Keresés

Részletes keresés

Turulkoma Creative Commons License 2002.11.21 0 0 243
A Nato korszerüsitéséről folyik a tárgyalás Prágában
Előzmény: ptiszai (242)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.20 0 0 241
Ha ez az elképzelésed a NATO ról ne csodálkozz, ha krikát és csak kritikát kapunk. Az előkészületek akadályozásáért!!
Előzmény: ptiszai (240)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.20 0 0 239
Mindkettő közlekedési baleset? Lányi Zsolt nyilatkozatát ismered? egyetlen magyar katona szuronnyal többet ér mint 10 amcsi rakettákkal. A honvédelmi bizottság elnke volt..
Előzmény: ptiszai (238)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.20 0 0 237
Ne menj ki az utcára. annyi borzalmas halálos baleset lát az ember.
Előzmény: ptiszai (236)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.20 0 0 235
És mintha a haditechnika is korszerübb lenne mint 60 éve volt...
Előzmény: ptiszai (232)
pindiy Creative Commons License 2002.11.20 0 0 234
Irjátok csak fel mindegyik nevét, mer napi 5%-os veszteséggel számolva elébb utobb mindegyikre sor kerül.
Ugy, hogy nem nagyon szuperálni az állományból::))
Előzmény: Turulkoma (227)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.20 0 0 233
Az MNO szerint nem küldünk harcoló katonát külföldre.
Előzmény: ptiszai (232)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.20 0 0 231
Nézd meg az adataimat publikus. Királyhágó utca mond valamit?
Előzmény: BaSand (230)
BaSand Creative Commons License 2002.11.20 0 0 230
Te voltál katona ?
Előzmény: Turulkoma (229)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.20 0 0 229
Tábor takaritáshoz minek?
Előzmény: BaSand (228)
BaSand Creative Commons License 2002.11.20 0 0 228
A koporsókért is sorállás lesz, vagy csak a pénzért?
Előzmény: Turulkoma (227)
Turulkoma Creative Commons License 2002.11.20 0 0 227
Sorozott katonál még tábor takatításra sem mehetnek Afganisztánba. Csak önkéntesek mehetnének. Egyébként husszoros a túljelentkezés....
Előzmény: BaSand (226)
BaSand Creative Commons License 2002.11.20 0 0 226
Nagyoh helyes elvtársak. Tessék csak cáfolni!
Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 225
Na mégeccer:

itt

Előzmény: Törölt nick (224)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 224
A cáfolat az origóról:

Nem harcolhatnak magyar katonák Afganisztánban

Szerintem is jobb, ha nem, mert még megverik őket az afgánok. Valakiket viszont küldeni kell, különben joggal mondják, hogy Vityáéknak csak a pofájuk volt nagy. Ez egyébként más tekintetben is megállja a helyét.

Előzmény: rtztr (-)
Wágner úr Creative Commons License 2002.11.05 0 0 223
Há' mié'? Van ez is olyan, mint bármelyik, és még olcsó is, és legalább mindenki Lyól jár... Aztán majd lehet csinálni hozzá valami koncepcijót is, valami olyasmit mint az a körkörös védelem, vagy körkörös támadás... Ezen Lyó sokat lehet inni, má'mint a koncepcijó gyártáson... én meg majd elbóklászok addig ottan a micsodába', elvégre ha van Sör, akkor kiafranc bánja... különben is nem köll mindig menetelni, időnként lehet alunni is, majd aszondom, hogy álcázott földerítésen vagyok és majd ezen Lyót derülnek, én meg iszom a Söröt... de ha köll akkor mindenféle kotonanótákat is éneklek hozzá... kotonának jól megy sora, eszik... de főleg iszik... a sáááátorba.... trallala, vagy ilyesmi... Vivááááát!
Előzmény: Venyerin (222)
Venyerin Creative Commons License 2002.11.05 0 0 222
Az első szaxerű hozzá történő témaszólás...!
;-)
Előzmény: Wágner úr (221)
Wágner úr Creative Commons License 2002.11.05 0 0 221
A cakasz az nem egység, az 1 picike alegység, annál kisebb má' csak egy raj lehet... de az is sokk balhét tud csinálni... Különben is miafrancnak flancolni? Adjanak Lyó sokk Söröt és akkor én egyedül is elcaplatok abba' a sivatagba' vagy hunafrancba' van az az izé.... mindegy..., majd a hátamra köll kötözni egy nagy zászló-lobogót, lássa mindenki Lyól, hogy jövök mint magyar hun-véd-hun-nem-védség... hukk, bocsánat... a harci alapos kiképzéset má' ismerem - sokat köll inni, még többet feküdni... és nem különösebben büszkének láccani, mer' arra ottan van a díszezred... Sööööört!
Előzmény: Törölt nick (219)
bugylibicska Creative Commons License 2002.11.05 0 0 220
Amerika (NATO) bemegy a zöldségesbe, ahol a Magyarország az eladó:
-paradicsom van?
-igen.
-mennyibe kerül?
-x..ft.
-de, hát ez buggyant!
-igen, de csak azért, mert a délelőtti műszak hagyta megrohadni!
-nekem akkor se kell!
-tudja mit?, akkor ingyen adom, csak vigye má', és ne haragudjon.

Jelenleg ez folyik. Kérdés az, hogy melyik hülye vásárlónak van szüksége buggyant paradicsomra? Majd ha új és szép áru érkezik, abból adunk.

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 219
szerintem most is kizárt, hogy magyar egységek hadmüveletekben vegyenek részt. Egyrészt mert olyanok Afganisztánban már nincsenek, másrészt mert a magyarok közvetlen részvétele csak a veszteség kockázatát növelné, márpedig minden áldozat egy ellenérv a hadmüvelettel szemben.

Még az utóbbi évek legátfogóbb hadmüveletében - az Öböl Háborúban - is a szárazföldi hadmüveleteket szinte kizárólag az amerikai, a brit és a francia (idegenlégió) erök hajtották végre.

Másodlagos, kiegészítö szerep jutott spanyoloknak, hollandoknak, kanadaiaknak, új-zélandiaknak és ausztráloknak.

Gondolhatod, hogy akkor mi jutna a magyaroknak...

Előzmény: Venyerin (209)
bugylibicska Creative Commons License 2002.11.05 0 0 218
Bocs, hogy beleugatok, de szerintem az is terror, ha pl. egy diktatúrában kiirtanak a hatalmon lévők egy falut, ahol korábban pl. gerillákat bujtattak. A terror lényege a megfélelmlítés, a polgári lakosság félelemben tartása, elsősorban politikai céllal.
Előzmény: teevee (215)
Bard Creative Commons License 2002.11.05 0 0 217
Na most megfogtál. Nem szeretek beleszólni mások életébe, éppen azért, mert én is tévedhetek. De ha meg tudnám győzni az ország népét ezekről a dolgokról, akkor helyesnek tartanék egy teljes leszerelést.
Előzmény: Venyerin (212)
khomeini Creative Commons License 2002.11.05 0 0 216
Venyerin, az a helyzet, hogy -ha veszed a fáradtságot és elolvasod amit írtam, számodra is kiderül- az én röpke hozzászólásom nem arról szólt, hogy katonákat küldtünk/hadműveletben vettünk részt, hanem arról, hogy amikor a szövetségesi szerepvállalásunkra igény volt, akkor azt a korábban megnevezett párt élen a szintén megnevezett politikussal elutasította. Légy szíves, ne olyan állításokkal vitatkozz, amiket senki nem tett.

Annyival volt egyébként pacifistább akkor véleményed szerint is Kovács László és az MSZP ellenzékben, mint most a Fidesz, hogy olyan dolgot ellenzett, amely mégcsak nem is igényelte részünkről a hadműveletben való részvételt. Köszönöm az érvet.

Üdv.: Kh.

Előzmény: Venyerin (209)
teevee Creative Commons License 2002.11.05 0 0 215
Aha, tehát akkor egyetértettél, most pedig nem.

Részvételünk idején, akkor sem volt és most sincs szembenálló reguláris haderő. (A NATO _már_ megsemmisítette őket nélkülünk.) (1) Azonkívül mivel indokolnád, hogy a hadsereg terroristák* ellen nem vethető be? (Hadsereg-hadsereg, terroristák-terroristák ellen?)

A népirtás veszélyére hivatkozol, holott az - részvételünk idején - sem akkor, sem most _már_ áll(t) fenn. (2)

Nem tiltakoztál, noha akkor volt magyar érdekeltségünk, csakhogy éppen a a részvételt _növelő kockázat_ formájában. (3)

Nem tiltakoztál a részvétel ellen, noha akkor _nem_ ért NATO tagállamot fegyveres támadás*, sőt ha jól emlékszem a bombázások megkezdésekor az ENSZ felhatalmazás is hiányzott.

Mire jó ez BaSand? Miért terhes Neked ennyire a következetesség?

* a terrortámadás is _fegyveres_támadás_, csak nem reguláris hadsereg követi el és eldődleges célja nem az ellenség haderejének, hanem civilek megsemisítése.

Előzmény: BaSand (155)
Big-B Creative Commons License 2002.11.05 0 0 214
A dolog úgy szokott történni, hogy az ellenség talál meg minket.

Ismered? "Si vis pacem, para bellum"

Ha békében akarsz élni, készülj a háborúra.

Svájc is ezt teszi már évszázadok óta.

Előzmény: Bard (211)
gulfstream Creative Commons License 2002.11.05 0 0 213
Legalább szereznek egy kis tapasztalatot a magyar katonák. Így is lehet nézni...
Venyerin Creative Commons License 2002.11.05 0 0 212
Felelősséggel ki mered-e jelenteni, hogy egyáltalán nincs szükségünk katonára? Ha nem, akkor a te hozzáállásodra is ráférne némi reorganizáció...
Előzmény: Bard (211)
Bard Creative Commons License 2002.11.05 0 0 211
Erre mondtam, hogy rossz hozzáállás. Ha nincs szükség katonára, akkor szereljünk le és felejtsük el ezt a dolgot. Csak azért, hogy legyen hadsereg ne keressünk ellenséget...
Előzmény: Venyerin (210)
Venyerin Creative Commons License 2002.11.05 0 0 210
Valóban, a katona - amíg katona - azt teszi, amit az ország - vezetőin keresztül - mond neki.
Ha viszont azt találja, hogy sehol semmit nem talál, se megélhatést, se megbecsülést, se szakmai fejlődést, hát onnantól nem lesz katona. És tesz rá, hogy szerinted mit és hol kéne védenie.

Ez meg neked sem érdeked, tehát teszel róla, hogy valamit azért találjon. A haderőreform egyik legnagyobb gátja, hogy nincsenek hivatásosaink, a kutya nem jelentkezik.

Előzmény: Bard (208)
Venyerin Creative Commons License 2002.11.05 0 0 209
Ez konkrétan milyen kötelezettségekkel jár?
Speciel hadműveletben nem vettünk részt...
Előzmény: khomeini (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!