eljárás azonnali teljes öntudatvesztést és érzéketlenséget vagy halált okoz.

A vágóállat tartása és kímélete

13. § A 13-18. §-okban foglalt rendelkezések a vágóállatok kíméletére terjednek ki. A vágóállatok körét külön jogszabály állapítja meg.

17. § A kábítás nélküli állatvágás esetén az állatot levágás elõtt úgy kell lefogni, amely alkalmas arra, hogy az megkímélje minden elkerülhetõ fájdalomtól.

18. § A kábításnak olyan érzéketlenségi állapotot kell elõidéznie, amely addig tart, amíg a levágást követõen az állat ki nem vérzik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!