Mindkettő közlekedési baleset? Lányi Zsolt nyilatkozatát ismered? egyetlen magyar katona szuronnyal többet ér mint 10 amcsi rakettákkal. A honvédelmi bizottság elnke volt..
Irjátok csak fel mindegyik nevét, mer napi 5%-os veszteséggel számolva elébb utobb mindegyikre sor kerül.
Ugy, hogy nem nagyon szuperálni az állományból::))
Szerintem is jobb, ha nem, mert még megverik őket az afgánok. Valakiket viszont küldeni kell, különben joggal mondják, hogy Vityáéknak csak a pofájuk volt nagy. Ez egyébként más tekintetben is megállja a helyét.
Há' mié'? Van ez is olyan, mint bármelyik, és még olcsó is, és legalább mindenki Lyól jár... Aztán majd lehet csinálni hozzá valami koncepcijót is, valami olyasmit mint az a körkörös védelem, vagy körkörös támadás... Ezen Lyó sokat lehet inni, má'mint a koncepcijó gyártáson... én meg majd elbóklászok addig ottan a micsodába', elvégre ha van Sör, akkor kiafranc bánja... különben is nem köll mindig menetelni, időnként lehet alunni is, majd aszondom, hogy álcázott földerítésen vagyok és majd ezen Lyót derülnek, én meg iszom a Söröt... de ha köll akkor mindenféle kotonanótákat is éneklek hozzá... kotonának jól megy sora, eszik... de főleg iszik... a sáááátorba.... trallala, vagy ilyesmi... Vivááááát!
A cakasz az nem egység, az 1 picike alegység, annál kisebb má' csak egy raj lehet... de az is sokk balhét tud csinálni... Különben is miafrancnak flancolni? Adjanak Lyó sokk Söröt és akkor én egyedül is elcaplatok abba' a sivatagba' vagy hunafrancba' van az az izé.... mindegy..., majd a hátamra köll kötözni egy nagy zászló-lobogót, lássa mindenki Lyól, hogy jövök mint magyar hun-véd-hun-nem-védség... hukk, bocsánat... a harci alapos kiképzéset má' ismerem - sokat köll inni, még többet feküdni... és nem különösebben büszkének láccani, mer' arra ottan van a díszezred... Sööööört!
Amerika (NATO) bemegy a zöldségesbe, ahol a Magyarország az eladó:
-paradicsom van?
-igen.
-mennyibe kerül?
-x..ft.
-de, hát ez buggyant!
-igen, de csak azért, mert a délelőtti műszak hagyta megrohadni!
-nekem akkor se kell!
-tudja mit?, akkor ingyen adom, csak vigye má', és ne haragudjon.
Jelenleg ez folyik. Kérdés az, hogy melyik hülye vásárlónak van szüksége buggyant paradicsomra? Majd ha új és szép áru érkezik, abból adunk.
szerintem most is kizárt, hogy magyar egységek hadmüveletekben vegyenek részt. Egyrészt mert olyanok Afganisztánban már nincsenek, másrészt mert a magyarok közvetlen részvétele csak a veszteség kockázatát növelné, márpedig minden áldozat egy ellenérv a hadmüvelettel szemben.
Még az utóbbi évek legátfogóbb hadmüveletében - az Öböl Háborúban - is a szárazföldi hadmüveleteket szinte kizárólag az amerikai, a brit és a francia (idegenlégió) erök hajtották végre.
Másodlagos, kiegészítö szerep jutott spanyoloknak, hollandoknak, kanadaiaknak, új-zélandiaknak és ausztráloknak.
Bocs, hogy beleugatok, de szerintem az is terror, ha pl. egy diktatúrában kiirtanak a hatalmon lévők egy falut, ahol korábban pl. gerillákat bujtattak. A terror lényege a megfélelmlítés, a polgári lakosság félelemben tartása, elsősorban politikai céllal.
Na most megfogtál. Nem szeretek beleszólni mások életébe, éppen azért, mert én is tévedhetek. De ha meg tudnám győzni az ország népét ezekről a dolgokról, akkor helyesnek tartanék egy teljes leszerelést.
Venyerin, az a helyzet, hogy -ha veszed a fáradtságot és elolvasod amit írtam, számodra is kiderül- az én röpke hozzászólásom nem arról szólt, hogy katonákat küldtünk/hadműveletben vettünk részt, hanem arról, hogy amikor a szövetségesi szerepvállalásunkra igény volt, akkor azt a korábban megnevezett párt élen a szintén megnevezett politikussal elutasította. Légy szíves, ne olyan állításokkal vitatkozz, amiket senki nem tett.
Annyival volt egyébként pacifistább akkor véleményed szerint is Kovács László és az MSZP ellenzékben, mint most a Fidesz, hogy olyan dolgot ellenzett, amely mégcsak nem is igényelte részünkről a hadműveletben való részvételt. Köszönöm az érvet.
Részvételünk idején, akkor sem volt és most sincs szembenálló reguláris haderő. (A NATO _már_ megsemmisítette őket nélkülünk.) (1) Azonkívül mivel indokolnád, hogy a hadsereg terroristák* ellen nem vethető be? (Hadsereg-hadsereg, terroristák-terroristák ellen?)
A népirtás veszélyére hivatkozol, holott az - részvételünk idején - sem akkor, sem most _már_ áll(t) fenn. (2)
Nem tiltakoztál, noha akkor volt magyar érdekeltségünk, csakhogy éppen a a részvételt _növelő kockázat_ formájában. (3)
Nem tiltakoztál a részvétel ellen, noha akkor _nem_ ért NATO tagállamot fegyveres támadás*, sőt ha jól emlékszem a bombázások megkezdésekor az ENSZ felhatalmazás is hiányzott.
Mire jó ez BaSand? Miért terhes Neked ennyire a következetesség?
* a terrortámadás is _fegyveres_támadás_, csak nem reguláris hadsereg követi el és eldődleges célja nem az ellenség haderejének, hanem civilek megsemisítése.
Erre mondtam, hogy rossz hozzáállás. Ha nincs szükség katonára, akkor szereljünk le és felejtsük el ezt a dolgot. Csak azért, hogy legyen hadsereg ne keressünk ellenséget...
Valóban, a katona - amíg katona - azt teszi, amit az ország - vezetőin keresztül - mond neki.
Ha viszont azt találja, hogy sehol semmit nem talál, se megélhatést, se megbecsülést, se szakmai fejlődést, hát onnantól nem lesz katona. És tesz rá, hogy szerinted mit és hol kéne védenie.
Ez meg neked sem érdeked, tehát teszel róla, hogy valamit azért találjon. A haderőreform egyik legnagyobb gátja, hogy nincsenek hivatásosaink, a kutya nem jelentkezik.